Znáte Safari H41 RTF od SCORPIO?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
ras

#16 Příspěvek od ras »

Cibulka_J píše:Tak jsem byl poprvý dneska lítat a je to zlý, hned jsem to rozbil, nepřistál jsem ani jednou a dohromady jsem byl vbe vzduchu cca 20 vteřin. No smutný moc, podělíte se o zážitky, jak jste začínali? Potřebuju víc simulátoru?

A je tady někdo, kdo by mi to pomoh zalítnout, až jí dám do kupy? Jelikož je ale zlomenej rám, nebude to asi hned... :-(

Honza

Zdravim.Uz si ju opravil?
Tiez sa chystam kupit Walkeru.Aku mas ty? HM 4#1 (cervena kabina)
http://www.walkera.com/en1/particular.j ... 24%2310104
alebo HM 4#(modra kabina)
http://www.walkera.com/en1/particular.jsp?pn=Z20042604

:)
RamzesII

#17 Příspěvek od RamzesII »

zdar,
ja som kupil teraz walkeru 53-1. je to skoro to iste akurat vecsie a vykonnejsie.
Podarilo sa mi ho rozbit za 15 min. myslim, ze to neje sranda ani s dvourotorakom. aspon nie v byte. :-))Uz som objednal nahradne diely, tak dufam, ze vonku ho hned nerozbijem.
Pilot01

Safari H41

#18 Příspěvek od Pilot01 »

Tak jsem si pořídil taky H41 SAFARI,je fakt ,že jsem zprvu hodně váhal,ale nakonec jsem do toho šel a to i díky nějakým videum na YOUTUBE.A musím říct, že nelituju,je fakt ,že létám s kde čím a vrtulník jsem trénoval na simulátoru-bez toho bych to nikomu ani náhodou nedoporučil,protože bez základních návyků řízení vrtulníku je to jasná destrukce.Jinak musím říct,že mé první pokusy byli doma na ploše 3x3m a nadále zde pokračuji a jde to musím říct super.Vrtulník je velice dobře řiditelný jde s ním krásně viset na místě,ale je nutné velmi jemné řízení pák těsně kolem středu,žádné velké výchylky.Takže můžu tento stroj dle mých zkušeností vřele doporučit,za ty peníze je fakt až moc dobrýýý.
Jinak musím ještě dodat,že před prvním použitím je nutno dobře nabít batérie
a nejlépe je nacyklovat. Nové jsou uplně vybité,nemá to cenu ani zapínat.
Pilot01

Safari H41

#19 Příspěvek od Pilot01 »

Tak jsem natočil nějaké to video v obýváku.
K nahlédnutí zde
http://www.youtube.com/watch?v=gyUiprpiuJs

http://www.youtube.com/watch?v=9n1fUqjKvAs&feature=user

Čaute PILOT
Ray_001

#20 Příspěvek od Ray_001 »

Klobuk dole, to by som chcel vediet!!!
Ray
Ray_001

#21 Příspěvek od Ray_001 »

Ja mam od E-Sky - Honey Bee CP2, ale toto s nim nedokazem. A to som simulator zvladol. Proste mi to furt ubieha do stran a uz som rozbil aj podvozok a jedny vrtule to odniesli. V obyvacke sa to neda vobec, strasne prudenie vzduchu, skusal som von, ale stale sa bojim to zdvihnut vyssie ako 0,5 metra. Som asi proste neschopny! Asi potrebujem priestor ako letisko. Potom mozno...
Ray
Luky.Boy

Re: Znáte Safari H41 RTF od SCORPIO?

#22 Příspěvek od Luky.Boy »

Nazdar vsetkym chcem sa spytat ze jak ste spokojny z tou walkerou 4 alebo safari, jake mate s nimi skusenosti, zazitky, a jaka je elektronika, jak dlho ho uz mate a kolko cyklov ste uz urobili a jak dlho cca vydrzi ten maly zadny motorcek. diki moooc
Pilot01

Safari H41

#23 Příspěvek od Pilot01 »

Čaute,takže to safari mám zatím 2týdny,už jsem udělal více jak 50startů cca po 6 minutách-to je tak délka jednoho letu na ty originál baterky a řekl bych ,že už se blíží jejích konec.Zkoušel jsem i li-pol 3čláánek, lítá to super výkou až až,ale je třeba hlídat baterku,protože elektronika nemá hlídání napětí.Jinak zatím se mi nepodařilo nic zničit :-)
Chtělo by to tak ni-mh 900-1000mA udělat si nový pack.
Tož zatíím.
scarabeus

Re: Safari H41

#24 Příspěvek od scarabeus »

Pilot01 píše:Čaute,takže to safari mám zatím 2týdny,už jsem udělal více jak 50startů cca po 6 minutách-to je tak délka jednoho letu na ty originál baterky a řekl bych ,že už se blíží jejích konec.

50 cyklu je dost malo. Kdy koncis s letem, az kdyz citis pokles stavy nebo o neco drive?
Pilot01

Safari H41

#25 Příspěvek od Pilot01 »

Tak baterkou to není zjistil jsem, že mi odešel hlavní motor -upadl mu uhlík,tak musím sehnat nový -:(
Čaute PILOT
Kovboj

#26 Příspěvek od Kovboj »

Pilot01 píše:Tak baterkou to není zjistil jsem, že mi odešel hlavní motor -upadl mu uhlík,tak musím sehnat nový -:(
Čaute PILOT

řekl bych, že jsi ten motor odpálil tím tříčlánkem...
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

Pilot01 píše:Tak baterkou to není zjistil jsem, že mi odešel hlavní motor -upadl mu uhlík,tak musím sehnat nový -:(
Čaute PILOT

50 x 6 = 300 minut = 5 hodin. To celkem odpová životnosti plechovky provozované při zatížení na hranici výkonu. Nelze od ní očekávat nějak výraznější životnost než těch pět hodin...
l2k

#28 Příspěvek od l2k »

No tak ja jsem u e-sky lamy skoncil po 3/4 hodine provozu, motor horni vrtule je uplne zadrenej. Sel jsem do ni po tom, co jsem procetl konferenci, takze jsme vedel ze dvourotorak je hracka a moc jsem od nej necekal. Ale ze vydrzi jen necelou hodinu a jeste ho predtim budu muset dva tydny stelovat, aby vubec umel viset, to me fakt prekvapilo. No co, aspon mam zaklady mechaniky a otaceni potenciometry za sebou. E-sky u me konci, vrtulnicky me chytly, tak hura co nejdriv do osvedceneho a kvalitniho jednorotoraku (nez ziskam z lamy spatne navyky). Otazka je, jestli mi tech 2700 penez za lamu stalo za to. V globale asi ano, jeste neco politam a nemusim se bat s tim pripadne svihnout. Ale hlavne jsem si potvrdil, ze me to bavi a vim, ze nevyplacu 20 tisic za poradny vrtulnik nadarmo.
midar

Pozor

#29 Příspěvek od midar »

POZOR
Na trhu se objevily vadné Držáky rotorových listů na Scorpio Safari H41. Vadné jsou asi všechny kusy dodávky ( zkoušeli jsme 5ks). Držák listů jde velmi snadno nasadit na ložiska rotorové hlavy a za letu se pak uvolní.
Držák listů s listy se za letu se oddělil od heliny a pokračoval samostatně v letu. Helina šla samozřejmě k zemi - naštěstí z malé výšky beze škod.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Pucmeloud »

l2k píše:No tak ja jsem u e-sky lamy skoncil po 3/4 hodine provozu, motor horni vrtule je uplne zadrenej. Sel jsem do ni po tom, co jsem procetl konferenci, takze jsme vedel ze dvourotorak je hracka a moc jsem od nej necekal. Ale ze vydrzi jen necelou hodinu a jeste ho predtim budu muset dva tydny stelovat, aby vubec umel viset, to me fakt prekvapilo. No co, aspon mam zaklady mechaniky a otaceni potenciometry za sebou. E-sky u me konci, vrtulnicky me chytly, tak hura co nejdriv do osvedceneho a kvalitniho jednorotoraku (nez ziskam z lamy spatne navyky). Otazka je, jestli mi tech 2700 penez za lamu stalo za to. V globale asi ano, jeste neco politam a nemusim se bat s tim pripadne svihnout. Ale hlavne jsem si potvrdil, ze me to bavi a vim, ze nevyplacu 20 tisic za poradny vrtulnik nadarmo.

No a nemáš ho ještě v záruce? No a kdyby ne, mový motor stojí dvě stovky a vyměnit ho je práce na půl hodiny i s kávou....a lítáš dál! Přeci ho nezahodíš.
S opravdovou helinou naděláš škody ještě dřív a za daleko větší peníze! :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“