Upřesnil bych to hlavně v tom, co se týká PMU v2.P1 napájecí modul PMU v2 potřebuje, protože nemá na desce
CANbus konektor, nutný pro připojení
GCU modulu (gimbal) a příp. i iOSD.
PMU v2 (a také
GCU v1) ale jsou rovněž integrovány na
upgrade board (nová vylepšená základní deska, která ale nebyla nikdy dávána do žádné verze P1, jen jako příslušenství) pro P1, tzn. tato vylepšená P1 základní deska nepotřebuje ani jeden z těchto externích modulů (úspora hmotnosti a el. energie).
Protože ale externí
PMU v2 má i CANbus konektor (nutný např. pro iOSD), a nová upgrade board ho neměla, objevila se později
úprava upgrade boardu (Sarawuth Mod), který i CANbus vyřešila.
DJI se tím bohužel i přes počáteční sliby nikdy nezabýval, a tak mnoha majitelům
upgrade boardu a
iOSD (vč. mě, kdy jsem do
Afriky musel nefunkční iOSD odpojit) zpočátku způsobila mnoho starostí...
P2 PMU v2 nepotřebuje, má ho již integrovaný. Takže pro instalaci Zenmuse H3-xD na Phantom 2 není jednotka
PMU v2 obvykle potřeba. Pokud by byla potřeba počet CANbus konektorů rozšířit, je k dispozici CANbus hub.
Co se týká hmotnosti,
PMU v2 je o něco větší i těžší, než
GCU, já osobně jsem to u mé první (před
upgrade board) instalace řešil vyjmutím obou modulů z jejich těžkých a objemných kovových krabiček, a umístěním do smršťovací bužírky.

- Ptaak - první instalace GCU, PMU v2 a iOSD
Na obrázku je
GCU v1 vlevo nahoře, pod ní je
PMU v2, vpravo potom ta velká jednotka je
iOSD MkII. Později obě levé jednotky vypadly, protože jsou na již na
upgrade boardu.
Ještě jeden šikovný odkaz pro to, jak na Phantom 2 s DJI FPV hub, anti-interference board, iOSD, video tx, H3-3D... Pokud by se i pro FPV použil originální DJI FPV modul
AVL 58 video TX, bylo by to celé bez jakéhokoliv pájení...