Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#361 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:Tak jak to vypadá? Stále celníci zadržují všechny zásilky z HK? Potřeboval bych objednat pár drobností.

Zatím se nic nemění. Občas nějaká zásilka z Hobbykingu projde díky chybě některého z pracovníků České pošty, ale jinak pořád dál ve větší míře odchytávají zásilky z Hobbykingu včetně malých zásilek s hodnotou pod 22 Euro a pokud není stanoveno DPH tak následně účtují výpalné 96 Kč.

Takže pokud ty drobnosti nejsou v EU skladě Hobbykingu a těch případných 96 Kč navíc nezvedne náklady natolik, že by to pro tebe bylo nepřijatelné pak je to jedno a můžeš objednávat z centrálního skladu Hobbykingu v Hongkongu.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od danidani »

Bonusové body a celnice

Mám na cestě objednávku za 25 USD (vč. poštovného), ale platil jsem jen 23 dolarů, 2 dolary jsem použil z nashromážděných bonus bodů. Jak se na to tváří deklarant/celnice, když faktura neodpovídá platbě z paypal/banky? Řešil/vysvětloval jste už někdo?
chastra
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od chastra »

danidani píše:Bonusové body a celnice

Mám na cestě objednávku za 25 USD (vč. poštovného), ale platil jsem jen 23 dolarů, 2 dolary jsem použil z nashromážděných bonus bodů. Jak se na to tváří deklarant/celnice, když faktura neodpovídá platbě z paypal/banky? Řešil/vysvětloval jste už někdo?

Je to jedno, stejně si v limtu 22€ krom toho celníky zajímá výpis z paypal a ne faktura.
Drondys

#364 Příspěvek od Drondys »

danidani píše:Mám na cestě objednávku za 25 USD (vč. poštovného), ale platil jsem jen 23 dolarů, 2 dolary jsem použil z nashromážděných bonus bodů. Jak se na to tváří deklarant/celnice, když faktura neodpovídá platbě z paypal/banky? Řešil/vysvětloval jste už někdo?

Pro celníky je z hlediska stanovení základu DPH podstatný doklad o platbě tj. v daném případě z Paypalu a pokud ostatní doklady cenově neodpovídají vždy berou pro základ DPH doklad o platbě a na vysvětlení rozdílu se obvykle vůbec neptají. Takže pokud si vyžádají doklady k zásilce tak jim je pošli tak jak jsou a vysvětlování rozdílu vůbec neřeš dokud se tě na to vysloveně nebudou ptát. Pokud by se na to ptali tak jim to prostě vysvětli jak to funguje s těmi bonus body. Celníci to nejspíš stejně už budou znát.
Drondys

#365 Příspěvek od Drondys »

chastra píše:Je to jedno, stejně si v limtu 22€ krom toho celníky zajímá výpis z paypal a ne faktura.

Pokud by celková suma včetně poštovného byla vyšší než limit 22 Eur pak je faktura potřebná k ověření zvlášť ceny zboží a zvlášť ceny poštovného, protože pokud se nejedná o poštovné EMS pak se s limitem 22 Eur porovnává jen cena zboží bez poštovného zatímco ve výpisu od Paypalu je obvykle uvedena jen celková suma včetně poštovného. V tomto případě je to skutečně celkem jedno jelikož celková suma v platbě z Paypalu je v limitu.
Ticcino

#366 Příspěvek od Ticcino »

Zdar, dokládal jsem nyní cenu zásilky 21USD. Celníkům jsem poslal fakturu a výpis z účtu banky. Tyto patřily k sobě. Žádná levárna.
Ale všiml jsem si, že mezi fakturu a výpisem není žádný společný znak. VS nesouhlasil, příjemce platby byl jakýsi paypal. Platil jsem kartou. PayPal nemám. Při autorizaci byl problém, neprošlo to. Musel jsem pak platit manuálně, čili příjemcem nebyl přímo Hextronik, ale nějaký jejich paypal sběrný účet.
Nevím jak by mohli dohledat, že ta platba je pro tu fakturu. Každopádně balík je doma.
Drondys

#367 Příspěvek od Drondys »

Ticcino píše:...Celníkům jsem poslal fakturu a výpis z účtu banky...

...Platil jsem kartou...

...Nevím jak by mohli dohledat, že ta platba je pro tu fakturu. Každopádně balík je doma...

To, že ty nevidíš nic co by z tvého pohledu bylo spárovatelné ještě neznamená, že banka k tomu v iterních datech nemá další informace podle kterých to spárovat dokáže a jak už tady někdo psal v předchozí části tématu tak celníci při platbách přes banku mohou kontaktovat banku a ta jim to může případně ověřit.
IgorGSM

#368 Příspěvek od IgorGSM »

Tak to by som si pozrel ako nejaky zaprdeny colny urad v CZ alebo SK kontaktuje paypal (peniaze na paypal som posielal napriklad postovou poukazkou) a paypal (ktory sidli mimo EU) im da nejake informacie o transakcii. O tom silno pochybujem.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od jyrry »

IgorGSM píše:... nejaky zaprdeny colny urad v CZ alebo SK kontaktuje ....

banku, ne PayPal... čti to pořádně :-)
jyrry.webnode.cz
IgorGSM

#370 Příspěvek od IgorGSM »

Ja som cital ze banku ale co ked som to platil len cez paypal mimo banky?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Drondys

#371 Příspěvek od Drondys »

IgorGSM píše:Ja som cital ze banku ale co ked som to platil len cez paypal mimo banky?

V takovém případě se nic nemusí dít, ale také může. Bude záležet na tom zda se Celní úřad obrátí na Paypal a jak se Paypal rozhodne v tom či onom konkrétním případě ohledně spolupráce a tím i poskytnutí např. požadovaného ověření transakce. I když informace o transakcích Paypal nemusí českému Celnímu úřadu poskytovat jelikož je mimo jurisdikci ČR tak z aktuálně platného dokumentu Privacy Policy for PayPal Services vyplývá, že pokud Paypal nabude dojmu, že je v tom či onom případě vhodné, aby spolupracoval při vyšetřování podvodu nebo jiné nezákonné činnosti nebo potenciální nezákonné činnosti pak se může stát, že tyto informace třetí straně poskytnou i mimo jurisdikci a i bez soudního příkazu např. státním institucím. Takže není vyloučeno ani to, že si i český Celní úřad v konečném důsledku může ověřovat platební transakce u Paypalu.

Ticcino ovšem jasně psal, že platil kartou a Paypal vůbec nemá a zmiňoval i to, že posílal výpis z banky. Takže platba i doložený výpis byly z jeho banky, která je navíc zřejmě v jurisdikci ČR a v takovém případě je dle § 57, odstavec 3 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád celnímu úřadu povinna tyto informace poskytnout jak je zmíněno v jiném tématu viz tento odkaz. Zkrátka případ Ticcina je z tohoto hlediska úplně jiný než zmiňuješ ty.
Earl
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od Earl »

Drondys píše:
Zatím se nic nemění. Občas nějaká zásilka z Hobbykingu projde díky chybě některého z pracovníků České pošty,

No tak to je je mizerný, ani mi nejde tak o výpalné, ale o to zdržení. Sice chci jen jedno servo a programovací kartu. Přijde mi, že se toto opatření nedotklo šedých a černých dovozců, kteří prodávájí stále stejně asi vědí kde namazat. Je možné, že za současný stav může některý z našich předních výrobců a prodejců RC techniky? Třeba Pelecanus? Takže je v současné době jednodušší sem dostat a rozprodat bez proclení vlak plný benzínu než pár serv. No je vidět, že kdo maže ten jede a celník se směje.
Drondys

#373 Příspěvek od Drondys »

Earl píše:Přijde mi, že se toto opatření nedotklo šedých a černých dovozců, kteří prodávájí stále stejně asi vědí kde namazat.

Jen odhaduji, že někteří prodejci i když nenakupují ve velkém rozsahu tak obvykle nakupují přeci jen v množství, které je cenou vyšší než limit 22 Eur a tudíž s celním odbavením tak jako tak počítají. Pokud si třeba ještě navíc vyřizují odbavení osobně tak by stejně platili poplatek 96 Kč. Takže nemusí nikomu mazat jelikož jim prostě nevadí ani když jim stanoví DPH, protože stejně nastřelí koncovou cenu pro zákazníka daleko výše, aby na tom vydělali.

Earl píše:Je možné, že za současný stav může některý z našich předních výrobců a prodejců RC techniky?

O tom dost pochybuji jelikož v takovém případě by se to opatření nezaměřovalo jen na Hobbyking, ale obecně i na řadu dalších modelářských eshopů což se ovšem neděje. Oproti Hobbykingu jsou tyto kontroly u ostatních prodejců ze zemí mimo EU stále jen velmi výjimečné.

Earl píše:Takže je v současné době jednodušší sem dostat a rozprodat bez proclení vlak plný benzínu než pár serv.

Ti kdo nakupují ze zemí mimo EU ve větším množství třeba modelářské potřeby a chtějí to obejít ti si cestu vždy najdou třeba tím, že si to nechají poslat do jiné země EU kde mají nějakého známého nebo spolupracující firmu apod. a proclení proběhne v té jiné zemi EU kde mohou být v tomto ohledu celníci mnohem benevolentnější než u nás a do ČR to pak už může jít od odesílatele v rámci EU tedy bez celních formalit a čeští celníci jsou pak "ze hry" aniž by jim někdo musel cokoli mazat.

S tím benzínem je to přeci jen poněkud jiná záležitost jelikož se jedná o komoditu, která jde nesrovnatelně rychleji na odbyt než modelářské zboží. Benzín se dá relativně za krátkou dobu nakoupit a obratem prodat ve velkém množství a pak nechat firmu zkrachovat dříve než zaplatí daň.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od Jirka JR »

Ahoj,
Jsem jen já tak hloupej, nebo není možné dostat z Euroskladu Lipol do 0,5kg pod 40 dolarů?
Nejlevnější alternativu dopravy nabízí 39,99!! Dělám něco špatně? :roll:
niky79

#375 Příspěvek od niky79 »

Neco je spatne, ted jsem to vyzkousel a nabizi to klasickou dopravu:

Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.73

O jakou LIPOL se konkretne jedna? Zkusim to s ni...
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“