Galaxy Visitor

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
indián

Re: Microkoptéra Galaxy Visitor 2 RTF

#46 Příspěvek od indián »

gardenroute píše:Tyto stroje jsou vysoce sofistikované, se spoustou pokročilých (a pro neznalé i možná skoro nebezpečné) funkcí, je nejhorší metodou jít s tím létat, jen na základě toho, že Ti někdo sdělí, že o nic nejde. V případě problému, který může nastat i bez Tvého přičinění (např. závada, počasí atd.), nebudeš vědět co s tím, na rozdíl třeba od letadla s pevným křídlem, kde je ještě bývá naděje na nějaké přistání i bez motoru... Poté se můžeš zařadit mezi mnohé, kterým to spadlo, či dokonce ulétlo. To není strašení, jen opravdu varování, aby jsi to nepodcenil, a nepodlehl tomu, že se jedná o jednoduchou a snadnou věc, to možná z hlediska pilotáže, ale to je jen zlomek toho, co potřebuješ znát. Zejména, pokud jsi s ničím jiným předtím nelétal... Určitě se s dalším přesuň do některého z vláken o P., a ptej se na cokoliv, vždy Ti jistě někdo kvalifikovaně pomůže. Přečti si nějaké doporučené postupy a rady, koukám, že již jistě víš, kde hledat :D

Díky. Právě proto jsem se začal ptát. Z textu nebo videí, který je mnoho nejde pochopit, co to může nebo nemůže udělat (kór, když neznáš všechny fígle s nastavováním, spojením s PC atd.) Znám to z motorky, kterou jsem pořídil a rozhodně nejezdím ani po dvou letech, byť nějaké zkušenosti jsem měl, sutérénně :D Prostě, když dlouho nejedu, vždy mám pocit nutnosti víc vše kontrolovat. A troufnout si něco, kromě natankování, dofoukání, vytažení baterie si netroufám - je to spíš jen rekreace. A když čtu k danému tématu P2, tak po prvních zkušenostech s GV2 je strach větší než malý. Snad je zapotřebí dodat si odvahu a nic nepodcenit. Uff - doufám, že jsem se vyjádřil přesně. Mrknu co dál, načtu, co půjde a když tak píšu. Ještě jednou děkuji.
indián

Re: jsem unešen

#47 Příspěvek od indián »

Drondys píše:Poslední dobou se začínají množit případy kdy se Phantom některým lidem vymkl kontrole a uletěl i dost daleko a někdy ho pak měli problém vůbec najít. Zatím se v tomto ohledu jednoznačně neprokázaly konkrétní důvody a jen se odhaduje, že příčinou je zejména nesprávné nastavení či nesprávná předletová příprava.

Rozhodně to neber jako nějaké strašení, ale na druhou stranu bys k tomu měl vždy přistupovat s respektem a nezanedbávat předletovou přípravu a případně i pravidelné kontroly nastavení.

Známý létá s letadly a zkušenost má helikoptérou. Věřím tomu, když jsem s ním včera mluvil, že do toho půjde a když tak mi poradí. Díky za rady a potřebné a cenné informace.
misanov

#48 Příspěvek od misanov »

crossfirej píše:Tak bohužel Visitor 2 ihned po vybaleni a prvnim nastartovani .... vada 2 motorů -- velmi pomalu se roztačeli oproti dalším dvěma . Závada uznána a zboží vráceno.
...
Jinka sem si vybral MODE2 .

To se divím, že to bylo uznáno. Dělá to většina GV2. Je nutno po každém pádu nebo převozu udělat kalibraci akceleračního senzoru. Když to uděláš před vzletem, tak lítá pak krásně bez nějakého extra ladění. Po haváriích právě bývá dost často problém, že jedna vrtulka se točí až později, což je pak špatně.

A k tomu Mode 2, ono je to sice jakoby lepší, ale pokud pak budeš chtít létat s letadlem nebo něčím dalším, tak je to lepší, a hlavně se u nás v Čechách většinou používá Mode 1, málokdy narazíš na někoho, kdo má 1.
- Toro 900, Galaxy Visitor 2, Niko VaporizR, 9072 Chinook Cargo, Hovercraft, Himoto Monster Truck...
misanov

#49 Příspěvek od misanov »

Karlosino píše:Zdravim,moje zkusenosti s timto modelem jsou takove,ze s letovymi vlastnosti jsem spokojen,kvalita videa je prekvapive dobra,ale celkove hodnoceni kazi ten fakt,ze natocite nekolik bezva snimku a pak nasleduje video,kde je polovina OK,a dal je natocen pouze zvuk.U letoveho projevu zase fakt,ze vubec nefunguje rezim aut.navratu.Model mam na reklamaci a je v oprave.Uvidim,zda bude po oprave vse tak,jak to melo byt po prvnim vybaleni z krabice.

Přesně tak, stačí mu trošku prudší pohyb a video se zastaví a nahrává jen zvuk. Už jsem to vychytal tak, že to prostě v důležitých okamžicích prostě dálkově vypnu a zapnu. Kvalita odpovídá samozřejmě ceně.
- Toro 900, Galaxy Visitor 2, Niko VaporizR, 9072 Chinook Cargo, Hovercraft, Himoto Monster Truck...
misanov

#50 Příspěvek od misanov »

crossfirej píše:Cau. mam problém asi po 14 dnech a pár pádech mě Visitor jakoby ztratil výkon a velmi rychle se jakoby vybije baterie (mám 3) a asi po minutě uz musím mít plyn uplne nahore aby vubec se odlepil od země . To po vybaleni nedělalo a vydržel znatelně déle. Také se mě stalo že 2 vrtulky po chvilce se točily velice tězce a po vypnutí plynu zastavovaly dříve nez zbylé 2. Ted už se zase lehce otačejí všechny čtyři bez problémů. Myslíte že odešly motorky (nějak brzo. Ale může to být těma pádama ) . Nedokáži si to vysvětlit .
Objednal jsem nové 4 ale nerad bych po dalším necelém měsíci kupoval další .

Bohužel je dost náchylný na pády. Mě tedy většinou padne jen do trávy, ale už jsem řešil několik oprav. Dokonce jsem i vyměnil kameru, tu špatnou jsem nakonec opravil, páč servis to řeší jen výměnou, i když tam byl jen prasklý pásek od čipu. Také už mám druhé vrtulky a ochrany. Ale motorky jsem ještě nevyměňoval, tak dalece se mi to asi tedy nerozbilo. Většinou pomůže ta kalibrace. Prováděl jsi jí někdy?
Karlosino

#51 Příspěvek od Karlosino »

Po oprave vse funguje jak ma,ale problemy s natacenim pretrvavaji i kdyz je tam jina kamera.Take mi pripada,ze se video zasekne pri prudkem pohybu a pak je natocen pouze zvuk.Byl bych rad,kdyby se zde vyjadrilo vic majitelu GV k tomuto problemu.Predem dik.
celadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Galaxy Visitor 2

#52 Příspěvek od celadnik »

Ahojte.
Tiež som pozeral na túto blchu a mám pár otázok:
Ak by som vypojil tú originál kameru a miesto nej tam dal napr. keychain 16 HD, a na vrch nejak prichytil fpv vysielač, + pod kamerku nejakú malú 200mAh 2S baterku na napájanie, uniesla by to tá koptera? Ak by som ju chcel upraviť na FPV?

Videl som na banggood-u, že za 150 Eur je už aj verzia visitor 3 s FPV, ale neviem ako to presne pracuje, tá už má aj GPS.

Hľadám nejakú kopteru v rozumnej cene (okolo 100 Eur), čo by uniesla FPV vysielač + kameru + baterku, na púšťanie na dvore, záhrade, pozreť si strechu, skontrolovať stromy - marhule z vrchu a podobne :-D
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
misanov

Re: Galaxy Visitor 2

#53 Příspěvek od misanov »

celadnik píše:... uniesla by to tá koptera? Ak by som ju chcel upraviť na FPV?

Jasně a stručně, neunesla. Už jsem zkoušel na to dát jinou (o malinko těžší) HD kameru, zvedne se a letí při zemi. S GoPro2 se ani nevznese, a to je lehká. Je to na to moc malé.

Pokud chceš tahat jinou kameru než tam je, tak lze koupit větší quadro stavebnici a na ni si dát jakoukoliv kameru.
Lomaxx

#54 Příspěvek od Lomaxx »

Neví náhodou někdo jaký je zásadní rozdíl mezi Galaxy Visitor 2 a 3?
http://www.banggood.com/Nine-Eagles-Galaxy-Visitor-3-GPS-FPV-Quadcopter-p-916343.html
misanov

#55 Příspěvek od misanov »

Lomaxx píše:Neví náhodou někdo jaký je zásadní rozdíl mezi Galaxy Visitor 2 a 3?
http://www.banggood.com/Nine-Eagles-Galaxy-Visitor-3-GPS-FPV-Quadcopter-p-916343.html

Je to úplně jiný koncept. Je větší, má větší vrtule, větší výkon, širokoúhlý objektiv stejně blbé kamery, gps pro lepší stabilitu letu, větší baterku 1200mAh, stejně blbý vysílač. To je asi tak vše ;-)
Lomaxx

#56 Příspěvek od Lomaxx »

Takže je lepší po všech stránkách dá se říct? Otázka je, jestli se to vyplatí, jestli je to takový rozdíl při tom cenovém rozdílu. Jestli je lepší počkat si na trojku, nebo jít do dvojky...
misanov

#57 Příspěvek od misanov »

Lomaxx píše:Takže je lepší po všech stránkách dá se říct? Otázka je, jestli se to vyplatí, jestli je to takový rozdíl při tom cenovém rozdílu. Jestli je lepší počkat si na trojku, nebo jít do dvojky...

No já nevím. Co jsem koukal na ty videa, tak mi moc stabilnější nepřipadá. A to jsou komerční videa. Počkal bych jaká budou videa od běžných uživatelů. Nicméně, pokud máš už nějaký vysílač, tak bych hledal i jinde. Stavebnic je plno... Musíš brát v úvahu to, že je to furt jen hračka, za ty prachy s tím prostě problémy být musí.
misanov

#58 Příspěvek od misanov »

Hodně se mi líbí videa Gemini2, podle něho máme my všichni špatný kus, nebo se prostě do Evropy prodávají šunty.

Pokus o výškový rekord 156m přehrada: http://www.youtube.com/watch?v=1H6JJXq0HwQ

Tady dal cca 80m, ale ta kamera fakt zabírá dobře, mě už by se sekla ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=1H6JJXq0HwQ
Lomaxx

#59 Příspěvek od Lomaxx »

Právě, že nemám nic. Přijde mi to jako ideální hračka na které se naučit létat a pokud budu chtít pokračovat dál, koupit něco většího. Nejsem modelář, takže nějaká skládačka je pro mě sci-fi.
niky79

#60 Příspěvek od niky79 »

Lomaxx: poskládat kopteru z dílů je prkotina. To je jako si hrát s merkurem
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“