[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T8kyLoHFAAU[/youtube]
DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Tak bobřík odvahy uloven
bez ztráty kytičky a hlavně Chrousta.
- gardenroute
Tak vítej v klubu magorůoff píše:Tak bobřík odvahy ulovenbez ztráty kytičky a hlavně Chrousta.
Jen škoda, že jsem neměl Ptaaka již v době, kdy jsem jezdil pravidelně jachtařit (parta se nám rozpadla), taky jsme jednou dělali Balt, pluli jsme na Bornholm, Christianso a jižní pobřeží Švédska (Simrishamn atd..), kde Vy ?
Asi bych se tak dostal k P2 možná dříve
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 18.05.2014 20:23, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Jen škoda, že jsem neměl Ptaaka již v době, kdy jsem jezdil pravidelně jachtařit (parta se nám rozpadla), taky jsme jednou dělali Balt, pluli jsme na Bornholm, Kristianse a jižní pobřeží Švédska (Simrishamn atd..), kde Vy ?
No přesně tam
- gardenroute
He, náhodička, cooff píše:No přesně tamviz...
My s naší Selina Marie (Bavaria 44) jsme pluli z Rujany, a občas to opravdu dost foukalo - cesta zpět do Německa byla trochu dramatická
Ptaak by se tehdy dost hodil...
Mimochodem právě na Bornholmu jsem si vypil zatím své nejdražší pivko ve mém životě, na náměstí na zahrádce 1/2 l Tuborgu vyšel na cca 250,- Kč
Doplněno - teď jsem si dočetl Tvůj cestopis, moc pěkné...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 23.05.2014 12:01, celkem upraveno 2 x.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
off píše:Tak bobřík odvahy ulovenbez ztráty kytičky a hlavně Chrousta.
Máš to pěkný Ondro
OK2WY
tak přeji JirkoA klidný let a ať to neutopíš .... pak bys možná litoval toho mého smazaného příspěvku 
Ondro off - lítal jsi s klíčenkama WATERBUOY? jak jsi měl nakonec přidělané?
Ondro off - lítal jsi s klíčenkama WATERBUOY? jak jsi měl nakonec přidělané?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec píše:lítal jsi s klíčenkama WATERBUOY? jak jsi měl nakonec přidělané?
Hele nakonec nelítal. Nakonec jsem to trochu přehodnotil, jak jsme viděl ty testy, tak tomu moc nevěřím, že by to ptáka spasilo. Tady jsme lítal bez ničeho, jinak jsme trochu experimentoval s dvoulitrovkou PETkou zavěšenou těsně pod ptákem. Ale samozřejmě to není na nějaký velký věci....
jaké testy myslíš?, naopak je net plný zachráněných ptáků a to i velkých multikoptér...
já jsem dvě klíčenky obětoval, a závaží 1,5 kg vytáhly perfektně....
já jsem dvě klíčenky obětoval, a závaží 1,5 kg vytáhly perfektně....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- gardenroute
Petře, on má jistě na mysli to ojedinělé video, kde W.B. při poklesu do větší hloubky tlakem vůbec neaktivuje....
aha, taky jsem to viděl, proto je třeba mít na Phantomovi 2 ks, a nespoléhat na nějakou toleranci nad 1 kg....
mimo je je to jako a autem, i lidi co jsou připoutaní a autům se aktivují airbragy při nehodách umírají.... je to jen technika a okolnosti můžou být zcela jíné, než ty teoretické a laboratorně správné....
někde jsem také četl že na selhání může mít vliv jak jsou klíčenky uchovávány, doporučuje se v igelitovém zapínacím sáčku, případně se s pytlíčkem silikagelu...
mimo je je to jako a autem, i lidi co jsou připoutaní a autům se aktivují airbragy při nehodách umírají.... je to jen technika a okolnosti můžou být zcela jíné, než ty teoretické a laboratorně správné....
někde jsem také četl že na selhání může mít vliv jak jsou klíčenky uchovávány, doporučuje se v igelitovém zapínacím sáčku, případně se s pytlíčkem silikagelu...
- pivandrift
Tuto oblast velice dobře znám, i letos se tam asi po 20- tý chystám, ale poprvé s phantomem. Těším se až ty 20-ti letý zkušenosti natočím ze vzduchu. Pro mě jste borci. Miluju balt.
Phantom1, GP 3+se, FY mini 3D
hravec píše:aha, taky jsem to viděl, proto je třeba mít na Phantomovi 2 ks, a nespoléhat na nějakou toleranci nad 1 kg....
No to určitě, 2 ks rozhodně když už. Jen prostě mám problém s tím, že je to chemicky vyvíjený plyn, to vyvine určitý tlak, ale ve vodě s hloubkou tlak, co působí na balón, samozřejmě rychle roste a balón bude mít o to menší objem = vztlak.
To video o kterém mluvíme není moc laboratorní - přide mi právě celkem ze života a ta hloubka (tuším, že 6 m) jako zcela reálná pro potápějícího se Phantoma, než to začne nafukovat.
Ale je to jen můj pocit, nijak jsme to nepočítal ani nezkoušel. Spíš jsem neměl čas s tím laborovat, tak jsme se orientoval na tu PETku, to mi přijde jako jistota a váha nic. Akorát je to camozřejmě citlivé na vítr a nejsou s tím dělat žádné extra skopičiny.
Máme nějaké konkrétní info o tom, jak to funguje na Ph spadlém do hluboké vody?
- gardenroute
Určitě bych na Pčko dal minim. 2 ks W.B. (osobně mám 2), možná ještě lépe 3, ani ne tak kvůli požadovanému vztlaku, ale spíše jako redundanci, pro případ selhání některého z nich.
V případě pádu stroje do slané vody je to víceméně jedno, protože nic z toho, co se dostane do styku se slanou mořskou vodou není nadále bezpečně použitelné, ani po důkladných očistách, tím tedy myslím zejména elektroniku pro letecké použití. Jen blázen by se to pokoušel znovu použít
V případě pádu stroje do slané vody je to víceméně jedno, protože nic z toho, co se dostane do styku se slanou mořskou vodou není nadále bezpečně použitelné, ani po důkladných očistách, tím tedy myslím zejména elektroniku pro letecké použití. Jen blázen by se to pokoušel znovu použít
gardenroute píše:V případě pádu stroje do slané vody je to víceméně jedno, protože nic z toho, co se dostane do styku se slanou mořskou vodou není nadále bezpečně použitelné, ani po důkladných očistách, tím tedy myslím zejména elektroniku pro letecké použití. Jen blázen by se to pokoušel znovu použít
To by spíš šlo o to zachránit aspoň kartu se záznamem, když už člověk utopí Ph., tak ať z toho aspoň něco má
- gardenroute
Měl jsem na mysli důležitou letovou elektroniku, ta je nepoužitelná, ač se může po průplachu zdát, že je v pořádku. Nicméně sůl pracuje a časem dojde k nějakému průseru
Kamera tak důležitá pro let není, a může po důkladném průplachu dále pracovat, ma 100% bych se ale na ní spolehnout nemohl. Při záchraně jde samozřejmě o tu kartu z letu (posledního), a příp. mechanické komponenty, kterým slaná voda neuškodí