smesovani...help

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
pricesek

smesovani...help

#1 Příspěvek od pricesek »

Jsem zacatecnik v RC a mam problem. Koupil jsem si Flash 5x a k tomu primac Jeti rex 5 plus. Kdyz jsem to cele zapojil tak nic (primac nereagoval na zednej povel) tak jsem to vyzkousel z primacem co byl u flashe a jelo to.
Kdyz jsem se ptal kamarada co tomu trochu rozumi, tak me rekl ze problem je v tom ze Flash ma dvoji smesovani a rex 5 ne...
Je nejaka moznost jak ten promac s tim Flashem rozbehnout ?
Diky moc za odpoved..
Dave0402
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Dave0402 »

A jaky mas krystal v tom Rexikovi?
Jestli jsi tam dal ten, ktery byl v prijimaci Hitec (predpokladam ze je to prijimac Superslim), tak ten ti opravdu nebude fungovat, protoze tento prijimac ma dvoji smesovani a Rex 5 ma jednoduche.
Do Rexe musis koupit krystal s jednoduchym smesovanim.

Vice o jednoduchem/dvojim smesovani se dozvis tady: http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=15&r=1102414621
pricesek

#3 Příspěvek od pricesek »

No to bude si ten problem, Dal jsem tam krystal ze Superslim. Tak ze kdyz tam koupim krystal pro jednoduche smesovani tak to s tim Flashem pojede?
Musit teda koupit s jednoduchym do flashe i do rexe, nebo staci jen do rexe?
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

Přečti si ten můj článek ještě jednou a uvidíš.

Do vysílačů přece žádné krystaly s rozdílným směšováním nejsou. Tam je vždycky jen jeden, nejlépe od výrobce vysílače a co je v přijímači je vysílači šumafuk. To je problém čistě a jen přijímače.
cuki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cuki »

ve flashi si nechaj ten krystal co tam je, len si zisti jeho cislo kanalu (frekvenciu) a chod si do obchodu kupit krystal od Hradce Kralove s totoznym kanalom aky mas vo vysielaci... predavacovi povec ze potrebujes krystal jednoducheho smesovani do Rexe a s kanalem aky mu povies... myslim ze keby si sa toto spytal predavaca, tak ti to hned vysvetli a doporuci vhodny krystal...
pricesek

#6 Příspěvek od pricesek »

diky vsem, uz v tom mam jasno
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“