Něco fotek.
DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Takže P2 s H3-3D je doma
Od rána jsem číhal na kurýra jak v Pelíškách, "muž s brašnou nesmí projet za žádnou cenu"
Vypadá to dobře, uvidíme jak to bude točit.... Ke vzteku je tady vítr jako blázen tak na něho hledím na ponku
Docela mě překvapilo, že zatímco H3-2D má připojení pro GoPro přes proprietární konektor, H3-3D se připojuje přes USb, takže krytka na konektory to "nerozváží" Nicméně o trvanlivosti páskového spoje k USB si nedělám iluze o trvanlivosti....
Něco fotek.
Něco fotek.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
- gardenroute
No Bazile, to mě také překvapilo, protože skutečný originání [i]Zenmuse H3-3D má stejný systémový dokovací konektor jako H3-2D, tam se nic nezměnilo, pro jistotu přikládám obrázek z originálního manuálu (str. 9) pro Zenmuse H3-3D gimbal...Bazil píše:...Docela mě překvapilo, že zatímco H3-2D má připojení pro GoPro přes proprietární konektor, H3-3D se připojuje přes USb...
Od koho jsi to koupil, to mě připadá jako nějaký testovací či beta kousek...
Do konektorové desky se připojuje jen HDMI konektor v případě instalovaného DJI LightBridge.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Tady je video od DJI .....
http://vimeo.com/94495417
http://vimeo.com/94495417
- gardenroute
Tady jsou jiná 2 videa s instalací H3-3D, kde je vidět normální dokovací konektor (čas 9:34, jako je u H3-2D, a jaký je uveden i v manuálu.
V druhém videu (čas cca 4:40) je vidět totéž, žádný přídavný USB konektor, jen standardní dokovací konektor.
Jediné vysvětlení, že se jedná o nějakou novou verzi, kde tímto řeší zatím neřešitelné potíže s interferencí ve videu, k čemuž sloužila přídavná destička pro odstranění interference. Nicméně na tom videu z Vimea je opět i ta přídavná destička proti interferenci videa(!).
Ale je to pěkná prasárna, připadá mě to, jaky kdyby byly 2 DJI
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LSZWdcd4WZ0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAZCHmXdgQI[/youtube]
V druhém videu (čas cca 4:40) je vidět totéž, žádný přídavný USB konektor, jen standardní dokovací konektor.
Jediné vysvětlení, že se jedná o nějakou novou verzi, kde tímto řeší zatím neřešitelné potíže s interferencí ve videu, k čemuž sloužila přídavná destička pro odstranění interference. Nicméně na tom videu z Vimea je opět i ta přídavná destička proti interferenci videa(!).
Ale je to pěkná prasárna, připadá mě to, jaky kdyby byly 2 DJI
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LSZWdcd4WZ0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qAZCHmXdgQI[/youtube]
tady je to taky vidět a je to dost hrůza a děs!
http://blog.flying-hobby.com/rc-news/new-products/dji-announcement-for-new-zenmuse-h3-3d
http://blog.flying-hobby.com/rc-news/new-products/dji-announcement-for-new-zenmuse-h3-3d
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Peťo mrkni na druhém videu na čas 1:50 taky pěkná prasárna!
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- gardenroute
No tak to jsem vůbec netušil, že k takové prasárně ukročili, tomu vůbec nemohu uvěřit
Plánoval jsem v době nejbližší přechod na H3-3D, z tohoto jsem tedy dost rozčarován, teď až jsem pochopil, proč jsem zahlédl někde nové připojení LightBridge také přes ten externí HDMi konektor, a ne přes ten dock, jak to bylo vždy od počátku.
Skoro mě to připadá spíše jako úlitba kompatibilitě k nějakým budoucím verzím GoPro, které mohou mít odlišný ten systémový dock konektor, a připojením přes USB si zachovají možnost jedné verze gimbalu.
Nedokážu si ale představit ten lag videa pro FPV, které je zachycováno přes USB konektor
Plánoval jsem v době nejbližší přechod na H3-3D, z tohoto jsem tedy dost rozčarován, teď až jsem pochopil, proč jsem zahlédl někde nové připojení LightBridge také přes ten externí HDMi konektor, a ne přes ten dock, jak to bylo vždy od počátku.
Skoro mě to připadá spíše jako úlitba kompatibilitě k nějakým budoucím verzím GoPro, které mohou mít odlišný ten systémový dock konektor, a připojením přes USB si zachovají možnost jedné verze gimbalu.
Nedokážu si ale představit ten lag videa pro FPV, které je zachycováno přes USB konektor
- gardenroute
Proto tyhle kokotiny, co se strkají do dumperů nepoužívám (a každému vřele doporučuji), nevím který trouba to vymyslel, je to jen cesta ke zničení gimbalu při páduhravec píše:Peťo mrkni na druhém videu na čas 1:50 taky pěkná prasárna!
Bazil píše:Takže P2 s H3-3D je domaOd rána jsem číhal na kurýra jak v Pelíškách, "muž s brašnou nesmí projet za žádnou cenu"
Vypadá to dobře, uvidíme jak to bude točit.... Ke vzteku je tady vítr jako blázen tak na něho hledím na ponku
Docela mě překvapilo, že zatímco H3-2D má připojení pro GoPro přes proprietární konektor, H3-3D se připojuje přes USb, takže krytka na konektory to "nerozváží" Nicméně o trvanlivosti páskového spoje k USB si nedělám iluze o trvanlivosti....
nechci moralizovat, ale možná škoda, že jsi to nedal do tohoto vlákna http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=65514&start=15 neb tady není ani P2 s 2D ani s 3D
tak ten káblík u nové verze je pěkně fujky.. třeba GP4 nebude mít dokovací conector stejný 
- gardenroute
gardenroute píše:...Skoro mě to připadá spíše jako úlitba kompatibilitě k nějakým budoucím verzím GoPro, které mohou mít odlišný ten systémový dock konektor...
Hmmm...vypadá to podobněananas píše:...třeba GP4 nebude mít dokovací conector stejný
jinak nechápu co jsi myslel tím lag FPV videa z usb výstupu?... odezva videa je stejná jako u dock ne??
- gardenroute
Když Ti to upadne, tak normálně se "utrhne" celý gimbal i s kamerou z dumperů s tím, že vyskočí bez následků i ten hlavní konektor, co vede do GCU. A pokud to nepadne někam na beton, obvykle se tomu nic nestane. Na trávě či písku určitě ne, tedy pokud to nepřistane volným pádem ze 100 metrů...
Když tam dáš ale ty plastsráče, které podrží gimbal na dumperech, tak povolí (zlomí se) obvykle nejen ten kříž (dost drahá položka), a navíc plnou vahou padne na k zemi přitlačený gimbal (s kamerou) po nárazu i zbylých až 1.2 kg (a více) koptéry, což si vyžádá svou daň
Ten nový konektor AV modulu by teoreticky k úhoně dojít neměl...
A lag FPV videa z usb výstupu? No to je jednoduché, na dock konektoru je k dispozici analog. video přímo z kamery bez žádného zpoždění způsobeného digitalizací, na USB je již jen digitalizovaný signál, který vždy trpí nějakým zpožděním oproti reálu (lagem), což samozřejmě pro FPV není celkem žádoucí
Nevím o žádné variantě USB, kde by mělo být analogové video (!?)...
Když tam dáš ale ty plastsráče, které podrží gimbal na dumperech, tak povolí (zlomí se) obvykle nejen ten kříž (dost drahá položka), a navíc plnou vahou padne na k zemi přitlačený gimbal (s kamerou) po nárazu i zbylých až 1.2 kg (a více) koptéry, což si vyžádá svou daň
A lag FPV videa z usb výstupu? No to je jednoduché, na dock konektoru je k dispozici analog. video přímo z kamery bez žádného zpoždění způsobeného digitalizací, na USB je již jen digitalizovaný signál, který vždy trpí nějakým zpožděním oproti reálu (lagem), což samozřejmě pro FPV není celkem žádoucí
ty pojistné ptákoviny bych taky hned vyndal a provlékl třeba jen nějakou gumičku aby se nepolámalo tělo gimbalu ale zase kdyby upadlo někdě na nevhodném místě ať nezůstane ležet
no právě ztama jde taky analog.. ted sem to ukoušel jedna strana mini usb a na druhém konci cinch a normal do tv a jede analog.. ja si právě myslel že z doku jde digitál
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z2p2xdNZ5EI[/youtube]
ten tenký flexo káblík k novému AV připojení se mi moc nelíbí.. nejsou moc pevné a natrhnou se snadno.. ale nedržel jsem ho v ruce třeba je použit nějaký vyztužený..
jinak už je dostupný samostatně H3-3D někde v CZ shopu?? nebo neumím hledat
já totiž nenašel 
no právě ztama jde taky analog.. ted sem to ukoušel jedna strana mini usb a na druhém konci cinch a normal do tv a jede analog.. ja si právě myslel že z doku jde digitál
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z2p2xdNZ5EI[/youtube]
ten tenký flexo káblík k novému AV připojení se mi moc nelíbí.. nejsou moc pevné a natrhnou se snadno.. ale nedržel jsem ho v ruce třeba je použit nějaký vyztužený..
jinak už je dostupný samostatně H3-3D někde v CZ shopu?? nebo neumím hledat
- gardenroute
Na systémovém konektoru je všechno, tzn. všechno co dává GoPro ven, tj. jak digi (HDMI), tak analog v kompozitním videu (připojuje se na to mj. přídavný GP displej), a samozřejmě napájení.ananas píše:ty pojistné ptákoviny bych taky hned vyndal a provlékl třeba jen nějakou gumičku aby se nepolámalo tělo gimbalu ale zase kdyby upadlo někdě na nevhodném místě ať nezůstane ležet... no právě ztama jde taky analog.. ted sem to ukoušel jedna strana mini usb a na druhém konci cinch a normal do tv a jede analog.. ja si právě myslel že z doku jde digitál...jinak už je dostupný samostatně H3-3D někde v CZ shopu?? nebo neumím hledat
já totiž nenašel
Že je na USBčku analogové video, to je hodně zajímavé.
H3-3D stand-alone v zahraničí je již k dispozici, ale dnes jsem mluvil s Řešátkem, ten vůbec nic ještě neví, a mj. to doprovodil slovy, "že P1 je out", to bude hodně dobrá zpráva pro lidi, kteří si P1 koupili před nějakými 6-8 měsíci