FPV_dotazy

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: FPV_dotazy

#16 Příspěvek od Drondys »

beginner99 píše:Když už se tady řeší takové věci , chtěl bych se zeptat , zda nevíte , jestli se nedá objednat přijímač vysílač 25mw od ImmersionRC i ideálně u nás nebo někde v zemích , kde se neplatí dph jako třeba z Hobbykingu v NL warehouse . Na Hobbykingu to mají jen v Hong Kongu , i tak by to ale asi bylo levnější než z Německa, kde je to to předražené.

Video vysílač ImmersionRC 5.8GHz 25mW je k mání v polském eshopu viz tento odkaz. Cenově to vychází při platbě přes Paypal a při variantě dopravy do ČR jako Registered letter priority (waga: 0.05 kg + 21,00 PLN) tedy přes poštu na celkem 207 PLN tj. cca 1360 Kč a z Polska je to bez celních formalit.

Video vysílač ImmersionRC 5.8GHz 25mW je na Hobbykingu k mání pouze z centrály v Hongkongu viz tento odkaz odkud vyjde včetně poštovného, případného DPH a poplatku za odbavení ČP na cca 1500 Kč.

Zkušenost s nákupem z toho polského eshopu ovšem nemám. Takže pokud chceš srovnatelnou cenu v EU tak to holt riskni a kup z toho polského eshopu.
graup15_junior

#17 Příspěvek od graup15_junior »

No spolehat se pri rizení letadla na 25mW jeste pri 5,8 Ghz bude velmi nekomfortní a moc si let naužiješ. Ale muzes si dát na letadlo/kopteru "UCL compliance ready" :-) Na polském e-shopu je 5,8 od Immercion na 600mW, na HK uz je tech 25mW.

PS: ale taky chci rici, ze za ty penize koupis i 1W na 2,4Ghz
Drondys

#18 Příspěvek od Drondys »

Tady je videoukázka FPV polétání s vysílačem ImmersionRC 25mW 5.8GHz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=arkqWKxpcp4[/youtube]

Není to žádný dálkový let na X km, ale není to ani nějak extra blízko okolo hlavy (pozn. je to létání do vzdálenoti cca několika set metrů). Někomu takové FPV polétání může klidně stačit. :wink:
beginner99

#19 Příspěvek od beginner99 »

Asi to stejně vyřeším nejjednodušším způsobem , boscam 200mw 5,8 ghz s cloverleaf anténama , jo a to jsem se chtěl zeptat . Někteří mají pouze pár cloverleaf antén a někdo zase třeba 11 dB na přijímači a na vysílači origoš . Co je lepší a ptom jestli můžu mít třeba na modelu cloverleaf a na vysílači tu 11dB od Boscamu . Díky
Drondys

#20 Příspěvek od Drondys »

beginner99 píše:Asi to stejně vyřeším nejjednodušším způsobem , boscam 200mw 5,8 ghz...

A v čem se to liší z hlediska jednoduchosti jen tak namátkou třeba od 400 mW nebo 600 mW ? :lol:
gardenroute

#21 Příspěvek od gardenroute »

Drondys píše:A v čem se to liší z hlediska jednoduchosti jen tak namátkou třeba od 400 mW nebo 600 mW ? :lol:
Ta 600ka nemá moc smysl, má to již dost velký odběr (aktivní větrák), skutečný vysílací výkon nic moc, vibrace od větráčku můřou dělat neplechu... Musí se asi již myslet na ten o dost vyšší odběr...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Woita
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Woita »

Na 600vkách žádný větrák nebývá. Mám dvě různé, a není tam ani žádný extra chladič, jen plechová skříňka a celé je to ve smršťovačce.
Naposledy upravil(a) Woita dne úte 24.06.2014 13:58, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Drondys

#23 Příspěvek od Drondys »

gardenroute píše:Ta 600ka nemá moc smysl, má to již dost velký odběr (aktivní větrák), skutečný vysílací výkon nic moc, vibrace od větráčku můžou dělat neplechu... Musí se asi již myslet na ten o dost vyšší odběr...

1. Kde vidíš na Boscam 5.8GHz 600mW nebo ImmersionRC 5.8GHz 600mW větrák ?

Obrázek

Obrázek

2. Kupříkladu na 30 minut provozu si vezme ImmersionRC 5.8GHz 600mW z aku cca 150 mAh a Boscam 5.8GHz 600mW jen okolo 100 mAh. To není nijak extrémní.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Woita »

Před několika dny mi dorazil ten TS832, co je nahoře na fotce. Máte ho někdo?
Chtěl to použít kolega s brýlemi Dominator, nemaká to s nimi (není obraz, jen náznak), stejně tak když jsem to zkoušel s mými brýlemi Attitude.
Mělo by to na kanálu 41 makat (na brýlích ch1), ale ne-e. Nevím jestli je ten modul vadný, nebo prostě s FatShark nespolupracuje (podle manuálu by měl spolupracovat).

Psal jsem e-mail dodavateli (quadcopters.co.uk), ale už jsou to 2 dny a odpověď nikde. Doufám že jsem nevyhodil litr. nTen shop se tváří velice seriozně, jsou tam tel. kontakty, e-maily, dokonce o reklamacích se tam píše ať se to neodesílá pokud nemám RMA číslo (o něj jsem je požádal), atd. Snad to bude v pohodě, musím počkat, kdyžtak tam budu zítra volat.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
gardenroute

#25 Příspěvek od gardenroute »

Drondys píše:...1. Kde vidíš na Boscam 5.8GHz 600mW nebo ImmersionRC 5.8GHz 600mW větrák ?...
Woita píše:...Na 600vkách žádný větrák nebývá. Mám dvě různé, a není tam ani žádný extra chladič, jen plechová skříňka a celé je to ve smršťovačce...
Měl jsem před časem v ruce FPV Tx 600mW, mělo to malinký větráček, zkusím někde najít fotku. Doufám, že jsem se dobře díval, a byla to 600vka... :(
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

gardenroute píše:Měl jsem před časem v ruce FPV Tx 600mW, mělo to malinký větráček, zkusím někde najít fotku. Doufám, že jsem se dobře díval, a byla to 600vka... :(

Aktuálně ty zmíněné Tx Boscam nebo ImmersionRC 600mW větráčky ani chladiče nemají. Chladič i větrák je na některých zřejmě starších provedeních jako je třeba viz tento odkaz.
gardenroute

#27 Příspěvek od gardenroute »

Drondys píše:Aktuálně ty zmíněné Tx Boscam nebo ImmersionRC 600mW větráčky ani chladiče nemají. Chladič i větrák je na některých zřejmě starších provedeních jako je třeba ...
Jo to je ono...
jendabek

#28 Příspěvek od jendabek »

ušetři nekřesťanské peníze za brýle, ty jsou ze začátku nejmíň důležité. Pořid si / vyrob si něco jako Eco Goggles http://www.flyingwings.co.uk/index.php? ... uct_id=411 , k tomu si kup displej 800x480
http://www.ebay.com/itm/5-High-Resoluti ... 4179331062 (osvědčený monitor) a ušetřené peníze vraž do kvalitní FPV kamery / vysílače / přijímače.
Když tě to chytne, můžeš si ty předražené brýle koupit a budeš mít druhé koukátko pro spolupozorovatele :)
OSD není ze začátku taky vůbec potřebné, zvlášť pokud nebudeš lítat daleko... ale hodí se vidět stav baterie / kvality signálu v případě připojení RSSI, na to stačí za 9$ tohle
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_fpv.html Anebo si hoď dovnitř pípák (hledej "low voltage buzzer") tak, aby ti to sejmul mikrofon (mikrofon a repráček jsou hrozně podceňované důležité komponenty, které doporučuju do sestavy přidat tak jako tak, abys měl ponětí o rychlosti vůči vzduchu, navíc to celkově zásadně umocňuje zážitek - slyšíš i otáčky motoru atd a nic to nestojí)

Na nějakého autopilota bych se ze začátku vyprdnul a dal se cestou jednoduchosti a jistoty v základní sestavě, kterou bych pak pomalu rozšiřoval.
Marena
Kontaktovat uživatele:

FPV vada obrazu

#29 Příspěvek od Marena »

Ahoj,

prosím poraďte, kde hledat chybu. Dnes jsem chtěl dodělat kabeláž FPV a obraz je takto zmršený. Minulý týden, kdy bylo FPV zapnuto naposled vše fungovalo OK. Pak jsem jen odpojil baterku a kameru a šlo to na zeď. Dneska jsem chtěl dodělat kabeláž pro GPS a už to takto zlobilo.

Kamerou to není, zkusil jsem nezávisle dvě.
Kameru jsem zkusil připojit přímo na vstup TX, abych eliminoval chybu kabeláže a to samé.
Zkusil jsem kameru připojit na vstup PC a OK, takže je to někde v sestavě TX-RX.
Zkusil jsem nastavit 2 kanály.

Jde o sestavu TS351 a RC305 v pásmu 5.8GHz

Díky za nápady

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1mcrnotzUgs[/youtube]
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
gardenroute

#30 Příspěvek od gardenroute »

To vypada jako posunute kanaly, tzn. nemas to mozna presne naladene na stejne kanaly. Zkousel jsi to preladovat ?
Zamčeno

Zpět na „FPV, točení videa a focení“