F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.
Jenon listy..? vse ostatni je jine..? napriklad konstrukce rotorove hlavy, tahla apod.? 
Juras_rs2 píše:Jenon listy..? vse ostatni je jine..? napriklad konstrukce rotorove hlavy, tahla apod.?
---
Posloužit jsem mohl jen s těmi listy, možná se ozvou jiní se zkušeností.
Ok.
Nevadí, díky moc.
Ptám se proto, že f49 je někde prezentována jako vylepšená f45.
Nevadí, díky moc.
Ptám se proto, že f49 je někde prezentována jako vylepšená f45.
Podle obrázků tak spodní rám vypadá jako z plastu.
Vrtulník nelétá, jen se točí dokola
Ahoj,
nedávno jsem si pořídil F45 od MJX... Samozřejmě dostával ze začátku dost nakládačku jelikož se teprve seznamuju..Cca po týdnu se začal při létání pouze točit dokola. Mrknul jsem tedy na zadní vrtulku a zjistil, že je "sežvejkanej" pastorek.. Dobrý, nic se neděje... Objednal jsem novej a nakonec i s motůrkem (a pastorkem na něm) vyměnil. Jenže vrtulník dělá stále to stejný.. Přiznám se, že už jsem v koncích a tak jsem doufal, že by mi někdo dokázal poradit jestli jsem někde neudělal nějakou fatální kravinu...
Díky moc,
ahoj Kuba
nedávno jsem si pořídil F45 od MJX... Samozřejmě dostával ze začátku dost nakládačku jelikož se teprve seznamuju..Cca po týdnu se začal při létání pouze točit dokola. Mrknul jsem tedy na zadní vrtulku a zjistil, že je "sežvejkanej" pastorek.. Dobrý, nic se neděje... Objednal jsem novej a nakonec i s motůrkem (a pastorkem na něm) vyměnil. Jenže vrtulník dělá stále to stejný.. Přiznám se, že už jsem v koncích a tak jsem doufal, že by mi někdo dokázal poradit jestli jsem někde neudělal nějakou fatální kravinu...
Díky moc,
ahoj Kuba
Re: Vrtulník nelétá, jen se točí dokola
No a ten starej motůrek s ožvejkaným pastorkem běhal?
Běhá správně ten novej? Točí se na správnou stranu, nejsou přehozený přívody...?
Běhá správně ten novej? Točí se na správnou stranu, nejsou přehozený přívody...?
Grazlll píše:Ahoj,
Díky moc,
ahoj Kuba
A vzlétne? jestli ne tak hl. motor nestíhá je po něm,jestli vzlétne a točí se ve vzduchu tak to vypadá na řídící jednotku, asi gyro. Podle toho co píšeš tak asi dostal dost ran, ještě je tam trimovací kolečko, jestli se nepletu, to jsi zkoušel?
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
No,
tak trochu jsem předpokládl, že zapojení motorku bude správné..Přehodil jsem polaritu a už vzlétne, nicméně i ve vzduchu dost zmatkuje...je téměř neudržitelnej...Zkusim ještě najít ten trim a případně seřídit vysílač...
Díky za rady!
tak trochu jsem předpokládl, že zapojení motorku bude správné..Přehodil jsem polaritu a už vzlétne, nicméně i ve vzduchu dost zmatkuje...je téměř neudržitelnej...Zkusim ještě najít ten trim a případně seřídit vysílač...
Díky za rady!
Kámoš má úplně stejný případ. Ale do detailu stejný, myslel jsem, že to vlákno zde založil on.
Prozatím jsem zjistil, že jeden článek baterky má 0,7V a jeden má 4,34V
Prozatím zkouším baterku oživit, pak sem písnu. Pokud baterka má jen 5V (a za letu možná i daleko míň), může to dělat cokoliv.
Prozatím jsem zjistil, že jeden článek baterky má 0,7V a jeden má 4,34V
Prozatím zkouším baterku oživit, pak sem písnu. Pokud baterka má jen 5V (a za letu možná i daleko míň), může to dělat cokoliv.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Ahoj, ja to mel na f49...To je prakticky ten stejny vrtas.Mel jsem pridrenej zadni motorek.Navic kdyz tam davas novy,tak si dej bacha na montaz.Je tam hrozne malo mista mezi plastem a pastorkem.Temer to dre o plast.Ja na to dosel taky az pak.No chvili to trvalo nez jsem ho dal do spravne polohy.Takze ti muze malinko drit a nestiha.Tim se ti muze tocit vrtas.
Pánové vlákno o mjx 45 je už založeno, nezakládejte nové, snažte se hledat.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
Ahoj,
u V912 ( obdoba F46) mě postihl stejný problém. V módu 2, chci letět dopředu, ale reaguje jenom jedno servo, takže se vrtulník začne otáčet. Po prohození kabelů reaguje stejně, ale otáčí se na druhou stranu. Jestliže knipl dám do levého vzdáleného rohu, pak reagují serva obě a letí dopředu. Totéž platí pro pravý dolní roh - letí dozadu. Takže vlastně všechno funguje, ale jaksi "nakřivo". Předpokládám, že se vysílač, nebo dekodér přijímače přepnul do módu platného pro jiný model - možná quadkoptéry. Jestli ti serva fungují jak mají, pak jsem ti moc nepomohl - alespoň jsem to zkusil
u V912 ( obdoba F46) mě postihl stejný problém. V módu 2, chci letět dopředu, ale reaguje jenom jedno servo, takže se vrtulník začne otáčet. Po prohození kabelů reaguje stejně, ale otáčí se na druhou stranu. Jestliže knipl dám do levého vzdáleného rohu, pak reagují serva obě a letí dopředu. Totéž platí pro pravý dolní roh - letí dozadu. Takže vlastně všechno funguje, ale jaksi "nakřivo". Předpokládám, že se vysílač, nebo dekodér přijímače přepnul do módu platného pro jiný model - možná quadkoptéry. Jestli ti serva fungují jak mají, pak jsem ti moc nepomohl - alespoň jsem to zkusil
Tak jsme baterku oživili, asi je OK, protože tam nalezla celá kapacita a při vybíjení klesají oba články zhruba stejně.
Vrtulník se ale stále chová divně, ani jsme ho neodlepili od země. Problém je jednak se směrovkou (buď se točí doleva nebo doprava, nelze vytrimovat aby se netočil. Reakce směrovky je děsivá - roztočení je "na plný knedlík" i při malé výchylce kniplu. Buď na jednu, nebo na druho stranu.
Pak jsme ho zkoušeli roztočit v ruce, a kloní stále doprava a dopředu, také se nedá vytrimovat.
Kámoš ho pošle na reklamaci, vypadá to na elektroniku. To tedy moc nevydržel, letěl s ním tak 10x
Prodejci volal a ten se staví k problému celkem kladně, tedy aspoň zatím po telefonu.
Vrtulník se ale stále chová divně, ani jsme ho neodlepili od země. Problém je jednak se směrovkou (buď se točí doleva nebo doprava, nelze vytrimovat aby se netočil. Reakce směrovky je děsivá - roztočení je "na plný knedlík" i při malé výchylce kniplu. Buď na jednu, nebo na druho stranu.
Pak jsme ho zkoušeli roztočit v ruce, a kloní stále doprava a dopředu, také se nedá vytrimovat.
Kámoš ho pošle na reklamaci, vypadá to na elektroniku. To tedy moc nevydržel, letěl s ním tak 10x
Prodejci volal a ten se staví k problému celkem kladně, tedy aspoň zatím po telefonu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
Plha se hlásí....Pro oživení na tomto fóru trochu bláznivý let s mým modifikovaným F-45 na : https://www.youtube.com/watch?v=60gmnu3c8Qg
Prosím majitele o změření rozměrů orig. vysílače MJX GR-129. Stačí mi šířka a výška bez základny antény a ucha. Případně alespoň slovně srovnání třeba s Turnigy 9X.
Děkuji
Děkuji