ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
azrael

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1441 Příspěvek od azrael »

Caute, lietate uz niekto na APMku FW 3.2rc2? Ten hybrid mod vyzera vyborne (loiter je strasne prestabilizovany), aj by som to vyskusal len by som chcel vediet ako je na tom ten FW co sa tyka stability, pripadne ci treba preladit PIDy a podobne. Pripadne ci este pockat na nejaku odladenejsiu verziu.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
skiner

#1442 Příspěvek od skiner »

MirekC píše:do polozky 4.meassured current se hodnoty zadavat daji, ten snimac by mel byt ale schopny merit proud sam, kazdopadne zkousel jsem tam zadat napr. hodnoru 10, a po te co jsem to udelal tak mission planner ukazuje porad proud kolem 10A at mam roztocene motory nebo ne

Ahoj. Vyriesil si ten problem s meranim prudu ? Ja som teraz prehadzoval APM na iny ram, vsetky nastavenia som zrusil a ked som isiel znova kalibrovat prudovy senzor, tak mi to robi presne to iste co tebe...Akukolvek hodnotu ktoru nastavim, drzi furt rovnako.
Corado68

#1443 Příspěvek od Corado68 »

azrael píše:Caute, lietate uz niekto na APMku FW 3.2rc2? Ten hybrid mod vyzera vyborne (loiter je strasne prestabilizovany), aj by som to vyskusal len by som chcel vediet ako je na tom ten FW co sa tyka stability, pripadne ci treba preladit PIDy a podobne. Pripadne ci este pockat na nejaku odladenejsiu verziu.

A v čom spočíva ten hybrid mód
quadcopter "homemade" (650 FY-91Q)
Quad 480 APM2,6
azrael

#1444 Příspěvek od azrael »

Je to kombinacia loiter modu kde kopter drzi vysku a polohu ako pribity, ale strasne "keca" do riadenia a althold modu kde to drzi vysku ale inak mas priamu reakciu na ovladanie. Funguje to cca tak ze pokial mas packy na vysielacke vycentrovane je kopter v loiter mode a ked ho zacnes riadit tak sa prehodi do althold. Vo finale to funguje ako gpsatti (ci ako sa to vola) na naze.
FrSky Taranis, X8R
MirekC

#1445 Příspěvek od MirekC »

skiner píše:Ahoj. Vyriesil si ten problem s meranim prudu ? Ja som teraz prehadzoval APM na iny ram, vsetky nastavenia som zrusil a ked som isiel znova kalibrovat prudovy senzor, tak mi to robi presne to iste co tebe...Akukolvek hodnotu ktoru nastavim, drzi furt rovnako.

Bohuzel jsem na to neprisel, ale jestli ti to dela to same tak to asi nebude problem toho cidla na mereni proudu ale neco v APM, jinak nevim. Ale take bych to rad nejak rozbehal, uz jsem premyslel o tom ze bych i koupil jine cidlo, ale asi to tedy nema smysl, jestlize je chyba nekde v nataveni APM.
Naposledy upravil(a) MirekC dne ned 08.06.2014 0:31, celkem upraveno 2 x.
Corado68

#1446 Příspěvek od Corado68 »

azrael píše:Je to kombinacia loiter modu kde kopter drzi vysku a polohu ako pribity, ale strasne "keca" do riadenia a althold modu kde to drzi vysku ale inak mas priamu reakciu na ovladanie. Funguje to cca tak ze pokial mas packy na vysielacke vycentrovane je kopter v loiter mode a ked ho zacnes riadit tak sa prehodi do althold. Vo finale to funguje ako gpsatti (ci ako sa to vola) na naze.

Tak to by bolo super. :)
Pokiaľ konečne spustím autotune, skúsim ho navoliť.
Momentálne mi autotune beží a asi po piatich minutách mi copt roztočí okolo vlastnej osi a ide k zemi. Ak odpojím bateriu a znova zapojím tak je zase všetko ok. Ak batériu neodpojím a idem znova hore, tak otáčanie trvá. :(
Quad 480 APM2,6
troiac

#1447 Příspěvek od troiac »

Nazdar panove dnes som poprvykrat vytiahol novy tricopter pre istototu som skusal vzlietnut z ruky nie zo zeme a dobre som urobil.Kopter ma snahu sa tocit okolo vlastej osi ale nie vdy jednym smerom proste blbe znicoho nic za zvrtne na jednu stranu potom na druhu a podobne.Napadlo mi ze to bude kompasom pretoze som trochu skratil tycku na ktorej je compas a gps upevneny a napadlo mi ze asi ho ovplyvnuje magnetice pole z vykonych vodicov k motorom. Po odpojeni compasu a gps sa to chova rovnako tak teraz neviem je to tym copasom alebo hladat chybu inde?
Dik za reakcie.
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
skiner

#1448 Příspěvek od skiner »

MirekC píše:Bohuzel jsem na to neprisel, ale jestli ti to dela to same tak to asi nebude problem toho cidla na mereni proudu ale neco v APM, jinak nevim. Ale take bych to rad nejak rozbehal, uz jsem premyslel o tom ze bych i koupil jine cidlo, ale asi to tedy nema smysl, jestlize je chyba nekde v nataveni APM.

Uz som to rozchodil...Chyba bola vo volbe senzora. Dal som 1: namiesto 2:, takze uz to slape.
Neskusal si poprepinat vsetky volby, ci to na niektorej nebude fungovat ?
MirekC

#1449 Příspěvek od MirekC »

skiner píše:Uz som to rozchodil...Chyba bola vo volbe senzora. Dal som 1: namiesto 2:, takze uz to slape.
Neskusal si poprepinat vsetky volby, ci to na niektorej nebude fungovat ?

Ano zkousel jsem prepinat typ senzoru, avsak na vsech mi to delá to stejné, tedy po zadání proudu to ukazuje jako vypočítaný nějaké číslo které na točení motorů skoro nijak nereaguje a drží si stejnou hodnotu
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1450 Příspěvek od jamesgsf »

troiac kompas zkontroluje s pres compassmot a terminal v MPlaneru viz manuál. Tohle spis vypadá na nastavení PID.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Corado68

#1451 Příspěvek od Corado68 »

azrael píše:Je to kombinacia loiter modu kde kopter drzi vysku a polohu ako pribity, ale strasne "keca" do riadenia a althold modu kde to drzi vysku ale inak mas priamu reakciu na ovladanie. Funguje to cca tak ze pokial mas packy na vysielacke vycentrovane je kopter v loiter mode a ked ho zacnes riadit tak sa prehodi do althold. Vo finale to funguje ako gpsatti (ci ako sa to vola) na naze.

Mám 3.1.5 firm. V menu tento režim mám, ale keď ho navolím ovládačom, tak mi drží režim ktorý je pred ním (v mojom prípade althold) potom skočí až na posledný. Treba ešte niečo nastaviť aby bol tento mód funkčný?
Quad 480 APM2,6
azrael

#1452 Příspěvek od azrael »

Hybrid funguje az od verzie 3.2. V missionplaneri sa sice nastavit da, ale so starsou verziou FW nefunguje.
FrSky Taranis, X8R
foxter
Kontaktovat uživatele:

#1453 Příspěvek od foxter »

Ahojte,
Kde nastavujete exp vychylky ? priamo na doske (ak ano,kde to tam najdem) , alebo na vysielacke?

8)
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1454 Příspěvek od jamesgsf »

Ve vysílačce.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
troiac

#1455 Příspěvek od troiac »

jamesgsf píše:troiac kompas zkontroluje s pres compassmot a terminal v MPlaneru viz manuál. Tohle spis vypadá na nastavení PID.

Myslim ze compass funguje lebo som ho aj nakalibroval
PID neviem ci toto moze robit ked ho drzim v ruke a potocim kopter napr v smere hodinovyhch ruciciek servo sa tiez natoci do toho smeru a nema vobec snahu vratit sa do povodnej polohy este by som povedal ze sa viac taha do pootoceneho smeru
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“