Ako poškodí úplne vybitie LiPo batériu?

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
mab
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako poškodí úplne vybitie LiPo batériu?

#91 Příspěvek od mab »

Do slaného roztoku a vyhodit.

Nestojí to za to, i když ji oživíš bude pravděpodobně měkká a nemůžeš jí věřit.
Naposledy upravil(a) mab dne úte 10.06.2014 11:13, celkem upraveno 1 x.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
coro

#92 Příspěvek od coro »

Za pokus to stojí, výsledok uvidíš až po oživení keď na to skúsiš lietať.
Podstatné je:
- zdvihnúť to z nuly aspoň na 3,6V malým prúdom, nie 5A ale 0,1A napríklad. Hocičím, aj cez malú žiarovku adaptérom z mobilu, to je jedno. POTOM to daj normálne naabiť 1C prúdom.
- sada ale možno bude výrazne rozhodená, oplatí sa to dať nabiť po jednom článku cez kábliky k servisnému konektoru, postupne ako 1s lipo na 4,2V. Nabíjač s balancerom to môže nezvládnuť (a prebiť=zničiť článok), alebo to robiť pekných pár hodín.
-nenechávať bez dozoru v horľavom priestore. Ani aspoň deň po oživení už odpojené.
Vaillante

#93 Příspěvek od Vaillante »

bude to sice dělat pěkných pár hodin,ale půjde to.já to tenkrát taky dělal až do noci,když jsem na model měl jen jednu baterii a zkoušel jsem to nouzově,abych mohl lítat.a dneska má baterie dalších 50cyklů a letový čas se nijak moc nezměnil(asi o půl minuty).
VTjr

#94 Příspěvek od VTjr »

Každopádne Ti musí byť jasné, že ta baterka taká ako predtým už nikdy nebude. :cry:
Veľmi záleží do akého modelu to používaš.
Do elektrovetroňa by som sa nebál (na tréningové lety, a zbytočne ju necucať, pristáť radšej skôr), každopadne ak predčasne skončí, tak ešte k sebe doletíš. V motoráku polomakete, či akrobate to už môže byť väčši problém ak by náhle baterka vypľuvla vo väčšej vzdialenosti a Ty už nedoletíš k sebe. No a do drahých modelov (súťažné akrobaty a iné, alebo makety) - tam by som to vôbec nedával, ani po oživení. Myslím, že je zbytočné spomínať, že ak by to malo byť do vrtulníka, tak to rovno zahoď alebo niekomu daruj (s upozornením, že je to potenciálne aj zápalný granát)! :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od juraj.jurej »

Raz som tiež nechtiac vybil 4S LiPo na 2,5V na článok. Nechal som tele. napäťové čidlo pripojené na balancéri asi 3 dni. Od tej doby zásadne napájam čidlo z regulátora. (začiatočnícka chyba) Batériu som musel oživiť cez NiMh (NiCd) program, aby my ju nabíjač zobral. Nabíjal som ju pomaly 0,5C. Všetko prebehlo OK. Potom som ju dal vybiť na cca pol kapacity, aby sa lepšie vybalancovala a znovu dobil. Od tej doby (aj keď som jej určite zobral zo životnosti) sa javila, ako bežná baterka. Možno nebola až tak extremne zaťažovaná, ale v elektro vetroni slúžila cca 1 rok bez problému pokiaľ som model nepredal. (potom už neviem) Inak baterku nabíjam vždy pred letom, ak my do toho niečo príde tak ju nenechávam nabitú dlhšie, ako 2-3 dni.
FrSky Tandem X20
Vaillante

#96 Příspěvek od Vaillante »

já ji mám jen v easystaru.každopopádně s tebou VTjr souhlasím,záleží taky na tom v jakém modelu ji provozuješ.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“