Čínské model

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Pietro
Kontaktovat uživatele:

Čínské model

#1 Příspěvek od Pietro »

Co si myslite o Čínských modelech?Protože vždy byly jen v 27Mhz a teď
u se cpou i do 35 Mhz.Lítají si kde chtějí a to může dělat problémi těm co jsou na letišti a oni s nimi létají v jejich blízskosti.Nedávno jsme byly na letišti a někdo přišel s malým Piper kterého koupili v novinách.A ten byl v 35Mhz a měl 70kanál.Kdyby šli lítat a nikoho by se nezeptali zhodili by kamoše který měl stejný kanál.Už ste potkali někoho podobného??????????????????
cuki
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od cuki »

oni za to predca nemozu... si predstav ze mlady chalanisko si cely vyteseny kupi nejaky set, a nema sajnu o lietani a nie to este o nejakych kanaloch... malo by to byt uvedene v navode ze najprv okukni miesto kde lietas a potom az lietaj.. ak na niekoho narazis, ihnet chod za nim a otravuj ho s kanalmi...
Kovboj

Re: Čínské model

#3 Příspěvek od Kovboj »

Pietro píše:Co si myslite o Čínských modelech?Protože vždy byly jen v 27Mhz a teď
u se cpou i do 35 Mhz.Lítají si kde chtějí a to může dělat problémi těm co jsou na letišti a oni s nimi létají v jejich blízskosti.Nedávno jsme byly na letišti a někdo přišel s malým Piper kterého koupili v novinách.A ten byl v 35Mhz a měl 70kanál.Kdyby šli lítat a nikoho by se nezeptali zhodili by kamoše který měl stejný kanál.Už ste potkali někoho podobného??????????????????

Pokud to chapu spravne - nekdo si koupil model (z ciny, ale to je vetsina takze to je zbytecna informace;-)) a sel si zalitat na letiste. Nez zacal, tak se zeptal ostatnich jaky maji kanal a jeden z nich mel stejny kanal jako on. Takze si nezalital, nebo pockal az ten tvuj kamarad skonci.
Hmm, nejak nechapu kde je problem. Jak se ta situace lisi od toho, kdyz se na letisti potkaji dva neznami modelari, kteri kazdy treba uz litaji 20 let? Ja ten rozdil nevidim.
zalik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zalik »

Nehledě na to že na tohle tema už tady bylo opravdu více velkých diskuzí.....HLEDEJ ŠMUDLO!!!!!! :lol:
maxi

#5 Příspěvek od maxi »

Pietro psal o Čínských setech za zhruba 3000kč a tím chtěl říct,že majitel toho setu po příchodu na letiště nic nevěděl o frekvencí,kanálu a že může někoho zhodit. Zrovna měl stejný kanál v 35, jako kolega , který stál daleko v ploše letiště. Po upozornění,že musí počkat si myslel,že stačí jít o kousek dál.
zelda

#6 Příspěvek od zelda »

Je pravda, že k těm čínským modelům by měli dávat nějaké začátečnické pravidla.My s kamarádem jsme taky začínali na číňácích a nebýt jednoho zkušeného modeláře tak o to nevím nic do teď.Kamarád si koupil letadlo jako první a ještě ten den co mu přišlo, jsme ho složili a šli lítat.Naštěstí tam nebyl nikdo kromě ná. Až napodruhé jsme tam potkali kolegu modeláře, který se s náma dal do řeči a všechno nám to vysvětlil.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pietro »

Abych odpověděl Kovbojovi:

Ty si asi nepochopil co jsem napsal.Protože kámoš lital asi 200m od plochy a někdo si přišel a aniž by se ptal tak chtěl jít litat.A když jsme mu řekli něco o frekvencích a kanálech řekl že pujde klidně lítat jinam.A nikdo se neptal na nějaký kanál.Já nemám nic proti těm modelářům kteří letají s Číňany na letišti ale ví se jaky mají kanal a jejich třeba větší skupina například jestli sis všiml v Rc Modelech kde měli článek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :idea:
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

Pietro píše:Abych odpověděl Kovbojovi:

Ty si asi nepochopil co jsem napsal.Protože kámoš lital asi 200m od plochy a někdo si přišel a aniž by se ptal tak chtěl jít litat.A když jsme mu řekli něco o frekvencích a kanálech řekl že pujde klidně lítat jinam.A nikdo se neptal na nějaký kanál.Já nemám nic proti těm modelářům kteří letají s Číňany na letišti ale ví se jaky mají kanal a jejich třeba větší skupina například jestli sis všiml v Rc Modelech kde měli článek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :idea:

U tech cinanu ale navod je, vcetne varovani na problematiku frekvenci. Pokud by tam nebyl, tak je to chyba dovozce, ne toho kdo si to koupi.
To, ze to tam je ale nekdo ignoruje je vec jina. Ale nema to primou souvyslost s tim, jestli treba lita 's cinanem' nebo s nejakym EPP samokridlem... Je to jen o tom, jestli je to ignorant nebo neni.
Pietro
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pietro »

To není jen o tom jestli je ignorant nebo není.Protože si to přečte ale nebere tad tím ohled.Né však všichni ale většina.Protože je to pro malé děti a ty jsou netrpělivé a chtějí si to co nejdříve vyskoušet.A jak mi bylo potvrzeno jakmile to rozbalí zkouší si jezdit po pokoji.A samokřídlo je v 35Mhz nebo 40Mhz tyto modely (čínské vyroby)byly vždy v 27Mhz jako autíčka.....
Kabriolin
Kontaktovat uživatele:

CHina :)

#10 Příspěvek od Kabriolin »

Je fakt,že většina čínskech RC setů se cpu do 35Mhz a to že jejich majitélé
z 90% nevědi co je to frekvence a kanál vysílače je už asi běžný, ale nedávo můj malej bratránek dostal k svátku malinkatý autíčko na dálkové ovládání.Určitě to znáte jede jen dopředu a dozadu zatáčí..fakt bomba.. :wink: No nic..přišli k nám na návštěvu a on si ten krám vzal sebou a jezdil vedle v pokoji a já mezitim se marně pokoušel osadit a vytrimovat předběžne letado na zálet.Šel jsem si ten zázrak prohlídnout a jediný co na tom autíčku bylo napsáno: "Made in China 35Mhz" NIC VÍC!!!!To zachvilku budou modeláři muset lítat na soukromém letišti jehož rozloha je dosah vysílače aby měl jistotu, že o to éro nepříde zrovna kvůli takovéhlemu autíčku za 150,- :?
Kovboj

Re: CHina :)

#11 Příspěvek od Kovboj »

Kabriolin píše:Je fakt,že většina čínskech RC setů se cpu do 35Mhz a to že jejich majitélé
z 90% nevědi co je to frekvence a kanál vysílače je už asi běžný, ale nedávo můj malej bratránek dostal k svátku malinkatý autíčko na dálkové ovládání.Určitě to znáte jede jen dopředu a dozadu zatáčí..fakt bomba.. :wink: No nic..přišli k nám na návštěvu a on si ten krám vzal sebou a jezdil vedle v pokoji a já mezitim se marně pokoušel osadit a vytrimovat předběžne letado na zálet.Šel jsem si ten zázrak prohlídnout a jediný co na tom autíčku bylo napsáno: "Made in China 35Mhz" NIC VÍC!!!!To zachvilku budou modeláři muset lítat na soukromém letišti jehož rozloha je dosah vysílače aby měl jistotu, že o to éro nepříde zrovna kvůli takovéhlemu autíčku za 150,- :?

Pokud jsi tohle objevil, tak nejlepsi co muzes udelat je minimalne to nahlasit na obchodni inspekci. Protoze takove hracky se u nas proste prodavat nesmi. Jenze ono to bylo nejspis zbozi z trznice dovezene nelegalne... Coz je neco nesrovnatelne jineho, nez cinske RC sety prodavane ve specialkach!
Smrtka

#12 Příspěvek od Smrtka »

Dobry den chtel bych poprosit : schanim nahradni dily na Alloy Shark s006 elektro helikoptera konkretne soucastky rotor A/B a jeho komponenty skrtl jsem a bohuzel se ustipla nemohu nikde najit zadneho dovozce a ani kde by se dalo nekde sehant nahradni dily ... predem dekuji za jakoukoliv POMOC Smrtkaxxxx@seznam.cz preji hezke svatky Vanocni
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Walhalla »

Smrtka píše:Dobry den chtel bych poprosit : schanim nahradni dily na Alloy Shark s006 elektro helikoptera konkretne soucastky rotor A/B a jeho komponenty skrtl jsem a bohuzel se ustipla nemohu nikde najit zadneho dovozce a ani kde by se dalo nekde sehant nahradni dily ... predem dekuji za jakoukoliv POMOC Smrtkaxxxx@seznam.cz preji hezke svatky Vanocni

a proc to davas do tohoto vlakna?
Kajry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kajry »

Heh vy tu řešíte sestřely pomocí frekvence ale co 2,4GHz pokud mám letadlo do kterého jsem nacpal x tisíc a x stovek hodin tak bych si pořídil 2,4GHz a na 35MHz bych kašlal ale chápu lidi co si koupili 35MHz Futabu za 20k že nechtěj kupovat nové ale i dnes jsou 2,4GHz moduly.
till1987
Kontaktovat uživatele:

???

#15 Příspěvek od till1987 »

tak som si precital toto vlakno a ...tiez mam cinana a tiez netusim aky kanal,,,ako to zistim...vdaka za odpoved na moju pre vas banalnu otazku :oops: :oops: :oops:

najde sa dobry clovek ktory mi to vysvetli???
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“