FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#1126 Příspěvek od lubo1 »

kozlik327 píše:u těch článků mám na mysli hlavně malou kapacitu.Články s tak malou kapacitou snad vyrábí na nějaké původní lince z roku raz,dva.Ta anténa jen obyčejně někým do vysílače připájená,no nevím.Spíše mi jde o to,že ještě nestačí dodávat vysílače a již prodávají vše jako náhr.díl?

AD 800 mAh aku.... Každý chce nízku cenu - dáme lacnejšie aku - budeme o pár Ečiek lacnejší...... To je ale problém obchodníkov v Imi - Microtechnics má 2000ky.
Ad náhradné dielce - doska s vypínačom je aj nabíjač - ak to neakú Jouda pripojí na nabíjač, kde je naprázdno 50V .....
Ad anténa .... tu je kit na prestavbu http://boltrc.com/index.php?route=produ ... uct_id=567
Celkovo dostupnosť dielcov u mňa skôr zavážila pre nákup a ceny ND sú tiež sympatické...
Ak si pozrieš ceny za telemetriu tak cenovo je to OK. Skús to spočítať za vysielač a povedzme 10 príjmačov od Jeti, Fujtaby , alebo kohokoľvek iného a ten taranis vypadá super.
Čo sa týka SW, ťažko narazíš na strop, že by niečo nešlo... večšinou je to len o tom, že nevieš ako.... Ja som viacmenej spokojný...
EDIT
Keďže modelárčim dlho - mám hodne eroplánov na prezbrojenie - Ešte nemám všetko prehodené, ale už som namontoval tuším 12 príjmačov a len jeden nieje telemetrický.... Ak to spočítam na cenu od iného výrobcu, tak by som ich mohol kúpiť 3-4 ks.... alebo 6 ks netelemetrických....
EDIT2:
Čo sa týka displeja a telemetrie.... Nieje nič trápnejšie, ako veľký displej a na ňom maličké číselka......
Taranis to zvládol slušne - tu download/file.php?id=33270&mode=view
je porovnanie MPXu a Taranisu - pričom MPX má práve veľkosť znakov večšiu, ako je bežné....
Edit 3:
Ešte k tým aku - treba pozrieť super TX Lixx od Robbe s "kurvítkom" a vzniknuté problémy - to už by som snáď radšej Nixx 800ku.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
jipav

#1127 Příspěvek od jipav »

kozlik327:
jako potencionální zájemce o Taranis začínám mít divné pocity,když vidím na str.Microtechnics a nebo imi. náhradní díly k tomuto vysílači.Nevím o tom,že bych kdy na vysílačích jiných značek potřeboval měnit např. displej,zákl.desku atd., a že jsem jich něco měl!Hlavně se mi nelíbí náhr.anténa,která je v podstatě totožná s TX9.A

Náhradní díly beru spíše jako pozitivní. Některé firmy to dělají tak, že dají něco do prodeje, tak to vylepší a prodávají to jako nový model, pod jiným názvem. U Taranisu byl problém se zvukem, tak desku předělali a umožnili její výměnu i do starších verzí vysílačů, za přijatelnou cenu. Ani si nedovedu představit, kolik by stála deska do značkových vysílačů. Dodávají se téměř všechny díly a to je asi dobře.
Jinak s FrSky jsem létal celou loňskou sezónu bez jediného problému na dvou letadlech a kopteře. Na větroni jsem měl necelých 110 hodin ve vzduchu a bez telemetrie si to už nedovedu ani představit. Moduly FrSky mám na Optiku a na Wfly 09. Přemýšlel jsem, jak vyřešit zvukovou telemetrii a nakonec přišel do prodeje Taranis a neváhal jsem ani minutu.
Mám ho měsíc, chvilku mě trvalo, než jsem přišel na to, jak ho naprogramovat, pomalu se tím prokousávám, to co potřebuji zatím ale celkem zvládám. Volnost při nastavování mixů mě začíná vyhovovat, i když zpočátku jsem z toho měl hrůzu. Je tam ještě dost věcí, co zatím nastavit neumím, ale to co jsem zatím potřeboval, to jsem vyřešil.
Dneska mám za sebou první dvě hodiny ve vzduchu se zvukovou telemetrií a zatím spokojenost. Nic se nezasekává, vše běží jak má.
kozlik327

#1128 Příspěvek od kozlik327 »

to je dost,že se někdo ozval,již tady byl dlouho klid!Tak mě napadlo,když jsem viděl ty náhr.díly včetně skříně vysílače,kříž.ovladačů,spínačů,zákl.a jiných desek,že to mohli dát dát do krabice s návodem a modeláři by si ten vysílač sestavili rovnou celý doma,za nějakou symbolickou cenu?A Frsky by ušetřila alespoň jednu směnu pracovníků na mont.lince. :D
Drondys

#1129 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:Tak mě napadlo,když jsem viděl ty náhr.díly včetně skříně vysílače, kříž.ovladačů, spínačů, zákl. a jiných desek,že to mohli dát dát do krabice s návodem a modeláři by si ten vysílač sestavili rovnou celý doma,za nějakou symbolickou cenu?A Frsky by ušetřila alespoň jednu směnu pracovníků na mont.lince. :D

Když si sečteš ceny těch jednotlivých dílů pak pokud by si to někdo chtěl složit z prodávaných náhradních dílů tak se mu to cenově vůbec nevyplatí. Je to tedy spíš určeno na podporu servisu a ne k tomu, aby si to lidé kupovali "v rozsypu" a skládali sami jako stavebnici.

Náhradní díly jsou dle mého názoru určeny spíš pro podporu lokálního servisu v různých zemích kde se to prodává, aby prodejci případně nemuseli Taranis posílat na servis nikam daleko a mohli si nasmlouvat opravy s lokálními servisy, kterým mohou dodávat tyto náhradní díly pro opravy. Případně když si někdo něco výjimečně poškodí a přitom je schopen si to opravit sám tak má rovněž možnost si koupit příslušný náhradní díl.
jipav

#1130 Příspěvek od jipav »

Já osobně si to raději opravím sám, než platit servis. Kamarád po pádu Gaupnera na zem ze střechy auta, když si tam dával veci, musel nechat vyměnit display a oprava stála polovinu ceny vysílače. Mě u kamery odešel zoomovací přepínač - oprava stála 2.600 Kč. Mobil výrobce Čína - výměna displaye z Aukra za nějaké dvě stovky, chvíle studování na Youtube a asi hodinová oprava krok po kroku dle videa a mobil slouží už dva roky. To samé u Nokia N70 - výměna několika dílů, rovněž z Aukra (asi z výprodeje nějakého servisu) a mobil slouží dál. I když je to už vlastně hodně starý model, mám ho nejraději.
Navíc si nemyslím, že Taranis z dílů postavíš laciněji než když ho koupíš vcelku. Koupil jsem ho i s kufřikem za nějakých 6.000 Kč.
demonak

#1131 Příspěvek od demonak »

Tak už jsem také majitelem Taranise a zatím plná spokojenost.
Jen pár věcí mne trápí a tímto prosím kamarády o pomoc....
Potřebuji nastavit na spínač SF zvýšení volnoběhu pro benzíňák a pro spínač SH vypnutí motoru.Ač jsem prolezl všechny možná nastavení a zkoušení...nepřišel jsem na to.Můžete mi prosím někdo poradit?
Moc děkuji za pomoc,nebo radu.Roman
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1132 Příspěvek od RCStudio »

Mas na mysli SH aby to preplo dany kanal na -100 ?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
demonak

#1133 Příspěvek od demonak »

Mám na mysli,že kanál plynu mám natrimovaný na určitý volnoběh a po zmáčknutí,nebo-li stisknutí páky se servo sepne do polohy základní a tím vypne motor.U Aurory 9 funkce jednoduchá a přímo stavitelná.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1134 Příspěvek od RCStudio »

Tzn to zrusi trim a padne na uplnou 0 tedy -100
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od RCStudio »

Zkus custom switches stranka 11/13 SHsipka navrch funkce safetykanal -100 enabled
Jan Janekx Urbanek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1136 Příspěvek od jyrry »

kozlik327 píše:... náhr.díly včetně skříně vysílače,kříž.ovladačů,spínačů,zákl.a jiných desek...

Ber to tak že to je Open Source - otevřený systém nejen po stránce programu, ale také mechanicky.
Jiné firmy si do rádia naopak kutily vrtat nenechají a tak se opravy musí odehrát v autorizovaném servisu, protože ta firma za své výrobky tak trochu ručí a tím kutilstvím se to ručení tak trochu ruší.
jyrry.webnode.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1137 Příspěvek od RCStudio »

Resp SH dolu protoze to je nedrzici prepinac
Jan Janekx Urbanek
demonak

#1138 Příspěvek od demonak »

Ano,asi takhle jsem to myslel.Jedině na tyhle dvě funkce,které jsem uvedl v prvním příspěvku nemůžu nějak přijít.Co se týká zvýšení volnoběhu pomocí přepínače,jsem docílil je toho,že jsem z volnoběhu zvednul plyn třeba o 20 procent,ale promítnul se mi i na plném plynu.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1139 Příspěvek od RCStudio »

Jyrry : mas pravdu IMI na slovensku treba peceti vysilacky proti rozdelani ale ja si myslim ze to nepatri k Taranisovi protoze kazdy ma pravo si nastavit paky a pruziny dle svych potreb. Diky dalsimu prislusenstvi 6posicni prepinac ci vibracni odezva je diky navodum doslova urcena k instalaci uzivatelem.
Jan Janekx Urbanek
demonak

#1140 Příspěvek od demonak »

Dle ohlasů soudím,že OpenTx nebude až tak výborný pro modeláře provozujících benzínových motorů.Má to nedostatky,které jsou hlavním bodem pro provoz dražších benzínových modelů.Nikdo mi není schopen odpovědět na základní otázky typu nastavení.Takže dávám svoji vysílačku do frcu i s přijímačema,týden doma,jen základní lety bez nějakých úprav.Neoslovilo mne to.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“