Octavia I - mikrospínače ve dveřích
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Octavia I - mikrospínače ve dveřích
Takže mi nezbyde nic jiného, než na tu diagnostiku a zjistit, který blbne a kolik vlastně. Jde mi o to, kolik jich mám objednat. Z odkazů co jste mi poskytli, jsem mikrospínače našel. Takže všem děkuji za příspěvky a hlavně rady. Díky. 
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
- JosefSvejk
Jen pro zajímavost: kolik má ten vůz najeto?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
To vyzkoušíš jednoduše, při otevření dveří s vadným mikrospinacem se ti nerozsvítì kontrolka otevřených dveří na palubovce. Určitě to budou dveře u řidiče, těmi hýbeš nejčastěji.
OK2WY
JirkaA píše:To vyzkoušíš jednoduše, při otevření dveří s vadným mikrospinacem se ti nerozsvítì kontrolka otevřených dveří na palubovce. Určitě to budou dveře u řidiče, těmi hýbeš nejčastěji.
Původně to začalo tím, že nereagovaly dveře u řidiče na tu kontrolku otevřených dveří na palubovce. A důsledkem toho přestala fungovat signalizace zapnutých světel a nesvítily obrysová světla v předních dveří. Potom začaly zlobit dveře u spolujezdce. Opět bez signalizace kontrolky na palubce. Zadní dveře a kufr otevřené dveře signalizovaly. Tak jsem to neřešil, světla se mi zapínají a vypínají s nastartováním, respektive s vypnutím motoru a obrysy světel mě neboleli. Jenže asi před pár týdny se dle všeho přidal kufr,ale tak, že mi neustále svítila kontrolka otevřených dveří. Stačilo s kufrem trochu více bouchnout a kontrolka zhasla. A ted se přidaly zadní levé dveře. Ty při otevření dveří kontrolku nerozsvítí pokaždé a nebo naopak nezhasne.Takže fakt nevím, kde začít.
Možná ještě jedna možnost. Bohužel dost častá závada. A nejen u oktávky. Ulámané kabely ve dveřích, přesněji v přechodkách, nebo těsně u nich. Na firmě jsme měli jednu oktávku, tam už to narostlo do neudržitelných rozměrů. Dveře u řidiče se daly otevřít jen mechanicky klíčem a zbytek auta pouze klíčem v zámku kufru.
Možná že vizuální kontrola kabelů v průchodkách bude pro začátek jednodušší, než demontáž čalounění.
Na některá auta už se i prodává opravárenský kit na opravu polámaných kabelů v průchodkách. Ale na škodovku jsem to zatím neviděl.
Možná že vizuální kontrola kabelů v průchodkách bude pro začátek jednodušší, než demontáž čalounění.
Na některá auta už se i prodává opravárenský kit na opravu polámaných kabelů v průchodkách. Ale na škodovku jsem to zatím neviděl.
A ještě jedna indicie pro diagnostiku polámaných kabelů v průchodkách. Za deště se to zhoršuje, za sucha se to může zlepšit.
V tom návodu, co tu dal santa999 jsou 4 spínače v předním zámku u řidiče. Takže předpokládám, že v ostatních dveřích bude mikrospínač po jednom kusu. To je dohromady 8ks i s kufrem. Bude to opruz, ale pustím se do toho.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
nez zacnes rozebirat, tak zkontroluj kabely co vedou do dveri a pak zda ten zamek vizualne otevre naplno, sice otevres dvere, ale zamek se sam nevrati do uplne otevrene polohy, staci otevrit dvere a vzit treba sroubovak je tam takova vacka a tam musi byt uplne nadoraz, pokud to ani pak neda signal ze jsou dvere otevrene je ko ten mikrospinac
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
novfra píše:A ještě jedna indicie pro diagnostiku polámaných kabelů v průchodkách. Za deště se to zhoršuje, za sucha se to může zlepšit.
Nezjišťuji zatím rozdíl v počasí. Proto i doufám, že to nebudou narušené kablíky. To mě napadlo taky, hýbal jsem s tím svazkem a nedocházelo k nějakým náznakům, že by byly narušené. Ale díky za postřeh.
František Koudelka píše:nez zacnes rozebirat, tak zkontroluj kabely co vedou do dveri a pak zda ten zamek vizualne otevre naplno, sice otevres dvere, ale zamek se sam nevrati do uplne otevrene polohy, staci otevrit dvere a vzit treba sroubovak je tam takova vacka a tam musi byt uplne nadoraz, pokud to ani pak neda signal ze jsou dvere otevrene je ko ten mikrospinac
Není to jen problém signalizace otevřených dveří při otevřených dveří, jak jsem psal výše. Ono to signalizuje otevřené dveře, i když je auto zavřené.
Vyměnit většinou stačí jen ten mikrospínač co je zvenku na zámku na drátech. Ty co jsou vevnitř jsem ještě špatné neviděl tam bývá problém se studeňákama takže jen proletovat 
Měly by ti stačit čtyři ale na zadní dveře bych se vyprd tam to bývá velice málo
Když pojedeš podle návodu nic nezkazíš

Měly by ti stačit čtyři ale na zadní dveře bych se vyprd tam to bývá velice málo
Když pojedeš podle návodu nic nezkazíš
santa999 píše:Vyměnit většinou stačí jen ten mikrospínač co je zvenku na zámku na drátech. Ty co jsou vevnitř jsem ještě špatné neviděl tam bývá problém se studeňákama takže jen proletovat
Když pojedeš podle návodu nic nezkazíš![]()
Dobrá. Začnu u dveří řidiče a popřípadě budu postupovat dále . Tak díky.
Kdyby si potřeboval pomoct dej vědět dělal jsem to nespočetněkrát nejen na octávkách.
jinak na cc dílech je tady http://www.cc-autodily.cz/mikrospinac-5a-250v
jinak na cc dílech je tady http://www.cc-autodily.cz/mikrospinac-5a-250v
Pokud bude třeba, tak rád tvé nabídky využiji. Díky.