Head tracking -
Head tracking -
Zdravim,
přemýšlím o head trackingu ... na HK jsem našel dvouosé gyro (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Gyro_.html)
na tuto funkci, ale v popisu je že se chytá na 7mý kanál osa X a na 8mý kanál osa Y ...
V mém případě mám jako rádio Futabu T7CP upravenou na FRSKY systém ... teoreticky by se mělo v rámci PPM signálu přenášet i ten nepoužívaný 8mý kanál, tak aby to odpovídalo standardu ... ale nejsem si tím tak jistý. (na zkoumání nemám v poslední době opravdu moc času) Zkoušel to někdo jak se to zachová na rádiu, které má míň kanálů ? Jde o to, co rádia odesílají ty další kanály na konstantní šířce, nebo tam nechávají mezeru ?
Asi bez oscáku nic nezjistím ... nebo už tohle někdo řešil ?
přemýšlím o head trackingu ... na HK jsem našel dvouosé gyro (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Gyro_.html)
na tuto funkci, ale v popisu je že se chytá na 7mý kanál osa X a na 8mý kanál osa Y ...
V mém případě mám jako rádio Futabu T7CP upravenou na FRSKY systém ... teoreticky by se mělo v rámci PPM signálu přenášet i ten nepoužívaný 8mý kanál, tak aby to odpovídalo standardu ... ale nejsem si tím tak jistý. (na zkoumání nemám v poslední době opravdu moc času) Zkoušel to někdo jak se to zachová na rádiu, které má míň kanálů ? Jde o to, co rádia odesílají ty další kanály na konstantní šířce, nebo tam nechávají mezeru ?
Asi bez oscáku nic nezjistím ... nebo už tohle někdo řešil ?
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
Re: Head tracking -
Nakoľko ho pripájaš cez trainer port, tak nemôžeš použiť vyšší kanál, než je v rozsahu tvojho rádia - nepredpokladám, že ti to trainer menu vo vysielači umožní.
Išlo by to teoreticky za predpokladu, že by headtracker vedel PPM injection a bol by prekáblovaný medzi rádiom a vysielacím modulom, takže by priamo modifikoval PPM signál. Tento typ to však, pokiaľ som to správne pochopil, nepozná a navyše neviem, ako by si to dokázal zadrátovať mezi rádio a FRSKY modul.
Išlo by to teoreticky za predpokladu, že by headtracker vedel PPM injection a bol by prekáblovaný medzi rádiom a vysielacím modulom, takže by priamo modifikoval PPM signál. Tento typ to však, pokiaľ som to správne pochopil, nepozná a navyše neviem, ako by si to dokázal zadrátovať mezi rádio a FRSKY modul.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Re: Head tracking
Koukal jsem na doprovodný videa a skoro bych řekl, že možností mám překvapivě hodně.
1) head tracker má 7 a 8 kanál jako default, ale dá se kterákoliv osa přesunout kamkoliv jinam
2) ukazovali tam propojení přes PPM mixér, kterej nejspíš umí udělat injection do signálu u optica 6 ...
takže v praxi pokud bych si nainjektoval natvrdo 7 a 8 kanál do signálový cesty tak řešení existuje
1) head tracker má 7 a 8 kanál jako default, ale dá se kterákoliv osa přesunout kamkoliv jinam
2) ukazovali tam propojení přes PPM mixér, kterej nejspíš umí udělat injection do signálu u optica 6 ...
takže v praxi pokud bych si nainjektoval natvrdo 7 a 8 kanál do signálový cesty tak řešení existuje
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Head tracking
Kio píše:Koukal jsem na doprovodný videa a skoro bych řekl, že možností mám překvapivě hodně.
Toto je vyřešeno jednoduše Futaby mají možnost předat řízení pouze 2kanálů žákovi a pilot ovládá zbytek toto funguje,
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Nezkoušel někdo HeadTracker na Auroře9?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Poznám pár ľudí, čo to skúšali, ale vďaka neskutočne stupídnemu softu Aurory to veľmi rýchlo vzdali. Celý vtip je v tom, že tí osli, čo to programovali, akosi nerátali s tým, že by niekto mohol od "žiaka" používať aj iné ako prvé 4 kanály... Ak sa objavila odvtedy nejaká aktualizácia firmware, tak beriem svoje slová späť, ale zo skúseností z iných značiek tomu akosi neverím... Takže si Auroru nechaj na lietanie v LOS a ukazovanie kamarátom, že máš rádio s dotykovým displayom, a na FPV si kúp niečo použiteľné.
Jen jsem se zeptal, zajímala mne ta možnost pouze jako informace, nepotřebuji to. Létám jen s koptérou a tam bych to nevyužil.
Takže tvoje drsňácká odpověď bude snad k užitku někomu jinému...
Ta poslední věta mne opravdu pobavila
Úplnej Chuck Norris...
Zajímavé jak tu někteří lidé chytají na první našlápnutí...
Takže tvoje drsňácká odpověď bude snad k užitku někomu jinému...
Zajímavé jak tu někteří lidé chytají na první našlápnutí...
Neber to osobne, ja osobne som totiž po Aurore tiež pokukoval a keď som sa toto dozvedel, tak ma to neskutočne vytočilo. Lebo ide o úplnú maličkosť, ale napriek tomu, že sa dokonca spísala petícia pre úpravu firmware, aby sa headtracker dal použiť, Hitec sa na to zvysoka vyondial. A takýto prístup proste nemusím...
Každá značka má své + a -
Uvidíme s dalšíma SW
Ale Chuck je výbornej
dobře ty...
Uvidíme s dalšíma SW
Ale Chuck je výbornej
Futaba má jen ty plusy

No to je přeci jasný
Jak taky jinak

Jak taky jinak