Priblizna maximalni sila vetru pro glider 1050mm, 370g

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MartyTorx

Re: Priblizna maximalni sila vetru pro glider 1050mm, 370g

#16 Příspěvek od MartyTorx »

Tuten TX ma sice packy z hliniku, ale neumi nic (krome reversu)

Tahle vysílačka mě štvala, nic na ní nenastavíš, jen rev a pak je tam myslím přepínač na nějaký mix a ještě má analog trimy.

Analog trimy jsou tam špatný, buď jsem si do nich nechtíc hrábnul a nebo jsem furt dotrimovával, jako by se vždycky nějakej rozladil, lítal jsem v zimě, možná zavislost na teplotě nebo změna teploty, nevím. Koupil jsem si Optica 6 a pak lítal už jen s ním, jsem s Opticem spokojen i na simu.

Origo baterka taky nic moc, s Gens ace 1300mAh to bylo o poznání lepší.

Co bych ale nezvladl, je koupit nejlevnejsi TX s kabelem pro konektor (pocitam 1500-2000Kc),
pak k nemu kus tupeho dratu za ~400 zakonceneho USB, a ten tahnout napric obyvakem k TV

Zrovna takhle podobně to mám, sice s Opticem 6, ale nemůžu si stěžovat. Pc mám taky pod TV.
Naposledy upravil(a) MartyTorx dne pon 05.05.2014 22:23, celkem upraveno 1 x.
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

Jenže simulátor není o drátu, ale o fyzikálním modelu aerodynamiky. A to stojí nějakou práci a zkoumání a ladění a tedy i nějaké peníze.

Pokud použiješ nějaký rádoby simulátor, nemůžeš se divit, že se to chová prapodivně.

Dobré simulátory stojí tak 3 až 5 tisíc. A přesto je to levné. Protože tolik tě klidně může stát jedna rána s vrtulníkem. A simulátor ji odvrátí mnohem více.
madloki

#18 Příspěvek od madloki »

zdzd píše:Jenže simulátor není o drátu, ale o fyzikálním modelu aerodynamiky. A to stojí nějakou práci a zkoumání a ladění a tedy i nějaké peníze.

Pokud použiješ nějaký rádoby simulátor, nemůžeš se divit, že se to chová prapodivně.

Dobré simulátory stojí tak 3 až 5 tisíc. A přesto je to levné. Protože tolik tě klidně může stát jedna rána s vrtulníkem. A simulátor ji odvrátí mnohem více.

Jo, to beru.

Uznavam, ze jeste nemam navyk na simulator ani na model, cili ani autoritu, ani moralni pravo pindat o tom, je to proste jen prvni pocit a porovnani novacka. Cekate, ze Vam simulator pomuze, ze to v nem bude spis tezsi nez v realu, ze cim drazsi, tim lepsi, ze pujde-li to na nem, pujde to i na poli.

Ten simulator byl z kategie okolo tech ~3kkc, a pritom obsahoval prevazne modely asi 3 komercnich firem. Tusim e-flite, hobbyzone, parkzone. Z tech 3 firem a jejich webu mam dojem, ze uzce spolupracuji, nekonkuruji si a pouzivaj podobnou techniku (stabilizace atp), takze si myslim, ze vyvoj takovyho simulatoru je asi i v jejich zajmu, protoze jim privadi zakazniky.

Na druhou stranu, kdyz se podivam na nastaveni vypoctu a simulace v nekterych opensource sw, nezda se mi, ze by byli az tak pozadu:
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/c ... ndThermals
http://en.wikipedia.org/wiki/Normal_distribution

Nastavit kanaly, reverzy & je naopak v opensource obcas zbytecna alchymie.

V tom komercnim sw je treba nastaveni cehokoliv spis jednoduche a uzivatelsky privetive. Nemusim
vedet, jak to funguje.

Litalo se mi s tim komercnim snaz a pohodlneji nez v realu, treba bylo strasne fajn jak se natacel pohled a menily zoom i perspektiva. Jenze na poli to myma ocima vypada jinak a ja z toho simulatoru obcas ztracel totalne pojem o pozici letadla vuci zemi, a o orientaci pilota vuci zemi. Pak jsem cekal jak trubka, az klesnu a zase spatrim horizont. Typicky u tech vetronu. Vazba pilot-letadlo, to naopak fungovalo super automaticky, mnohem lip, nez v realu. Vcera mi v realu do huby vlitla moucha, tak jsem se trochu ohnal, a pak to byla perna chvilka. Priste ji radsi sezeru. Jeste ze to lita pomalu, a bylo dost vysky na nalezeni modelu a rychlou opravu pozice i rychlosti.

Chapu, ze kdybych nemel v rukach jen vysilacku, ze bych ten zoom a pohled zvladl jeste nejak ovladat z klavesnice, nebo volnych kanalu vysilace. Lec nemam volnych kanalu a nejsem stonozka, na poli takovy veci taky nerostou.

Dost mozna, ze mne zima nauci a pak budu vdecny za cokoliv, co mi zredukuje abstinencni priznaky.
MartyTorx

#19 Příspěvek od MartyTorx »

Litalo se mi s tim komercnim snaz a pohodlneji nez v realu,

Taky mi to tak zprvu připadalo, ale zkus si nastavit vítr a třeba ještě turbulence. To je pak zajímavější, fouká ti a najednou ti od nekud foukne jeste trošku víc :). Chce to ale nějaký slušnější ovladač, vysílač. Zoom si vypínám. Kolega si koupil stařičký Optic 6 sport FM za 500 a používá ho jen na sim jako ovladač, učí se akrobacii.
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.
madloki

#20 Příspěvek od madloki »

MartyTorx píše:Taky mi to tak zprvu připadalo, ale zkus si nastavit vítr a třeba ještě turbulence. To je pak zajímavější, fouká ti a najednou ti od nekud foukne jeste trošku víc :). Chce to ale nějaký slušnější ovladač, vysílač. Zoom si vypínám. Kolega si koupil stařičký Optic 6 sport FM za 500 a používá ho jen na sim jako ovladač, učí se akrobacii.

Jo, to zni rozumne. Zatim to beru tak, ze kdyz ero a nadseni vydrzi, bude to super na uceni a svrbeni rukou.
Mezitim bych asi nasetril na nejaky lepsi radio, minimalne nastavit mezni hodnoty, nelinearni akci na pakach, min 6 kanalu. Zas to ale bude o penezich.

Zatim nejlevnejsi varianta radia je HK 6ch za 1200kc, k tomu za $3 BT serial port, napajet dovnitr a pak je mozno nastavovat z mobilniho telefonu bezdratove, sw pro android uz existuje. Ale uvidime, co bude za rok mozne koupit, aby zbylo i na letadlo.

Za rok taky budu vedet, jestli davam ty presuny 20min na pole, a cekani na slusnej vitr. Pokud jo, tak urcite tezsi a vetsi vetron. Pokud ne, tak nejakej mensi parkflyer, 10 min od baraku mam loucku 100x50 v zavetri. Ale mensi parkflyer by evidentne chtel vic casu na pripravu, simulator urcite.

Na poli jsem potkal pana s malym parkflyer vetronem, tak 50cm, sklopna vrtule, kridla stredem trupu a uplne uzoucky. Na 50m uz nestacil vysilac ani oci. I ten 1 m/s vitr byl uz moc, bylo to udesne rychly, vetsinou chvilku po odhozu ztratil pri stoupani vztlak a padl po kridle dolu. A prej mu to prodali jako model pro zacatecniky.

Kdyz si vzpomenu, ze i ja jsem puvodne uvazoval pod vlivem reklamy o nejakem as3x UMX modelu s vrtuli vpredu, gratuluju si, ze jsem stravil rok ctenim konferenci a rozmyslel si to. Takovyho prodejce je zabit malo.
Vlado C

#21 Příspěvek od Vlado C »

Ja mam od vianoc Phoenix 4 po dlhom viacrocnom prerusovanom neuspesnom trapeni s ozivenim FLS. :oops: RC lietam od 2002 s prestavkami pre nedostatok casu. Pohybujem sa od vyspelejsieho zaciatocnika po stredne vyspeleho podla toho v ktorej casti sezony. Prielom sa mi podarilo urobit az so simom Phoenix 4. Jednoducha instalacia a hned vsetko funguje. Mam na tom cca 350 startov asi z 3-4 modelmi. Som velmi spokojny. Stalo to cca 90€, ale ale hodne ma to posunulo v akrobacii, kde pri podobnych vylomeninach by som pochoval niekolko eroplanov. Takze sa to zaplatilo. Nove ero s vybavou sa uz velmi neda dat dokopy pod 100€ -napr SU29 EPP alebo Crack Yak. Snad este cez HK. Uvadzam len kvoli moznosti v yhodnotenia efektivnosti simulatoru.

Rozhodne doporucujem simulator kazdemu. :) (Nielen zaciatocnikom.) Nemusi to byt Phoenix 4. Je vsak vhodne to na uvod prebadat, aby nevznikli nerealne ocakavania. V zime je to takmer nenahraditelne.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“