Nimbus 3,6m Reichard
Re: Nimbus 3,6m Reichard
Kluci díky, ted hned ale nic kupovat nebudu, ještě si to nechám projít hlavou, já to zatím bral jen tak, že kdybych z domácích zásob mohl použít těžší motor místo olova, které tam bylo u lehkého motoru, tak bych to vyměnil, Nejdřív trochu víc polétám s tím co tam je, doladím těžiště a pak budu teprve vymýšlet další, navíc si stále ujasnuji, jestli si opravdu tak stojím za tím, že se mi opravdu moc nechce do motoru s převodovkou.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
sramy píše:Na 4 čl. a 270g hmotící je motor Scorpion SII 3032 880kV, s vrtulí 12/6 stoupá s modelem 3,5m a hmotností 2,5kg 12m/s.
Kukni ale na cenu toho Skorpiona a Hyperiona
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Jasně o ceně vím. Jestli byl cenový limit, tak jsem si nevšiml.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Jasně o ceně vím. Jestli byl cenový limit, tak jsem si nevšiml.
Tady u toho era to nutně tlačit aby to bylo co nejlevnější nechci, ale zase se nechci unáhlit a nesmyslně koupit něco, co bude jen s o trochu větším výkonem, než když tam zatím dám ze záložní makety s kterou stejně nelítám ten algin 28 26 10, případně bych mohl i použít axi 28 26 12, kterej mám ted ve Stearmenovi.
Určitě to ale váhově vychází na 4čl něco přez 3000ma a motor 300g.ted jde jen o to, kde ten model budu asi tak nejvíc provozovat, na rovnou placku by bylo určitě fajn tam mít opravdu motor s převodovkou, ale na svahy je to absolutní zbytečnost a málo platný, jediný kde lítám na louce je tady u nás na sídlišti a to mi přijde, létat tam s erem nad zahrádkářskou kolonií a u paneláku s 3,6m je fakt už krávovina, ten Culáris mi přijde ještě v pohodě, ale todle se už umí neřízené opravdu pěkně rozjet.
tak jsem to teda nakonec poskládal na ten 4 článek , 180g motor a cca 70--100g olova, na 4čl lipol jsem někde na příkonu cca 800w, na 4čl life někde 500w, což je pro létání na svahu uplně v pohodě a v podstatě by to řešilo moji preferenci, kde když vyrazím někam na svah, kde nemohu dobijet, naházím do batohu jen nabité ruznorodé baterky a na nějaké připrcnutí to stačit bude.
ty vole,fakt začínám mít pocit, že jsem se na to ero nějkak upnul a že mi vubecv nejde o pohodové létání, ale jen o to, co ještě víc z něj vymáčknu, hele Dalibore, co si ty o tom myslíš
PS:hi hi hi.
kdyby jste tento víkend byli v bubákově, tak mi cinkni, na Ranou asi nepojedu, ale pokud by se udělalo na chvíli trochu slušně, polétat bych chtěl.
ty vole,fakt začínám mít pocit, že jsem se na to ero nějkak upnul a že mi vubecv nejde o pohodové létání, ale jen o to, co ještě víc z něj vymáčknu, hele Dalibore, co si ty o tom myslíš
kdyby jste tento víkend byli v bubákově, tak mi cinkni, na Ranou asi nepojedu, ale pokud by se udělalo na chvíli trochu slušně, polétat bych chtěl.
pepin píše:4čl life někde 500w, což je pro létání na svahu uplně v pohodě a v podstatě by to řešilo moji preferenci, kde když vyrazím někam na svah, kde nemohu dobijet, naházím do batohu jen nabité ruznorodé baterky a na nějaké připrcnutí to stačit bude.
Já si myslím...
Ono je to správně, nejdřív model z kterého jsem nadšený řádně vyladit a potom si už jen užívat.
Ono nemysli...sice mám Vikinga vyladěného aby šplhal velmi rychle, ale už jsem to dlouho nepoužil.
Lítám spíš lehký 3 článek a je mi jednou,že to leze jen tak nějak...stejně nejvýživnější průlet je z třičtvrtě kilometru.
Nakonec nejdůležitější,je aby model by seřízený na pohodu...o tom jestli to leze 12 nebo 50m/s to celé až tak není.
Jo a s tím olovem si nelam hlavu, na takhle velkém modelu je to jedno.
sramy píše:Na 4 čl. a 270g hmotící je motor Scorpion SII 3032 880kV, s vrtulí 12/6 stoupá s modelem 3,5m a hmotností 2,5kg 12m/s.
Mohu potvrdit. Mám tohohle Skorpíka v Ionu Pro +, vrtuli 13x6 a model na poliviční váze než máš ty a je to kalup. Bohužel jsem se zasnil a objednal něco jinýho a tak půjde do světa. Jinak ale perfektní pohon a cena nebyla zase tak hrozná. Batrku jsem dal Pwer Hd a dobrá volba.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Tak jsem to byl ted zkusit s tím alginem 28 26 10 , na 4 článek to jde kolmo , takže pohon na jistotu vyřešen, když už ho mám, tak tam ale ještě zkusím to feigao, nejdřív ale musím podlepit motorovou přepážku, ted je tam klasicky vlepená pouze na tupo a tomu já moc nevěřím, já to dělám raději tak, že udělám z něčeho--dýha, uhlíková--laminátová destička dvě kulaté přepážky, mezi ně stáhnu bud uhlíkovou, nebo skelnou tkaninu, celé to přišroubuji na zabandážovaný motor, uhlík--skelku obstřihnu s přesahem a vsunu zezadu do trupu, nasadím kužel a ten slícuji přesně s trupem, pak jen počkám až to vytvrdne, odvrtám větrací otvory a někdy to pak objedu ještě uhlíkovým rovingem zepředu, mám z toho takový lepší pocit, když je tam vlastně vlepený kelímek, než jen z té přepážky zalepené na tupo.
Nicméně na to, že vindguru psalo nějakých 8ms, to ero s tím němělo sebemenší problém, po vypnutí motoru se hned rozpípalo vário a model krásně v kruzích stoupal a stoupal vesele dál.
Nicméně na to, že vindguru psalo nějakých 8ms, to ero s tím němělo sebemenší problém, po vypnutí motoru se hned rozpípalo vário a model krásně v kruzích stoupal a stoupal vesele dál.
tak jsem teda s feigaem pokořil alespon pro mě magickou KW hranici, zatahuje to s tou lopatou 18.5/10 pěkně, ale zatím na to prdím a zustanu nohama na zemi s klasickou oběžkou, přijde mi to zbytečně komplikovaný, nebezpečný, no prostě pro mě zbytečný, spíš si asi když už, tak udělám radost třeba s tím hyperionem, nebo skorpionem na přímo, ale zatím odleju k tomu svému alginu olovo a prdím na experimentování.
tks píše:Ověřené, kompaktní, účinné, třistagramové a docela levné: http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=3739
Tak nakonec docela uvažuji o tom HP-GS-3032-08, s vrtulí 13/8 bere na 4čl nějakých 45A při 700W, ted jsem s tím Alignem taky podle měřáku na 700W, ale při odběru přez 50A.
Cena za ten motor je rozhodně dobrá.
http://media.hyperion.hk/dn/gs/GSpropdata.pdf
je to ten motor uplně dole a okolo nějakých 70A což by ještě měla baterka v pohodě dát bych byl na skoro kilowatě, což by v pohodě už stačilo na kolmé stoupání, ted to jde taky kolmo, ale ke konci stoupání už vyhnívá a navíc je ten motor určitě nad povoleným maximálním odběrem, nesmrdí, ale trošku přecijenom topí
jinak vário mi psalo max stoupání 15ms, ale to bylo jednoznačně jen v první fázi po rozjezdu, no ten Hyperion by byl asi nejrozumější volba.
Tak jestli ho chceš tak si pospěš.Japonec to má trochu zvláštně že jak jednou vyprodá tak se pak zase objeví skladem ale jen pár kusů.GS3032/6 už byl vyprodaný a tam už je tedy definitivní odpočet.GS3032/8 už taky moc nebude.Stejně je to škoda že motory Hyperion končí. 
Naposledy upravil(a) blembondo dne sob 10.05.2014 14:07, celkem upraveno 1 x.
blembondo píše:Tak jestli ho chceš tak si pospěš.Japonec to má trochu zvláštně že jak jednou vyprodá tak se pak zase objeví skladem ale jen pár kusů.GS3032/10 už byl vyprodaný a tam už je tedy definitivní odpočet.GS3032/8 už taky moc nebude.Stejně je to škoda že motory Hyperion končí.
ok a díky za info, ty objednávky mi vyřizuje kolega, tak uvidím, na kolik to odhadne se všemi poplatky, aby to nakonec nedopadlo--NECHCI SLEVU ZADARMO
zásadně nejančím, ted jak jsem z toho era nabuzenej, tak s ním chodím i tady u nás na louku, tam se výkonnější pohon samozřejmě hodí, ale nakonec s tím budu stejně zase chodit jen na svah a tady u nás budu nadále vesele honit Culárise.
ono se mnou je to těžký, poslední dobou--již několik let jsem u sebe pojal podezření, že trpím hemafroditním syndromem, čas od času mám potřebu něco koupit, stejně jako ženský a je mi v podstatě uplně jedno, co to bude, tak ted už se snažím vždy, když mě něco posedne tomu dát nějaký čas, at se ukáže, jestli to opravdu k životu tak moc potřebuju a je teda fakt, že povětšinou nakonec zjistím tak do týdne, dvou, že vlastně potřebuju jenom pivo a ostatní krámy jsou nepotřebný hovadiny 
-
petrajksner
To jsme snad všichni "modeláři" potřebujem to hned, aby nás to nadchlo, později to pozbývá smysl a stačí jen to pivo:-)
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
>pepin
Jenom malá technická. Pokud to budeš primárně používat s aku 4S, tak by nebyl špatnej ten Gs3032-06. Navíc je o 21,5$ levnější jak verze 08.
P.S.:Nimbus je moc pěkný éro. Bohužel se u Reicharda ještě nenaučil nikdo udělat i hezkej ocas. Jedou si pořád tu svojí lajnu a to já prostě nezkousnu.
Jenom malá technická. Pokud to budeš primárně používat s aku 4S, tak by nebyl špatnej ten Gs3032-06. Navíc je o 21,5$ levnější jak verze 08.
P.S.:Nimbus je moc pěkný éro. Bohužel se u Reicharda ještě nenaučil nikdo udělat i hezkej ocas. Jedou si pořád tu svojí lajnu a to já prostě nezkousnu.