Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#361 Příspěvek od pepin »

Jen jsem na tolik soudnej, ze si nedělam žadne iluze o tom, ze by nějaky spešl vysochany žbrdlinkač letal lépe, nez křidla od serioveho výrobce soutěžnich modelu a upraveny trup.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od jyrry »

Genagen píše:... ale krasne to je...
http://www.aircraftaces.com/images/p38-lightning.jpg

Chceš rozsyp? Frézoval jsem to předloni kolegovi... :-)
Honza_P38.jpg
jyrry.webnode.cz
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od jindraj »

pepin píše:Jen jsem na tolik soudnej, ze si nedělam žadne iluze o tom, ze by nějaky spešl vysochany žbrdlinkač letal lépe, nez křidla od serioveho výrobce soutěžnich modelu a upraveny trup.

bojím se, že v tom je zakopanej pes.... pokud se bavíme o absolutních výkonech v rovině opadání, klouzavosti, odporu, pronikavosti ... tak asi nikdo nepochybuje, že nějaké to sériové jéčko je blízko ideálu, ale kdyby všichni měli jen tenhle úhle pohledu, tak tu nelétají žádné polyše, žádné žbrdlinky a už vůbec ne žádné bubliny bez ohledu na tvar a velikost .... warbirdy by byly nejspíš úplně zakázané a vlastní konstrukce by byla sprosté slovo. Ani jedno z toho ale naštěstí neplatí a pokud nechci útočit na maximum bodů za naplachtěnou vzdálenost nebo rychlost, tak se může asi člověk směle pustit do lecjakého dobrodružství, aniž by měl pocit, že dělá něco špatně. Cílem asi v tomto případě není není maximální soutěžní výkon, ani rychlost ani pronikavost, ale prostě zajímavý možná i trochu ekonomicky a technologicky únosně řešený létací stroj, který bude kompozičně, nosností a stabilitou použitelný pro požadovaný účel - zde FPV - a že nenalítá v soutěži maximum je pak asi každému buřt :)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#364 Příspěvek od jindraj »

jyrry píše:Chceš rozsyp? Frézoval jsem to předloni kolegovi... :-)
Honza_P38.jpg

podle fotky to je dost přes 2m .... :( na to nemám prostor. Pro mě je P-38 asi nejhezčí warbird a letadlo vůbec, ale kdybych se pustil do stavby, tak bych se musel spokojit s menším ... to asi nejde nějak jednoduše udělat menší co?
pepin

#365 Příspěvek od pepin »

jindraj píše: ekonomicky a technologicky únosně řešený létací stroj, který bude kompozičně, nosností a stabilitou použitelný pro požadovaný účel - zde FPV - a že nenalítá v soutěži maximum je pak asi každému buřt :)

tak pokud je mi výkonnost buřt, tak bych pořídil FPV epp--elaporovou poletuchu k tomu určenou--myslím se jmenuje Raptor, má to ST,k udržení v provozu atačí prstolep, pokud bych požadoval větší výkonnost, určitě bych vycházel z osvědčeného modelu, ideálně křídla kompozit, páč dokud u kompozitových křídel nepřerazím hlavní nosník, tak se s tím létat dá a třeba i s plechovkou od piva ohnutou přez seklou náběžku s tím mohu létat vesele dál, to jsou pro mě docela zásadní priority, páč i když já osobně FPV nemám, smysl vidím v tom, že pokud bych to měl, protrpěl bych nějaké nutné ladění třeba z letiště v Bubákově, ale s vizí, že jednou někam vytazím i jinam, třeba do hor, třeba na tejden a dýl a tam budu chtít létat a létat aq na to bych určitě chtěl mít blbuvzdorný model, což teda alespon pro mě je určitě model z epp--elaporu, nebo kompozit, kterej bude fungovat, dokud nepřerazim hlavní nosník, žbrdlinkáče po první ráně mohu rovnou našlapat do igelitky a jet domu a pokud bych měl při vší smule přerazit trup, určitě bych tam nechtěl na jedno ero lepit trupy dva :wink:

Pokud bych ale nikdy a nikam filmovat a létat jet vlastně ani nechtěl a pojal jsem to pouze jako podnikatelský záměr, klidně bych frkal dvoutrupý žbrdlinkáče dokud by to nějaký troubové kupovali juen kuli tomu, že je to in a neokoukané.

těžko mě ale pochopí někdo, komu jde pouze o ladění , rekordní výkony, ale létá pouze přez kupky hnoje , vesničky a města do všech světových stran spoza svoji zahrádky .

Moje modelářské motto stále platí, raději s easygliderem v Alpách, než s Vikingem v Bubákově
konec koncu, kdybych nejezdil na tu Ranou, mohl bych mít dnes Vikingama vytapetovanej celej byt a nemusel bych hlídat nějaký použitelný ero právě někde na bazaru .

nechce to míchat hrušky s jabkama, bud se řeší vhodná koncepce era pro fpv, nebo si někdo staví ero pro radost z lepení a to ještě pouze na základě vlastních konstruktérských schopností , navíc v rámci dílenského zázemí a v neposlední řadě s přihlédnutím na ekonomický rozpočet, to je ale potřeba nemíchat do sebe.

A vubec, nemám rád ty plky--už jsem to ero načrtnul na papír, bude to bomba.

nikdy nic načrtnutého na papíře, nebo v počítači nikomu nevzlétlo.
graup15

#366 Příspěvek od graup15 »

Kolik už máš v sobě lahváčů? :-) :-) :-) :-)
Furt tu meleš o Alpách...taky jsem tam byl. A hlavně nikdy předtím jsem tam nebyl...zalétal jsem si perfektně. A model ani nezaprášil.(na rozdíl od skoro stálých návštěvníků :-) Tak nechápu co je na tom tak světoborného,když se rozhodneme,že tam pojedeme zase..opět s sebou vezmu Vikinga a opět ho přivezu v pohodě zpět. Nechápu ty tvoje myšlenkové pochody,že to tam rozlámeš a proto je lepší s sebou gumovice.

Stejné je to s Ranou....když uznám,že se mi chce jet,zajedu tam,zalétám..sednu tak abych to nezrušil (klidně sejdu dolů). Opět nic světoborného. A nic světoborného není ani FPV. Je to jen o radosti z jiného vjemu létání. Nic víc. No a taky je v tom trošku technologické radosti ze skládání vybavení,tak aby to vůbec dobře fungovalo.(nevím jak to vyjádřit,to musíš zažít aby jsi to ..možná..pochopil)
graup15_junior

#367 Příspěvek od graup15_junior »

Pepine, ty jsi slušne složitej týpek :-), šikovnej na opravy letadle, ale jinak úplně mimo realitu. A to nemyslím nijak ve zlém.
pepin

#368 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Stejné je to s Ranou....když uznám,že se mi chce jet,zajedu tam,zalétám..sednu tak abych to nezrušil (klidně sejdu dolů). Opět nic světoborného.

ano, klidně sejdeš sednout dolu, všichni ostatní klidně sednou nahoře, ačkoli nikam nepíšou, že sednou kdekoli a kdykoli .
hi hi :wink:

já tě tam viděl jen jednou, mrcasil ses na plácku, kde sedám a startuji s dvouplošníkem :lol:

seš bábovka :D ero na DS a létáš i na svahu termiku.
pepin

#369 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:Pepine, ty jsi slušne složitej týpek :-),

omyl, naprosto jednoduchej :lol:
pepin

#370 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:Pepine, ty jsi slušne složitej týpek :-), šikovnej na opravy letadle, ale jinak úplně mimo realitu. A to nemyslím nijak ve zlém.

nejsem uplně mimo realitu, realita je pro mě taková, že já létám s bazarovkama, díky nimž jsem se je naučil opravovat a díky tomu, že jsem se je naučil opravovat, nikdo nepozná, že vy už létáte taky s pomlácenýma bazarovkama :lol:
pepin

#371 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:Kolik už máš v sobě lahváčů? :-) :-) :-) :-)
Furt tu meleš o Alpách...taky jsem tam byl. A hlavně nikdy předtím jsem tam nebyl...zalétal jsem si perfektně. A model ani nezaprášil

Dalibore, víš velice dobře, že tam byli podmínky naprosto luxusní, i když někdo ero zapíchnul, zajelo do tý sjezdovky jak do molitanu, při vytažení čumáku to jen mlasklo a létalo se dál :wink:

ale já nemachruju, taky se nahoru na Ranou třeba s maketou nehrnu, jsem realista, pokud mám sednout na plácek 3 krát 3 metry, tak ta spotřeba modelu bude a na to já nemám, ale když teda sedám dole, tak nemachruju, jak skvěle umím sedat :wink:

jak píšu, je spoustu létaču, co si nás oba strčí ohledně přesnosti přistání do zadku---proč si to myslím?--protože mají víc zkušeností s přistáním na plácek 3 krát 3 metry víc zkušenostíé, nežli ty, nebo já :wink:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od jyrry »

jindraj píše:... podle fotky to je dost přes 2m .......

rovné 3m... Zmenšit = překonstruovat. Ale mám někde P-38 v DWG, asi 2m, zkusím to pohledat...
Hm, tak 108" ... taky ne drobek...
jyrry.webnode.cz
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#373 Příspěvek od jindraj »

Nějak jsem tomu co pepin pise prestal pred par příspěvky rozumet. Nedávno tu myslím hájil poliše. Ted to vypadá že mezi kuličkama a kompozitem uz nic není a kdo nelétá v Alpách je mamlas. A to o těch bazarovkách jsem uz nepobral vůbec. Ale holt nemusím chápat vše. A tak si klidně zajdu zalétat s nebazarovýma letadlama na louku a bude mi fajn. Já se holt do těch Alp s mou prací a rodinou nedostanu co 14 dní aby to stálo za to nějak řešit :)
pepin

#374 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: Nechápu ty tvoje myšlenkové pochody,že to tam rozlámeš a proto je lepší s sebou gumovice.

)

ale zrovna tak já nechápu někoho, koho na jeho kapsu ve výsledku vysoká investice do modelu ukotví s větroněm k létání na pouze ideálních přistávacích plochách, prostě každej jsme jinej, já, kdybych to neměl do Itálie tak daleko, tak mám karaváč v Alpách a né na bezvýznamné místní bouli na Rané :lol:
pepin

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#375 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:Nějak jsem tomu co pepin pise prestal pred par příspěvky rozumet. Nedávno tu myslím hájil poliše. Ted to vypadá že mezi kuličkama a kompozitem uz nic není a kdo nelétá v Alpách je mamlas. A to o těch bazarovkách jsem uz nepobral vůbec. Ale holt nemusím chápat vše. A tak si klidně zajdu zalétat s nebazarovýma letadlama na louku a bude mi fajn. Já se holt do těch Alp s mou prací a rodinou nedostanu co 14 dní aby to stálo za to nějak řešit :)

pokusím se vysvětlit, FPV je pro mě jako smysl počinu to před lety zde uveřejněné video, jak někdo létá v horách se supy, to, co zde předvádíte, je tuningaření filmování klupek hnoje na bezvýznamných přeletech.přez pole pšenice a vesnice v místě bydliště.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“