Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Tak jsem to zkusil namixovat na potenciometr (podminene jeste prepnutim prepinace)
Ted si muzu nastavovat z vysilacky kridelka nahoru i dolu. Uvidime co to udela.
(Muzu to udelat protoze vysilacku mam Turnigy 9x / OpenTx + radio RfSky)
Ted si muzu nastavovat z vysilacky kridelka nahoru i dolu. Uvidime co to udela.
(Muzu to udelat protoze vysilacku mam Turnigy 9x / OpenTx + radio RfSky)
jdobry ;
Je ťažko mi radiť,napíšem ale svoje skúsenosti.
14 mesiacov dozadu bol Bixler 1.1 moje vôbec prvé rc lietadlo.Celémoje skúsenosti som získal metódu pokus-omyl.
Nacital som si tu niečo o problematike klapiek na HC objednal serva panty a bizuteriu a spravil to.
Na buterfly mix to pristavalo naozaj rozhodne nižšou rýchlosťou.Ked tí tu budú skúsení modelari písať že je to zbytočne majú samozrejme pravdu.Má to vsak jedno ale!Ak nezvladas podrovnanim tesne na zemou zabrzdiť ,čo mi predviedol kamarát pri zalete Soliusa (vyzerá to fakt jednoducho,ale mne sa to moc nedarí) tak zapnutie mixu v relativne veľkej vyske a pohodove doplachtenie je riešením.
Trochu práce dá nastavenie potlacenia vyskovkou ,nastavenia spomaleni a opozdeni serv aby to moc nevyplavalo ani neostalo potlacene .Ked som to robil tak v zápale boja som ero zavesil na sirokodaleko jediný strom ,našťastie spadlo dolu samo a bez škôd.
Takže ak pre nič iné tak pre nacerpanie skúsenosti by som do toho šiel znovu.
Držím palce!
Je ťažko mi radiť,napíšem ale svoje skúsenosti.
14 mesiacov dozadu bol Bixler 1.1 moje vôbec prvé rc lietadlo.Celémoje skúsenosti som získal metódu pokus-omyl.
Nacital som si tu niečo o problematike klapiek na HC objednal serva panty a bizuteriu a spravil to.
Na buterfly mix to pristavalo naozaj rozhodne nižšou rýchlosťou.Ked tí tu budú skúsení modelari písať že je to zbytočne majú samozrejme pravdu.Má to vsak jedno ale!Ak nezvladas podrovnanim tesne na zemou zabrzdiť ,čo mi predviedol kamarát pri zalete Soliusa (vyzerá to fakt jednoducho,ale mne sa to moc nedarí) tak zapnutie mixu v relativne veľkej vyske a pohodove doplachtenie je riešením.
Trochu práce dá nastavenie potlacenia vyskovkou ,nastavenia spomaleni a opozdeni serv aby to moc nevyplavalo ani neostalo potlacene .Ked som to robil tak v zápale boja som ero zavesil na sirokodaleko jediný strom ,našťastie spadlo dolu samo a bez škôd.
Takže ak pre nič iné tak pre nacerpanie skúsenosti by som do toho šiel znovu.
Držím palce!
Chtěl jsem se zeptat do jakého větru je určena beta. Co vydrží dá se s tím chodit létat když je venku nad 6m/s a v nárazech i více je to ještě pro betu ideální ? Je mi jasni že to dost záleží na pilotovi. Jen mě nebaví furt čekat na ideální podmínky.
Sport Cup, Trojan t 28 7.5cmm, Radian Pro, dx6
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
folpec píše:Chtěl jsem se zeptat do jakého větru je určena beta. Co vydrží dá se s tím chodit létat když je venku nad 6m/s a v nárazech i více je to ještě pro betu ideální ? Je mi jasni že to dost záleží na pilotovi. Jen mě nebaví furt čekat na ideální podmínky.
Možná mě paměť klame, ale v návodu je psáno, že do 5m/s. Ovšem už je to dva roky, co jsem do návodu koukal
Tady (viz link) bylo fakt větrno, samokřídla na max. výkon pomalu letěla proti větru a s vypnutým motorem couvala, ono už by bylo dost těžké v tak silném větru Betu někam odnést
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Heleď dá se s ní lítat v opravdu hoodně silném větru!
Kdy už na plný plyn skoro couvá... Je to jen o tom do čeho si troufneš 
S Betou bych se asi do větru nebál, ale nevidím k tomuto lítání důvod. Když hodně foukáš, tak letadlo spíš řídí vítr a ty to jen jakž takž držíš ve vzduchu, takže nic příjemnýho a mě osobně to vůbec nebaví, mnohem radši mám klidný letní podvečery nebo večery se západem slunce. 
Swift II | T9X(OpenTX)
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Kuba5 píše:S Betou bych se asi do větru nebál, ale nevidím k tomuto lítání důvod. Když hodně foukáš, tak letadlo spíš řídí vítr a ty to jen jakž takž držíš ve vzduchu, takže nic příjemnýho a mě osobně to vůbec nebaví, mnohem radši mám klidný letní podvečery nebo večery se západem slunce.
To mě to právě baví, člověk si užije trochu adrenalinu
No dneska to moc nefoukalo. Podle meteostanice kilometr daleko 1m/s. Ale stacilo koukat chvilku kam jsem nemel a stesti zacatecnika me asi po 20 letech (lety letadla, ne roky
) opustilo a stalo se nevyhnutelne.
Zkratim to. Pri nouzovem pristani jsem trefil plot.
Diky za tohle forum, zachranilo me.
Mel jsem totiz dopredu skelnou paskou vyztuzeny cely cumak a nabeznou hranu kridel. A jeste navic uhlikovym paskem 6x1mm vyztuzeny trup od teziste az po konec ocasu.
Takze veskera skoda slepena prasklina na urovni kabiny. Ale co je horsi, tak mam rozervanou spodni tranu kridel. Takovou vytrhanou jak se to soupalo o planky. Vyplnene purexem ale hladke to uz nebude asi to budu muset prelepit, nastesti mam na polepeni samolepící "podlahovou" folii. Takze hranu prelepim zespoda az na uroven vyztuhy a doufam, ze zase poleti.
Skoda ze jsem nemel nalozenou kameru, byl by to asi zajimavy pad. Trup a jedno kridlo skoncilo na jedne strane plotu, kabina a druhe kridlo na druhe. A neni me jasne, jak je mozme mit orvane obe kridla zespodu.
EDIT 6.5. Uz zase litam
Zkratim to. Pri nouzovem pristani jsem trefil plot.
Diky za tohle forum, zachranilo me.
Mel jsem totiz dopredu skelnou paskou vyztuzeny cely cumak a nabeznou hranu kridel. A jeste navic uhlikovym paskem 6x1mm vyztuzeny trup od teziste az po konec ocasu.
Takze veskera skoda slepena prasklina na urovni kabiny. Ale co je horsi, tak mam rozervanou spodni tranu kridel. Takovou vytrhanou jak se to soupalo o planky. Vyplnene purexem ale hladke to uz nebude asi to budu muset prelepit, nastesti mam na polepeni samolepící "podlahovou" folii. Takze hranu prelepim zespoda az na uroven vyztuhy a doufam, ze zase poleti.
Skoda ze jsem nemel nalozenou kameru, byl by to asi zajimavy pad. Trup a jedno kridlo skoncilo na jedne strane plotu, kabina a druhe kridlo na druhe. A neni me jasne, jak je mozme mit orvane obe kridla zespodu.
EDIT 6.5. Uz zase litam
Zkusil jsem nalozit kameru a vazim 870g. Poleti, nebo musim "zhubnout"?
Teoreticky bych mohl zhubnout 50g na montazi kamery, ale bude to mit vliv na pevnost. Dalsich 20g by se dalo zhubnout na bandazi cumaku a spodku skelnou paskou, ale radeji bych to tak nechal.
Kdyz to necham, budu mit zatizeni 35.5 g/dm2.
Teoreticky bych mohl zhubnout 50g na montazi kamery, ale bude to mit vliv na pevnost. Dalsich 20g by se dalo zhubnout na bandazi cumaku a spodku skelnou paskou, ale radeji bych to tak nechal.
Kdyz to necham, budu mit zatizeni 35.5 g/dm2.
-
czpredseda
Hubnout nemusíš, ale musíš přibrat na ocase kusem železa, nebo to bude těžký na čumák a nenastoupáš, resp nastoupáš, ale nic nenatočíš, protože budeš hned zase na zemi. Když jsem dával 200g foťák, dával jsem jen 1300 baterku a na ocas 30g závaží. Bylo to líný, ale nakonec to nastoupalo a trochu lítalo. Divy dělá taky odpor vzduchu, který je ještě horší problém než vyšší váha.
Dik za odpoved. Tech 870g je uz vcetne 20g ktere musim pridat na zadek.
Z odporu vzduchu moc strach nemam, uz jsem lital i bez kabiny a tohle cekam ze bude podobne. Viz foto.
Ted tam mam Mobius na drzaku "na sklo auta" (ten drzak ma 50g). Mohl bych to nahradit http://www.rczoom.cz/produkt/otocna-mon ... y-hd-wing/ (urcite znas
)
Ten by mel hadam 15-20g (neni to na shopu uvedene). Nebo nahradit vyrezanym kusem polystytenu (ten muze mit jen nekolik gramu, ale bez moznosti kameru nastavovat.
Je me jasny, ze to poleti. Motor ma tah asi 900g (D2826-6 / APC 7x4push / 30A regl)
Otazka jak hodne to bude letadlo. Ukormidlovat letici cihlu s kridelky jako zacatecnik nemam sanci.
Baterii mam jen 2200mAh, tam by hubnout slo, musel bych ale koupit mensi.
Z odporu vzduchu moc strach nemam, uz jsem lital i bez kabiny a tohle cekam ze bude podobne. Viz foto.
Ted tam mam Mobius na drzaku "na sklo auta" (ten drzak ma 50g). Mohl bych to nahradit http://www.rczoom.cz/produkt/otocna-mon ... y-hd-wing/ (urcite znas
Ten by mel hadam 15-20g (neni to na shopu uvedene). Nebo nahradit vyrezanym kusem polystytenu (ten muze mit jen nekolik gramu, ale bez moznosti kameru nastavovat.
Je me jasny, ze to poleti. Motor ma tah asi 900g (D2826-6 / APC 7x4push / 30A regl)
Otazka jak hodne to bude letadlo. Ukormidlovat letici cihlu s kridelky jako zacatecnik nemam sanci.
Baterii mam jen 2200mAh, tam by hubnout slo, musel bych ale koupit mensi.
Ja mám na Betě tu otčnou montáž jak zminuješ -nemám ji zváženou,ale při baterce 2200 mAh,kamerka Mobius přilepuju na zadek tři samolepící závažíčka po 5g http://www.rc-foto.cz/produkt/sada-samo ... ch-zavazi/ letí to trošku těžkopádně,ale v pohodě. Pro začátek je lepší ůplné bezvětří.
Mám ještě udělaný lůžko z bublinek pro kamerku a to přidávám závaží jenom dvě tedy 10g a řekl bych,že to lítá líp, těch 5g rozdíl nebude tak hroznej,ale spíš to má menší odpor vzduchu. Při focení je čumák Betky na fotkách vidět na otočné montáži ne,protože je výš.
Mám ještě udělaný lůžko z bublinek pro kamerku a to přidávám závaží jenom dvě tedy 10g a řekl bych,že to lítá líp, těch 5g rozdíl nebude tak hroznej,ale spíš to má menší odpor vzduchu. Při focení je čumák Betky na fotkách vidět na otočné montáži ne,protože je výš.
-
pseudopilot
Re: Beta 1400 - kolik swerv vydrží setový regulátor?
Dobrý den,
rád bych se zeptal, kolik serv vydrží setový regulátor 20A u Bety 1400. Mám upravenou setovou vysílačku Cadet na 6 kanálů. Měl jsem v plánu připojit dvě serva navíc na ovládání vztlakových klapek, ale nějak jsem zaslechl, že by to regulátor nemusel pobrat a shořet. Je to pravda? Jaký maximální možný počet serv lze na ten setový regulátor připojit?
rád bych se zeptal, kolik serv vydrží setový regulátor 20A u Bety 1400. Mám upravenou setovou vysílačku Cadet na 6 kanálů. Měl jsem v plánu připojit dvě serva navíc na ovládání vztlakových klapek, ale nějak jsem zaslechl, že by to regulátor nemusel pobrat a shořet. Je to pravda? Jaký maximální možný počet serv lze na ten setový regulátor připojit?
Jaký BEC má setový regulátor? Pokud 2A, tak bezpečně 4 serva.
6 serv na Betě by mohl zvládnout taky, ale zde bych se přikláněl k 3A BEC.
-
pseudopilot
Ticcino píše:Jaký BEC má setový regulátor? Pokud 2A, tak bezpečně 4 serva.
Tento údaj se mi nepodařilo najít nikde, ani v návodu. Asi je už od výrobce tajný, nebo jsem slepý...