dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: dotaz na modeláře se znalostmi z pneuservisu
Bohuzial spravia cokolvek aby si zarobili na chleba...
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Rs nechapu tvuj prispevek. Pokud spravia cokolvek, tak logicky misto opravy mu vnuti nove gumy a jeste cenu prezuti, na tom vydelaji vic, misto toho aby se srali s nejakou opravou ne? Pokud nejezdi k nejakemu totalnimu amaterovi tak normalni servisak snad pozna co jde spravit a co nejde.. Trochu soudnosti.
Quis custodiet ipsos custodes?
Kuba ,no je to tak ze bohuzial drviva vacsina zakaznikov potrebuje to najlacnejsie riesenie a servisak sa s tebou nebude hadat spravi co ti na oku uvidi. A este mozno zarobi viac za opravu ako za vymenu. Najlepsi zakaznik je ten ktory svojho mechanika tlaci do pouzivania lacnych suciastok napr Starline.Lebo onedlho sa to rosype a ma znovu pracu. No ale to je na uvazeni kazdeho sudruha 
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Rs, svoje auta sem daval i davam do ruznych servisu, velkych autorizovanych i mala zastrcena garaz, zalezi co sem potreboval udelat a na cem. Kvalita a cena reseni neni zavisla od velikosti servisu nebo jmena, ale to jen a jen o tom najit toho komu muzes duverovat a to si holt kazdy musi projit a najit pro sebe ten nejvhodnejsi. Souhlasim s tebou ze je to velky problem a casto bolestivy proces, procento nepoctivcu ve velkych i malych servisech je stale velike, ale pokud ma clovek zdravy rozum, v pripade problemu dusledne trva na svych pravech tak rychle najde. Poctivych je hodne. To neni jak za komancu, kdy si clovek musel "sveho servisaka" predchazet stejne jak reznika, zelinare aby dostal vubec neco protoze nic jineho nebylo.
Takze co se tyce prorazene gumy - nedovedu si predstavit kvalitni servis, kde by spravili pepinovi gumu zpusobem potencialne zivotu nebezpecnym jen proto aby vydelali o trinact korun vic. Predstav si ze se pepin zrakvi a pri vysetrovani se prijde na to ze to servis udelal - ja byt pani vdova Pepinova, sedru z nich u soudu na nahrade skody kuzi.
Takze co se tyce prorazene gumy - nedovedu si predstavit kvalitni servis, kde by spravili pepinovi gumu zpusobem potencialne zivotu nebezpecnym jen proto aby vydelali o trinact korun vic. Predstav si ze se pepin zrakvi a pri vysetrovani se prijde na to ze to servis udelal - ja byt pani vdova Pepinova, sedru z nich u soudu na nahrade skody kuzi.
Quis custodiet ipsos custodes?
NEchápu nic, bavíme se tady furt o dvou pneumatikách za cca 2300Kč, to jest ani ne dvou plných nádrží.
Mimochodem bude dobré aby sem pepin napsal kolik si za opravu řeknou, minulou zimu jsem dvakrá škubnul gumu v díře z boku a servisák mi rovnou řekl že to za to riziko nestojí a že ten rozdíl mezi opravou a novou,není až takový a že to nedělá.
Mimochodem bude dobré aby sem pepin napsal kolik si za opravu řeknou, minulou zimu jsem dvakrá škubnul gumu v díře z boku a servisák mi rovnou řekl že to za to riziko nestojí a že ten rozdíl mezi opravou a novou,není až takový a že to nedělá.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Beep píše:NEchápu nic, bavíme se tady furt o dvou pneumatikách za cca 2300Kč, to jest ani ne dvou plných nádrží.
Zrovna včera jsem tankoval. A Tebou uvedená částka mi nestačí ani na jednu plnou nádrž, o chloupek...
Ale to nic nemění na tom že pokud bych měl poškozený bok pláště až na plátno, šla by pneumatika do odpadu. Bez snahy ji opravovat.
Kuba budovanie si dôvery so servisom predpokladá že vieš relevantne posúdiť o čo ide.Ak máš tieto vedomosti nemusíš ísť do servisu a spravis si to sám.Ak ideš do servisu preto že za čas ktorý stratíš opravou si vieš zarobiť viac peňazí inde tak neriesis opravu a rovno kupis nové pneu.
Mám zasebou cca 7rokov v autorizaku a asi polrok v garáži.Takže nejakú predstavu mám.A ked z nejakého dôvodu mám ísť z vlastným autom do servisu.. Brrr
Mám zasebou cca 7rokov v autorizaku a asi polrok v garáži.Takže nejakú predstavu mám.A ked z nejakého dôvodu mám ísť z vlastným autom do servisu.. Brrr
pepin píše:kolik z vás u bazarových aut zouvá gumy, aby zkontrolovali, zda také nejezdí de zsvařenou bočnicí.
U bazaroveho auta - pokud nema vylozene na prvni pohled uplne nove pneu zasadne koupit nove! Nikdy nepoznas jak jsou ve skutecnosti stare ....Dale vymenit kapaliny, nechat prekontrolovat brzdy ..... ale komu nezalezi na tom ze zmrzaci sebe, nevine okolni ridice tak prosim at si dela na svem pozemku co chce .... na silnici jezdit nemusi, chybet mi tam nebude, a neni to povinne .....
Asi nejlevnejsi a nejdulezitejsi polozka na autaku a ty na ni chces setrit
Muzes mit hypersuper uplne vsechno autak za miliardu ... praskne ti opravovana guma v nevhodny moment a nic ti nepomuze!!!!!!
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Zase z toho nedelejte takovy drama. Opravenou gumu da samozrejme na zadni napravu, tam o hubu zas tak nejde.
OK2WY
Vlastní zkušenost:
Zmetek mi na parkovišti prořízl nožem na lina pneu (bezdušovka 195/60 R14). Díra dlouhá cca 15 mm na vnitřní straně z boku pneumatiky.
Místní kšeft-servisborec mi sdělil, že opravit nelze, abych koupil od něj nejlíp 4 gumy.
Ve větší vsi je pneuservis - oprava pomocí tzv. termopresu, cena pod 500,- Kč. Doporučeno dávat kolo na zadní nápravu, jinak bez omezení (nosnost rychlost...).
.
Zmetek mi na parkovišti prořízl nožem na lina pneu (bezdušovka 195/60 R14). Díra dlouhá cca 15 mm na vnitřní straně z boku pneumatiky.
Místní kšeft-servisborec mi sdělil, že opravit nelze, abych koupil od něj nejlíp 4 gumy.
Ve větší vsi je pneuservis - oprava pomocí tzv. termopresu, cena pod 500,- Kč. Doporučeno dávat kolo na zadní nápravu, jinak bez omezení (nosnost rychlost...).
.
Vaillante píše:N....m neslyšel o člověku,který by lepil BOČNICI PNEU.![]()
......myslím si,že bok pneumatiky neumí opravit snad nikdo........
Zrovna tenhle to dělá:
http://www.pneu-tolar.cz/
.
JirkaA píše:Zase z toho nedelejte takovy drama. Opravenou gumu da samozrejme na zadni napravu, tam o hubu zas tak nejde.
Před asi 15?? roky mi bouchla (doslova) pravá zadní pneumatika v rychlosti okolo 60km/h.
Byla to asi měsíc nová zimní pneumatika. Stalo se to v mírném levotočivém oblouku při vjezdu do obce. V pneumatice byla díra asi 4-5cm z vnitřní strany směrem od vnitřku kola k běhounu, jako by to někdo rozřízl.
Takže mi tady vypravuj, jak při defektu vzadu až tak o nic nejde. I když si jedeš v klidu a malou rychlostí, tak tohle hodně překvapí! Tehdy jsem to nějak ukočíroval a taky díky tomu, že v tom oblouku bylo místo mimo vozovku. Štěrkový plac, kde se otáčejí autobusy. Stát se o 500 metrů dřív, asi bych skončil pod zatáčkou v zhruba 15 metrů hluboké rokli.
Jen pro zajímavost dodám, že reklamace byla zamítnuta s tím, že se nejedná o výrobní vadu.
novfra píše:.... díra asi 4-5cm z vnitřní strany směrem od vnitřku kola k běhounu, jako by to někdo rozřízl...
...reklamace byla zamítnuta s tím, že se nejedná o výrobní vadu.
Někdo ji nařízl...?
.
Vůbec netuším, jestli ji někdo nařízl, nebo jsem někde na něco najel.
Ale rána to byla jako hrom a okamžitě téměř neovladatelné auto. A rychlost "jen" okolo 60km/h.
Ale rána to byla jako hrom a okamžitě téměř neovladatelné auto. A rychlost "jen" okolo 60km/h.
pneumatiky se na přední nápravě mění obě hlavně z důvodu,že tam je převodovka s diferákem.
to,že se pneu vyřezává,neberte až tak doslova.samo,že je na to forma.Nemůže být každá pnenu jiná přeci.
ale znám vyjímku,kdy se opravdu vzorek prořezává,i když se ta pneu už nechová a nechladí tak,jak má a přehřívá se.je to hlavně u pneu specifikace semislick.
PS:ještě doplním ke stáří pneu.každá pneu má své čtyřčíslo,které určuje i stáří pneumatiky,takže názor,že se nedá na první pohled poznat stáří je mylný.když kupuje člověk auto,tak se stačí podívat na číslo na pneu.ale samo,že je lepší koupit nové,kvůli právě těmto defektům,jestli je tedy opravují už.ale stejně si myslí,že důkladná prohlídka pneu se vyplatí,stejně tak,jako kupovaného auta.
PSS:já když jsem kupuval auto,tak do bazaru v overalu a prošel jsem auto zu grund a nebál jsem se pod něj i lehnout a prohlídnout si ho pořádně i zespod a bylo mi úplně fuk,že za mnou chodili technici z bazaru,že si pod auto lehat nemůžu.Když se mi líbilo,koupil jsem a hurááá s nim domů.vyměnit kapaliny,zkontrolovat brzdy,čepy atd,aby bylo auto fakt cajk na dlouho.snad milionkrát jsem viděl auto NEBOURANÉ s nenalakovanou příčkou motoru pod nárazníkem atd,že fakt balo vidět,že je NEBOURANÉ
.
to,že se pneu vyřezává,neberte až tak doslova.samo,že je na to forma.Nemůže být každá pnenu jiná přeci.
PS:ještě doplním ke stáří pneu.každá pneu má své čtyřčíslo,které určuje i stáří pneumatiky,takže názor,že se nedá na první pohled poznat stáří je mylný.když kupuje člověk auto,tak se stačí podívat na číslo na pneu.ale samo,že je lepší koupit nové,kvůli právě těmto defektům,jestli je tedy opravují už.ale stejně si myslí,že důkladná prohlídka pneu se vyplatí,stejně tak,jako kupovaného auta.
PSS:já když jsem kupuval auto,tak do bazaru v overalu a prošel jsem auto zu grund a nebál jsem se pod něj i lehnout a prohlídnout si ho pořádně i zespod a bylo mi úplně fuk,že za mnou chodili technici z bazaru,že si pod auto lehat nemůžu.Když se mi líbilo,koupil jsem a hurááá s nim domů.vyměnit kapaliny,zkontrolovat brzdy,čepy atd,aby bylo auto fakt cajk na dlouho.snad milionkrát jsem viděl auto NEBOURANÉ s nenalakovanou příčkou motoru pod nárazníkem atd,že fakt balo vidět,že je NEBOURANÉ