zdzd píše:Jenže simulátor není o drátu, ale o fyzikálním modelu aerodynamiky. A to stojí nějakou práci a zkoumání a ladění a tedy i nějaké peníze.
Pokud použiješ nějaký rádoby simulátor, nemůžeš se divit, že se to chová prapodivně.
Dobré simulátory stojí tak 3 až 5 tisíc. A přesto je to levné. Protože tolik tě klidně může stát jedna rána s vrtulníkem. A simulátor ji odvrátí mnohem více.
Jo, to beru.
Uznavam, ze jeste nemam navyk na simulator ani na model, cili ani autoritu, ani moralni pravo pindat o tom, je to proste jen prvni pocit a porovnani novacka. Cekate, ze Vam simulator pomuze, ze to v nem bude spis tezsi nez v realu, ze cim drazsi, tim lepsi, ze pujde-li to na nem, pujde to i na poli.
Ten simulator byl z kategie okolo tech ~3kkc, a pritom obsahoval prevazne modely asi 3 komercnich firem. Tusim e-flite, hobbyzone, parkzone. Z tech 3 firem a jejich webu mam dojem, ze uzce spolupracuji, nekonkuruji si a pouzivaj podobnou techniku (stabilizace atp), takze si myslim, ze vyvoj takovyho simulatoru je asi i v jejich zajmu, protoze jim privadi zakazniky.
Na druhou stranu, kdyz se podivam na nastaveni vypoctu a simulace v nekterych opensource sw, nezda se mi, ze by byli az tak pozadu:
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/c ... ndThermalshttp://en.wikipedia.org/wiki/Normal_distributionNastavit kanaly, reverzy & je naopak v opensource obcas zbytecna alchymie.
V tom komercnim sw je treba nastaveni cehokoliv spis jednoduche a uzivatelsky privetive. Nemusim
vedet, jak to funguje.
Litalo se mi s tim komercnim snaz a pohodlneji nez v realu, treba bylo strasne fajn jak se natacel pohled a menily zoom i perspektiva. Jenze na poli to myma ocima vypada jinak a ja z toho simulatoru obcas ztracel totalne pojem o pozici letadla vuci zemi, a o orientaci pilota vuci zemi. Pak jsem cekal jak trubka, az klesnu a zase spatrim horizont. Typicky u tech vetronu. Vazba pilot-letadlo, to naopak fungovalo super automaticky, mnohem lip, nez v realu. Vcera mi v realu do huby vlitla moucha, tak jsem se trochu ohnal, a pak to byla perna chvilka. Priste ji radsi sezeru. Jeste ze to lita pomalu, a bylo dost vysky na nalezeni modelu a rychlou opravu pozice i rychlosti.
Chapu, ze kdybych nemel v rukach jen vysilacku, ze bych ten zoom a pohled zvladl jeste nejak ovladat z klavesnice, nebo volnych kanalu vysilace. Lec nemam volnych kanalu a nejsem stonozka, na poli takovy veci taky nerostou.
Dost mozna, ze mne zima nauci a pak budu vdecny za cokoliv, co mi zredukuje abstinencni priznaky.