To xxkarlosxx: Prostřední ložisko kardanu není určitě potřeba a mazat taky není co. Pokud je ocas v rovině a drát kardanu rovný, tak to musí fungovat ... aspoň mě to už "pár" baterek fachá
Blade 130 X
Re: Blade 130 X
Člověk je 14 dní na dovolené a tady se tuní o sto šest
.
To xxkarlosxx: Prostřední ložisko kardanu není určitě potřeba a mazat taky není co. Pokud je ocas v rovině a drát kardanu rovný, tak to musí fungovat ... aspoň mě to už "pár" baterek fachá
. Co se týká kmitání ocasu s různými servy - máš nastaven zisk ocasu na minimu (-10)? blog.php?u=11108&b=92
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- xxkarlosxx
Jasan mám.. S tím pákovým ho ale klidně můžu mít na středu a pořád pohoda..Jak jsem vyměnil to servo asi jsem trochu hnul s táhlama a vrzání je pryč
. Objednal jsem si nějaké vychytávky na lynxu,do pátku to namontuju a pak postnu,pokud to dřív nerozmlátím
.. Zítra tam dám ten spin motor jen si budu muset zvyknout na tu krátkou dobu letu.. Se setovým motorem ve stunt modu jsem lítal kolem 6 minut v pohodě..S 8800 to počítám bude pod 4.. Mám 450tky baterky nano tech 65-130C a jsou cajk,teda zatím..no neber to za tu cenu kolem 6 US.. Akorát jsem nikde nenašel jak je mohu nejrychleji nabijet..Kolik dáváte A? 1A? 1,5? Nebo třeba 3? To je pak mám nabitý za 10 minut
..ale počítám,že bych je nabil tak třikrát a ende
..
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
xxkarlosxx píše:S 8800 to počítám bude pod 4.. Mám 450tky baterky nano tech 65-130C a jsou cajk,teda zatím..no neber to za tu cenu kolem 6 US.. Akorát jsem nikde nenašel jak je mohu nejrychleji nabijet..Kolik dáváte A? 1A? 1,5? Nebo třeba 3? To je pak mám nabitý za 10 minut..ale počítám,že bych je nabil tak třikrát a ende
..
Od toho, co mám SPIN, lítám 2:40 ... po tomto čase jdu na přistání a dobíjím kolem 260mAh z 300 (350 a 360mAh White Line) proudem 3C (1A). Křivku plynu mám 85-80-75-80-85. Na origo baterce už mám 200 cyklů a je jako nová. White Line 2S/360mAh začínají odcházet po 100 cyklech (ale za 139Kč to je v pohodě)
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Kup spin 8500kv. Je novejsi a ma vetsi ucinnost. Uz ma rovnou konektor co pasuje do desky blada a je hlavne delany tak ze sd tam vejde a je tam dost mista na servo.
RadekCe - s 8500kv a baterkama z HK litam s rovnou krivkou 85% cca 3:40.
Nechapu proc si vsude davate ty krivky do "V"? Podle me je lepsi mit krivku rovnou a mit vsude stejne vykonu
RadekCe - s 8500kv a baterkama z HK litam s rovnou krivkou 85% cca 3:40.
Nechapu proc si vsude davate ty krivky do "V"? Podle me je lepsi mit krivku rovnou a mit vsude stejne vykonu
Elfew píše:Nechapu proc si vsude davate ty krivky do "V"? Podle me je lepsi mit krivku rovnou a mit vsude stejne vykonu
Právě proto ji mám do "V", abych měl "všude stejně výkonu"
PS: Mám SPIN 8000kv.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
- xxkarlosxx
Já mám starší KV 8000,ale když jsem ho tam dal vůbec se mi nelíbilo teplo na desce(po jedný baterce se roztavil ten obal desky) a hlavně ten malý prostor mezi motorem a servem..Raději tam dám něco užšího.. Koupil jsem ve slevě 8800 asi za 560kč..Dnes to možná zkusím.Pěkný motor mají na Lynxu( 8350kv ale to je zase dalších 45 US a to už ne)..
Co jsem četl,tak jste ze začátku byli dost nešťastný ze 130ky..Já jsem načerpal informace,podle toho upravil a jen chválím,luxus.. Když porovnám s jinýma menšíma vrtulníkama.. Nic není nerozbitné a většinou každý pád stojí.. Mám 150 rexe a tam je každý pád problém..Převody serv odchází snad při každém malém pádu,hlavní osa je vlastně ohnutá neustále a pak je vrtulník nezvladatelný..Kámoše opravy jen za minulý týden vyšli na 2500... Lítá super,ale nesmíš nikdy spadnout,což je i pro totálního profíka problém.. Když dáš do pákového serva ocelové převody,zase může odejít motor serva,nebo něco jiného..Proto se trošku bojím cpát pákové serva do 130ky...Museli by to být serva třeba z Rexe 150,ale kovové převody...Jenže když máš skoro vše v oceli,co se rozbije? Žádná deformační zona a to bude podlě mě fakt problém. budu na 130ce držet lineáry(mám v náhradních dílech ještě asi 4-5) a pak uvidím...Tady stejně ještě nikdo nevyzkoušel pákové ne? Ty píákové pro které se dělají celé rámy se mi vůbec nelíbí a jiné je zase potíž pěkně namontovat plus musí jedno být v reverzu tuším...
Co jsem četl,tak jste ze začátku byli dost nešťastný ze 130ky..Já jsem načerpal informace,podle toho upravil a jen chválím,luxus.. Když porovnám s jinýma menšíma vrtulníkama.. Nic není nerozbitné a většinou každý pád stojí.. Mám 150 rexe a tam je každý pád problém..Převody serv odchází snad při každém malém pádu,hlavní osa je vlastně ohnutá neustále a pak je vrtulník nezvladatelný..Kámoše opravy jen za minulý týden vyšli na 2500... Lítá super,ale nesmíš nikdy spadnout,což je i pro totálního profíka problém.. Když dáš do pákového serva ocelové převody,zase může odejít motor serva,nebo něco jiného..Proto se trošku bojím cpát pákové serva do 130ky...Museli by to být serva třeba z Rexe 150,ale kovové převody...Jenže když máš skoro vše v oceli,co se rozbije? Žádná deformační zona a to bude podlě mě fakt problém. budu na 130ce držet lineáry(mám v náhradních dílech ještě asi 4-5) a pak uvidím...Tady stejně ještě nikdo nevyzkoušel pákové ne? Ty píákové pro které se dělají celé rámy se mi vůbec nelíbí a jiné je zase potíž pěkně namontovat plus musí jedno být v reverzu tuším...
Naposledy upravil(a) xxkarlosxx dne úte 24.06.2014 11:46, celkem upraveno 1 x.
Ten od lynxu se dava do koba s prodluzovacim kitem... cetl jsem ze to je pry rebrandovany spin 8500kV jen v jine barve... ja mam spina 8500kv, sice stal 890,-Kč ale lita to pekne.
PS - nema nekdo zkusenosti s tim pridanim governoru na blade 130x? Na ebayi a jinde jsou primo ridici modulu, ktere se pripnou mezi motor a desku... stoji to par kacek a posta zdarma. Ma to otevreny kod, tak co to nezkusit
Na helifreaku si to vychvaluji do nebes
http://www.ebay.com/itm/HKRC-Blade-130- ... 0848958376
Tady je pak nastaveni governoru pres usb:
http://bilder.toplist100.org/bl-heli-9- ... 470445.jpg
PS - nema nekdo zkusenosti s tim pridanim governoru na blade 130x? Na ebayi a jinde jsou primo ridici modulu, ktere se pripnou mezi motor a desku... stoji to par kacek a posta zdarma. Ma to otevreny kod, tak co to nezkusit
http://www.ebay.com/itm/HKRC-Blade-130- ... 0848958376
Tady je pak nastaveni governoru pres usb:
http://bilder.toplist100.org/bl-heli-9- ... 470445.jpg
- xxkarlosxx
Nemohl by jsi mi trošku polopaticky vysvětlit k čemu ten govenor vlastně slouží a jáko ztoho je výhoda pro chod vrtulníku? Vím,že se to řeší na větších strojích a řídí to otáčky motoru a v nějakém spojení nezatěžuje tolik gyro,nebo něco takového..ale furt mi není jasné jaký je princip a v čem to může být lepší? Nehledě na to,že se to ještě nějak programuje? V tom jsem analfabet..Kdybych věděl na co to je,třeba bych do toho šel..
Governor ma jednu jedinou funkci - drzi konstantni otacky motoru. Tzn bez governoru pri nahle zatezi ztracis vykon na motoru a mussi jako kdyby pridat plyn aby se to vykompenzovalo. Kdyz mas governor, tak ten to dela za sebe a sam reguluje otevirani/zavirani reglu aby byly konstantni otacky jak pri zatezi tak bez zateze
- xxkarlosxx
Tak to bychom to mohli vyzkoušet . Jen je k tomu potřeba nějaký kabel na programování ne ? RC-King opět klasika. Jdu si pro motor na krabičce 8800,otevřu to jeste v kramu a vypadne na mě spin 8000. Už se ani nedivím jsou to profici. A TO JSEM JIM JESTE MUSEL PORADIT JAK SPAROVAT WALKERU
. Sháněl jsem 10Tpastorek a teď je mi na....motor jsem nakonec vzal,protoze je good a nechci zase cekat na jinej.
Vrat ho a vezmi 8500kv spin. Maji ho taky na rckingu (od tama jsem ho bral nedavno). Je o neco drazsi ale vyplati se. Navic je to nastupce 8800kv. Ma uz propojku primo na desku blada, nepotrebujes zadne redukce, ty kabely jsou ze silikonu a lepe se ohybaji... a velikosti se vejde primo na sve misto a nezavazi tam servo ci tak
- xxkarlosxx
Nevrátil jsem a narval jsem ho tam.. A koukám není to jen tak. Mám tuning rám a motor se mi dotýká serva... No nic ještě že to není obyč rám,ubrousil jsem držáky serva a mám tam krásné místo,paráda a 2 minuty kutilství.. Zavisel jsem doma,brnknul malinko do plynu a málem jsem skončil na půdě.. To je nářez,myslím že mu dávají ty moje baterky (65-130C) pěkně šťávu a je to dravec... Zadní pákové servo drží zadek jako by byl svařený.... lítal jsem plácáním 5:45.. To je fajn. Akrobacie bude tak 3:50 snad... To až zítra uvidí kamarád,zahodí Rexe 150 a pomaže do německa ke Conradovi...Tam mají 130ky za 50-60 EU úplně nový,ale vždy mají nějakou chybku a ta se dá snadno opravit..
Na co kupovat novej kdyz na bazaru je v plnem tuningu za ctyrku
novej bych si nekoupil
Ahoj, tak to to je to servo co mám na ocase a mají ho i v evropě a maká http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- xxkarlosxx
To samé mám také a maká úžasně,lépe jak lineární..