Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Ja kupoval blada z ruhy ruky a kde uz bylo 2/3 veci z tuningu... vse krome hlavy a cykliky. I ten drzak motoru je kovovy atd.
No objednal jsem novy motor spin 8500kv, ma mit vetsi ucinnost nez spin 8800kv, ktery kvuli tomu prestali vyrabet... kdo by chtel "novy" original motor z blada tak ho mam k dispozici (ma asi 70 baterek, menil jsem ho v breznu... tenkrat jsem spin nemohl sehnat)
No objednal jsem novy motor spin 8500kv, ma mit vetsi ucinnost nez spin 8800kv, ktery kvuli tomu prestali vyrabet... kdo by chtel "novy" original motor z blada tak ho mam k dispozici (ma asi 70 baterek, menil jsem ho v breznu... tenkrat jsem spin nemohl sehnat)
OK, jde nekdo se mnou do toho prodluzovaciho kitu, ktery z 130X udela 150x? Vypada to skvele a dneska jsem to videl ve vzduchu. Chova se to uz jako vetsi helina
cely set:
https://tmkarc1hobby.com/pre-order-lx07 ... ilver.html
popripade bez motoru a hlavniho kola, ktere nejsou podminene (staci prehodit pastorek na puvodni origo motor a pouzit origo kolo) za 22 dolaru.
co vy na to? neprida se nekdo?
cely set:
popripade bez motoru a hlavniho kola, ktere nejsou podminene (staci prehodit pastorek na puvodni origo motor a pouzit origo kolo) za 22 dolaru.
Elfew píše:OK, jde nekdo se mnou do toho prodluzovaciho kitu, ktery z 130X udela 150x? Vypada to skvele a dneska jsem to videl ve vzduchu. Chova se to uz jako vetsi helina
cely set:
To je něco podobnýho??
http://www.microheli.com/store/product_ ... ts_id/1775
Lynx to ma za lidovejsi ceny. Navic kolo nepotrebujes a motor uz tuningovy mam. Za 400kc mas 150X
EDIT: Tak objednano z Ebay i s postou za 520,-Kč, vychytal jsem nějakou akci na poslední kus pár dolarů... jsem zvědavej... navíc nic se pro mne nezmění - ocasní trubku i vzpěry si řežu doma z dlouhé tyčky, která stojí pár korun... hřídel kardanu mi vyrábí kolega na zakázku, takže mu jen řeknu ať to udělá o 2 cm delší
Jsem zvědavej na ty delší listy, to bude úplně jiné polítání s větším vztlakem... no poreferuji až to budu mít doma. V dalším kroku koupím ocasní servo a desku cykliky v kovu, zdá se mi už dost po těch 250 baterkách vychozená.
EDIT: Tak objednano z Ebay i s postou za 520,-Kč, vychytal jsem nějakou akci na poslední kus pár dolarů... jsem zvědavej... navíc nic se pro mne nezmění - ocasní trubku i vzpěry si řežu doma z dlouhé tyčky, která stojí pár korun... hřídel kardanu mi vyrábí kolega na zakázku, takže mu jen řeknu ať to udělá o 2 cm delší
Jsem zvědavej na ty delší listy, to bude úplně jiné polítání s větším vztlakem... no poreferuji až to budu mít doma. V dalším kroku koupím ocasní servo a desku cykliky v kovu, zdá se mi už dost po těch 250 baterkách vychozená.
Zdarec
Měl bych takovej dotaz.
Pokud použiješ prodlužovací sadu změní se těžiště, tzn. že by jsi měl v přední části dovážit ???? To je spojeno s větší hmotností stroje. Použiješ-li větší listy s větším vztlakem což bude znamenat větší odpor vzduchu, opět více namáhaný motor což znamená také větší odběr. Na kolik typuješ, že se zkrátí letová doba 130x, když už tak je u spinu (co jsem četl něde vepředu ) 3.5 min. ???
Měl bych takovej dotaz.
Pokud použiješ prodlužovací sadu změní se těžiště, tzn. že by jsi měl v přední části dovážit ???? To je spojeno s větší hmotností stroje. Použiješ-li větší listy s větším vztlakem což bude znamenat větší odpor vzduchu, opět více namáhaný motor což znamená také větší odběr. Na kolik typuješ, že se zkrátí letová doba 130x, když už tak je u spinu (co jsem četl něde vepředu ) 3.5 min. ???
Pouzivam extreme baterky a ty mi na klasickym motoru pri 95% krivce plynu vydrzely 6,5 minuty, se spinem bez prodlouzeni litam 4 minuty a na baterce mam tak 25%. Pocitam, ze to pujde max o pul minuty dolu.
Kolega co to lita, tak ma turnigy baterky a lita s podobnou konfiguraci (nema spin, ale ma tam lynx motor, ktery je o 150kV slabsi a ma klasik serva) tak mu to lita neco malo pres 3 minuty ale v plne palbe.
Ano, sice das vetsi vrtule, ale ten vrtas ma vetsi vztlak a nepropada se to. Pujcil mi to na jednu baterku a je to uplne nekde jinde. Hlavne motor je predimenzovany, takze zde se nebojim. Nic se dovazovat nemusi, tady to opravdu nehraje podle mne roli. Jinak po upgradu 130X je z ni 150X a je stejne velka jako trex 150tka. Zvuk heliny se uplne zmeni.
Ja osobne to budu provozovat bez toho kola co nabizi lynx v combo kitu, psal jsem na podporu lynxu a psali mi ze je to mozne, jen musim pouzit podobny motor co maji v tom kombo kitu (ten mam - spin 8500kv) a dat tam 10T pastorek.
Kolega co to lita, tak ma turnigy baterky a lita s podobnou konfiguraci (nema spin, ale ma tam lynx motor, ktery je o 150kV slabsi a ma klasik serva) tak mu to lita neco malo pres 3 minuty ale v plne palbe.
Ano, sice das vetsi vrtule, ale ten vrtas ma vetsi vztlak a nepropada se to. Pujcil mi to na jednu baterku a je to uplne nekde jinde. Hlavne motor je predimenzovany, takze zde se nebojim. Nic se dovazovat nemusi, tady to opravdu nehraje podle mne roli. Jinak po upgradu 130X je z ni 150X a je stejne velka jako trex 150tka. Zvuk heliny se uplne zmeni.
Ja osobne to budu provozovat bez toho kola co nabizi lynx v combo kitu, psal jsem na podporu lynxu a psali mi ze je to mozne, jen musim pouzit podobny motor co maji v tom kombo kitu (ten mam - spin 8500kv) a dat tam 10T pastorek.
Ahoj, nechci aby to vypadalo, že jsem šťoura, ale T-rex 150 je menší než Blade 130, tak předpokládám, že to měl být T-rex 250?? Kolik je průměr rotoru po zvětšení??? Píšeš, že kolega používá klasik serva, šlo by zjistit který??
Děkuji
Děkuji
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
T-Rex 150 je o fous mensi, ale tim ze ma na ocase motor a obyc serva kde se jeste musi k prijimaci pripojit satelit v pripade spektrumu tak dost nabyde na vaze...
No, stretch kit na 150X uz mam na ceste, prisel mi tracking kod, snad dorazi brzy, tesim se az to odzkousim
No, stretch kit na 150X uz mam na ceste, prisel mi tracking kod, snad dorazi brzy, tesim se az to odzkousim
Čao
Chtěl bych se zeptat Neoptyr. Někde vepředu jsi psal, že jsi na vrtulce měl servo Blue Arrow D05010MG, jakou máš s ním zkušenost?? Něco jsi už na tom nalítal, ne??
Vrtulkový servo mi začlo vydávat za letu hrozný zvuky, silně zvažuji RHK rám s těmi DS35, nebo něco podobného, co bude funkční.
Chtěl bych se zeptat Neoptyr. Někde vepředu jsi psal, že jsi na vrtulce měl servo Blue Arrow D05010MG, jakou máš s ním zkušenost?? Něco jsi už na tom nalítal, ne??
Vrtulkový servo mi začlo vydávat za letu hrozný zvuky, silně zvažuji RHK rám s těmi DS35, nebo něco podobného, co bude funkční.
Za me bych hodil normalni servo pouze na ocas... na cykliku bych nechal ty puvodni linearni, ale kazdy si lita co mu vyhovuje
Rolu píše:Čao
Tak servo Blue Arrow D0510MG na vrtulce nefunguje - kmitá. Měl jsem sadu tří na cyklice. Já mám rám od Microhli a tam je potřeba jedno servo s otočeným chodem, což je problém. U nás se nedá sehnat. Jestli někdo ví kde budu rád. Na cyklice to funguvalo, ale váha narostla o 10g což bylo znát, ale hlavně serva začali cukat stejně jako lineární a to na můj vkus docela brzo. Je pravda, že jsem měl i těžké nehody. Teď tam mám zpět originál. Na vrtulce jsem zkusil servo HK 5330 a funguje stojí necelé 4 dolary a je lehké. Takže spokojenost. Zkoušel jsem servo HK 282, ale odpálil jsem si desku a servo stejně nefungovalo. Takže se modlím, aby mi kamarád spravil desku nebo vypláznu 1800. Pak budou asi další pokusy, ale opatrně. Pokud vím, tak někdo psal v téhle diskuzi, že staré provedení DS35 fungovalo i na vrtulce a nové už ne. Nevím neměl jsem. Měl jsem tam ještě jiné servo, je to taky napsaný, jaký a to taky začalo cukat. HK 5330 cca 20-25 baterek a funguje. Nejsem teda žádný přeborník co se týká pilotáže, tak je možné, že by to někdo odsoudil.
Jsem zvědavej jak to bude lítat s těma delšíma listama. Čekám na poznatky.
Netopyr
Zasilka uz je v Evrope, pocitam ze to do pondelka doruci az ke mne domu a pak dam vedet. Jelikoz jsem uz s tema delsima listama lital na kolegove 150X, tak ti muzu rici ze to je nebe a dudy. Hlavne to ma zvuk jako helina a ne jako rozzureny komar 
Zdravím
tak už jsem také zřejmě v koncích s indetifikací problému v mojí 130ce. Při letu vydává přerušovaně takový drnčivý zvuk, jako by bylo někde vysypané ložisko. Všechny ložiska jsem vyměnil za ložiska z RHK, zadní domek komplet RHK, hlava s cyklikou komplet RHK, a ten zvuk ne a ne zmizet. Tak mě ještě napadlo jestli není v háji ložisko v motorku?!? Neměl ten motorek náhodou už někdo rozdělaný?? Zvuk se vždy objeví až od určitých otáček. Zkoušel jsem motorek i naprázdno, ale zvuk se neobjevil. Pokud někdo tuší co by to mohl být, prosím napište.
tak už jsem také zřejmě v koncích s indetifikací problému v mojí 130ce. Při letu vydává přerušovaně takový drnčivý zvuk, jako by bylo někde vysypané ložisko. Všechny ložiska jsem vyměnil za ložiska z RHK, zadní domek komplet RHK, hlava s cyklikou komplet RHK, a ten zvuk ne a ne zmizet. Tak mě ještě napadlo jestli není v háji ložisko v motorku?!? Neměl ten motorek náhodou už někdo rozdělaný?? Zvuk se vždy objeví až od určitých otáček. Zkoušel jsem motorek i naprázdno, ale zvuk se neobjevil. Pokud někdo tuší co by to mohl být, prosím napište.
Tipuju motorek. Pokud chces tak tu mam jeden zanovny (40 baterek cca) bez padu. Kupovan na jare. Dej vedet, muzeme se domluvit ;ú
- xxkarlosxx
Stal jsem se vlastníkem 130tky a zatím nelituji. Vše jsem načetl a připravil se na problémy...Koupil jsem nový vrtulník a k tomu jeden z druhé ruky z velkým počtem náhradních dílů a v plné palbě
. Během dvou dnů mě potkalo skoro všechno co se zde zmiňovalo
. Luxus. Ale letový projev je parádní. Nejlepší z menších vrtulníků co jsem lítal....Asi proto máte pořád snahu si ho opravovat,místo hození do koše..
První let,asi pátá baterka a rotace a pád...Uklepal se drátek na servu ocasu u motorku.Pak se mi uklepal i druhý
. Napájel jsem a jedu dál... T-osa,ložiska,divné zvuky atd...
Kovové převody na zadní vrtulku jsou to nejhoší co jsem viděl. Za 507 a nedají se použít(křivé atd..) Vrátil jsem se k plastovým....
Láká mě rám a uzavřená serva,ale z mé vlastní zkušenosti zůstanu u lineárních
. Mám rexe 150 a každý menší pád odejdou převody v servu. Kamarád padá docela dost a nestačí měnit.... Dávat do 130tky serva,která nemají měnitelné a kovové převody je ještě horší než zůstat u lineárních,bacha na to...
V dílech se mi válí ještě dvě nová páková serva s držákem od Raconeli pro zadní vrtulku . Budu to muset někdy vyzkoušet. Obě serva jste tady zmiňovali a měli by fungovat...
Ať to lítá
První let,asi pátá baterka a rotace a pád...Uklepal se drátek na servu ocasu u motorku.Pak se mi uklepal i druhý
Kovové převody na zadní vrtulku jsou to nejhoší co jsem viděl. Za 507 a nedají se použít(křivé atd..) Vrátil jsem se k plastovým....
Láká mě rám a uzavřená serva,ale z mé vlastní zkušenosti zůstanu u lineárních
V dílech se mi válí ještě dvě nová páková serva s držákem od Raconeli pro zadní vrtulku . Budu to muset někdy vyzkoušet. Obě serva jste tady zmiňovali a měli by fungovat...
Ať to lítá
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX