Hi End modelařina - Mistrovství světa v Jetech

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Hi End modelařina - Mistrovství světa v Jetech

#1 Příspěvek od Woita »

Nebo to už není modelařina? To je už na hodně spadnutou bradičku 8O :D
http://www.flixxy.com/rc-jet-aircraft-world-cup.htm
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
hoblik
Kontaktovat uživatele:

Re: Hi End modelařina - Mistrovství světa v Jetech

#2 Příspěvek od hoblik »

nádhera, co k tomu víc dodat, tomu už musí člověk věnovat celé modelářské srdce. Hluboce smekám.
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
dudaj

#3 Příspěvek od dudaj »

Je tam dobrej ten hejbající se pilot :D .
Když jsem to viděl dřív poprvé , tak jsem si myslel, že tam sedí dítě. Teď jsem tomu věnoval více pozornosti a koukám,
není to děcko :) .
Ale otázkou je co si ty lidi udělaj sami a co si koupěj. Myslím že většinou je to hlavně o penězích a omlouvám se těm,
co si to dělaj sami. Ale moc jich nebude.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

kua to je pecka
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
LittleFalco

#5 Příspěvek od LittleFalco »

I kdyz tam nekdo predvadi koupeny model, nekdo jiny ho musel vyrobit. Ja smekam pred obema, protoze jde o MS, tak tam nelitaj zadny vokurky.
Zpátky doma, v kopcích :-)
macil

#6 Příspěvek od macil »

Myslím, že to už nie je modelárčina pre bežného modelára s lupienkovou pílkou, skalpelom a modelárskymi špendlíkmi. :)
http://www.youtube.com/watch?v=yC4jG-wuVoc
kesi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kesi »

Koukal jsem na to, když na to ještě nikdo nereagoval a měl jsem jen jednu myšlenku: chcete mě nastat? Já mám Vampira edf 70 mm kuličkolet, heč!? :D
A stejně je to hlavně pro zazobance, takový hight-end jet... kolik to může spolikat, takový model, 200 tácu?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JirkaA »

kesi píše:Koukal jsem na to, když na to ještě nikdo nereagoval a měl jsem jen jednu myšlenku: chcete mě nastat? Já mám Vampira edf 70 mm kuličkolet, heč!? :D
A stejně je to hlavně pro zazobance, takový hight-end jet... kolik to může spolikat, takový model, 200 tácu?
přitlač na pilu, za to nebudou ani serva a pohon.. Ale jinak poměrně ubohý myšlenkový pochod...
OK2WY
Kovboj

#9 Příspěvek od Kovboj »

Woita píše:Nebo to už není modelařina? To je už na hodně spadnutou bradičku 8O :D
http://www.flixxy.com/rc-jet-aircraft-world-cup.htm

Práce super, ale nechtěl bych aby mi to létalo nad hlavou. Na něco takového má podle mě jakýkoliv človek příliš pomalé reflexy a používá se na to příliš nespolehlivá elektronika...
LV
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od LV »

Napriklad ten rusky jak, co stal viac ako Superb s garazou, nema s modelarcinou nic spolocne. Pracoval na tom tym ludi v profesionalnych podmienkach niekolko mesiacov.
Ale vymakany je. To hej.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kuba78 »

myslim ze tahle diskuse tady i na jinych serverech uz byla a dycky to skoncilo nejakym flamewar - zda toto a konkretne ten Rus s Jakem je nebo neni modelarina..
Podle me to modelarina je a krasna ukazka. a je ve finale jedno jestli to stavel sam od piky nebo zamestnal armadu jinych modelaru, je to proste nadherna ukazka toho kam az muze dnesni modelarina jit, sen mnoha z nas poridit si takovou super hracku. Ukazka jak se behem let posouvaji hranice moznosti..
jio

#12 Příspěvek od jio »

LV píše:Napriklad ten rusky jak, co stal viac ako Superb s garazou, nema s modelarcinou nic spolocne. Pracoval na tom tym ludi v profesionalnych podmienkach niekolko mesiacov.
Ale vymakany je. To hej.

A proč by profesionálové nemohli být modeláři? Cena ani počet lidí nemění nic na tom, že se jedná o model. Pokud tvrdíš, že modeláři nejsou, tak abys byl echt modelář, tak bys si musel na zahradě nechat růst balzu a smrk, z něho nařezat prkénka a lepil bys lepidlem z mouky. A to asi neděláš.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kuba78 »

jio píše:A proč by profesionálové nemohli být modeláři? Cena ani počet lidí nemění nic na tom, že se jedná o model. Pokud tvrdíš, že modeláři nejsou, tak abys byl echt modelář, tak bys si musel na zahradě nechat růst balzu a smrk, z něho nařezat prkénka a lepil bys lepidlem z mouky. A to asi neděláš.

zapomel si ze mouku si musi umlit z obili co sam vypestoval, na kamennem mlynku co si sam vyrobil nastroji ktere si sam vyrobil, drevo porezat pilou kterou si ukul ze vlastrnorucne vyrubane zelezne rudy.. atakdale. to je pak echt hardcore modelarina, kdepak kupovat narezanou balsu v krame, maticky a sroubky v kovomatu a rezat si pekne na elektricke pilce to uz neni modelarina :-)´
LV
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od LV »

To ste uz trosku mimo...
Profesionali su aj v cinskych manufakturach...
Je rozdiel postavit model za pomoci spickovych 3D skenerov, 3D frez v luxusnej dielni a dom v dielnicke. To prve je vyrobok, to druhe modeleracina... Ale kazdy mozeme mat na to iny nazor...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
RedAce

#15 Příspěvek od RedAce »

Takže lepení prkýnek z bedýnky od meruněk soplem z nosu je modelařina ale používání špičkových technologií už ne? Existuje nějaká nezávislá komise, která rozhoduje, kde je ta hranice?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“