stavba lodi

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
isacar

stavba lodi

#1 Příspěvek od isacar »

Dobrý den
Jsem uplný amatér a nemám žadné zkušenosti se stavbou loďi.Chtěl bych poprosit o jakou koliv radu se stavbou jak vůbec začít,rozměry,motor,jak udělat vyrobit skelet(trup) kde nebo podle čeho se řídit...scháněl jsem všude po internetu nějáké podklady a nic :( proto žádám, nějáké dobré a trpělivé duše o radu...uviděl jsem na internetu videa vysoko rychlostních lodí a uplně jsem se v to zhlédl ale nevím, jak moc náročný ůkol to bude, pokud je vůbec realný?předem všem děkuji za odpovedi s pozdravem Lukes
madyr
Kontaktovat uživatele:

Re: stavba lodi

#2 Příspěvek od madyr »

Vše je reálné.
Musíš si pouze říci co budu dělat (stavět).
U rychlíků je to dost o investicích ,času ,ladění.
pavellc1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pavellc1 »

Zdravím treba pozrieť MONAKO net -tam je viacej o lodiach.No a doplniť si profil nech sa dá aj viacej komunikovať ako takto .
isacar

#4 Příspěvek od isacar »

především děkuji za odpovedi...času mám dost, nespechám na to a penize.... mám představu tak kolem 6tisíc max.?! chtěl bych se zeptat... je možné sehnat, někde nějaký plánek na stavbu trupu ? a vše co je k tomu potřeba?
madyr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od madyr »

matlak

#6 Příspěvek od matlak »

Rychlíci to zrovna nejsou ale na začátek s lodičkama zkus vladykamodels.net to slepí každý a rychlost záleží na pohonu. Léto je za dveřmi a stavbu lodi od nuly si nech na příští zimu :-)
isacar

#7 Příspěvek od isacar »

Děkuji....to je parada,to jsem přesně potřeboval :D
isacar

#8 Příspěvek od isacar »

madyr píše:nějaké plánky http://kolouch.webzdarma.cz/rcmodely/

Tak a mám motivaci :D sice to není 100% co jsem hledal ale mám se čeho chytnout a já už si nějak poradím...děkuji ti
minikuboo

#9 Příspěvek od minikuboo »

Čo sa týka lodiek, som tiež úplný začiatočnik, no v stavaní lietadiel mám už nejaku tu skúsenosť, a tak ako prvú loď som sa rozhodol postaviť od nuli, jedná sa o túto loď: http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=111&category_id=9&option=com_virtuemart&Itemid=1
ako pohon som použil striedavý motor a Lipol dvojčlánok z Tora 900 (letecký pohon. :D )
Přílohy
290320141125.jpg
290320141123.jpg
280220141075.jpg
050220141058.jpg
spiritofdeadh

#10 Příspěvek od spiritofdeadh »

Zdravím, začal jsem se stavbou RC plachetnice. Poradí mi někdo jak se ovládaj plachty na jeden kanál ? Kolika servy se to řeší a stručnej popis mechaniky toho ovládání plachet? Dík a vítr do plachet :-)
OrDa

#11 Příspěvek od OrDa »

spiritofdeadh píše:Zdravím, začal jsem se stavbou RC plachetnice. Poradí mi někdo jak se ovládaj plachty na jeden kanál ? Kolika servy se to řeší a stručnej popis mechaniky toho ovládání plachet? Dík a vítr do plachet :-)

Podle velikosti. U malých stačí servo normální velikosti (40 až 50 gramů) s dlouhou pákou. V velkých speciální víceotáčkový servo-naviják.
Ale pokud to myslíš vážně, doporučuji tohle http://www.theamya.org/boats/us1m/pdf/us1mconst.pdf
Je tam spousta nápadů, které se při stavbě mohou hodit.
Jinak dost o lodích je na mo-na-ko.cz
spiritofdeadh

#12 Příspěvek od spiritofdeadh »

Děkuji za PDF, je tam spousta obrázků, popisujících věci co jsem potřeboval. Řešit to budu pomoci navijáku z upravenejch serv podle tohoto návodu. http://www.serva.cz/uprava%2520serva%25 ... 20otaceni/
ladous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ladous »

Nechci kazit radost, ale popisovaná úprava serva není pro plachetnicový naviják dvakrát vhodná, jelikož ze břehu nebude poznat, jak moc je otěž povolena - zamotá se, anebo se zablokuje motor snahou navíjet, přestože ráhno již více přitáhnout nejde. Daná úprava totiž ze serva vytvoří motor s regulátorem, tj. zařízení bez koncových poloh, přičemž neutrál bude s velkou pravděpodobností závislý na teplotě.

Neříkám, že je to cesta do pekel, ale při dnešních cenách plachetnicových navijáků z produkce HobbyKingu, které mají definovaný počet otáček s plynulou zpětnou vazbou, je rozebírání běžného serva ztrátou času.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
spiritofdeadh

#14 Příspěvek od spiritofdeadh »

Ano, Ladous má pravdu. Motorek se často svévolně roztočí. Po odzkoušení vím že to byla hloupost, loďku nemám velkou (40cm), tak to předělávám na serva s dlouhejma pákama. Chybama se člověk učí a co nezkusí to nezná :-D. Plachty jsou zatím napevno, ale jezdí parádně. Je to fakt zábava.
Kain

#15 Příspěvek od Kain »

Ahoj ve spolek! Také jsem se rozhodl pro stavbu mé první loďky, ale narazil jsem na menší problém, a to ten že mám pouze jednosměrný regulátor, čili chápu-li dobře loďka mi nebude zvládat couvat, a tak přemýšlím jak tento zádrhel vyřešit, zda udělat takovou "objížďku" v podobě přepínače polarity motoru (to by teoreticky mělo fungovat nebo se pletu?), nebo pořídit obousměrný regulátor, což je asi čistší cesta, že?
Odpovědět

Zpět na „Lodě“