Ulétlá heli
Re: Ulétlá heli
Četl jsem to tu od začátku, co se tě přihodilo. Už to tu psali kluci pár odstavců předemnou. Určitě neztrácej naději a hledej. Sežeň partu kámošů, čím víc tím líp a když víš slespoň přibližné místo, píši jen přibližné, tak v několika lidech jí musíš najít. Navíc docela přeje počasí, neprší. A můžu Tě sám říct, že by mi to děsně trápilo vědět, že tam někde leží a nenajít jí.
Vím snadno se radí, když se mi to netýká, ale tohle se může přihodit každému. Držím palce.
Vím snadno se radí, když se mi to netýká, ale tohle se může přihodit každému. Držím palce.
T-Rex 100X, T-Rex 450PRO, SAB Goblin 700 (HC3 sX)
Spektrum DX7
Spektrum DX7
Re: Spirit FBL - bylo 4Dstabi
Woita píše:Ještě jdu dnes hledat, kolega s motorovým padákem přislíbil obhlídku ze vzduchu...
Taky možnost, ale přece jenom s tím padákem musí mít nějakou rychlost. S FPV koptérou můžeš v klidu viset a nebo se pomalinku přesunovat a pořád hledět pod sebe. Podle mě FPV koptéra při hledání nahradí partu hledačů...
Samozřejmě přeju nalezení.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Problém u toho FPV hledání je, že lítáš nazdařbůh, dost dobře nevím, jak by jsi v tom udělal nějaký systém.
Když to procházíš, je to řádkování, to s kopterou neudržíš.
Když to procházíš, je to řádkování, to s kopterou neudržíš.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Vojto!
Minulý týden jsem si šel potrénovat s koptérou, s tím, že si zas trochu potrénuju loopingy a vyzkouším nové věci. No, k mé blbosti jsem se rozhodl, že nejlepší místo pro trénování bude pole, kde je 1,5 metru vysoká pšenice. Že se při pádu když tak nic nestane...
Tak jsem si lítal a napadla mě bláznivá myšlenka: trojtý looping vzad s koptérou
Noo, samozřejmě ona by se přetočila, jenže jsem se přepočítal a přidal jsem plyn na vyrovnání když byla vzhůru nohama a tak téměř plnou rychlostí zahučela do pole
Musím říct, že ikdyž to je už jen taková "provizorní" koptéra, měl jsem z toho hóoodně špatný pocit...
No, ale vydal jsem se směrem kam mohla spadnout (bylo to asi 50 metrů ode mě!) a jak jsem se prodíral tím obilím, nikde nic... Tak mě napadlo, vzal jsem si GoPročko na stativ a živým náhledem do mobilu jsem hledal promáčklé obilí. Samozřejmě blbý nápad, nikde nic...
Vzal jsem si tedy z domova přenosné štafličky (pole máme hned za barákem) abych alespoň nad to obilí měl nějaký výhled... Nic.
Pak mě napadla myšlenka, že když se motory nemohou roztočit, tak to přeci tak trochu nenápadně píská.
V okolí není žádný zdroj hluku, takže to šlo použít a opravdu to fungovalo! Koptéru jsem slyšel a po chvíli spotování zvuku jsem jí našel! A k mému obrovskému překvapení byla asi 10cm od místa, kde jsem už jednou prošel, přesně okolo ní byla vyšlapaná cestička. Takže je potřeba jít pomaloučku a vše pořádně prohlédnout
A nakonec to odnesla jen jedna vrtule a rameno... jinak vše OK!
Jinak určitě to nevzdávej a povolej rodinu, kolegy a udělejte pořádnou ornici. Akorát ty rozestupy bych zmenšil alespoň na 1,5metru... viz. má zkušenost!
Držím palce!
Minulý týden jsem si šel potrénovat s koptérou, s tím, že si zas trochu potrénuju loopingy a vyzkouším nové věci. No, k mé blbosti jsem se rozhodl, že nejlepší místo pro trénování bude pole, kde je 1,5 metru vysoká pšenice. Že se při pádu když tak nic nestane...
Tak jsem si lítal a napadla mě bláznivá myšlenka: trojtý looping vzad s koptérou
Musím říct, že ikdyž to je už jen taková "provizorní" koptéra, měl jsem z toho hóoodně špatný pocit...
No, ale vydal jsem se směrem kam mohla spadnout (bylo to asi 50 metrů ode mě!) a jak jsem se prodíral tím obilím, nikde nic... Tak mě napadlo, vzal jsem si GoPročko na stativ a živým náhledem do mobilu jsem hledal promáčklé obilí. Samozřejmě blbý nápad, nikde nic...
Vzal jsem si tedy z domova přenosné štafličky (pole máme hned za barákem) abych alespoň nad to obilí měl nějaký výhled... Nic.
Pak mě napadla myšlenka, že když se motory nemohou roztočit, tak to přeci tak trochu nenápadně píská.
A nakonec to odnesla jen jedna vrtule a rameno... jinak vše OK!
Jinak určitě to nevzdávej a povolej rodinu, kolegy a udělejte pořádnou ornici. Akorát ty rozestupy bych zmenšil alespoň na 1,5metru... viz. má zkušenost!
Držím palce!
- JosefSvejk
Ancistrus01 píše: ...udělejte pořádnou ornici.
Vzhledem k tomu, že s modelem nejspíš provedl hlubokou orbu, bude mít v troskách ornice až až...
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Wojto, tys tam měl telemetrii?
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
JosefSvejk píše:Vzhledem k tomu, že s modelem nejspíš provedl hlubokou orbu, bude mít v troskách ornice až až...
Jéj já se přepsal, né ornici
jipav píše:Wojto, tys tam měl telemetrii?
Ano, telemetrickou ústřednu, ale zapojený jen otáčkoměr. Pak klasická základní telemetrie Aurory, tedy napětí přijímačové baterky. GPSku jsem samozřejmě nezapojil, i když jí mám v šuplíku. To by byla jíná písnička.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Tak jak jsi na tom s hledáním? Doufám že si ho už našel a celým štěstím si zapomněl dát vědět
Tak jak jsi na tom s hledáním? Doufám že si ho už našel a celým štěstím si zapomněl dát vědět
Asi už je pozdě, ale hledal jsem stejně 450
Po hodině mne napdalo u Aurory zapnout test zkráceného dosahu.
To běží 90sec. Tak to zmáčneš na rádiu a jdeš. Jakmile to zacne pískat tak jsi v okruhu 20m
Pak se dá najít snadno. Než jsem toto udělal, prošel jsem kolem ní 3x v 1m vzdálenosti.
Škoda že jsem nereagoval dřív, když to má šťávu, dá se to takto snadno najít.
Po hodině mne napdalo u Aurory zapnout test zkráceného dosahu.
To běží 90sec. Tak to zmáčneš na rádiu a jdeš. Jakmile to zacne pískat tak jsi v okruhu 20m
Pak se dá najít snadno. Než jsem toto udělal, prošel jsem kolem ní 3x v 1m vzdálenosti.
Škoda že jsem nereagoval dřív, když to má šťávu, dá se to takto snadno najít.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
No jsem vůl! Já totiž po první půlhodině hledání jsem odjel pro minohledačku, a když jsem se vrátil, už signál nebyl. Taky mě to mohlo napadnout s tím testem dosahu, to by bylo teda super!
Jinak poznámka:
Když spadne éro a urve se baterka, telemetrie na Auroře stále ukazuje napětí přijímačovky a tváří se jako připojená. Stejně tak při vyletění ze signálu. Že není signál, se pozná až když zapneš vysílačku - jestli se chytne.
Ten snížený dosah to je bezva finta!
Ještě jsem nenašel, každý den tam zajdu na 2 hoďky, je to docela hezká procházka na vzduchu.
Dneska jsme byli 3, a pěkně to odsejpalo.
Na pondělí 16:00 šéf naší firmy zorganizoval velké hledání, počítám že nás bude tak 10. To rozhodne.
Jinak poznámka:
Když spadne éro a urve se baterka, telemetrie na Auroře stále ukazuje napětí přijímačovky a tváří se jako připojená. Stejně tak při vyletění ze signálu. Že není signál, se pozná až když zapneš vysílačku - jestli se chytne.
Ten snížený dosah to je bezva finta!
Ještě jsem nenašel, každý den tam zajdu na 2 hoďky, je to docela hezká procházka na vzduchu.
Dneska jsme byli 3, a pěkně to odsejpalo.
Na pondělí 16:00 šéf naší firmy zorganizoval velké hledání, počítám že nás bude tak 10. To rozhodne.
- bonis
- Kontaktovat uživatele:
Super šéf!!!
V 10 to musíte najít.
Teda, pokud to tam ještě je.
Držim palce
V 10 to musíte najít.
Teda, pokud to tam ještě je.
Držim palce
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
Futaba, Spirit, iCharger
Tak ještě hodinu a jde se hledat , držím palce!
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
My jsme hledali v 18 lidech v sobotu.
Hledali jsme 3, a najednou "My vám dene pomoct, my vám dme pomoct!" 12 holčiček od školky do 4. třídy, na hlavách barevný špičatý čepičky, že mají oslavu narozenin. A s nima 3 dospělý. Tak se udělala rojnice, a prošli jsme pole tam kde jsme to ještě neměli důkladně pročesaný.
No nenašli jsme nic, jenom nějaký kousky plastu z PET lahví a tak. Holčičky hledali vzorně, myslím že bysme to našli. Pole je už pročesaný docela podrobně, ale není v mých silách to tam najít - možná tam někde je, ale možná ne a možná je úplně jinde.
Tak jsem včera prohlásil pilota i s celou posádkou za mrtvé a vrtulník za ztracený a dneska ráno jsem tady v práci rozhlásil, že akci odvolávám. Už na to nemám sílu, chodím tam už týden, nachodil jsem desítky kilometrů. Takže dneska tam nejdeme.
Neboli jsem to vzdal
Hledali jsme 3, a najednou "My vám dene pomoct, my vám dme pomoct!" 12 holčiček od školky do 4. třídy, na hlavách barevný špičatý čepičky, že mají oslavu narozenin. A s nima 3 dospělý. Tak se udělala rojnice, a prošli jsme pole tam kde jsme to ještě neměli důkladně pročesaný.
No nenašli jsme nic, jenom nějaký kousky plastu z PET lahví a tak. Holčičky hledali vzorně, myslím že bysme to našli. Pole je už pročesaný docela podrobně, ale není v mých silách to tam najít - možná tam někde je, ale možná ne a možná je úplně jinde.
Tak jsem včera prohlásil pilota i s celou posádkou za mrtvé a vrtulník za ztracený a dneska ráno jsem tady v práci rozhlásil, že akci odvolávám. Už na to nemám sílu, chodím tam už týden, nachodil jsem desítky kilometrů. Takže dneska tam nejdeme.
Neboli jsem to vzdal
Naposledy upravil(a) Woita dne pon 23.06.2014 15:38, celkem upraveno 1 x.
- JosefSvejk
Takže, kdybych ho náhodou našel, tak už ti ho nemám vracet? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.