Nechce nahoru..

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
midar

#61 Příspěvek od midar »

zdzd píše:Když už napětí klesne, je to pozdě. Sedat se musí chvilku před tím, že k tomu poklesu opravdu doje. To je jako by tě někdo ze špásu škrtil a povolil až podle toho, že jsi zmodral.

Jediná cesta: STOPKY

S drzostí začátečníka mě napadla myšlenka 8O . Jednoduchý doplněk nebo součást regulátoru, který by měřil odebranou energii z aku a varoval při odbrání nastaveného množství (když varování podle napětí je pozdě). Proud regulátory stejně měří, tak by jej stačilo načítat v čase.

P.S.
Nevím jestli už to někdo navyrábíl, ale já o tom nevím.
Naposledy upravil(a) midar dne stř 06.02.2008 12:22, celkem upraveno 2 x.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Pucmeloud »

No já tohle hlídání mám v přijímači. Jestli úroveň vybití měří z napětí, nebo času nevím, ale když bliká maják, mají baterky 3,7V. Takže to chodí dobře.
krt.ecek

#63 Příspěvek od krt.ecek »

Pucmeloud píše:No já tohle hlídání mám v přijímači. Jestli úroveň vybití měří z napětí, nebo času nevím, ale když bliká maják, mají baterky 3,7V. Takže to chodí dobře.

Nj ale tuhle vychytávku blade nemá :cry:
cz_johny

Díky všem...

#64 Příspěvek od cz_johny »

Pepe Cunito píše:Ja zacinam mit dojem, ze te baterce davas pekne na prdel a za chvilku se budes pri zemi plouzit uz po par minutach. Chtelo by to si precist neco o Li-pol bateriich a neletat az do uplneho vybiti akumulatoru.

Zdravím,no jo máš naprostou pravdu..Ačkoli nevědomky,dával jsem baterkám pěknej záhul a vypadá to,že se mi pěkně pomstili.. :) Blbec jsem si nepřečetl nic o baterkách a soudě dle téhle debaty,je můj problém vyřešenej.. nejde o mechanickou závadu,ale o baterku.. No ale neuděláš nic.. Chybama se člověk učí..

Ale upřímně řečeno,mě už těch deset minut připadá úplně ukrutně málo.. Teď když jsem si vlastní blbostí zavinil,že to bude jen 8 a jak se zdá,všichni se shodnou na tom,že i to je pro baterku moc a chtělo by to zkrátit na 70% Tak si toho za 2 hodiny nabíjení moc neužije.. :(
Mám sice dvě,ale pořád to znamená 4 hodiny nabíjet a 12 minut létat??

Chci spalovák!!!!!!! :D
cz_johny

#65 Příspěvek od cz_johny »

Jinak co se týče hlídání baterky,žádnou vychytávku bych nesháněl..Každej má u sebe telefon a každej telefon má odpočitávání,nebo aspoň stopky..Takže jednou změřit výdrž baterky a pak už jen nastavit správnej čas a modlit se,ať čas letí co nejpomaleji..
:D
scarabeus

#66 Příspěvek od scarabeus »

Ja litam cca 7-8 minut a to je fakt maximum, protoze pak uz cejtim, ze nahoru se mu prestava chtit. Spis 7 minut.

Vychytavky kontroly napeti existujou, ale prijde mi to pro tyhle potreby vazne jako zbytecnost. U vetsich stroju byvaji samostane lepsi regly, ktere to hlidaji a zacnou treba pipat apod. Takhle to mam u auta, nastaveno 3.0V na clanek a jakmile to dosahne tyhle hranice, motor se vypina. U vrtulniku by to bylo prirozene katastrofalni, tam se to bude resit asi jinak. To kdyztak at doplni nekdo zkuseny, ja sem ve vrtulnicich stale lama, proto jsem si taky Lamu koupil :lol:
zdzd

#67 Příspěvek od zdzd »

scarabeus píše:U vrtulniku by to bylo prirozene katastrofalni, tam se to bude resit asi jinak. To kdyztak at doplni nekdo zkuseny, ja sem ve vrtulnicich stale lama, proto jsem si taky Lamu koupil :lol:

U vrtulníku jedině stopky. Není jiná možnost. Už jen proto, že vrtulník v letu má menší odběr než ve visu. Pokud u tvrdých accu za letu zjistíš, že netahají, tak už nepřistaneš. Jak přejdeš do visu, spadneš.

No a samozřejmě každé vybití do znatelného poklesu napětí = mínus několik cyklů na životnosti.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“