DJI550 + zenmuse H3-2D adaptér
DJI550 + zenmuse H3-2D adaptér
Ahoj,
nemáte náhodou někdo výkres v CADu nebo v křivkách pro adaptér gimbalu zenmuse na DJI550?
Díky
nemáte náhodou někdo výkres v CADu nebo v křivkách pro adaptér gimbalu zenmuse na DJI550?
Díky
Re: DJI550 + zenmuse H3-2D adaptér
OK, tak jinak - jak jste vyřešili napojení Zenmuse H3-2D na DJI F550? Dík
rydlas píše:OK, tak jinak - jak jste vyřešili napojení Zenmuse H3-2D na DJI F550? Dík
Tím napojením myslíš montáž?
No nejdřív jsem zkusil vrtnout díry rovnou do té spodní desky. Bohužel ani s nastavením nejužšího FOV jsem se nezbavil ramen v záběru, tak jsem to pak vyřešil jiným podvozkem.
- gardenroute
Pokud je to F550, tak je tam NAZA - Zenmuse je třeba přes GCU a PMU v2 (resi napajeni a CANbus) pripojit k NAZA jednotce, nic jiného resit nemusíš... Mas to popsano v manualu Zenmuse, a na Y.T. jsou videa s takovou instalaci...rydlas píše:OK, tak jinak - jak jste vyřešili napojení Zenmuse H3-2D na DJI F550? Dík
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dt píše:Tím napojením myslíš montáž?
No nejdřív jsem zkusil vrtnout díry rovnou do té spodní desky. Bohužel ani s nastavením nejužšího FOV jsem se nezbavil ramen v záběru, tak jsem to pak vyřešil jiným podvozkem.
Ano, montáž - sorry, blbě jsem se vyjádřil..
Ten podvozek je super a za 20dolců obzvlášť, hned to objednám a nebudu vymejšlet kraviny..
Ještě dotaz - vyvažujete hmotnost gimbalu + kamery umístěním baterky víc k "ocasu"? Nic logičtějšího mě nenapadlo...zatim
jasně vyvážit celou kopteru.. gimbal vepředu a dovyvážím posunutím baterie dozadu..
dt píše:No nejdřív jsem zkusil vrtnout díry rovnou do té spodní desky. Bohužel ani s nastavením nejužšího FOV jsem se nezbavil ramen v záběru, tak jsem to pak vyřešil jiným podvozkem.
Tak hlásim, že podovzek včera dorazil ze Singapuru, už jsem to sestrojil, gimbal zapojen, akorát mám rozměrnější baterku a neproleze mezerou mezi spodní deskou a těmi nohami, takže zatím nemám správně vyváženo...
BTW: Docela se mi zvedla hmotnost a výrazně klesl letový čas, z cca 7-8 minut na nějaké 3-4minuty... baterky jsou RAY Li-Po 3S 4900mAh... Odpovídá to nebo je někde chyba?
rydlas píše:BTW: Docela se mi zvedla hmotnost a výrazně klesl letový čas, z cca 7-8 minut na nějaké 3-4minuty...
Tak jestli se ti zvedla hmotnost na dvojnásobek, tak by to zhruba odpovídalo.
Hmotnost se zvedla tak o 300gramů... odhadem...došla mi baterka v digi váze 
rydlas píše:Hmotnost se zvedla tak o 300gramů... odhadem...došla mi baterka v digi váze
Nějak málo, ne?
Jenom ten podvozek má čtvrt kila, k tomu gimbal s kamerou dalšího čtvrt kila. A jestli jsi dal ještě navíc větší baterku (to nevíme), tak to jsou další deka navíc.
Jaké máš motory a vrtule?
Mám blbej odhad...je možná víc..
Vrtule jsou 1038 origo DJI, co byly v krabici (tedy ty 10"), a motory taky standardní DJI 2212/920 KV...
Máte nějaký doporučení na lepší? Jak velký rozdíl je, když bych použil 4S baterku a 8" vrtule? Bude to víc točit a bude to víc divočina si myslim... já chci co nejklidnější a nejdelší polet... Stačí mi 8-10 minut klidného poletování....
Vrtule jsou 1038 origo DJI, co byly v krabici (tedy ty 10"), a motory taky standardní DJI 2212/920 KV...
Máte nějaký doporučení na lepší? Jak velký rozdíl je, když bych použil 4S baterku a 8" vrtule? Bude to víc točit a bude to víc divočina si myslim... já chci co nejklidnější a nejdelší polet... Stačí mi 8-10 minut klidného poletování....
rydlas píše:Mám blbej odhad...je možná víc..
Konkrétně F550 s H3-2D na tom podvozku jsem měl. Celkem 1,8kg, motory 2212-920, vrtule DJI 9443 (9.4x4.3) a 4S/3700. Letělo to tuším 9 minut, ale to už bylo dost na krev. Motory vlažné. Možná by na 4S snesly i ty 10x3.8, ale muselo by se to zkusit opatrně.
OK, zkusím 
A doporučte mi nějakou vhodnou nabíječku, co umí na výstupu aspoň 5A, ta moje jde nastavit max. na 4,5A, ale stejně nabíjí nejvíc jen 3,2....
Čím prostě nabíjíte tyhle víckapacitní baterie? 3S 5000mAh, 4S 4000mAh... apod... něco tak do 2500CZK ideálně
)
A doporučte mi nějakou vhodnou nabíječku, co umí na výstupu aspoň 5A, ta moje jde nastavit max. na 4,5A, ale stejně nabíjí nejvíc jen 3,2....
Čím prostě nabíjíte tyhle víckapacitní baterie? 3S 5000mAh, 4S 4000mAh... apod... něco tak do 2500CZK ideálně
Nabíječka musí mít správnou wattáž. Když chceš do 3S cpát třeba 10A, tak potřebuješ nabíječ co dá 126W (12,6V x 10A). Do moderních lipolek můžeš poslat bez problému 3C, takže na nabíjení takové 4S/4000 proudem 3C (tzn. 12A) potřebuješ 200W nabíječ.
Nezapomeň, že jej musíš něčím živit. Pokud to má vstup 12V, tak budeš potřebovat zdroj 12V/20A.
Nezapomeň, že jej musíš něčím živit. Pokud to má vstup 12V, tak budeš potřebovat zdroj 12V/20A.
Gimbal setup - pomoc
Zdar kluci,
mám DJI 550, Tx je Spektrum DX8i (telemetrii mám pryč), gimbal Zenmuse H3-2D, kamera GoPro Black 3+, mozek Naza V2... Problém mám s tím, že jsem asi debil a nevím, jak správně pozapojovat a nastavit sklápění kamery (stačí mi jen sklápění ve vertikální ose, abych mohl natáčet přímo pod sebou... Vše ostatní mi maká dobře...
Zkoušel jsem podle návodů propojit volné kanály, ale nereaguje to... mám někdě něco blbě a nevím co. Napište mi prosím, jak to má být správně nastaveno a kde si pak v NAZA software na PC nastavim správný kanály... Moje představa je, že si to naklápění budu řídit otočným knoflíkem (tuším že AUX2) na DX8i...aby to bylo plynulé...
Jinak toto je moje první video z víkendový akce v Hradci Králové: https://vimeo.com/103068931
Dík všem, posměšky a palmfaces jsou povolený...
mám DJI 550, Tx je Spektrum DX8i (telemetrii mám pryč), gimbal Zenmuse H3-2D, kamera GoPro Black 3+, mozek Naza V2... Problém mám s tím, že jsem asi debil a nevím, jak správně pozapojovat a nastavit sklápění kamery (stačí mi jen sklápění ve vertikální ose, abych mohl natáčet přímo pod sebou... Vše ostatní mi maká dobře...
Zkoušel jsem podle návodů propojit volné kanály, ale nereaguje to... mám někdě něco blbě a nevím co. Napište mi prosím, jak to má být správně nastaveno a kde si pak v NAZA software na PC nastavim správný kanály... Moje představa je, že si to naklápění budu řídit otočným knoflíkem (tuším že AUX2) na DX8i...aby to bylo plynulé...
Jinak toto je moje první video z víkendový akce v Hradci Králové: https://vimeo.com/103068931
Dík všem, posměšky a palmfaces jsou povolený...