Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#646 Příspěvek od graup15 »

A tady je videjíčko Vikinga se servy Futaba 3172SV.
Zatím má nalétáno maličko, tak se za čas uvidí, jak si serva povedou.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8lCVLTwhyvs[/youtube]
mirek100
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé, či mých přátel

#647 Příspěvek od mirek100 »

graup15 píše:Ten muj mazlik je fakt mazlik:-) ...

Na fotce P1110314.JPG je vidět umístění antén. Jak moc jsou antény náchylné na ohnutí nebo vůbec poškození třeba při přistání do vyšší trávy nebo při transportu? Máš na trup nějaký futrál? Nepřekáží ty antény při manipulaci s trupem?
graup15

#648 Příspěvek od graup15 »

Je to jediné a asi i ideální místo,kde má přijímač (konce antének) vždy signál.
Vzhledem k provedení antének (koaxiál),musíš být na ně přiměřeně opatrný..tak to prostě je.
Při přistání do čehokoli to problém není. Při transportu,to prostě chce s rozumem!!

Jinak, v dřevěnce (Elipsoid) mám 3S-5000 40/50C a Ri teda hodně překvapil (viz fotka).
Sice z ní tahám jen cca 30A, ale prostě jsem měl asi štěstí na baterku.

Přez zimu budu muset nastartovat horkovzdušku a překroutit křídla. Aby to letělo rovně,mám natrimované křidélka skoro 4mm mimo rovinu odtokovky. Na klidný let jde o prd, ale jak to rozjedu rychleji...tak začne veselo:-( :-)

Ale jinak se dá. Pomalu začínám uvažovat,jestli by přeci jen nešel ten FPV kompozit stvořit.:-) :-) Tam se s křídlem prát nemusím (většinou) :-)

Záznam z letu ze setkání FPV cvoků...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dwrcCvCMMzg[/youtube]
Přílohy
DSCN0020.JPG
mab
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od mab »

Neuplynul ani rok a je to tu zas. Kouslé servo na křidélku, tentokrát v nule a tak to ani nebylo velké drama. Je to opět proslulý Hyperion DS095-FMD.

Jaké mi doporučíte serva do křidélek? Prohodím je obě, ať mám chvíli klid.
Napájeno mám z 4x nimh eneloop, nebo u motorového trupu z bec 5V.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#650 Příspěvek od jindraj »

zvaž ty Futaby - buď 3150 nebo 3172 - obojí funguje, ty 3172 mají ještě jemnější chod a větší možnosti. Spolehlivost - zatím jsem nenašel nic, co by jí zpochybňovalo. Otázka je, zda nezačnou chytat vůle - to ale bude ještě chvíli trvat než se otestuje.
graup15

#651 Příspěvek od graup15 »

Naštěstí,vždy odejde motor..tím se servo rafne v buď nulové,nebo malé výchylce. Přistát není problém.
Taky jsem čekatel až mi servo odejde,pak už mám vymyšlené jak do kovových rámečků dám MKS.
Ale teď ne,nejsou kajdy:-(
Pro Jindru..chtěl jsi vidět jak vypadal ten držák kamery Contour. Tak na obr.
Přílohy
IMGP0475.jpg
IMGP0412.jpg
graup15

#652 Příspěvek od graup15 »

Na stránkách Martina PiNa Pilného jsem našel parádní videa..vystihují přesně heslo..je nejlepší být zdraví a bohatý .....Což nejsem :-( :-(

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IyWTbAbkcgI[/youtube]

Jen pro představu, pomáhal jsem podobnou orchydej (krávu velikou ) stavět a náklady jsou 260 000 kč.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iNhkVuA9Guc[/youtube]
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od Milan Nes »

sakra tomu vikoušovi ten kužel v červené barvě sedící k celému éru ale sluší ...

hele vem si to tak si alespoň průběrně "chudej" a zdravej :-d sou lidi na tom hůř :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Dzordzik

#654 Příspěvek od Dzordzik »

To máte tak. To se vezmou 2 sponzorované modely po čtvrt megu každej, pak se s tím hodně lítá a hodně natáčí, pak se to průměrně sestříhá a je z toho průměrné video, ze kterého průměrně chudej čech hýká blahem. Postavit ti takové modely někdo před dům, za odpoledne s Kloboukem uděláš video lepší.
Taky jsem si párkrát udělal radost ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cym9pgTgnU0[/youtube]
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od jindraj »

v pátek přišel Mobius s 2go objektivem (klon GoPro), tak jsem ho hodil v sobotu a v neděli na hřbet a jiné končetiny Vikoušovi a docela jsme si zablbli. Uznávám, moc supů hnědých tam není ... ostatně termika nebyla prakticky žádná, ale nějakého ptáka jsem tam nakonec na 4:07 taky potkal, tak se to snad taky trochu počítá :) Kvalita je překvapivě dobrá - což na YouTube není až tak patrné i ve fHD, ale v masterfilu, je to pro mě příjemné překvapení. Většina je toho točená na ten užší úhel záběru (i tak dost široký) ... ten široký je obravdu brutálně široký. Podle všeho to není žádný SW ořez, ale využije jen jiný výřez ze snímače, který má rozlišení v kždém směru o cca 1/4 větší než fHD.

Jinak Vikouš si kamery prakticky nevšimnul. Dělal jen malinko větší aerodynamický kravál na průletu, ale ani kamera na konci křídla ho nijak nedráždila (samozřejmě s cca adekvátním protizávažím). a to jsem ji tam heftnul jen oboustrankou a izolepou. Vypadalo to jako bolavá noha, ale létalo to v pohodě.

ideálně si zvětšit a zapnout 1080p

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4uWmkpY_z6o[/youtube]
Přílohy
mobius-viking-02.jpg
mobius-viking-01.jpg
mobius-viking-04.jpg
mobius-viking-03.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od Milan Nes »

moc pěkné co stál ten klon ...
SOVA is YouR CO-pilot

jindraj
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od jindraj »

Milan Nes píše:moc pěkné co stál ten klon ...

byla to už sada s tím Mobiusem ... v krabičce se mi tam teď válí i ten origo standardní (85° objektiv)http://www.revotech.cz/produkt/kamera-mobius-actioncam-2go/

jooo byl to nádherný den ... jsen jsem se trochu přismahl :)
Přílohy
_MG_0236.jpg
_MG_0334.jpg
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od Milan Nes »

počasí bylo super, taky sme byli lítat ale chvílema to lehce nosilo a pak proti tomu brutal vyhnívka (pravda nelítal sem s termikem ale s Optimou a levejma rukama :))
(akorát sem zjistil že sem si nenamatlal krk tak sem taky trochu jako rak :) )

moc zajímavá kamera, za ty prachy to stojí za hřích díky moc za odkaz
SOVA is YouR CO-pilot

jindraj
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od jindraj »

občas se mi hlavou mihne nějaká myšlenka (ne moc často, ale zadaří se) a některá z nich se týká i setupu a konfigurace letadel. U jiných letadel jsem v takovém případě kouknul na RCAlbum a obvykle našel několik kousků pro srovnání a inspiraci. Člověk viděl, na jakou váhu jdou postavit, čím to jde osadit a s trochou štěstí se i dočetl nějaké údaje a postřehy nebo sem tam našel i nějakou fotku, co napověděla.

Teď mě napadlo něco u Vikinga chtěl jsem zalovit a prdlajs - ani jeden v databázi (uznávám, že tam nemám ani toho svého). Na to kolik vím že jich létá mě to překvapilo.

čímpa to, že zrovna tyhle letadla tam lidé nemají (ani ti, co tam mají lecjakou jinou poletuchu)? - když vyfiltruji tunu "káček" a zástup Minicorad, tak tam je po jednom kousku od pika, cerese, emjoye ... no nic moc ... přeci to není taková exotika na to kolik toho vídám kolem sebe .
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od jindraj »

ST píše:Dneska jsem konečně přišel na to co mi kurví křídla u Vikinga 2E. A je to opravdu k posrání. :evil: Jelikož nosím křídla v přepravní krabici nastojato, tak jsem v poslední době nechápavě zíral na to jak se mi štípou konce křidílek u centroplánu. Došlo to tak daleko, že u jednoho konce mám už 3mm užmoulaný konec a u druhého křídla se to začíná projevovat taky.
Kurvítko je pochopitelně v termických obalech křídel. Ten, který to vyrábí tam zašije šňúru a konec té šnůry zataví plamenem. No a to je to o co se ty konce křídel olamují. Prostě vychytávka jako prase. Jsem z toho totálně na prášky a nasranej neskutečně. Dávejte si na to bacha a doporučuju ty zatavené konce odstříhat. Proč já musím mít doprdele takovej pech... Ulámané konce si spravím, ale tohle jsem fakt nečekal. Mít po ruce toho co šije ty potahy tak se asi neudržím... Omlouvám se za ty výrazy, ale jinak to asi nešlo. :evil:

... byl jsem se zničit a psychicky spravit na kole a tak to spravím a bude to zase OK .

včera jsem při hledání čehosi o Vikingu narazil na tuhle Standovu zmínku z loňska .... původní vlákno je bohužel již zamknuto, tak zkusím zde, nové nechci zakládat.

Vlastně mám jen dotaz, čím ten obal ničil křídlo - neumím si to úplně přesně představit (chápal bych, že se křídlo nějak škrábne ale nevím, jak to kus klapky odlomilo?) a tak nevím na co dát bacha. Ve zbytku vlákna jsem našel ještě v téhle souvislosti zmínky o provedené opravě a pak nějaké narážky na přepravu v boxu. Nějak mi to nedává smysl. Tak kdyby mě mohl někdo z účastníků ochytřit o co šlo slovem či fotodokumentací, abych věděl jak pokud možno Vikoušovi neublížit zbytečně, budu rád. díky moc J.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“