DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA pokračování
Ja zase stratu gps signalu, naza mala jednoznacne problemy udrzat stroj cize problem bol v krabicke ci uz hardware alebo software charakteru a vibracie fakt neprispievaju ku spravnemu fungovaniu senzorov
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
ano, problém v niečom bol.. prečo pri gps atti problém udržať nemalo ? 
bolo to stabilne aj za vetru..
respektíve čo teraz z nazou.. ? nabudude sa mi to stane zasa ? už 3ti krát ??
bolo to stabilne aj za vetru..
respektíve čo teraz z nazou.. ? nabudude sa mi to stane zasa ? už 3ti krát ??
- gardenroute
Proč ten obraz je místy tak hodně rozmazaný ? Je to mírou velkých vibrací (což by mohla být příčina všech problémů), nebo máš nějaký problém s kamerou ? Čím to je natočené ?lellaf píše:ešte dodávam video z prvého letu (kde bol FS použitý) :
FS tam bol spustený trocha za drsných podmienok..
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
je to točene tým mobilom xperia S .. a zle zaostruje.. nieje tam žiadna antivibračná podložka
stiahni si appku vibrometer mobil pripevny na rameno odpoj ostatne 3motorceky a vibracie dolad na co najnizsie cislo na kazdom motore samostatne samozrejme spolu s osadenou vrtulou a pozor na prsty az po tom skus dat daky let najlepsie na luke a odskusaj si samozrejme aj FS a spolu s clovekom ktory v pripade havarie bude sledovat kam model spadol koli strate modelu
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
MarkAurel píše:stiahni si appku vibrometer mobil pripevny na rameno odpoj ostatne 3motorceky a vibracie dolad na co najnizsie cislo na kazdom motore samostatne samozrejme spolu s osadenou vrtulou a pozor na prsty az po tom skus dat daky let najlepsie na luke a odskusaj si samozrejme aj FS a spolu s clovekom ktory v pripade havarie bude sledovat kam model spadol koli strate modelu
no skúsim o mesiac a pol kým to dám zasa dokopy
horšie bude ak ten FS zasa nebude fungovať .. čo predpokladám že nebude = ďalšie rozflakanie o zem
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
co ti proboha brani FS vypnout a cvaknout přepínačem letovych rezimu abys prevzal rizeni zpet?lellaf píše:no skúsim o mesiac a pol kým to dám zasa dokopy
horšie bude ak ten FS zasa nebude fungovať .. čo predpokladám že nebude = ďalšie rozflakanie o zem
OK2WY
-
Václav Procházka
gardenroute: Také bych úplně nepotvrdil to, že mraky, déšť či hustý sníh způsobí celkový výpadek GPS,
Petře nepsal jsem, že mraky, déšť či hustý sníh způsobí celkový výpadek.
Napsal jsem že tyto vlivy ovlivňují GPS signál. Při startu sice načtu korektně 6 satelitů, ale to neznamená, že to tak během letu zůstane.
Pokles počtu satelitů se jednoduše pozná na držení pozice (koptera více cestuje). Navíc se projevují i erupce ze slunce (poruchy) sleduji mapu poruch GPS signálu. Pro tento případ, jsem připravený přepnout na plný manualní ovládání.
Petře nepsal jsem, že mraky, déšť či hustý sníh způsobí celkový výpadek.
Napsal jsem že tyto vlivy ovlivňují GPS signál. Při startu sice načtu korektně 6 satelitů, ale to neznamená, že to tak během letu zůstane.
Pokles počtu satelitů se jednoduše pozná na držení pozice (koptera více cestuje). Navíc se projevují i erupce ze slunce (poruchy) sleduji mapu poruch GPS signálu. Pro tento případ, jsem připravený přepnout na plný manualní ovládání.
Dnes jsem zkoušel Naza V1+PMU2+iosdmini a ve videu se mi zobrazovalo všechno (horizont, úhly, satelity, výška, ...) ale nezobrazovla se mi vzdálenost. Jen simbol Distance a za ním žádné hodota ani 0. Má s tím někdo zkušenost proč? Verze FW v naze je tuším 3.17.
Václav Procházka píše:niky79 : signál za letu mi z GPS běžně vypadává. Nevím kolik toho nalétáš ty, ale můj nálet je během 4 let s kopterami přes 240 hodin.
Mo, ja nepsal o letani, ale o GPS obecne. Pokud ti GPS casto vypadava, vidim to na problem v Naza, ne obecne v GPS jako takovem. GPS pouzivam cca od roku 1999 a proste tam ty vypadky nejsou. A to jezdim v zastavbach, za velice spatneho pocasi, v pohybu, v aute, kde je mirne pokovene sklo, casto i bez prime viditelnosti (navigace v kastliku) atd. Nicméně, ono je to často i o SW. Pokud napriklad ridici jednotka Nazy najednou naznamena, že ma byt podle GPS o 70 metru dal (= vypadek GPS, nizsi presnost), ackoliv podle jinych senzoru se pohybovala jinam, a hned tam leti, pak je to proste chyba programatoru, co psali ten SW.
Jinak nalet 240 hodin behem 4 let nedokazu posoudit.
...taky o minimalni vzdalenosti 20m pred pouzitim FS nic nevim. U IOC je to 10m, ale funguje i na min.
Psal si : od zeme som sa neodlepil dokým blikala červená... Predpokladam, ze jsi pockal i na 20xzelenou ? abys mel zapsanou pozici startu ?
Jak pisi ostatni vibrace muzou byt vazny problem - inercialni jednotka nedokaze presne odfiltrovat ruseni vibracema od ridiciho sinalu...
Napadaji me jeste ale dva duvody ! Na videu je videt, ze prsi - elektronika se prilis s vodou nekamaradi, takze litat v desti, byt i jen v jemnem mrholeni, neni asi prima volba ...
A ten druhy je prave ta Tvoje Xperia ! Pokud v ni byla SIM, tak je dost pravdepodobne, ze muze dochazet k inteferencim (tel. se loguje do BTS bunek, prichozi SMS, zapnute BT nebo WiFi, a treba i A-GPS) to vse muze lokalne dost zarusit samotnou NAZU, kompas, prijimac ... Navic koncovy VF stupen je u telefonu hodne za povolenym vykonem pro vsechny ostatni...
Zkus zvazit i tyhle moznosti, vic me ted nenapada...
...vlastne jeste jedna drobnost, radeji rozeber GPS/kompas a koukni na keramickou antenu uvnitr, pokud na ni budou vlasove prasklinky, (staci i lupa) tak je s ni amen a vymen ji. Neni potreba nutne uplne ta sama ani rozmery. Jen musi byt nizka - vyssi se ti nevejde do toho krytu.
Jednou jsem hodil zada a od toho padu se to chovalo taky dost podivne. Zjistil jsem, ze je popraskana antena. Zkousel jsem 4 ruzne anteny a nezaznamenal jsem zadny rozdil oproti te puvodni. Akorat musi byt 2mm tenka jinak kryt nezavres
Psal si : od zeme som sa neodlepil dokým blikala červená... Predpokladam, ze jsi pockal i na 20xzelenou ? abys mel zapsanou pozici startu ?
Jak pisi ostatni vibrace muzou byt vazny problem - inercialni jednotka nedokaze presne odfiltrovat ruseni vibracema od ridiciho sinalu...
Napadaji me jeste ale dva duvody ! Na videu je videt, ze prsi - elektronika se prilis s vodou nekamaradi, takze litat v desti, byt i jen v jemnem mrholeni, neni asi prima volba ...
A ten druhy je prave ta Tvoje Xperia ! Pokud v ni byla SIM, tak je dost pravdepodobne, ze muze dochazet k inteferencim (tel. se loguje do BTS bunek, prichozi SMS, zapnute BT nebo WiFi, a treba i A-GPS) to vse muze lokalne dost zarusit samotnou NAZU, kompas, prijimac ... Navic koncovy VF stupen je u telefonu hodne za povolenym vykonem pro vsechny ostatni...
Zkus zvazit i tyhle moznosti, vic me ted nenapada...
...vlastne jeste jedna drobnost, radeji rozeber GPS/kompas a koukni na keramickou antenu uvnitr, pokud na ni budou vlasove prasklinky, (staci i lupa) tak je s ni amen a vymen ji. Neni potreba nutne uplne ta sama ani rozmery. Jen musi byt nizka - vyssi se ti nevejde do toho krytu.
Jednou jsem hodil zada a od toho padu se to chovalo taky dost podivne. Zjistil jsem, ze je popraskana antena. Zkousel jsem 4 ruzne anteny a nezaznamenal jsem zadny rozdil oproti te puvodni. Akorat musi byt 2mm tenka jinak kryt nezavres
Naposledy upravil(a) arachna dne stř 21.05.2014 2:13, celkem upraveno 2 x.
1. ano, pri prvom lete jemne mrholilo..pri tomto druhom bolo pekne slnečné počasie
2. na 20xzelenú som nečakal.. teda nerátal som to.. ale predpokladám že zapísaná pozícia bola správna kedže na miesto vzletu sa to na chvyľku vrátilo.
3. V xperii nebola sim a wifi bolo tiež vypnuté..gps sa mi zdá že bolo zapnuté ale pokiaľ viem gps je prijímač nie vysielač..
2. na 20xzelenú som nečakal.. teda nerátal som to.. ale predpokladám že zapísaná pozícia bola správna kedže na miesto vzletu sa to na chvyľku vrátilo.
3. V xperii nebola sim a wifi bolo tiež vypnuté..gps sa mi zdá že bolo zapnuté ale pokiaľ viem gps je prijímač nie vysielač..
20x zelena musi zamrkat 2x. Prvni je dokonceni bootovaci procedury a druhe prave po nacteni dostatecneho poctu satelitu k ulozeni pozice startu... Neni potreba to pocitat, ale prehlednout se to neda, ze rychle hodnektrat zelene blikne
...telefony pouzivaji tzv. A-GPS, asistovane GPS, pri nem odesila telefon pres servisni kanal "hrubou" polohu pres GSM (tedy SIM) podle toho na jakou bunku je registrovan. GPS pak "jen doladi" tu presnou. Ale pises, ze tam SIM nebyla.
To, ze pri prvnim letu mrholilo muze byt prave pricina dusedku pri letu dalsim...
Pri tom z videa se do NAZY dostala voda a pri dalsim se mohla projevit nejaka oxydace - zkrat ... i kratkodoby.
Kdyz NAZU rozeberes, zjistis, ze je celkem slusne zalita aby k oxydaci nedoslo, ale mohlo dojit i k prechodovemu odporu mezi kontakty diky vlhkosti.
...telefony pouzivaji tzv. A-GPS, asistovane GPS, pri nem odesila telefon pres servisni kanal "hrubou" polohu pres GSM (tedy SIM) podle toho na jakou bunku je registrovan. GPS pak "jen doladi" tu presnou. Ale pises, ze tam SIM nebyla.
To, ze pri prvnim letu mrholilo muze byt prave pricina dusedku pri letu dalsim...
Kdyz NAZU rozeberes, zjistis, ze je celkem slusne zalita aby k oxydaci nedoslo, ale mohlo dojit i k prechodovemu odporu mezi kontakty diky vlhkosti.
arachna píše:...telefony pouzivaji tzv. A-GPS, asistovane GPS, pri nem odesila telefon pres servisni kanal "hrubou" polohu pres GSM (tedy SIM) podle toho na jakou bunku je registrovan. GPS pak "jen doladi" tu presnou. Ale pises, ze tam SIM nebyla.
IMHO nikoliv. A-GPS je sice asistovana GPS, ale vůbec nic to neodesila a už vůbec ne na GSM bunku. Naopak to stahuje "almanach", coz je v podstate mapa satelitu na obloze, a efemeridy, což je "přesná poloha astronomických objektů v daném čase"
niky79 píše:IMHO nikoliv. A-GPS je sice asistovana GPS, ale vůbec nic to neodesila a už vůbec ne na GSM bunku. Naopak to stahuje "almanach", coz je v podstate mapa satelitu na obloze, a efemeridy, což je "přesná poloha astronomických objektů v daném čase". GPS samozrejme funguje i bez toho, protože tato data vysílající i satelity, ale jen v nějakých předem daných intervalech, kdežto přes AGPS je stáhnete hned, takže mnohonásobně rychleji získáte fix.
Aby mohl cokoliv stáhnout, musí si o to nejdřív říct, takže A-GPS komunikace s GSM buňkou, případně po wifi probíhá obousměrně. Dále ještě existuje EPO (Extended Prediction Orbit), což je 30 denní offline předpověď polohy satelitů na obloze.