Head tracking -

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kio

Head tracking -

#1 Příspěvek od Kio »

Zdravim,

přemýšlím o head trackingu ... na HK jsem našel dvouosé gyro (http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Gyro_.html)
na tuto funkci, ale v popisu je že se chytá na 7mý kanál osa X a na 8mý kanál osa Y ...
V mém případě mám jako rádio Futabu T7CP upravenou na FRSKY systém ... teoreticky by se mělo v rámci PPM signálu přenášet i ten nepoužívaný 8mý kanál, tak aby to odpovídalo standardu ... ale nejsem si tím tak jistý. (na zkoumání nemám v poslední době opravdu moc času) Zkoušel to někdo jak se to zachová na rádiu, které má míň kanálů ? Jde o to, co rádia odesílají ty další kanály na konstantní šířce, nebo tam nechávají mezeru ?
Asi bez oscáku nic nezjistím ... nebo už tohle někdo řešil ?
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
Jameson
Kontaktovat uživatele:

Re: Head tracking -

#2 Příspěvek od Jameson »

Nakoľko ho pripájaš cez trainer port, tak nemôžeš použiť vyšší kanál, než je v rozsahu tvojho rádia - nepredpokladám, že ti to trainer menu vo vysielači umožní.

Išlo by to teoreticky za predpokladu, že by headtracker vedel PPM injection a bol by prekáblovaný medzi rádiom a vysielacím modulom, takže by priamo modifikoval PPM signál. Tento typ to však, pokiaľ som to správne pochopil, nepozná a navyše neviem, ako by si to dokázal zadrátovať mezi rádio a FRSKY modul.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Kio

Re: Head tracking

#3 Příspěvek od Kio »

Koukal jsem na doprovodný videa a skoro bych řekl, že možností mám překvapivě hodně.
1) head tracker má 7 a 8 kanál jako default, ale dá se kterákoliv osa přesunout kamkoliv jinam
2) ukazovali tam propojení přes PPM mixér, kterej nejspíš umí udělat injection do signálu u optica 6 ...
takže v praxi pokud bych si nainjektoval natvrdo 7 a 8 kanál do signálový cesty tak řešení existuje
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel
robinj
Kontaktovat uživatele:

Re: Head tracking

#4 Příspěvek od robinj »

Kio píše:Koukal jsem na doprovodný videa a skoro bych řekl, že možností mám překvapivě hodně.
1) head tracker má 7 a 8 kanál jako default, ale dá se kterákoliv osa přesunout kamkoliv jinam
2) ukazovali tam propojení přes PPM mixér, kterej nejspíš umí udělat injection do signálu u optica 6 ...
takže v praxi pokud bych si nainjektoval natvrdo 7 a 8 kanál do signálový cesty tak řešení existuje

Toto je vyřešeno jednoduše Futaby mají možnost předat řízení pouze 2kanálů žákovi a pilot ovládá zbytek toto funguje,
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dejfak »

Nezkoušel někdo HeadTracker na Auroře9?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jameson »

Poznám pár ľudí, čo to skúšali, ale vďaka neskutočne stupídnemu softu Aurory to veľmi rýchlo vzdali. Celý vtip je v tom, že tí osli, čo to programovali, akosi nerátali s tým, že by niekto mohol od "žiaka" používať aj iné ako prvé 4 kanály... Ak sa objavila odvtedy nejaká aktualizácia firmware, tak beriem svoje slová späť, ale zo skúseností z iných značiek tomu akosi neverím... Takže si Auroru nechaj na lietanie v LOS a ukazovanie kamarátom, že máš rádio s dotykovým displayom, a na FPV si kúp niečo použiteľné.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dejfak »

Jen jsem se zeptal, zajímala mne ta možnost pouze jako informace, nepotřebuji to. Létám jen s koptérou a tam bych to nevyužil.
Takže tvoje drsňácká odpověď bude snad k užitku někomu jinému... :lol: Ta poslední věta mne opravdu pobavila :lol: Úplnej Chuck Norris...
Zajímavé jak tu někteří lidé chytají na první našlápnutí...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jameson »

Neber to osobne, ja osobne som totiž po Aurore tiež pokukoval a keď som sa toto dozvedel, tak ma to neskutočne vytočilo. Lebo ide o úplnú maličkosť, ale napriek tomu, že sa dokonca spísala petícia pre úpravu firmware, aby sa headtracker dal použiť, Hitec sa na to zvysoka vyondial. A takýto prístup proste nemusím...

9LTGZkj[1].jpg
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Dejfak »

Každá značka má své + a -
Uvidíme s dalšíma SW
Ale Chuck je výbornej :lol: dobře ty...
graup15

#10 Příspěvek od graup15 »

Futaba má jen ty plusy :-) :-) :-)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dejfak »

No to je přeci jasný :lol: :lol: :lol:
Jak taky jinak :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“