Zlín XII
Re: Zlín XII
Po nevydařeném záletu se pouštím do opravy.
Nejdřív obnažit škody,...
...a začíná rekonstrukce.
Rozhodl jsem se během opravy, že změním řešení předku s motorem. Motorovou přepážkou ukončím vpředu trup, a motor předělám na zadní upevnění. Kryt motoru pak, z výcvikových důvodů, vylaminuji na kopyto
Poprvé.
Rozhodl jsem se během opravy, že změním řešení předku s motorem. Motorovou přepážkou ukončím vpředu trup, a motor předělám na zadní upevnění. Kryt motoru pak, z výcvikových důvodů, vylaminuji na kopyto
-
JardaRůžička
Na těch fotkách se to nedá poznat - máš na tom křídle negativy?
JardaRůžička píše:Na těch fotkách se to nedá poznat - máš na tom křídle negativy?
Na úrovni posledního žebra asi 7mm. Je to vidět na dřívějších fotkách ze stavby.
-
JardaRůžička
Tedy odtud vítr nevane...
I podle rady přítomných, příliš velké výchylky všech kormidel, přemotorováno, no a když se přidají nezkušené ruce, tak je dílo hotovo. Navíc na obou OP dost velké vůle v táhlech. Musím zkrátit páky serv, výchylky jsem podcenil, prostě předletovka po amatérsku. Ale chybami se člověk učí. Ono zmenšit výchylky jen rádiem moc nefunguje, když se pak servo téměř nehýbe, a kormidlo zakmitává. Navíc ten motor s danou vrtulí má tah 1,5 éra. No a to to pak reaguje nad moje možnosti 
Ještě dobrousit křídlo, a můžem potahovat
Neboj , nejseš v tom sám.Musím se přiznat ...
Šel jsem zalétávat SPADA , taky veklý výchylky a dost motoru a po rozjezdu jsem za to trochu
zatáhl, okamžitě šel do přemětu, tak jsem ještě jako blbec stáhlul plyn a krásná čenichovka na asfalt. Kdybych nechal plný a přitáhl naplno, tak ten přemet zvládnul i z těch 3m ale....
Až jsem se divil, že to nebyla totálka a šlo to celkem snadno opravit.
Bez těchto zážitků. by byla modelařina nuda.
Tak ať se podaří oprava a ať to pěkně lítá
Šel jsem zalétávat SPADA , taky veklý výchylky a dost motoru a po rozjezdu jsem za to trochu
Bez těchto zážitků. by byla modelařina nuda.
-
JardaRůžička
Pokud je to možné, tak raději prodluž páky na kormidlech (nebo kompromis); na delších pákách se Ti méně projeví vůle.Jirka JR píše:Musím zkrátit páky serv
Bohužel, už jsem na pákách na poslední (2.) dírce. Ale já udělal jinou hloupost. Abych dostal těžiště spíš dopředu, namontoval jsem táhla šroubovacími (těžšími) koncovkami na serva. Pak byl Z ohyb na kormidlech, ale ve větší dírce.
Protože je těžiště v pohodě, otočím táhla, a bude po vůli. Prostě chyby.
Protože je těžiště v pohodě, otočím táhla, a bude po vůli. Prostě chyby.
jag42 píše:Neboj , nejseš v tom sám.Musím se přiznat ...
Šel jsem zalétávat SPADA , taky veklý výchylky a dost motoru a po rozjezdu jsem za to trochuzatáhl, okamžitě šel do přemětu, tak jsem ještě jako blbec stáhlul plyn a krásná čenichovka na asfalt. Kdybych nechal plný a přitáhl naplno, tak ten přemet zvládnul i z těch 3m ale....
Bez těchto zážitků. by byla modelařina nuda.![]()
Dík, taky Ti přeji ať Ti to lítá, a hodně, hlavně těch příjemnějších zážitků
A už je potaženo. Na křídle se mi podařilo omylem proříznout fólii, a protože mi došla, tak zatím jen záplata.
Tak ještě smontovat, a může proběhnout další pokus.
Ale nejdřív asi spousta tréninku
Tak ještě smontovat, a může proběhnout další pokus.
Ale nejdřív asi spousta tréninku
Jirka JR píše: ... "JardaRůžička": Na těch fotkách se to nedá poznat - máš na tom křídle negativy?
Na úrovni posledního žebra asi 7mm. Je to vidět na dřívějších fotkách ze stavby.
Tipnu si na úzké křídlo, malá hloubka na konci plus hladká folie. U těchhle menších mršek to pak bývá choulostivé i s negativy.
Drž ho na rychlosti, na výchylky si dej expo alespoň 40%, bude to tupější kolem středů a budeš-li potřebovat zabrat, prostě zabereš a nemusíš přecvakávat dual-rate.
jyrry.webnode.cz
Přesně tak to chystám. Ještě zkrácené páky serv, abych je vůbec rozhýbal na těch expech, a malou vrtuli pro začátek 9x6.