jyrry píše:Zkus větší písmo nebo to přelož do Tatarštiny, třeba to konečně pomůže...
Vlákno kde si člobrda stěžuje že mu zcela oprávněně podle údajů z banky vyměřili DPH ze 100USD přes to že to mazaně nechal podhodnotit jsem deportoval do trezoru...
Souhlasím, hobbyking je pro nás, co jsme objednávali nejčastěji jen drobnosti po menších balíčkách, už tabu. Musím konstatovat, že pokud se příště již budu hodně rozmýšlet, zdali z centrály něco objednám. Na vše nyní nově chtějí nejen výpis z banky, paypal ad, ale i screen ze shopu s rozpisem zboží, nevím proč, ale je to třeba.
Myslím si, že kvůli ČR HK nezmění možnost upravení deklarované hodnoty, ač by se měl každý nad sebou zamyslet a nechat tam raději to, co tam být má = anebo objednat potřebné produkty zde v Čechách.
Opravdu by mne zajímalo, proč k tomuto kroku celní úřad přistoupil. Nezdá se mi, že by zde unikaly "miliony či dokonce miliardy" = konec konců kolik je v ČR nás, modelářů, hobby bláznů do ér, vrtulníčku a všeho ostatního, co do této branže patří...
Smrdí mi to nějakým molochem v Čechách, který si tuto "službu" "zaplatil" u celního úřadu.
Nic to nemění ale na tom, že hranice 22€ je pro výpočet celního dluhu směšná, měla dle mého názoru zůstat na 150€ pro koncového uživatele / pro neobchodní povahu zásilky.
Díky a mějte se fajne.
Snad se situace "zlepší" a budeme znovu veselí.