FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#1186 Příspěvek od RCStudio »

jen doplnim

pinout of the external module as follows:
(starting from top )
- PPM
- Heartbeat
- VCC
- GND
- S.Port
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#1187 Příspěvek od Drondys »

thsoft píše:...Ale někde jsem četl že ten Taranis má lepší (rychlejší) komunikační protokol než je PPM, to znamená že on má oba dva ?...

Ano. Taranis má interní 16-ti kanálový vysílací modul Frsky XJT, se kterým pro účely řízení komunikuje protokolem PXX a nikoli běžným PPM. Kromě toho má Taranis ještě navíc volný slot na externí vysílací modul ve formátu JR, kterému může posílat buď PPM nebo PXX. Oba vysílací moduly (jak interní tak i externí ve slotu) mohou být v provozu současně a nebo může být jeden z nich vypnutý. Provoz se dvěma současně aktivními vysílací moduly se dá využít pro nějaký mnohokanálový model (teoreticky až 32 kanálů), ve kterém by mohly být třeba dva různé příjímače přičemž ten druhý může být i jiného systému než Frsky podle toho jaký vysílací modul bude ve slotu. Interní v Taranisu implementovaná telemetrie se jak už zde bylo zmíněno týká pouze interního modulu XJT.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1188 Příspěvek od RiMr »

THSOFT: ...tak kdyby ses zbavoval JETI harapáků, tak si na mě vzpomeň :)

Takhle - FRSky věřím, ale JETI zatím ještě pořád věřím víc. Už kvůli tomu podivnému měření zisku Rx a Tx. UIJeti 0 až 9, pro každou anténu zvlášť, kdy při 0 vím že mám průser, jsem bez telemetrie, ale pořád řídím, aspoň zatím se tak vždy dělo, U Frsky 0 až sto "něco", kdy hodnoty těsně pod 40 už mají být "v perdeli" - tedy necelá půlka udávaného rozsahu je vlastně uživatelsky k ničemu, co to kua je?! - zastávám názor po zkušenostech s jinými telem. systémy, že způsob zpracování a interpretace informace o RSSI směrem k uživateli je k hovnu a uživatelsky nejhorší). Ne systém přenosu (ten je výborný), ale interpretace RSSI.

Dále jsme nedávno řešili jeden ten nový přijímač co došel s Taranisem - měl snížený dosah. Povedlo se ho vyreklamovat, ale... Nebyl to zdaleka jediný vadný nebo "divný" přijímač FrSky se kterým jsem se za ty roky setkal. U JETI jsem se aspoň já s něčím podobným nesetkal.

Nechci FrSky shazovat - Taranis se mi moc líbí, Open9x miluju, ale kua... chci jen trochu zmínit i to co tak růžové není - nejde o to být členem funclubu FrSky ale bezpečně létat. Když si všechno zkontroluju a ověřím, nebojím se létat FrSky s jakýmkoliv letadlem se kterým já můžu přijít do styku, ale pokud budu mít u nějaké většího/těžšího modelu možnost výběru, sáhnu po JETI. Tam mám ty půlky prostě trochu míň sevřené. A sevřené je mám aspoň trochu vždy, může to být systém od Azgardů... :wink:

Ale když tu možnost výběru mít nebudu, použiju v klidu FrSky, jen budu obezřetnější, hlavně u přijímače.

Jen můj názor založený na zkušenostech, respektuju, že někdo ty zkušenosti může mít jiné.
Kontaktovat uživatele:

#1189 Příspěvek od lubo1 »

RiMr píše: ...a vážně uvažuju o tom, že si koupím JEti box PROFI (který obsahuje vysílací modul), který propojím "nějak" vnitřkem s Taranisem a picnu ho někam nahoru na rádio...

Nezdá sa mi to ako dobrý nápad. Za cenu profiboxu máš 4 ks Xkových príjmačov. U taranisu ma práve oslovila možnosť telemetrie a logovania.....
Ten externý modul by som chápal ako núdzovka, kým dokúpiš zvyšné príjmače.....
Tiež som dlho zvažoval, čo kúpiť - mal som Evo, kde by išiel prehodiť TX modul, ale nešla by telemetria na displej, alebo by s origo TX a RX šla aj telemetria, ale za drahý peniaz....
Dnes mám Taranis a hoodne Xkových a Dečkových príjmačov....
Zatiaľ mám Vario a dnes dorazilo GPS (Janekx vďaka.)
Ak bude čas a letové počasie, tak cez víkend dám pár letov s GPSa Variom a hodím porovnanie, prípadne niekde LOG.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1190 Příspěvek od RiMr »

lubo1 píše:...U taranisu ma práve oslovila možnosť telemetrie a logovania..... .

,,,což právě tento box umí :)
Kontaktovat uživatele:

#1191 Příspěvek od thsoft »

Předpokládám, tedy že když tam dám modul jeti tak ten vnitřní se vypne ...
Nebo to má nějaký vypínač ?
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1192 Příspěvek od RCStudio »

U kazdeho modelu nastavujes interni a externi modul zvlast, tzn bud oba vypnout nebo jen jeden nechat atp kombinovat
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#1193 Příspěvek od thsoft »

Lítáte s tím někdo dvoumetrový benzíňáky ? Je to na to dost robustní/spolehlivý vysílač ?

janekx píše:U kazdeho modelu nastavujes interni a externi modul zvlast, tzn bud oba vypnout nebo jen jeden nechat atp kombinovat
( ͡° ͜ʖ ͡°)
vlasto

#1194 Příspěvek od vlasto »

Ano lietam 26ccm 2,11m PC-6 :-)
vlasto

#1195 Příspěvek od vlasto »

Takto mam dobastlenu antenu
ImageUploadedByTapatalk1400159001.162440.jpg
ImageUploadedByTapatalk1400159014.297356.jpg
ImageUploadedByTapatalk1400159024.493460.jpg
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#1196 Příspěvek od thsoft »

Určitě by nebyl teda problém použít systémy dva u obřích modelů a ten druhý mít jako záložní ..

Drondys píše:Oba vysílací moduly (jak interní tak i externí ve slotu) mohou být v provozu současně a nebo může být jeden z nich vypnutý. Provoz se dvěma současně aktivními vysílací moduly se dá využít pro nějaký mnohokanálový model (teoreticky až 32 kanálů)..
( ͡° ͜ʖ ͡°)
marencak
Kontaktovat uživatele:

#1197 Příspěvek od marencak »

vlasto píše:Takto mam dobastlenu antenu...

Neměl jsi problémy s brumem? Já jsem po instalaci modulu ASSAN musel dodělat stínění.
Mirek
http://rcfun.www3.cz/
vlasto

FrSKy Taranis

#1198 Příspěvek od vlasto »

Ak je aktivny interny modul tak je pocut slaby sum, ked je aktivny externy tak tiez ale tak slabo ze musim dat ucho k vysielacu. Nic som zatial netienil, lebo nieje treba a navyse mam plombu na vysielaci.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1199 Příspěvek od RiMr »

thsoft píše:Určitě by nebyl teda problém použít systémy dva u obřích modelů a ten druhý mít jako záložní .....

... a pokud ten druhý systém bude JETI, tak ten můžeš zálohovat dál sám o sobě... :)
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od thsoft »

Dá se už sehnat ta novější verze jak jste tady psali na fóru s lepším rozlišením a odstraněním toho brumu ?
Pokud ano, tak jak se dá v eshopech poznat ?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“