Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
chastra
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#316 Příspěvek od chastra »

JBP píše:A to je na jejich rozhodnutí, i když bude zásilka třeba za 18 USD ?

Jelikož se asi zatím nic nezměnilo, tak od HEXtronic limited (HK) stopujou všechno. Kluci tady v tomhle vlákně toho napsali dost. Lze tedy počítat, že budeš platit. Řešením je EU sklad HK pokud daný bazmek mají ?!
Drondys

#317 Příspěvek od Drondys »

JBP píše:A to je na jejich rozhodnutí, i když bude zásilka třeba za 18 USD ?

Podle oficiálních informací přímo od České pošty jim nařídil Celní úřad zadržovat všechny zásilky, které budou identifikovány jako zásilky z centrály Hobbykingu v Hongkongu, a to zcela bez ohledu na uvedenou cenu zásilky. Zásilky od jiných prodejců byť ze stejné země Číny jsou zadržovány jen výjimečně.

Celní úřad to zatím oficiálně nijak nevysvětlil, ale dle mého názoru jde zřejmě o to, že Celní úřad opakovaně identifikoval tohoto prodejce jako subjekt, který v celních deklaracích dlouhodobě podhodnocuje zásilky a díky tomu proti zásilkám jdoucím od tohoto prodejce jsou už pár měsíců aplikovány mnohem přísnější kontroly.

Do budoucna tedy doporučuji všem nejen zde, ale i kdekoli jinde na Internetu se zdržet jakýchkoli výlevů ve smyslu chlubení či dokonce uvádění návodů k podhodnocování zboží. Je to jen voda na mlýn pro následné vydávání podobných příkazů k obecnému zadržování zásilek Celním úřadem.

Bylo to zde již opakovaně probíráno v předchozí části tohoto tématu.

Česká pošta zmíněné nařízení Celního úřadu pouze aplikuje v praxi, ale lidé nejsou neomylní. Pokud někomu projde zásilka bez zadržení je to podle oficiálního vyjádření České pošty pouze výjimečný případ, který je obvykle způsoben chybou některého z pracovníků pošty Praha 120 v tom smyslu, že nesprávně identifikoval zásilku jako zásilku, která není z Hobbykingu díky čemuž je pak mnohem vyšší pravděpodobnost toho, že bude propuštěna bez zadržení tedy bez podrobnější kontroly.

Nařízení vydal Celní úřad Praha Ruzyně, Detašované oddělení 23 Celní - poštovní styk, Plzeňská 139, 150 00 Praha 5, email: podatelna650000@cs.mfcr.cz, tel: 257 019 256.

Existuje možnost jak by se dalo předcházet účtování poplatku 96 Kč ze strany České pošty i když by šlo o zásilky z centrály Hobbykingu, a to aplikací následujícího postupu.

Jakmile by si někdo objednal něco z centrály Hobbykingu s dopravou přes poštu tak by bezplatně tj. bez jakýchkoli správních poplatků ze strany Celního úřadu zaslal přímo na Celní úřad na k tomu účelu definovanou emailovou adresu Celního úřadu předem ještě dříve než zásilka dorazí na území ČR emailem doklady k zásilce. Jednak podací číslo zásilky bude-li k dispozici, dále cílovou adresu, pro kterou je zásilka určena, doklad o provedené platbě, rozpis zboží i poštovného a případný popis účelu dovozu. Tím by mělo být splněno to, že po příchodu zásilky na území ČR již budou mít celníci předem k dispozici doklady k zásilce a tudíž již nebude nutné zásilku zadržet a požadovat k ní doložení dokladů a bude-li tedy dle takto předem doložených dokladů celní hodnota v limitu do 22 Eur tak mohou celníci zásilku rovnou propustit.

Tento postup by mohl vyřešit problém tak, že by byli spokojeni všichni přímo zainteresovaní v dané věci. Celníci by mohli kontrolovat jak je jim libo a měli by k tomu doklady předem. Česká pošta by nemusela zásilku odkládat a vyžadovat doklady k zásilce od adresáta jelikož by je měli předem k dispozici sami celníci. Adresát by už nemusel u odložených zásilek do 22 Eur platit poplatek 96 Kč.

V tomto ohledu bych doporučoval i tobě pokud máš zájem na tom, aby ti poplatek 96 Kč nebyl účtován a chtěl bys i nadále objednávat z centrály Hobbykingu v Hongkongu tak kontaktuj emailem výše zmíněný Celní úřad a požaduj zavedení výše červeně zvýrazněného postupu. Čím víc lidí to vůči Celnímu úřadu bude požadovat tím větší je šance, že by se to mohlo prosadit.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od Pajas »

Existuje tedy ta možnost nebo se musí nejprve prosadit?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobbyking - výpis objednávky

#319 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:...Do budoucna doporučuji všem nejen zde, ale i kdekoli jinde na Internetu se zdržet jakýchkoli výlevů ve smyslu chlubení či dokonce uvádění návodů k podhodnocování zboží. Je to jen voda na mlýn pro následné vydávání podobných příkazů k obecnému zadržování zásilek Celním úřadem.

Zkus větší písmo nebo to přelož do Tatarštiny, třeba to konečně pomůže...
Vlákno kde si člobrda stěžuje že mu zcela oprávněně podle údajů z banky vyměřili DPH ze 100USD přes to že to mazaně nechal podhodnotit jsem deportoval do trezoru...
jyrry.webnode.cz
firerush

Re: Hobbyking - výpis objednávky

#320 Příspěvek od firerush »

jyrry píše:Zkus větší písmo nebo to přelož do Tatarštiny, třeba to konečně pomůže...
Vlákno kde si člobrda stěžuje že mu zcela oprávněně podle údajů z banky vyměřili DPH ze 100USD přes to že to mazaně nechal podhodnotit jsem deportoval do trezoru...

Souhlasím, hobbyking je pro nás, co jsme objednávali nejčastěji jen drobnosti po menších balíčkách, už tabu. Musím konstatovat, že pokud se příště již budu hodně rozmýšlet, zdali z centrály něco objednám. Na vše nyní nově chtějí nejen výpis z banky, paypal ad, ale i screen ze shopu s rozpisem zboží, nevím proč, ale je to třeba.

Myslím si, že kvůli ČR HK nezmění možnost upravení deklarované hodnoty, ač by se měl každý nad sebou zamyslet a nechat tam raději to, co tam být má = anebo objednat potřebné produkty zde v Čechách.

Opravdu by mne zajímalo, proč k tomuto kroku celní úřad přistoupil. Nezdá se mi, že by zde unikaly "miliony či dokonce miliardy" = konec konců kolik je v ČR nás, modelářů, hobby bláznů do ér, vrtulníčku a všeho ostatního, co do této branže patří... :(

Smrdí mi to nějakým molochem v Čechách, který si tuto "službu" "zaplatil" u celního úřadu.

Nic to nemění ale na tom, že hranice 22€ je pro výpočet celního dluhu směšná, měla dle mého názoru zůstat na 150€ pro koncového uživatele / pro neobchodní povahu zásilky.

Díky a mějte se fajne.
Snad se situace "zlepší" a budeme znovu veselí.
Vaillante

Hobbyking-poštovné a jiné problémy

#321 Příspěvek od Vaillante »

Ahojte piloti,
dnes jsem chtěl něco objednat z HK a s hrůzou jsem zjistil,že u objednávky za 27,94dolarů,mi to nabízí jen 2možnosti odeslání.První za 54dolarů (fedex) a druhé za 39dolarů SCS Express.To snad nemyslí vážně?Nebo dělám nějakou chybu?Objednávka byla zadána na Global warehouse,protože na EUwarehouse nemají ani jednu položku z těch,co jsem si chtěl objednat.A na global warehouse mají vše.Už dlouho jsem tu neobjednával(asi tak 2roky zpět naposledy),proto se ptám,co všechno se změnilo a jestli je to možné s tím poštovným?Díky předem za odpovědi,Letu zdar
JosefSvejk

Re: Hobbyking-poštovné a jiné problémy

#322 Příspěvek od JosefSvejk »

Nemáš tam baterky?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
dt

#323 Příspěvek od dt »

Nabízí to celkem 3 možnosti, přičemž International (Registered) Air Mail je pouze pro zásilky do 100g. Jinak je to jak píšeš.
Vaillante

#324 Příspěvek od Vaillante »

2JosefSvejk:nemám tam baterky,proč?
2dt:bohužel to je nad 100g.Vím,že časy se mění,ale dřív šlo objednávat normálně z Global warehouse.Proč teď ne,i když si člověk nechává 100procentní cenu na balíku?
a co náhradní díly,jak to dneska děláte?motory,regulátory atd.?a proč v globalním skladu se mi zobrazují i jiné možnosti odeslání,když mi to před uončením objednávky nabídne jen tyto dvě možnosti?já to nějak nechápu.
Naposledy upravil(a) Vaillante dne sob 10.05.2014 20:36, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od jyrry »

Funguje to docela normálně.
Dej odkazy na konkrétní věci co máš v košíku, někdo to může zkusit co to udělá.
jyrry.webnode.cz
Vaillante

#326 Příspěvek od Vaillante »

dt

#327 Příspěvek od dt »

jyrry píše:někdo to může zkusit co to udělá.

No já jsem to zkusil, jak jsem psal v předchozím příspěvku. Hodil jsem do košíku nějaké vrtule za 7 USD a mimo uvedené 2 typy dopravy mi to nabízelo ještě International Registered Air Mail za 3.99, jinak nic.
Naštěstí tady pořád máme ebay, takže nyní používám web hobbykingu jenom jako hledací nástroj a vyhledané komponenty pak hledám a objednávám přes ebay.
Vaillante

#328 Příspěvek od Vaillante »

nj jenze ja na ebay nikdy nebyl,nevim jak to tam chodi,ANI JAK SI NECO OBJEDNAT :D :D .
PS:a na českých stránkách typu rc-levněji třeba,taky nemají ty karbonové bočnice.
a proč se mi nejdřív zobrazují i jiné možnosti odeslání?
Naposledy upravil(a) Vaillante dne sob 10.05.2014 20:49, celkem upraveno 1 x.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od jyrry »

Vaillante píše:nj jenze ja na ebay nikdy nebyl,nevim jak to tam chodi....

Tak tam vlez, zaregistruj, prolez to a dáš to, já to dal i přes to že mně ve škole tloukli do hlavy ruštinu... :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od jyrry »

Vaillante píše:.... 4věci,které jsem si chtěl objednat z global warehouse ....

hele, fakt ju, jen SCS a Fedex... divné... prokoumám to blíž...
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“