Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#436 Příspěvek od RiMr »

...popravdě řečeno bych ti na mixéry doporučoval trochu "těžší váhu" - frsky třeba. Nebo JETI. Ten flysky modul bych já osobně na tomto typu létajících zařízení neprovozoval :)

#437 Příspěvek od Drondys »

kycerjaska píše:Do teď jsem lítal na modulu AV-TM002...

To bude dle mého názoru ten samý modul Flysky FS-TM002 jen v s jinou nálepkou a označením.

kycerjaska píše:...Turnigy RF9X-V2 chci proto ze mé nějak začala vadit zadní anténa na modulu...

Turnigy modul nemá vlastní anténu tj. pak je obvykle potřeba k němu anténu připájet. Navíc některé kusy Turnigy modulů mají oproti Flysky modulům výraznější teplotní drift což se projevuje tím, že cca do 15 minut od zapnutí napájení Tx pokud byl Tx předtím delší dobu vypnut ujíždějí a o pár procent středy kanálů. U některých modelů jako jsou heli nebo multikoptéry apod. to může dost vadit. Takže Turnigy modul může být horší volba i když se ti to třeba nezdá.

Modul AV-TM002 stejně jako Flysky FS-TM002 má anténu, která se dá odšroubovat a namísto ní lze připojit anténu s již hotovým konektorem třeba viz tento odkaz s tím, že tem menší konektor se uřízne a na tom prázdném konci, který tím uříznutím vznikne se pak v délce cca 31 mm odstraní z kablíku stínění. Tím vznikne anténa, která se tím větším konektorem zašroubuje do modulu ať už AV-TM002 nebo Flysky FS-TM002, protáhne přes nějaký extra vytvořený otvor v zadní části obalu vysílačky dovnitř a tam se zavede do rukojeti namísto původní interní antény.

Nicméně souhlasím s Rimrem. Pokud ať už nyní nebo i do budoucna uvažuješ o heli nebo multikoptéře pak by bylo lepší změnit modul za Frsky. Kromě možností telemetrie což je třešínka na dortu získáš i lepší vlastnosti včetně lepší stability kanálů.
kycerjaska

#438 Příspěvek od kycerjaska »

Turnigy modul nemá vlastní anténu tj.

Ale ovladač Turnigy 9XR anténu má zabudovánu do rukojeti, takže bych naplno využil jeho možnosti. Přidám také ze lítám jenom na malých modelech, a předpokládám ze zůstanu u nich, možná v perspektivě, ale na to ještě potřebuji cvik.
Drondys

#439 Příspěvek od Drondys »

kycerjaska píše:Ale ovladač Turnigy 9XR anténu má zabudovánu do rukojeti, takže bych naplno využil jeho možnosti.

Jenže ta interní anténa co je v rukojeti Turnigy 9XR je vyvedena naprosto neprakticky na konektor, který je uvnitř slotu na modul a navíc ten mikrokonektůrek snese jen velmi malý počet spojení/rozpojení v řádu okolo deseti apod. a pak s tím mohou být problémy, které se můžou neblaze projevit i ve výrazném snížení dosahu. Takže to budeš muset tak jako tak předělat buď na jiný kvalitnější konektor a nebo připájet do modulu napevno tak jako to bývalo u modulu Turnigy ve staré Trunigy 9X, ale je otázka jestli je tam dostatečná rezerva v tom koaxu. Takže nakonec tu původní anténu v rukojeti asi stejně vyměníš za jinou.

kycerjaska píše:Přidám také ze lítám jenom na malých modelech, a předpokládám ze zůstanu u nich, možná v perspektivě, ale na to ještě potřebuji cvik.

Pokud bys létal jen s nějakým jednoduchým houboletem jako je EasyStar apod. tak by to tolik nevadilo, ale u heli to bude zřejmě problém i v případě malého modelu tj. bude asi dost napříjemné pokud budou s tím Turnigy modulem ujíždět středy kanálů.
holmer83

#440 Příspěvek od holmer83 »

Pánové potřebuji rychlou radu, nastavuji do 9XR quadkoptéru, která před tím létala na jiné vysílačce a mám základní otázku. Kanál 5 potřebuji přepínat třípolohovým přepínačem (letové režimy), jak to nastavit v mixéru, co dát do source a co do switch?? Předpokládám že střední polohu třípolohového přepínače, tzn. IDLE1 si potom budu moci změnit pomocí křivky. Kniply na jednotlivé kanály jsem měl nastaveny okamžitě, ale tohle je hrozně neintuitivní.
EDIT: už jsem na to přišel :)
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
kuba12

turnigy 9XR schema

#441 Příspěvek od kuba12 »

Dobrý den , prosím vás hledám schema k 9XR http://code.google.com/p/gruvin9x/wiki/Circuitry tam mi ne funguji ty odkazy tak jestli by mi tady někdo nezveřejnil to schéma.

Děkují
kuba12

Re: turnigy 9XR schema

#442 Příspěvek od kuba12 »

Nikdo nic nemate schema funguje vám ten odkaz na staženi

Děkují
jez_cz

#443 Příspěvek od jez_cz »

I květák je jen vycepované zelí
kuba12

#444 Příspěvek od kuba12 »

no chtěl sem si stáhnout schema ale nefunguje mi to jestli to někomu funguje ať to sem hodí

Děkují
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

Turnigy 9XR Frsky V8FR-II + Guardian

#445 Příspěvek od bimov.m »

Prosím koukněte na to video napřed .....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4WQatYUiKAY[/youtube]

V tom to videu jsem se více zaměřil na připojení a provoz ..... nic méně mám zato že asi to bude chtít nějak doladit ve vysílačce asi ? Pokud je to mu tak může někdo napsat pod čím to tam mám hledat .

Ještě mě napadlo že ten Guardian může bít ( nemocný )
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Datel
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR Frsky V8FR-II + Guardian

#446 Příspěvek od Datel »

Takže místo toho, aby sis přečetl 75 stran manuálu radši nahraješ 5 minutové video a čekáš, že ti někdo poradí?
Na vině bude Y kabel, zkusil bych ho přepájet nebo raději koupit.
Toro900,SuperZoom,Siesta,Trempík,Fantasy TopmodelCZ,Multiwii QC
Optic 6 Sport 2,4GHz FrSky modul
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od juraj.jurej »

Tu sú výukové vídea na programovanie 4 servového krídla na 9x. (je to to isté) A hlavne študuj.
http://www.ok-rimr.com/
FrSky Tandem X20
bimov.m
Kontaktovat uživatele:

#448 Příspěvek od bimov.m »

Tak že pečlivě jsem dočetl tu detektivku ( manuál ) koukal na ty videa, dal jsem noví Y kabel problém přetrvává :( ....
Easysrar II + Guardian +Turnigy 9XR , DJI Phantom 4 ,
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od Argo22 »

klapky normalne do prijimace.... a namixovat v radiu... na ne zadnou stabilizaci nepotrebujete... pokud dobre vidim z videa tak neni Y kabel potreba na kridelka tak nevim co se tu resi - jedno je do kanau AIL a druhy do AUX...
nema to kridla a prece to leti :D
mate

nastaveni 9XR chcipnuti spalovaciho motoru

#450 Příspěvek od mate »

Zdravim,nevim mozna to tu nekde je ale nenesel jsem.
potreboval bych poradit jak nastavit tzv.chcipak spalovaciho motoru u 9XR.
Dekuji.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“