DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
H3-2D jsem měl právě proto, že tam nekoukaly žádné kablíky. Prodal jsem ho a uvažuju o 3D. Ale jak to vidím, tak než takový bastl, tak si rovnou postavím 3D gimbal s alexmosem a jako bonus to budu mít o polovinu levnější. 
hravec píše:nechci moralizovat, ale možná škoda, že jsi to nedal do tohoto vlákna http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=65514&start=15 neb tady není ani P2 s 2D ani s 3D
Tak nemoralizuj. Ten prispevek jsem sem dal, protoze v tomhle vlakne jsem resil celou peripetii s P1 (ulet, reklamace) a tohle je ukonceni...
H3-3D je nova verze, podle rcgroups je to kvuli lightbridge ten konektor... Pasky jsou tam nejaky nahradni. Je to blby kvuli kazdymu pretahovani videa odpojovat, ale prvni videa jsou opravdu pekny.
Pokracovani ve vlaknu P2
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute píše:Že je na USBčku analogové video, to je hodně zajímavé.
Pozor na to ze nemuzes rict "Na usb je analog video". Standardni USB mini ma totiz 5 pinu na spodni rade. Ty jsou klasika USB a jsou to normalni kabely.
Ale USB na GoPro ma dalsi radu pinu na horni rade konektoru. Oznacuje se jako USB Mini 10 pin a pinout se da sehnat na webu (napr. http://i1207.photobucket.com/albums/bb464/airfed_teg/gopropinout_zpsf7228fe9.jpg)a je GoPro specific.
Problem je ze napr. v GME/GES ty 10ti pinovy konektory nevedou ale daj se koupit na netu. Nejrozumnejsi reseni je uhlovy konektor s tistackem z ktereho vede servo drat ktery ma na sobe 5V/GND/Vout. K dostani u vsech cinanu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- gardenroute
- to co máš Ty je nová verze H3-3D, to pro upřesnění, ne všechny H3-3D takto vypadají, začali se vyrábět se stand. dock konektoremBazil píše:...H3-3D je nova verze, podle rcgroups je to kvuli lightbridge ten konektor... Pasky jsou tam nejaky nahradni. Je to blby kvuli kazdymu pretahovani videa odpojovat, ale prvni videa jsou opravdu pekny...
- to zvěrstvo si myslím není kvůli L.B., neboť ten to bral normálně i přes dock konektor, nebo přímo z HDMI portu
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- gardenroute
Svatá pravda Ampere, vždyť já úplně již zapoměl, jak jsem létal a FPVčkoval v době předgimbalovéAmper píše:Ale USB na GoPro ma dalsi radu pinu na horni rade konektoru. Oznacuje se jako USB Mini 10 pin a pinout se da sehnat na webu...Problem je ze napr. v GME/GES ty 10ti pinovy konektory nevedou ale daj se koupit na netu. Nejrozumnejsi reseni je uhlovy konektor s tistackem z ktereho vede servo drat ktery ma na sobe 5V/GND/Vout. K dostani u vsech cinanu.
Stáří se už nějak projevuje, sakra.
Tak každopádně když jsem to objednával tak tam byl proprietární konektor.... A mám to teď kvůli tomu vracet?
gardenroute píše:A lag FPV videa z usb výstupu? No to je jednoduché, na dock konektoru je k dispozici analog. video přímo z kamery bez žádného zpoždění způsobeného digitalizací, na USB je již jen digitalizovaný signál, který vždy trpí nějakým zpožděním oproti reálu (lagem), což samozřejmě pro FPV není celkem žádoucíNevím o žádné variantě USB, kde by mělo být analogové video (!?)...
Omlouvám se za tupou otázku, ale selský rozum se mi snaží vnutit teorii, že digitální kamera jako GoPro primárně vyrábí digitální výstup, který se pak někde "analogizuje" pro možnost připojení univerzálního analog. zobrazování
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ze snímače ti leze v podstatě analogové video. Lag se do toho zanáší až kompresí, která se provádí proto, aby se datový tok vměstnal do přijatelné šířky pásma při ještě přijatelném zprznění kvality obrazu.
OK2WY
- gardenroute
No já bych to upřesnil , lag je zpoždění vzniklé nejen kompresí, ale celkovou digitalizací, jíž je komprese součástí. Nicméně přímo z kamery na jejich hlavních videovýstupech (analog a HDMI) je lag nedůležitý, nízký. Další zpoždění by vznikalo při další digitálním zpracování, na rozdíl od analogového přenosu, kde je minoritní...
Hlavně se v tom digitálu nesmí objevit žádný MPEG, protože jeho princip je komprese pohybu ze snímků minulých, současných i budoucích. Aby ten kodér začal komprimovat, tak si na ty budoucí musí napřed počkat. 
Začínám se seznamovat s Phantomem 330, nebo si ho koupil šéf se kterým jsme kdysi lítali RC modely a já ho s tím budu učit lítat. Zatím mám vše nastaveno a zkalibrováno. Provedena pokročilá kalibrace a nastaveny doporučené PID pro danný model. Zeptám se ale asi blbě ale zeptám. IOC máme zatím vypnuty a zatím řeším přepínač myslím S1, kde je volba GPS - ATTI - ATTI . ta poslední volba se dá přenastavit . Pokud nastavím FS , tak to znamená, že po přepnutí do této polohy přepínače je aktivováno RTH ? Pochopitelně ty min. vzdálenosti od modelu znám. Díky.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- gardenroute
IOC - dobře děláš, dokud model pořádně nezvládneš, a tím myslím nejen techniku pilotáže (to není složité), určitě si zatím neaktivuj. Jinak samozřejmě velmi užitečná věc, zvláště pro řízený bezpečný návrat přímo na Home pozici.ST píše:IOC máme zatím vypnuty a zatím řeším přepínač myslím S1, kde je volba GPS - ATTI - ATTI . ta poslední volba se dá přenastavit . Pokud nastavím FS , tak to znamená, že po přepnutí do této polohy přepínače je aktivováno RTH ? Pochopitelně ty min. vzdálenosti od modelu znám. Díky.
Co se týká FailSafe, ano, pokud aktivuješ, udělá to RTH (to je továrně přednastavené), ale můžeš v NAZA překonfigurovat i na okamžité přistání, tím je mimoch. splněna ta hloupá podmínka ÚCL, aby to nebylo považováno za nepilotované letadlo, ale aby to byl model (letadlo neletí automaticky na nějakou přednastavenou pozici)...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 24.05.2014 12:03, celkem upraveno 1 x.
S koptérama lítám, ale s jiným systémem, takže lítání asi nebude problém.
Spíš se seznamuju s NAZA.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Zajímavá myšlenka http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Z3-DJI-Phantom-2-Vision-Electronic-Retractable-Carbon-Fiber-Landing-Gear-Skid-for-FPV/1802297064.html Jen jsem nepochopil kam chtėjí umíst čidlo kompasu.
- gardenroute
No Bazile, takových myšlenek tady bylo již několik, nepoužije se kompas a GPS dodané s Phantomem, ale použije se integrovaný NAZA modul (NAZA V1 GPS combo - Inbuild Compass), kde je v jednom kompas a GPS, a umístí se do vrchlíku, kde je dnes jen GPS...Bazil píše:Zajímavá myšlenka http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Z3-DJI-Phantom-2-Vision-Electronic-Retractable-Carbon-Fiber-Landing-Gear-Skid-for-FPV/1802297064.html Jen jsem nepochopil kam chtėjí umíst čidlo kompasu.
Je za tím Richard Bruckner (HGT) z RCG, je to ten, který také vymyslel Phantoma X8 s 8 motory (!)...
Prototyp
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2LDhChLyJUA[/youtube]
Zákaznická realizace
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vTcs5LmsXao[/youtube]