Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#331 Příspěvek od graup15 »

re JosefSvejk
Máš vlastně...pravdu,teď mi to došlo. Nějak jsem zapoměl,že vlastně žádná svoboda není :-)
Celé je to o pokrytectví. Tzn správně je (příklad)..debatit o modýlku co lítá pouze na mod ploše,v dosahu 300m do dálky a 50m výšky. (pak bude např Corona spokojeně vrnět jak je to safety)., přizvukovat jak jsou ti koptéráři nebezpeční, ale de fakto se za rohem smát. Protože ... doma mít zařízení co poletí v pohodě 40km ve výšce 5km. Klidně si s tím poletovat, ale hlavně o tom nikde nepsat..videa už vůbec ne. A tvářit se hlavně mravně . (to je jako s tím warezem..stejné)
Dík za nakopnutí. Pochopil jsem.
Naposledy upravil(a) graup15 dne úte 08.04.2014 22:03, celkem upraveno 1 x.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#332 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že tím, že jsem navrhoval, aby se vlákno vrátilo k Bubákovu jsem to naznačil jasně.

Ale když se ptáš... Jasně, že bych rád aby vládla jen technická debata, dojmy a nápady z modelaření. Nicméně to tak zřetelně není.
A okamžiky kdy se toto modeláři snaží utlumit. Smetiště a offtopic příspěvky, tak naskočí debata o svobodě. ALe svoboda, že se tím kazí fórum nikoho nezajímá.

A on je ten rybník ČR +SK trošku menší :wink:

Nicméně. Kdo si tohle přečte, zkuste se zamyslet: Když napíšu text příspěvku, pomůžu tím ostatním? Nebo se budu jen prezentovat. To myslím bude pro začátek stačit.
pepin

#333 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Máš vlastně...pravdu,teď mi to došlo. Nějak jsem zapoměl,že vlastně žádná svoboda není :-)
Dík za nakopnutí. Pochopil jsem.

Dalibore, ono je to s tou svobodou docela složitý, já jsem ted začal blbnout se zmapováním prostoru, nad kterým vlastně létám, nic složitého, mobil se záznamen gps v kabině, docela jsem se zhrozil, že běžně točím stoupáky nad paneláky, zahrádkářskou kolonií a otáčím to nad vlakovým nádražím, docela jsem byl vykulenej a nevím co s tím, já bych samozřejmě v rámci svobody i nadále velice rád točil ty stoupáky tam, kde jsou a kde vím, že je najdu--ted už vím, že nad panelákem, nad parkovištěm pro auta, nad střechama té zahrádkářské kolonie, nad tím nádražím, ale co když tam jsou lidi, co si říkají, že když už teda tady máme tu svobodu, tak proč se neohradit proti tomu, aby nám nikdo nekroužil ve stoupáku nad našim autem, bytem, nádražím, zahrádkou bazénem.

Z morálního hlediska, když se přestanu odvolávat na svobodu, tak mi z toho musí logicky vyjít, že já seru víc lidí tím, že nad nima a jejich věcma létám a teoreticky je ohrožuji, oproti tomu stojí pouze nasrání jedince--mě, že by jim to mohlo vadit a já díky jejich střechám, autum už nechytím ten správný vydatný stoupák pokud mě z toho prostoru nad NIMA A JEJICH SVOBODOU vykážou.

je to prostě složitý.

Ale dnes už chápu jednu věc, každý to máme opravdu nastavené sudičkama jinak, já si tam poletoval s třímetrem a od nějakých 200m jsem už točil spíš s tím, že když nám teda dovolujou těch 300, tak to teda vydržim, kolega s F3K jel dál :lol: ve finále mu to stoupalo i ve vývrtce, tak to musel nechat letět dolu po čumáku--děj se vule boží :lol: mě to přijde krávovina, páč jsem nasáklej tou filozofií starého modelářství, že je fajn zhodnotit rozumné a nerozumné, ale na druhou stranu, před lety jsem vyrazil na hory na prkno s tím, že už budu jezdit rozumně, aby se mi opravdu nic nestalo, sjel jsem takto sjezdovku asi třikrát, zjistil jsem, že to tady teda vubec nemusím bejt, ten den dojezdil jak jsem to měl rád a od té doby jsem na prkno nevlezl--rozumně mi to nic nedávalo, na ježdění po mém, jsem asi už zmoudřel a usoudil, že jednou to už prostě nevyjde a bude opravdu zle.

ale bylo to svobodné rozhodnutí :lol:
Naposledy upravil(a) pepin dne úte 08.04.2014 22:28, celkem upraveno 1 x.
graup15

#334 Příspěvek od graup15 »

Ahojky Pepine
Není to složitý..odpověď znáš sám velmi dobře.:-) :-) Akorád nad tím takhle blbě nesmíš filozofovat:-)
pepin

#335 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Ahojky Pepine
Není to složitý..odpověď znáš sám velmi dobře.:-) :-) Akorád nad tím takhle blbě nesmíš filozofovat:-)

jasně že znám odpověd sám, chci si dokud na mě nepřijde řada zaplatit za své hříchy si užít ty stoupáky nad tím parkovištěm, autama, chatama,vlakovým nádražím, ale pokud nechci s někým řešit, jestli jsem, nebo nejsem debil, tak bych to neměl nikde ventilovat a už vubec ne se něčím takovým prezentovat na modelářském serveru, prostě to ventilovat.
M1
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od M1 »

...tak dneska jsem završil přesně 40 nalétaných hodin s Vikingem :D, bude lehkej up-grade, ty hnoje Hyperiony 095 půjdou z křídla ven a dostane zatím do křidýlek (později i do klapek) Futaby s3150, které jsem si dneska přines i s novým variem 2EX od Jetáku...
Přílohy
20140411_185214.jpg
20140411_190343.jpg
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
klobouk

#337 Příspěvek od klobouk »

Má někdo zkušenost, nebo alespoň názor na servo JR DS351 ?

Byla by to alternativa k těm Futabám ?
petrajksner

#338 Příspěvek od petrajksner »

klobouk píše:Má někdo zkušenost, nebo alespoň názor na servo JR DS351 ?

Byla by to alternativa k těm Futabám ?

Lítám DS359HV, což je alternativa přímo na Lipolku, lítám s nimi třetí sezónu a elektronika drží, po cca 40 hodinách se vymačkaly krabičky v místě ložisek na klapkách, vůli jsem v krabičkách vymezil, přidal něco jako podpůrné ložisko a minulou sezónu daly dalších 30 hodin ve vzduchu. Letošní sezónu věřím že dají taky, a na další už budu měnit mosazné páky, které jsou v klapkách i v křidélkách, tam mi vznikla vůle. Z mé strany je můžu jen doporučit, provozuji je přímo na Lipolku 8,4V.
http://www.krill.cz/katalog/jr-propo/plocha-serva
klobouk

#339 Příspěvek od klobouk »

pro lenochy : Servorahmen.de
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od Kentán »

Dneska v RcBubákově Pepík polítal se svým novým modelem Grace Tango od Azera.Model splnil zadání(aby to lítalo skoro samo a pilot měl pocit že to řídí :-)),takže krásné starty,pěkný let a suprová přistání.Dalibor se s modelem také proletěl a pochvalnou řeč vedl :-).
http://68vk.rajce.idnes.cz/Pepik_a_Grac ... _Bubakove/

http://68vk.rajce.idnes.cz/Rc_glider_Gr ... _r.2900mm/
Přílohy
010.JPG
graup15

#341 Příspěvek od graup15 »

Jo..hezký a pěkně létající modýlek. Vyloženě,ve mně vpomínky na modelářké začátky a pomalu a jistě se k nim zase vracím.
sumik
Kontaktovat uživatele:

#342 Příspěvek od sumik »

Tak jsem shlédnul všechny výše prezentované fotky a ...... NESKUTEČNÁ NÁDHERA a absolutní čistá špičková práce.
I z fotografického hlediska detailů, ostrost, nasvícení + popisky, prostě paráda.
Fakt jsi nepřekonatelný machr ve stavbě a dalších oborech modelaření Dalibore, gratuluji.
Tak ať to uživateli hodně dlouho létá bez karamboů a v pohodě přistává !!!
Mirek.
graup15

#343 Příspěvek od graup15 »

Nene..já to nestavěl,jen jsem se cestou z práce přimotal k létání. Stavěl to Vašek (co má fotky na rajčeti).
bitovod

Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#344 Příspěvek od bitovod »

graup15 píše:Ale jinak se dá. Pomalu začínám uvažovat,jestli by přeci jen nešel ten FPV kompozit stvořit.:-) :-) Tam se s křídlem prát nemusím (většinou) :-)

Je to už nějaký pátek (rok, dva?), co jsi tu popisoval nějaké "začátečnické" letadlo pro bráchu - tlačný motor, laminátový trup. Nemůžu to dohledat, co to bylo a jak to bylo velké, ale vím, že tenkrát se mi to zdálo jako větroň pro FPV tak akorát. Neměl bys k tomu pár slov? Identifikace, zkušenosti, letové vlastnosti (nebo aspoň link na vlákno, já to fakt nemůžu najít)? Díky.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#345 Příspěvek od Genagen »

bitovod píše:Je to už nějaký pátek (rok, dva?), co jsi tu popisoval nějaké "začátečnické" letadlo pro bráchu - tlačný motor, laminátový trup. Nemůžu to dohledat, co to bylo a jak to bylo velké, ale vím, že tenkrát se mi to zdálo jako větroň pro FPV tak akorát. Neměl bys k tomu pár slov? Identifikace, zkušenosti, letové vlastnosti (nebo aspoň link na vlákno, já to fakt nemůžu najít)? Díky.

IMO je to: Aero Master od firmy Aeronaut
Obrázek

viz napr: http://www.pina.cz/2010/06/17/fpv-letan ... dymi-v-hd/
Odpovědět

Zpět na „Kluby“