Nechce nahoru..

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
cz_johny

#46 Příspěvek od cz_johny »

Tak jsem to zkusil celé znovu rozebrat a dát do kupy..Ale ani po pečlivém naštelování vůlí se mi nepodařilo létací dobu zvednout..
Tak se asi budu muset smířit s tím,že 8 minut bude má max doba letu.. :(
Jinak zkoušel jste někdo se stopkama změřit jak dlouho vám vydží váše CX2 ve vzduchu?A jak končíte? Taky lítáte minutu u země než se vybije baterka úplně,nebo to máte jinak?
Pepe Cunito

#47 Příspěvek od Pepe Cunito »

Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.
krt.ecek

#48 Příspěvek od krt.ecek »

Pepe Cunito píše:Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.

přesně jakmile nejde nahoru a plácá se u zemně, položím na zem, jdu si pro ní a nabít
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

krt.ecek píše:
Pepe Cunito píše:Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.

přesně jakmile nejde nahoru a plácá se u zemně, položím na zem, jdu si pro ní a nabít

To je pozdě. S LiPolkou se musí sedat ještě před tím, než viditelně začne slábnout. Jinak je po ní za pár desítek cyklů.
scarabeus

#50 Příspěvek od scarabeus »

LiPol nejlepe cucat do poloviny, pak prestat. Pak vydrzi mnoho cyklu (radove klidne 200 a vice).
arda1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od arda1 »

Můžeš víc-2/3- 3/4 kapacity. :wink:
ICQ 638556901
krt.ecek

#52 Příspěvek od krt.ecek »

zdzd píše:
krt.ecek píše:

To je pozdě. S LiPolkou se musí sedat ještě před tím, než viditelně začne slábnout. Jinak je po ní za pár desítek cyklů.

jo to zní dobře, ale narovinu jak to mám poznat :?: Já znám technologii lipol, myslím že vím dobře co jí dělá dobře, ale jak poznat dřív že to jde do kopru :(
arda1
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od arda1 »

Jednoduše- létat na čas. :wink:
ICQ 638556901
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Pucmeloud »

Já mám v přijímači nějaký "voltmetr", protože když napětí baterky klesne pod určitou mez, zelený LEDkový majál začne blikat červeně a to je signál rychle raději přistát... Když jsem potom změřil napětí na Lipolkách, každý článek měl 3,7 V na prázdno.
zdzd

#55 Příspěvek od zdzd »

Pucmeloud píše:Já mám v přijímači nějaký "voltmetr", protože když napětí baterky klesne pod určitou mez, zelený LEDkový majál začne blikat červeně a to je signál rychle raději přistát... Když jsem potom změřil napětí na Lipolkách, každý článek měl 3,7 V na prázdno.

Když už napětí klesne, je to pozdě. Sedat se musí chvilku před tím, že k tomu poklesu opravdu doje. To je jako by tě někdo ze špásu škrtil a povolil až podle toho, že jsi zmodral.

Jediná cesta: STOPKY
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Pucmeloud »

No já myslím, že to mají navržené celkem dobře, protože na "tahu" motorů to není znát: pořád to lítá a udrží se ve visu, ale prostě napětí na baterce už vlivem odběru motorů klesne natolik, že je dobré s tím sednout, než to přestane táhnout doopravdy. Takže to je dobře,ne?
zdzd

#57 Příspěvek od zdzd »

Pucmeloud píše:No já myslím, že to mají navržené celkem dobře, protože na "tahu" motorů to není znát: pořád to lítá a udrží se ve visu, ale prostě napětí na baterce už vlivem odběru motorů klesne natolik, že je dobré s tím sednout, než to přestane táhnout doopravdy. Takže to je dobře,ne?

Ani moc ne. Když už se napětí při vybíjení dostane do oblasti vybíjecí charakteristiky kde dochází k poklesu, je pozdě. Sedat se musí ještě před tím, než začne znatelně klesat. Tzn. při vybití cca. 75% dostupné kapacity.

Do svých 900 dobíjím 600 - 700.
scarabeus

#58 Příspěvek od scarabeus »

Prakticky vzato, jakmile nechce moc nahoru nebo je viditelne poznat, ze je vzestup o dost pomalejsi, sednout a smitec.

Jen doplnim ohledne tech motoru - sve jsem uz vymenil a opravdu je jeden kaput, ne uplne, ale vykon ma nekde za dverma a ne a ne prijit...

Takze vsem doporucuju co se techhle 180tek tyce, dejte jeden let, pak vychladnout a dalsi let apod... Samozrejme na tohle bohate staci dve baterky. Doposud jsem ale lital na dve baterky po sobe, coz motorum moc nesvedcilo. I kdyz byly chlazene pridavnymi pasivy.
zdzd

#59 Příspěvek od zdzd »

Ono plechovky jsou docela blééé. Jakmile je začneš zatěžovat, jdou velmi rychle do kytek. Životnost SPEED 300 zatíženého na odběr kolem 5A je necelé čtyři hodiny. Odejdou uhlíky, komutátor a pokud to nezjistíš před úplným úmrtím, tak v okamžiku finálního přepálení kartáčku záleží jen na štěstí. Pokud se přehodí tak, že dojde ke zkratu, máš i po reglu.

O životnosti ChinaShit v takovýchto vrtulnících si vůbec nedělám iluze...
scarabeus

#60 Příspěvek od scarabeus »

zdzd píše:O životnosti ChinaShit v takovýchto vrtulnících si vůbec nedělám iluze...

...a proto existuji i jine, tuningove, kde to neni uz jenom obyc plech. Magnet je silnejsi, uhliky se daji vymenovat... Cena neni ani tak moc vysoka, za 1 takovejhle asi 16 dolaru. Mne se to zatim ale nevyplati, casem to stejne prodam a pujdu do lepsiho :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“