ST píše:Může mi někdo vysvětlit, proč je na setovém TX od DJI plynová páka s jištěním ve středové poloze a k čemu to je dobré ? Včera jsem zkoušel Phantoma na ATTI v místnosti a málem jsem ho přilepil na strop. Docela mě ta poloha plynu zmátla. Naštěstí jsem ho stačil chytit za nožku. 
Já bych to upřesnil - poté, co DJI loni uvolnilo firmware s novým semiautomatickým startem Phantoma, tak u novější verze P1 (nejedná se tedy o všechny setové Tx) vybavili Tx i na levou pákou s centrováním.
Já osobně to neměl, ale domnívám se, že je to přínos (je to vidět i z toho, jak se tato věc rozšířila i pro jiné Tx, např. Futabu či Spektrum) :
- při startu (nyní již jen loňska semiautomatický), jsou na centrované střední poloze v režimech GPS ATTi a ATTi vždy takové otáčky, že stačí jen lehce přidat, a dojde k velmi bezpečnému startu, s dřívějšími FW (a bez centrování "plynu") měla těžce nevyvážená koptéra tendenci k převracení, zejména ve větru, pamětníci mě jistě dají za pravdu
- pro piloty-kameramany je to neocenitelné, zejména při plném FPV letu s natáčením, kdy je potřeba se soustředit na záběr, a není zcela jasné, zda-li letadlo klesá, či stoupá (záběr z GP je dost zkreslený), dohromady s OSD variometrem to je velmi přínosná věc
Jak jsem již psal výše, osobně to je velmi přínosná věc, takže já jsem si do své Tx dodělal, a už bych neměnil.
dt píše:...v DJI usoudili, že bude pohodlnější jim plynovou páku vystředit. Že se s tím pak v manuálu vysekají, to nikoho nezajímá...
Upřesnil bych, že v DJI usoudili, že na manuál s Phantomem létá možná 1% jeho pilotů, takže pro všechny létající s ATTi či GPS ATTI to bude přínosem (viz výše), a to mizivé procento létající pouze s manuálem je asi nezajímá (standardně to není ani nakonfigurováno).
Zatím jsem se nesetkal s nikým, komu by to vadilo, napak vím o řadě lidiček (a myslím zkušených pilotů), kteří by to rádi vyměnili a nemuseli jít do úpravy, kterou jsem si např. dělal já. Takže pokud tady je někdo, komu vadí u novější Tx "
centrování plynu" a chtěli by starší Tx bez centrování, tak dejte vědět, někdo Vás jistě osloví.