DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#691 Příspěvek od ST »

Díky za osvětu, to s tím manual režimem jsem asi přehnal, protože ta poslení poloha jdem měnit na ATTI/FS/MANUAL :oops: . No nic snad se konečně s Phantomem proletím, zatím moc práce a deště. :( Mě to právě vyděsilo, když jsem ptáka zkoušel v místnosti na ATTI, tak mi při lehkém přidání plynu od středové polohy vzlétl a chvíli zavisel a pak se začal zvedat, ale mohlo to být i z nezvyku na tu stření polohu. naštěstí má možičky, takže jsem ho včas ulovil. :lol:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
gardenroute

#692 Příspěvek od gardenroute »

ST píše:Co znamená manuál pro DJI Phantom ? Já ho nikde v nastavení nenašel. Na přepínači jde nastavit GPS - ATTI - ATTI/FS . Takže manuál je pro Phantomáře ATTI bez GPS, což jednoznačně MANUÁL není. Ale chápu, že lidi s Phantomem asi lítají jen v tom GPS. Pro mě je manuál to , že je vypnutá podpora stabilizace. Pro mě je tedy to středění plynu naprosto nevyhovující záležitost, tedy aspoň zatím. Dík za pomoc.
Manuál pro Phantom je pouze režim s tou nejzákladnější stabilizací, bez ní by to nelétalo (to znamená bez žádné stabilizace, i gyro je stabilizace) :D Pokud ho chceš použít, musíš v NAZA konfiguraci namapovat pro ten přepínač letových režimů právě tu 3. polohu na Manuál (druhá možnost je FailSafe), samozřejmě ATTi není Manuál.
A jak jsem psal výše, je tu plno lidí, kteří rádi vymění starší Tx za novější "s centrováním plynu"...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 27.05.2014 15:48, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#693 Příspěvek od gardenroute »

ST píše:...Mě to právě vyděsilo, když jsem ptáka zkoušel v místnosti na ATTI, tak mi při lehkém přidání plynu od středové polohy vzlétl a chvíli zavisel a pak se začal zvedat, ale mohlo to být i z nezvyku na tu stření polohu...
A myslíš, že v Manuálu by Ti visel ? V místnosti ? :D Nebo nerozumím tomu vyděšení...
dt

#694 Příspěvek od dt »

ST píše:Mě to právě vyděsilo, když jsem ptáka zkoušel v místnosti na ATTI, tak mi při lehkém přidání plynu od středové polohy vzlétl a chvíli zavisel a pak se začal zvedat

Zaviset v atti módu v místnosti a doufat, že to bude stát na místě, to už snad ani není naivita. Výšku udržuje barometr. Ačkoliv má přesnost řádově na decimetry, těžko lze předpokládat, že v místnosti bude stabilní tlak. Stačí mít na jedné straně bytu pootevřené okno a venku vítr vhodným směrem. Doporučuju s nějakým citlivějším barometrem otestovat. :wink: Když se zadaří, stroj může klidně cestovat i +- 2 metry.
salamander

#695 Příspěvek od salamander »

To centrovanie plynu je vynikajúca vec hlavne keď filmujem , nemusím sa starať o výšku stroj si ju sám udržiava .
Keď letím s FPV na výzvedný let dám si tam výšku a už ho len kočírujem , či stúpa alebo klesá sa už moc nestarám, aj keď občas na tu výšku pozriem .
Na P1 som musel dávať stále pozor či to nestúpa alebo neklesá , teraz je to paráda.
gardenroute

#696 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:...Na P1 som musel dávať stále pozor či to nestúpa alebo neklesá , teraz je to paráda...
Novější P1ky to také mají "z továrny", to jen pro upřesnění nověji příchozím...
hravec

#697 Příspěvek od hravec »

ta výměna na videu je dost drastická, obzvláště to nahřívání :(
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od JirkaA »

Nahřívat netřeba, to je v postupu uvedeno jako optional. Půjde to i bez ohřevu ale je potřeba větší síla. Problém spíš vidím v tom, že pokud to nebude provedeno v bezprašném prostředí, je nějaké smítko na čipu jistota.
OK2WY
off
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od off »

dt píše:Stačí mít na jedné straně bytu pootevřené okno a venku vítr vhodným směrem. Doporučuju s nějakým citlivějším barometrem otestovat. :wink: Když se zadaří, stroj může klidně cestovat i +- 2 metry.

Chce to nějaký opradu citlivý barometr - např. vario. Ale i rozum prostý dá, že pokud to čidlo má reagovat na změny tlaku odpovídající řádově decimetrům výšky, musí to být HODNĚ citlivé čidlo a s troškou nadsázky stačí v místnosti kýchnout, aby to zareagovalo. Otevření dveří nebo okna samozřejmě stačí ke krátkodobé, ale dramatické změně.
ST
Kontaktovat uživatele:

#700 Příspěvek od ST »

Dneska jsem si povodil Phantoma konečně venku, a je to nehorázně hodný, a kam se to ve vzduchu posadí tam to sedí. Opravdu zatím co jsem měl v rukách to je nejstabilnější systém, to klobouk dolů na GPS to sedí na fleku a při zkoušce RTH to přistálo snad na centimetry na místo kde se uzamkla poloha při inicializaci. Ale nejspíš bych se asi za chvíli při lítání nudil. Ten středěný ovladač plynu je opravdu asi dobrý pro udržování výšky. Prostě opravdu hodně dobrý systém pro filmování, ale mě baví akční lítání a nevadí mě, že občas zničím rameno, nebo vrtuli. Takže za mě hodně palec nahoru a omluva za ty předchozí kecy. :lol:
gardenroute

#701 Příspěvek od gardenroute »

ST píše:...Opravdu zatím co jsem měl v rukách to je nejstabilnější systém, to klobouk dolů na GPS to sedí na fleku a při zkoušce RTH to přistálo snad na centimetry na místo kde se uzamkla poloha při inicializaci...Ten středěný ovladač plynu je opravdu asi dobrý pro udržování výšky...Prostě opravdu hodně dobrý systém pro filmování...nevadí mě, že občas zničím rameno, nebo vrtuli...Takže za mě hodně palec nahoru a omluva za ty předchozí kecy...:lol:
To se cení a často nevidí :) Ale blahopřeji k prvnímu letu a (doufám), vítej v klubu :mrgreen: Ať slouží, ať už k létání, nebo ke stálým opravám...
salamander

#702 Příspěvek od salamander »

ST : Daj to na manuál a skús s tým niečo zalietať, rád by som videl aj také video.
ST
Kontaktovat uživatele:

#703 Příspěvek od ST »

Asi tak, ten pták není můj ale mého šéfa, kdysi jsme spolu létali s RC modely a tak má zase hračku, kterou jak jsem viděl, zvládne. Já mu to akorát oživil , nastavil a naučil ho základní úkony pro bezpečný let.
Jinak, já už v ničem jiném jak v acro mode nelítám. Je to ten správný adrenalin a celkem mi to jde ale lehkým karambolů se zatím občas nevyhnu ostatní stabilizace je nuda. Ale lítám to s KK2.0 deskou a mám takový pocit, že acro s NAZA bude takové kulantnější.
Tohle ale poznám až na NAZA přejdu a na to taky možná dojde. Tohle zatím všechno na oči a FPV s copterem jsem zatím odložil na neurčito.
Baví mě kontaktní lítání a to mi zatím na 100% uspokojuje.
dt

#704 Příspěvek od dt »

ST píše:Ale lítám to s KK2.0 deskou a mám takový pocit, že acro s NAZA bude takové kulantnější. Tohle ale poznám až na NAZA přejdu a na to taky možná dojde.

Acro s Nazou je srovnatelné s jinýma, mohu potvrdit z vlastní zkušenosti. Takže jestli to chceš kvůli tomu, pak jsou levnější jednotky.
Naza se pořizuje pro ty další režimy. :) Nicméně umět to řídit v manuálním režimu je významné plus, které se dřív nebo později určitě zúročí.
Václav Procházka

#705 Příspěvek od Václav Procházka »

Akro s Nazou v manuál mode, není vhodné pro dynamické létání (Naza má omezenou rychlost rotace os Nick a Roll). Spoustu lidí k vůli tomuto omezení havarovali. Obraty jsou pomalé, nepěkné. Na akro létání raději jinou desku (KK, Openpilot, atd.)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“