Pomoc pri prvnim nastaveni
Re: Pomoc pri prvnim nastaveni
Cau vsem.Vcera sem byl testovat a vse v pohode,akorat se mi v jednu chvili tesne nad zemi uvolnila vrtule
Cim fixujete matky?Kdesi sem tu zahlidl ze nejakym loctitem.Ale nevim kterym.Jaka staci pevnost.Dik
EasyCopter V4 COLIBRI(minulost) :) Hubsan X4 H107L a SK450
Modrý Loctite. Nebo kapka sekunďáku.
No s tím sekunďákem bych byl opatrný. Taky by to pak nemuselo jít nedestruktivně rozebrat.
Modrý loctite určitě ano. Je třeba myslet na to, že to trvá než zatuhne. A při opakovaném použití je třeba odstranit zbytky starého, jinak se to pak blbě rozebírá.
Modrý loctite určitě ano. Je třeba myslet na to, že to trvá než zatuhne. A při opakovaném použití je třeba odstranit zbytky starého, jinak se to pak blbě rozebírá.
Oni maj jeste nejake oznaceni podle tvrdosti.Modrej je Loctite 243.To je on?
Používám ZAP Z-42.
Není to Loctite, ale funguje skvěle.
Prodává Pelikán.
Malinkou flaštičku za 70Kč nespotřebuji asi nikdy.
Není to Loctite, ale funguje skvěle.
Prodává Pelikán.
Malinkou flaštičku za 70Kč nespotřebuji asi nikdy.
Aha, ten Zap je asi nedostupný.
Ad modrý Loctite, je asi jedno který použiješ. Stejně s tím budeš zajišťovat maximálně M3 šrouby.
Volil bych 242.
Ad modrý Loctite, je asi jedno který použiješ. Stejně s tím budeš zajišťovat maximálně M3 šrouby.
Volil bych 242.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Já dal kontramatky, funguje spolehlivě.
Tak sem tu zase s prozbou.Koupil sem na HK vrtule 10x4,5 nejake obyc a sou mekke.Tak se rozhoduji o nejakych lepsich(tvrdsich) a nevim jaky presne koupit.Jestli carbon nebo nejake jinaci a zajima me rozmer.Nepotrebuji zadnou divocinu pro zacatek kdyz se teprve ucim a zatim na co nejvetsi vydrz ve vzduchu.Koptera vazi 1033g i s baterii 2200/3s.Motory mam Turnigy Multistar 2213-980Kv.Diky
A už si skúšal s nimi lietať? Ak sa len učíš, tak sú to pre teba tie najlepšie. A nakúp si ich pár aj do zásoby.
Ano letal sem s tema vrtulema.Mam zatim naletanych asi 6 baterek.Ale myslel sem ze tvrdsi budou lepsi.Treba nejake ty carbonove.
Áno sú lepšie, ale pre toho, kto to už má v rukách. Lietať ťa nenaučia. Ak sekneš karbonovou, tak je väčšia pravdepodobnosť, že to odnesie minimálne aj os motora. Plastová sa poddá.
Měl bych pár přiblblých dotazů (předem říkám četl jsem návody a i sledoval videa) a jsem začátečník (dlouho jsem nelítal ani s letadly).
Mám rozdělanou konfiguraci quatrocoptery - rám 3D Printed µQuadcopter by zcopter, řídící jednotka KK2.1 (fw: 1.9S1), přijímačAR6100, motory T1811-2900, regulátory Turnigy 10A Plush, vrtule 5030, aku 1000 2s, vysílač DX6i.
Rád bych se zeptal:
- na vysílačce mám mít nastaven režim Acro (letadlo), Heli (vrtulníky) - domnívám se, že Acro
Když jsem měl zaplý mod Heli, tak jsem měl Self-level is ON, ale a Acro jej nemůžu nastavit
Nepomohl ani reset hodnot. Chápu, že je to mojí neznalostí, ale nemohu na to přijít, pomůžete mi někdo?
Tak pomohl návod který je tady http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?PHPSESSID=e46b3cf4317e42951881fedde0c32088&topic=1665.msg13173#msg13173
- stačí mít na KK2.1 když mám na M1 zapojený kompletní konektor regulátoru od motoru 1 na pinech M2-M4 pouze signálový (bílý, žlutý) vodič - domnívám se, že Ano
Díky
Mám rozdělanou konfiguraci quatrocoptery - rám 3D Printed µQuadcopter by zcopter, řídící jednotka KK2.1 (fw: 1.9S1), přijímačAR6100, motory T1811-2900, regulátory Turnigy 10A Plush, vrtule 5030, aku 1000 2s, vysílač DX6i.
Rád bych se zeptal:
- na vysílačce mám mít nastaven režim Acro (letadlo), Heli (vrtulníky) - domnívám se, že Acro
Když jsem měl zaplý mod Heli, tak jsem měl Self-level is ON, ale a Acro jej nemůžu nastavit
Tak pomohl návod který je tady http://www.multi-rotor.co.uk/index.php?PHPSESSID=e46b3cf4317e42951881fedde0c32088&topic=1665.msg13173#msg13173
- stačí mít na KK2.1 když mám na M1 zapojený kompletní konektor regulátoru od motoru 1 na pinech M2-M4 pouze signálový (bílý, žlutý) vodič - domnívám se, že Ano
Díky
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Hora píše:- na vysílačce mám mít nastaven režim Acro (letadlo), Heli (vrtulníky) - domnívám se, že Acro
Ano, letadlo.
Hora píše: Když jsem měl zaplý mod Heli, tak jsem měl Self-level is ON, ale a Acro jej nemůžu nastavitNepomohl ani reset hodnot. Chápu, že je to mojí neznalostí, ale nemohu na to přijít, pomůžete mi někdo?
Viz toto video, v čase 1:15, ale doporučuji shlédnou celé.
Hora píše:- stačí mít na KK2.1 když mám na M1 zapojený kompletní konektor regulátoru od motoru 1 na pinech M2-M4 pouze signálový (bílý, žlutý) vodič - domnívám se, že Ano
Ano, stačí.
A jsem tu zase 
Vše jsem nastavil a šel zkusit ze země první let, bohužel pořád se mi coptera převrací na pravou stranu. Nějak se mi nedaří přijít čím to je. Poradíte někdo? Jak se nejlépe učit první starty?
Vše jsem nastavil a šel zkusit ze země první let, bohužel pořád se mi coptera převrací na pravou stranu. Nějak se mi nedaří přijít čím to je. Poradíte někdo? Jak se nejlépe učit první starty?
Toro 300 (TELINK), Mustang P51-D (ŠAD model), Blade MCX, MiniQuadcopter (3D tisk) s KK2.1
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Správný smysl otáčení motorů (vrtulí)?
Správně nasazené levo- a pravo- točivé vrtule?
Roztáčí se všechny motory naráz? (kalibrace plynu přes desku viz video výše)
Pokud tohle všechno funguje dobře, převracet na zemi by se neměla. Ještě to chce při startu neotálet moc při zemi, přeci jenom se tam vzduch dost točí od vrtulí. Pokud dobře vidím, ta koptéra je poměrně malá, dalo by se zkusit i chování v ruce (bez vrtulí bych to zkusil v každém případě).
Když ani to nepomůže, sežeň někoho z okolí pro osobní pomoc.
Správně nasazené levo- a pravo- točivé vrtule?
Roztáčí se všechny motory naráz? (kalibrace plynu přes desku viz video výše)
Pokud tohle všechno funguje dobře, převracet na zemi by se neměla. Ještě to chce při startu neotálet moc při zemi, přeci jenom se tam vzduch dost točí od vrtulí. Pokud dobře vidím, ta koptéra je poměrně malá, dalo by se zkusit i chování v ruce (bez vrtulí bych to zkusil v každém případě).
Když ani to nepomůže, sežeň někoho z okolí pro osobní pomoc.