Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#376 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:Ted to vypadá že mezi kuličkama a kompozitem uz nic není a kdo nelétá v Alpách je mamlas.

ano, kuličky a kompozit mi přijdou jako dvě nepřekonatelnbé koncepce , obě mají opravdu něco do sebe.

kdyby to v pohodě šlo, opravdu mi věř, že bych zítra raději nežli na Ranou odjel polétat jako větronář do Alp.
pepin

#377 Příspěvek od pepin »

jindraj píše: A to o těch bazarovkách jsem uz nepobral vůbec. Ale holt nemusím chápat vše.

pokusím se vysvětlit, Dalibor nedá dopustit na Vikinga, pokud by ho prodával a já ho koupil, stávám se okamžitě a nenávratně majitelem bazarového šrotu :lol:
graup15_junior

#378 Příspěvek od graup15_junior »

Pepine, neodsuzuj neco, na co nemáš prachy :-)))
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking2-E-6Kw a projekty mé či mých přátel

#379 Příspěvek od Genagen »

jyrry píše:Chceš rozsyp? Frézoval jsem to předloni kolegovi... :-)
Honza_P38.jpg

Na to zatim nemam ani stavebne ani pilotne. Ale co neni dnes...
pepin

#380 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:Pepine, neodsuzuj neco, na co nemáš prachy :-)))

viking je finančně maximálně jedna sezona na Raný s easygliderem, :wink: stačí odjet ve čtvrtek a vracet se v uterý a lehce si zpočítáš, co tě ty dva dny kdy nejseš v práci stojí, ale je to fakt o těch prioritách.

Na co si hrajete, Viking je finančně dva týdny s rodinou na lyžích ve Špindlu :lol:

jeden týden si udělat zaletět udělat kapitánské papíry na plavbu na moři do anglie, jeden měsíc si zaplatit jachtu na plavbu v rámci dovolené s partou kámošu :lol: pokud budeš chtít jezdit na trochu slušné motorce, tak si za cenu nového Vikinga koupíš těžkou voježděnou chcíplotinu :wink:

absolutně nejste soudní.klapky na očích.
pepin

#381 Příspěvek od pepin »

graup15_junior píše:Pepine, neodsuzuj neco, na co nemáš prachy :-)))

ted uplně nechápu, na co nemám prachy a co odsuzuji, takže se nad tvým příspěvkem nemohu ani zamyslet, páč nechápu plně kam směřuješ a co jsi mi chtěl naznačit., navíc s těma penězma je to vždy složitý, pokud se nepletu, Dalibor se také občas zmínil o tom, že si nemuže dovolit s kompozitovým erem mlátit na kde jaké lokalitě, no a vzhledem k tomu, že já se pohybuji pouze na kdejaké lokalitě, nemohu si dovolit vsadit pouze na JEDNU KARTU--JEDNOHO MAZLÍKA, na sezonu tu musím mít výbavu modelu, které nemám šanci umlátit.

soráč, ale mě se opravdu líbilo to prvotní video, kde letí FPV ero s těma supama a to, co vy tady vytváříte, je pouze technologický vývoj po kterém jednou místo z Bubákova severu doletíte na Bubákov jih a pokud to pujde dobře, doletíte přez ty kupky hnoje až na Ukrajinu :lol:¨

přijde mi prostě fakt divné, co tu pořád trénujete a ladíte s ohledem na to, co jsem viděl třeba za videa od trappyho a s obyčejným samobrkem, navíc opravdu v pionýrských dobách fpv.

ale asi by se měla ta debata--rc mániovská komunita fpv vývojáři, versus teoretik pepin po pár pivech ukončit, páč to nikam tutáč nepovede a jen vás budu v tom vývoji brzdit, což by mělo jednoznačně celosvětový dopad na vývoj provozování modelu fpv a to si na triko vzít opravdu nechci.

ted už budu pouze tiše sledovat, jak Dalibor , co by propagátor nepřekonatelného univerzálního kompozitového modelu do všech možných podmínek, přejde plynule na další univerzál, dvoutrupý žbrdlinkový univerzal :lol:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od jindraj »

pepine neznám tě osobně, ale posledních pár příspěvků imho celkem zbytečně špikuješ sarkasmy, shazováním čehokoliv, co není podle tvého a jízlivostí která mě osobně přijde za hranicí přátelského škádlení (ale to si mezi sebou posuďte sami jak to máte hozené, možná to mám jen bez tréningu u piva trochu citlivěji nastavené). Nevím jestli si po těch pár pivech co uvádíš uvědomuješ, jaký je jediný možný vývoj takových rýpanců. Buď ti tady budou lidi oplácet stejnou mincí a zvrhne se to nevyhnutelně v pohapustý flame, nebo tě ostatní nechají v rámci snahy o zachování nějaké jakés takés slušnosti a přátelské atmosféry vykecat a nebudou do toho rytmu co tu trénuješ naskakovat, budou si myslet svoje a raději se nechají shazovat, než by to hrotili. Zamysli se, zda je kterákoliv z těch možností dobrá.

Ostatně i věcně to ženeš do zbytečných extrémů. Pokud má někdo tu kliku a Alpy se supama za barákem, tak může stejné krůčky a pokusy, jako dělají kluci v Bubákově a nebo obecně kdokoliv v kterékoliv Horní Dolní dělat u těch supů - klika - nic víc. Pokud je někdo pár let vývoje a zkoušení techniky napřed, může také místo třeba 6km dolétnou 40 km (nechme stranou legislativní kontext věci) - náskok, ale také nic víc. Nedostatek žádné z těch podmínek není důvodem, aby se všichni co nemají ty supy za barákem a pár let vývoje za sebou vyprdli na všechno a nedělali nic, protože to zatím nemají šanci udělat tak efektně jako jeden klip, cos někde zahlédl a co se někomu povedl. Tak to nikdy nešlo a nejde. A opravdu nemyslím, že ten tvůj dost specifický lifestyle a ideály jdou aplikovat na lidi okolo tebe a vše ostatní je blbost - takový "svět podle pepina" - jak natvrdo to tu razíš. Jak si psal (to jako jedno z mála dávalo smysl) správně, je to o prioritách. Bylo by dobré si ale uvědomit, že ostatní žíjí v jiných podmínkách, s jinými možnostmi a baví je jiné věci a tedy nevyhnutelně fungují s jinými prioritami a zájmy a shazovat je (myslím ty priority a zájmy - a pokud si to po sobě přečteš v klidu tak to snad uvidíš) tak jak to děláš, je zbytečné.

tak tolik k dalšímu výživnému čistě modelářskémnu tématu, které začalo jako původně věcná debata při pátrání po potenciálních nosičích FPV.
pepin

#383 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:pepine neznám tě osobně, ale posledních pár příspěvků imho celkem zbytečně špikuješ sarkasmy-------
.

určitě si to po sobě ještě přečtu a určitě jsem mohl být mírnější, ale opravdu se sám pro sebe kuli sobě snažím eliminovat, kde je ta hranice, co a k jakému učelu potřebuji a kdy si něco stavím, nebo kupuji prouze pro tu radost, že ted si pořídím něco trochu jiného, navíc se snažím už dopředu i odhadnout, zda je vubec v mých možnostech ten zamýšlený projekt vubec nějak smysluplně posouvat dopředu--jestli jsem právě třeba schopný zaplatit a upravit kompozitový model a nebudu finančně nucen to nějak pytlíkovat a obcházet.

Prostě nějaké věci vidím možná reálněji, nežli jiní, uvažoval jsem svého času o skutečném létání na skutečném větroni a jeden z duvodu, proč jsem do toho nešel byl i ten, že bych si nikdy nemohl finančně dovolit vystrčit zadek z nějakého mateřského letiště a asi bych si nemohl ani dovolit pokoušet se třeba o přelety a s nimi spojené komplikace pokud nedoletíš a sedneš někde v poli.

celá ta debata z mé strany začala na základě dvoutrupého modelu, podle mého je to prostě hovadina, protože i když jsem občas nějaký model sám a pro radost upatlal, ty zkušenosti se vztahují pouze k modelum klasické koncepce, pokud bych ted začal konstruovat model, kde jdou dva trupy do křídla, určitě by ten první model byl zmetek, kde bych namrskal mraky chyb a lámal si podle mého uplně zbytečně hlavu tím, jak to křídlo s těmi trupy rozumě spojit, COŽ NIKDY VYŘEŠIT ROZUMĚ NEMUŽE JÍT je to zbytečně mnoho styčných bodu, kde muže v případě havárky dojít k poškození, proto to za sebe a ze svého pohledu hodnotím jako nesmyslný ulet takto koncipovat učelový model, na to snad mám právo.

já modelařím kuli tomu, abych měl něco, s čím pak mohu létat, někdo jiný ale modelaří kuli tomu, aby se měl stále v čem rejpat, samozřejmě, že pak tu zábavu spatřujeme každý v něčem jiném.

S DAliborem i jeho bráchou se známe osobně, tak to beru tak, že i když něco písnu trochu tvrději, věděj kdo to píše a spíš se nad tím pousmějou páč mě osobně znaj.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od jindraj »

a vovovo tom je :) Pár lidí včetně Dalibora a Bitvoda tu osobně znám a už se těším až někde narazím na tebe s tím slavným karavanem :)

... to já dnes řeším vedle těhle vznešených koncepčních teorií daleko prozaičtější problém - jak odstěhovat na prázdniny na chalupu crodinu i s kolama, golfovýma bagama, koloběžkama, stanem a spacáky pro kluky a zároveň do auta pokud možno naskládat letadla tak, aby se nepotloukla bagáží. Budu to konečně muset pověsit pod ten strop (čemuž jsem se zatím zvládnul vyhnout) tak jdu někam shánět gumicuky, nebo pavouky, nebo něco takového - prostě je to nuda nuda šeď šeď nejen vedle supů, ale vedle čehokoliv
pepin

#385 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:a vovovo tom je :)
... to já dnes řeším vedle těhle vznešených koncepčních teorií daleko prozaičtější problém - jak odstěhovat na prázdniny na chalupu crodinu i s kolama, golfovýma bagama, koloběžkama, stanem a spacáky pro kluky a zároveň do auta pokud možno naskládat letadla tak, aby se nepotloukla bagáží.

něco podobného jsem řešil loni, když jsem chtěl jet na dlouho plánovanou solo dovču po kopcích na Slovensku, chvíli jsem bezradně pobíhal okolo kabria a nakonec jsem to vzdal a jel zase jen na Ranou do karaváče :lol:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od jindraj »

tak teď mě malinko rozhodila představa jak vymejšlím v kabriu uchycení vikouše pod strop, ale už jsem zase cajk a to kafe v té klávesnici nejspíš nic neudělá také - nebylo slazené.
klobouk

#387 Příspěvek od klobouk »

Gumicuky jsou na hovno, použij kurty...
graup15

#388 Příspěvek od graup15 »

on Pepin je hodnej kluk, ale jak se nabumbá,je na pěst :-) :-)
To už nakonec předváděl v Alpách..hihi (shrnuta večerní debata na Saiseru..kdo nelítá na kopci je hovno a hovado..doslovně Pepinem deklarováno :-) Jenže,každému bylo jasné,že prostě jen má opičku na prd..nic ,víc:-)

re Pipin.
Víš, já to myslel tak (aby jsi to pobral), nemám důvod se prsit tím,že přistanu na 3x3m...taky jsou éra těhle profíků na bazaru za pár šupek,protože jsou na srajdu pomlácené. Já (a to jsem udělal i na Saiseru a i kdekoli jinde) ..zhodnotím situaci versus moje schopnosti to bezpečně posadit (model znám hodně dobře a vím co zvládne on a co už né já). No a podle toho přistávám. Takže klidně se přiznám,že např na Rané srabícky odkráčím dolů na plácek a tam sednu. Na Saiseru dokud tam nebyli lidi sedal jsem přez tu pásku k sobě, pak už radši nahoře,kde to bylo bezpečné. Tak se ptám? To je podle tebe srabařina, mít načtený prostor, uvážlivě vybrat lokalitu přistání tak abych z toho neudělal třísky?
Mimochodem, Vikinga už mám 4tý kus (poue jeden jsem rozbil na debilní umístění kamery) a nemůžu si ho vynachválit..to jen,že podle tebe opečovávám jen jednoho:-) A to není jediný kompozit co tu mám.(to není žádné chlubení,rozuměj..jen ti vyvracím to,že je potřeba mít dvacet obouchanců aby jsem si zalétal)
A to FPV...nikomu to nevnucuji, prostě buď ti to baví..nebo ne. Nehledej v tom nějaké duševno.
graup15

#389 Příspěvek od graup15 »

jindraj píše:a vovovo tom je :) Pár lidí včetně Dalibora a Bitvoda tu osobně znám a už se těším až někde narazím na tebe s tím slavným karavanem :)

... to já dnes řeším vedle těhle vznešených koncepčních teorií daleko prozaičtější problém - jak odstěhovat na prázdniny na chalupu crodinu i s kolama, golfovýma bagama, koloběžkama, stanem a spacáky pro kluky a zároveň do auta pokud možno naskládat letadla tak, aby se nepotloukla bagáží. Budu to konečně muset pověsit pod ten strop (čemuž jsem se zatím zvládnul vyhnout) tak jdu někam shánět gumicuky, nebo pavouky, nebo něco takového - prostě je to nuda nuda šeď šeď nejen vedle supů, ale vedle čehokoliv

No, na příští rok co tak naplánovat týden (např na Saiseru..tam mám kontakt na špičkový a levný penzion)?
Pepina přibalíme jako maskota :-)
pepin

#390 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:on Pepin je hodnej kluk, ale jak se nabumbá,je na pěst :-) :-)
To už nakonec předváděl v Alpách..hihi (shrnuta večerní debata na Saiseru..kdo nelítá na kopci je hovno a hovado..doslovně Pepinem deklarováno :-) Jenže,každému bylo jasné,že prostě jen má opičku na prd..nic ,víc:-)
Takže klidně se přiznám,že např na Rané srabícky odkráčím dolů na plácek a tam sednu. .

možná to bylo trochu jinak, seděli jste u svých pulitru jak troubové a čuměli do blba, tak jsem mlel píčoviny, aby se alespon občas někdo zasmál, což se mi jednoznačně dařilo, ano, jsem komediant, i když jak stárnu, tak už opravdu měknu.

ta má věta zněla navíc uplně jinak, ---NA ROVINĚ LÉTAJÍ S VĚTRONĚM JENOM ČURÁCI :lol:

CO SE TÝČE RANÉ, taky na to nemám prachy, abych se neustále přesvědčoval o tom, že po dvacáté to nahoře stejně při přistání zase trochu pomlátím, navíc vzhledem k tomu, že tu v podstatě bydlím, tak mám opravdu fobii z toho, abych nahoře na koupci někomu nezakufroval opravdu hodně blbě třeba v padáku, takže se tam moc nehrnu, respektive pouze tehdy, když už opravdu padáčkáři létat nemohou a nelétají, ale když tam létám, tak tam s kompozitovou učelovkou sedám, jsou to občas nervy, ale prostě to k tomu létání na svahu patří.

nikoho neodsuzuji za to, že tam na sednutí nemá morál, ale at pak nemachruje jak je dobrý pilot, dobrý pilot to tam posadí, kdybych létal F3F soutěže, tak budu za blba už jen kuli tomu, že na to přistání budu nalétávat několikrát, pokud tedy musím naletět několikrát, tak si musím přiznat, že ještě umím hovno.

pokud s tím modelem musím odejít sednout dolu, tak je to ještě horší, ale právě proto mám vesměs spíš bazarovky, páč rozmetat tam ero za za cca 40k, na to vážně každý rok nemám.

jinak když je řeč o bazarovkách, tak když si ty své modely tak nějak proberu, tak jde pokud o bazarovku, tak o model, který byl sice z bazaru, ale nikdy neletěl a byl před dokončením, takže funglovka, pouze za příznivější cenu.

zbytek dořešíme v tý Itálii, no samo, že pojedu :lol:

PS: jinak toto je ta moje dnešní povedená akce, jak jsem ti volal, že jsem nabijel nimháče programem na lipol :lol:

IMG_3246.JPG
IMG_3247.JPG
IMG_3248.JPG
Odpovědět

Zpět na „Kluby“