Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#421 Příspěvek od juraj.jurej »

Podobne, ako na 9x. Skús si pozrieť túto stránku: http://www.ok-rimr.com/
FrSky Tandem X20
Drondys

#422 Příspěvek od Drondys »

miror píše:Neviete kedy by sa mala dostat do predaja ,malo to byt na vianoce len zabudli napisat ktoreho roku :)

Dle mého názoru tohle v současné době zřejmě neví vůbec nikdo. Takže nejlépe ti v tomto ohledu poradí třeba tady. :D
malé zvíře

#423 Příspěvek od malé zvíře »

Tak jsem konečně provedl HW úpravu T9XR podle tohoto návodu a nahrál tam přes Companion OpenTX (vše jsem nechal výchozí, pouze jsem zašktl volbu frsky a změnil rádio na 9XR atmega128). Flash asi proběhl úspěšně; rádio vypadá že funguje, ale i když jsem jej proklikal snad celé tak jsem nenašel nic co by připomínalo telemetrii.
Kde jsem mohl udělat chybu?
Last one alive, lock the door!
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od juraj.jurej »

Keby si aj nespravil HW úpravu a nahral si to dobre, tak v menu ju musíš naisť. Zapni rádio a podrž dlhšie tlačítko DOWN. Ak nemáš zapnutí prijímač malo by napísať NO DATA
FrSky Tandem X20
malé zvíře

#425 Příspěvek od malé zvíře »

Tak nakonec jsem to asi zprovoznil, companion mi stáhl další firmware, tak jsem to s ním flashnul znovu a teď už se tam telemetrie zobrazuje :)

Ale měl bych další amatérský dotaz. Nevím jestli to patří zrovna sem, snad ano: skouším rozběhat 9XR s přijímačem FrSky D4R II, který ač 4 kanálový by při propojení 3. a 4. výstupu měl umět PPM výstup pro 8 kanálů. Rád bych si vyzkoušel rozchodit třeba 5, nebo 6 kanálů (vygooglil jsem si že s tím jsou/byly nějaké problémy, ale v rámci pozemních pokusů by to snad nemělo vadit). 4 kanály (oba gimbaly rádia) se mi v PPM režimu podařilo rozchodit perfektně, ale další kanály nedokážu rozchodit. Používám GroundControl od OpenPilot CC3D. Je v tom nějaký háček? Je potřeba někde (rádio?) něco zapnout, povolit, překonfigurovat? Případně je to HW chyba na mě straně (špatně zapojeno)?

Díky, T.

PS: omlouvám se blbé dotazy; zatím jsem vždy létal s hračkami které stačilo vysypat z krabice, nacpat baterkami a letět; stavba vlastního "plnohodnotného" copteru je pro mě výzva a zábava zároveň, ale musím problematiku chápat za pochodu úplně od základů.
Last one alive, lock the door!
Drondys

#426 Příspěvek od Drondys »

malé zvíře píše:...zkouším rozběhat 9XR s přijímačem FrSky D4R II, který ač 4 kanálový by při propojení 3. a 4. výstupu měl umět PPM výstup pro 8 kanálů. Rád bych si vyzkoušel rozchodit třeba 5, nebo 6 kanálů (vygooglil jsem si že s tím jsou/byly nějaké problémy, ale v rámci pozemních pokusů by to snad nemělo vadit). 4 kanály (oba gimbaly rádia) se mi v PPM režimu podařilo rozchodit perfektně, ale další kanály nedokážu rozchodit. Používám GroundControl od OpenPilot CC3D. Je v tom nějaký háček? Je potřeba někde (rádio?) něco zapnout, povolit, překonfigurovat? Případně je to HW chyba na mě straně (špatně zapojeno)?

Na webu Frsky viz tento odkaz je pro přijímač D4R-II aktualizace firmware, ve kterém mimo jiné píšou, že protáhli délku PPM rámce z dřívějších 18 ms na 27 ms právě pro účely využití všech 8-mi kanálů v rámci kompozitního PPM tj. CPPM. Těch původních 18 ms bylo málo a dělalo to problémy jak je popsáno v článku viz tento odkaz. Takže doporučuji zkusit aktualizovat firmware přijímače dle toho postupu, který je popsán v tom balíku s aktualizací.
eTeBe

#427 Příspěvek od eTeBe »

Díky všem za sdělování informací, díky tomuto fóru je moje 9XR úspěšně upravená pro telemetrii, místo pípáku má repráček a jede na OpenTX CZ.
Kdosi tu zmiňoval nemožnost změny barvy podsvícení, není tomu tak. Modrá barva je opravdu nepříjemná, lze to vyřešit velmi snadno. Po odříznutí cca 5mm podsvětlovací destičky pro T9X z HOBBYKINGU za $5 a její náhradou za stávající svítí displej barvou jakou objednáte, připojení je snadné, stačí připájet místo napájecích vodičů originálního podsvícení. Teď už jen čidlo tlaku od Frsky a můžu se těšit na letní termiku s pípáním vysílačky za pár korun.
Přílohy
IMG_20140524_222336.JPG
miror

#428 Příspěvek od miror »

Drondys píše:Neviete kedy by sa mala dostat do predaja ,malo to byt na vianoce len zabudli napisat ktoreho roku :)

Dle mého názoru tohle v současné době zřejmě neví vůbec nikdo. Takže nejlépe ti v tomto ohledu poradí třeba tady. :D

Tak vidis ani mesiac nepresiel a uz je to tu

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__51442__Turnigy_9XR_PRO_Radio_Transmitter_Mode_2_without_module_.html
Drondys

#429 Příspěvek od Drondys »

A tak za půl roku až za rok až tomu vychytají případné mouchy, které lze čekat u podobné novinky to bude vhodné k nákupu pokud nechce být člověk betatesterem za vlastní peníze. :D
twint

#430 Příspěvek od twint »

majtele 9XR-ka, kdo zabudovaval antenu dovnitr? zkousel jsem to, ale nejspis mam kratkou antenu vysla me do madla nekam do toho zlomu nejspis. po sestaveni a vyzkouseni na letadle to ztratilo signal a letadlo nereagovalo. zajimave je ze to nebylo ani moc vysoko ani moc daleko. nastesti se to opet chytlo a letadlu se nic nestalo. dal sem zpatky antenu z modulu ven a je to OK. antena jsem daval tuhle: http://www.rc-levneji.cz/prijimace-a-prislusenstvi/nahradni-sada-anten-pro-prijimace-frsky-2-4ghz/ , modul je Orange. jakou mate antenu vy? dekuji
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
kozlik327

#431 Příspěvek od kozlik327 »

podívej se na str.20,již jsme to tady řešili.
kycerjaska

#432 Příspěvek od kycerjaska »

Je tady někdo s Prahy? Mam problém bud s vysílačkou, aneb s modulem. Potřeboval bych ať někdo skouší u sebe můj modul, připadne i vysílačku. Zabere to ne víc než 10 minut, a přijedu v Praze kam bude potřeba. Proste já ne vím co se stalo, furt se straci signál, vrtulník ho chyti, a pak straci, i tak do kola. Skoušel jsem totéž na kvadrokopteru, a bylo to stejné. Teď ne mam tušeni co mam kupovat, modul nebo vysílačku.

P.S. Mam zájem koupit modul(Turnigy RF9X-V2) který jde v baleni s Turnigy 9X, pokud se někomu valí v šuplíku rad ho odkoupím.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od RiMr »

Mám doma obojí - ale jsem až z Vinoře a můžu buď ráno mezi cca osmou a půl devátouu, nebo až pozdě večer...
Tak kdyby se nikdo jiný neozval, tak dej vědět.

#434 Příspěvek od Drondys »

kycerjaska píše:...Proste já ne vím co se stalo, furt se straci signál, vrtulník ho chyti, a pak straci, i tak do kola. Skoušel jsem totéž na kvadrokopteru, a bylo to stejné...

Tipoval bych to na nějaký problém v nedostatečném kontaktu/vaklu u některého z pinů zapojovaných do VF modulu vzadu ve slotu na modul.

kycerjaska píše:...Mam zájem koupit modul(Turnigy RF9X-V2) který jde v baleni s Turnigy 9X, pokud se někomu valí v šuplíku rad ho odkoupím.

Pokud neseženeš přímo modul Turnigy tak se dá jako jeho plnohodnotná náhrada použít modul Flysky FS-TM002, který je plně kompatibilní se stejnými přijímači jako modul Turnigy a lze ho koupit třeba viz tento odkaz.
kycerjaska

#435 Příspěvek od kycerjaska »

RiMr píše:Mám doma obojí - ale jsem až z Vinoře a můžu buď ráno mezi cca osmou a půl devátouu, nebo až pozdě večer...
Tak kdyby se nikdo jiný neozval, tak dej vědět.

Dost nečekané ze se někdo ozval. Pro mne bude fajn pokud to skouším co nejdřív, mam neudržímu touhu létat.

Drondys píše:Tipoval bych to na nějaký problém v nedostatečném kontaktu/vaklu u některého z pinů zapojovaných do VF modulu vzadu ve slotu na modul.

Já také to tipuji na nějaký kontakt, jenže už po několikáté rozebírám ovladač a modul, a ne vidím nic co by melo na to vliv. Včera jsem byl v RCKINGu, jak mne bylo řečeno: ze také ovladače ne vedou a pomoc mne s tím ne mohou.

Drondys píše:Pokud neseženeš přímo modul Turnigy tak se dá jako jeho plnohodnotná náhrada použít modul Flysky FS-TM002, který je plně kompatibilní se stejnými přijímači jako modul Turnigy a lze ho koupit třeba viz tento odkaz.

Do teď jsem lítal na modulu AV-TM002, a ten na který jste mne dal odkaz je první v radě na koupi pokud zkouška ukáže ze chybný je můj modul. A Turnigy RF9X-V2 chci proto ze mé nějak začala vadit zadní anténa na modulu, hlavně ze já jsem začátečník a ne lítám na Velky dálky, a předpokládám ze lide který mají vetší model tento modul není dostatečný. Klidné bych udělal výměnu toho co já mam teď, na Turnigy RF9X-V2(takový obhoď mne se zda dost férový)
Naposledy upravil(a) kycerjaska dne stř 18.06.2014 16:44, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“