Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Re: Hobbyking-poštovné a jiné problémy
myslíš si,že se bez toho obejdeš?bez otáčkoměru,jak zjistíš,jaké máš otáčky.jak nastavíš neutrál ne servech bez servotesteru.programovací karta je jen pro ulehčení naprogramování regulátorů.když jsem lítal,tak jsem se bez toho vždycky obešel,ale dnes a podle všech okolo mě to bez nich nejde,tak chci vyzkoušet,jaké je to plus,mít tohle vybavení.kdyžtak zkončí v šuplíku,jako ostatní nepotřebné.zas to není tak drahý.
No vidíš, a to ještě netušíš, že až si tam objednáš ty bočnice za 4 dolary (páč to ostatní jsou jenom zbytečnosti do šuplíku), tak u nás ještě vyplázneš 96 kačen české poště. 
jak to?vždyť pošta do 28dolaru se normálně pouštěla a nikdy mě to nestálo ani korunu.za to když jsem přesáhl,tak to stálo za to
.180kačen poště +clo.
vážně si myslíte,že to jsou zbytečnosti do šuplíku a nebo fakt potřebný věci.tady nevím,co si o tom mám myslet.vždycky mi to šlo nastavit heli i letadlo,bez těchhle bazmektů,ale dnes tu jsem jako loser,kterej vlastně neumí nastavit nic,protože okolí to dělá jinak,než se to dělalo před lety,kdy jsem s heli lítal já,přitom mi vše lítá podobně.spoléhali jsme na návody,kde psali,jakej pastorek s jakym motorem pro tyhle otáčky(dneska to bez otáčkoměru nejde) a serva jsme namontovali,zapojili a při zapnutí jsme nasazovali páky serv,aby byly co nejvodorovnějc(dneska si musíš pořídit servotester,abys nastavil nulu serva,protože jinak ho mužeš zničit).
vážně si myslíte,že to jsou zbytečnosti do šuplíku a nebo fakt potřebný věci.tady nevím,co si o tom mám myslet.vždycky mi to šlo nastavit heli i letadlo,bez těchhle bazmektů,ale dnes tu jsem jako loser,kterej vlastně neumí nastavit nic,protože okolí to dělá jinak,než se to dělalo před lety,kdy jsem s heli lítal já,přitom mi vše lítá podobně.spoléhali jsme na návody,kde psali,jakej pastorek s jakym motorem pro tyhle otáčky(dneska to bez otáčkoměru nejde) a serva jsme namontovali,zapojili a při zapnutí jsme nasazovali páky serv,aby byly co nejvodorovnějc(dneska si musíš pořídit servotester,abys nastavil nulu serva,protože jinak ho mužeš zničit).
Vaillante píše:jak to?vždyť pošta do 28dolaru se normálně pouštěla a nikdy mě to nestálo ani korunu...
To se před pár měsíci změnilo na základě rozhodnutí Celního úřadu. Píše se o tom o pár stránek zpět v tomto tématu, do kterého jsem tebou založené téma sloučil. Přečti si k tomu moji odpověď viz tento odkaz, která současný stav popisuje.
Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Pajas píše:Existuje tedy ta možnost nebo se musí nejprve prosadit?
Možnost popsaná červeně zvýrazněným textem v mé odpovědi viz tento odkaz se musí nejprve prosadit. Proto navrhuji všem, kteří o ni mají zájem, aby kontaktovali Celní úřad Praha Ruzyně, Detašované oddělení 23 Celní - poštovní styk, Plzeňská 139, 150 00 Praha 5, email: podatelna650000@cs.mfcr.cz, tel: 257 019 256 a požadovali zavedení té možnosti čímž by se dalo do budoucna předcházet účtování poplatku 96 Kč dle postupu, který jsem v již odkazované odpovědi popsal. Čím víc lidí to vůči Celnímu úřadu bude požadovat tím větší je šance, že by se to mohlo prosadit.
Vaillante píše:jinde nemají takové ceny a nebo nemám s těmi značkami zkušenost.jedině pak vážně začít nakupovat ještě na tom ebay.mám se i tak co učit a ještě tohle k tomu všemu.
Už to taky tak řeším. HobbyKing EU sklad a nebo Ebay. Na Ebay není nic složitého. Prostě si vyhledáš co chceš, koukneš jestli je tam tlačítko "buy now" (place bid je aukce) a zkoukneš poštovný a hodnocení prodávajícího. Dáš do košíku, zaplatíš přes paypal a je hotovo.
Jen oproti hobbykingu není prodávající jedna velká firma, ale jednotlivci (jako na aukru)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj! chci se zeptat.
30.04.2014 mi odešel balíček ze skladu z Nizozemska a do teď nepřišel
Bohužel to je ta levnější doprava bez možnosti Track and Trace...
Je to normální? Případně co s tím mohu udělat?
30.04.2014 mi odešel balíček ze skladu z Nizozemska a do teď nepřišel
Bohužel to je ta levnější doprava bez možnosti Track and Trace...
- Honzzzinek88
- Kontaktovat uživatele:
ancistrus01 dnes po 11 dnech mi dorazil balicek z Nizozemska s tou nejlevnejsi dopravou 1.25$ ale jednou se mi stalo ze az po mesici dorazil. Zkus se zeptat na chatu jestli to nezapomeli odeslat. 
Youtube http://www.youtube.com/user/RcAirOSTRAVA/videos
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
Galerie http://rcairostrava.zonerama.com/
- JosefSvejk
Taky mi přišel zrovna dnes balíček za 1,25 objednaný 1.5.2014.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Ancistrus01 píše:30.04.2014 mi odešel balíček ze skladu z Nizozemska a do teď nepřišel
...
Záleží, jakou má fyzičku
Teď vážně: za poslední rok mám za všechny NL zásilky průměr 3,5 dne na cestě.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak uvidíme... počkám, nějak na to nespěchám a když to do tohohle týdne nepříjde, tak jim napíšu 
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tak to dneska přišlo
Ale k mojí babi, bydlíme ve stejném domě a tak jí to GLSka dala na okno 
Ještě se vrátím k tomu, co mě zaujalo.
Předpokládám, že uvedený postup je možné použít (má smysl) i u zásilek od jiných odesílatelů než HobbyKing s cenou do 150€.
V tom případě si nejsem jistý tím, co se rozumí "k tomu účelu definovanou emailovou adresu Celního úřadu". Je to podle dále citovaného wordovského dokumentu Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí tedy sklad.praha120@cpost.cz?
Pozn. odkaz pod podtrženým textem v prvním v příspěvku viewtopic.php?f=112&t=45057 už je neplatný. Formulář plné moci pro celní řízení je ke stažení zde (bylo by třeba opravit původní odkaz).
Drondys píše:Existuje možnost jak by se dalo předcházet účtování poplatku 96 Kč ze strany České pošty i když by šlo o zásilky z centrály Hobbykingu, a to aplikací následujícího postupu.
Jakmile by si někdo objednal něco z centrály Hobbykingu s dopravou přes poštu tak by bezplatně tj. bez jakýchkoli správních poplatků ze strany Celního úřadu zaslal přímo na Celní úřad na k tomu účelu definovanou emailovou adresu Celního úřadu předem ještě dříve než zásilka dorazí na území ČR emailem doklady k zásilce. Jednak podací číslo zásilky bude-li k dispozici, dále cílovou adresu, pro kterou je zásilka určena, doklad o provedené platbě, rozpis zboží i poštovného a případný popis účelu dovozu. Tím by mělo být splněno to, že po příchodu zásilky na území ČR již budou mít celníci předem k dispozici doklady k zásilce a tudíž již nebude nutné zásilku zadržet a požadovat k ní doložení dokladů a bude-li tedy dle takto předem doložených dokladů celní hodnota v limitu do 22 Eur tak mohou celníci zásilku rovnou propustit.
Tento postup by mohl vyřešit problém tak, že by byli spokojeni všichni přímo zainteresovaní v dané věci. Celníci by mohli kontrolovat jak je jim libo a měli by k tomu doklady předem. Česká pošta by nemusela zásilku odkládat a vyžadovat doklady k zásilce od adresáta jelikož by je měli předem k dispozici sami celníci. Adresát by už nemusel u odložených zásilek do 22 Eur platit poplatek 96 Kč.
Předpokládám, že uvedený postup je možné použít (má smysl) i u zásilek od jiných odesílatelů než HobbyKing s cenou do 150€.
V tom případě si nejsem jistý tím, co se rozumí "k tomu účelu definovanou emailovou adresu Celního úřadu". Je to podle dále citovaného wordovského dokumentu Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí tedy sklad.praha120@cpost.cz?
Drondys píše:Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce
Z celní pošty Praha 120 vám přijde doporučený dopis obsahující toto Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí a k němu bude patrně přiložena i plná moc viz tento odkaz.
Pozn. odkaz pod podtrženým textem v prvním v příspěvku viewtopic.php?f=112&t=45057 už je neplatný. Formulář plné moci pro celní řízení je ke stažení zde (bylo by třeba opravit původní odkaz).
- Earl
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to vypadá? Stále celníci zadržují všechny zásilky z HK? Potřeboval bych objednat pár drobností.
jio píše:Předpokládám, že uvedený postup je možné použít (má smysl) i u zásilek od jiných odesílatelů než HobbyKing
Upozorňuji, že zmíněný postup (v tom červeně zvýrazněném textu) zatím není dostupný, protože není schválen Celním úřadem. Teoreticky vzato by to šlo aplikovat i na zásilky od jiných odesílatelů. Podstatné však je, aby to schválil Celní úřad.
jio píše:Je to podle dále citovaného wordovského dokumentu Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí tedy sklad.praha120@cpost.cz?
Ne. Oznámení o příchodu zásilky nesouvisí s tím postupem co jsem popisoval a kterým by se mělo předcházet poplatku 96 Kč. Oznámení o příchodu zásilky posílá Česká pošta adresátovi až v okamžiku kdy už je zásilka odložena a tím už je naběhnuto i na výpalné.
Doklady, které jsem zmiňoval v červeném textu by se České poště posílat neměly, protože to by pak nemělo žádný efekt jelikož Česká pošta by za to opět chtěla 96 Kč výpalné. Důvodem je to, že Česká pošta to zpracování dokladů není ochotna dělat bez výpalného bez ohledu na to zda by ji to lidé posílali předem nebo až po vyžádání dokladů.
Takže zásadní je přesvědčit Celní úřad o tom, aby to zpracování dokladů posílaných předem ještě před příchodem zásilky na území ČR dělal Celní úřad a nikoli Česká pošta. S tím, že Celní úřad by to dělal bez účtování poplatků. Jedině Celní úřad rozhoduje o propuštění nebo zadržení zásilky bez účtování poplatku 96 Kč.
jio píše:Pozn. odkaz pod podtrženým textem v prvním v příspěvku viewtopic.php?f=112&t=45057 už je neplatný. Formulář plné moci pro celní řízení (bylo by třeba opravit původní odkaz).
Už jsem ten odkaz opravil, ale Česká pošta to poslední dobou dost mění. Takže není jisté jak dlouho to zase bude aktuální.