Bubákov - nejen o Vikingovi

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Bubákov - nejen o Vikingovi

#391 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:No, na příští rok co tak naplánovat týden (např na Saiseru..tam mám kontakt na špičkový a levný penzion)?
Pepina přibalíme jako maskota :-)

no pokud byste mě vzali, tak jasně že ano :) ... po dnešku mám vyřešený i to uchycení pod stropem. Jsem netušil, co v tomto ohledu moje auto dokáže :)
graup15

#392 Příspěvek od graup15 »

Jsem zvědavý na toho Mobiuse co máš. Klidně to přilep na trup izolačkou a testni. Taky o něm přemýšlím:-)

Jsem docela zíral,jak jsou tady od sebe mod letiště blízko :-)
Přílohy
Pavlikov.gif
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#393 Příspěvek od jindraj »

Mobius uz dnes letěl na křídle. Rovnou na konci :) ... Kdo se bojí ... Znáš to. Jenom mi při druhém startu došla baterka a je pod mrakem. Tak tě záběrů zatím moc není. Ale teď dobíjím a když vydrží počasí a nebude lejt tak půjde do vzduchu znovu. Pak bych ti to hodil do ůschovny aby sis to prohlédl.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od Genagen »

graup15 píše:No, na příští rok co tak naplánovat týden (např na Saiseru..tam mám kontakt na špičkový a levný penzion)?
Pepina přibalíme jako maskota :-)

Ja jsem pro! Klidne i letos :-)
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Jsem zvědavý na toho Mobiuse co máš. Klidně to přilep na trup izolačkou a testni. Taky o něm přemýšlím:-)

tak mám z něj kilometry videa - první dojem je velmi ... velmi dobrý. Ostrost obrazu, podání barev, vše celkem sedí. Nad očekávání dobře zvládá protisvětlo ... zcela minimální odlesky (flare) a celkem solidně a uvěřitelně podaný přepal (slunce uprostřed záběru nenatočí nic a je jen otázka, jak civilizovaně to podá - a Mobius s tímhle objektivem to podává celkem velmi schůdně). Jediné, co bych vytknul kdybych hledal hnidy jsou malinko skokové změny expozice při rychlejších změnách světlosti scény. Nicméně musím být spravedlivý a přiznat, že podobně skokově mi expozici mění i Canon 5D mII, který stojí i s objektivem 20x tolik i třeba iSaw kamerka, která stojí 4x tolik než tenhle benjamínek.

Naopak s ohledem na rozměry, tvar a hmotnost - tedy parametry klíčové pro letadlo, je tohle aktuálně asi optimum z běžně dostupných věcí - a za tu cenu ... Váží to 1/2 GoPro, je to tvarově pro letadlo mnohem použitelnější a lépe přidělatelné, a to při kvalitě záznamu, která je při letmém porovnání s GoPro imho celkem srovnatelná. Ne zcela triviální, ale teoreticky možná výměna optiky a za jinou s jiným úhlem záběru je bonus navíc.

Za mě tedy zařazuji do stálé výbavy a jdu si udělat nějaké důstojné uchycení, abych nešašil tolik s tou izolepou.

první sestříhané video se spoustou záběrů z Mobiuse a Vikouše jsem dal SEM.

Rád ti pošlu i soubor jak jsi chtěl, protože trubka to opravdu celkem pochroumá a kvalita utrpěla, když to vidím vedle sebe dost. Jen si řekni zda chceš uložit fHD zdroj toho sestřihnutého videa (má to 1080p stejně jako originál surová stopáž a cca 1 GB - kromě střihu a ztlumení audio stopy bez jakéhokoliv zásahu do barev, světla a i ostrosti), nebo nějaký opravdu surový soubor - pak je ale otázka jaký - většinou jsou to dlouhé nepřerušené a tedy dost velké záběry, které moc neumím rozseknout bez toho, abych to prohnal střihovým SW - tedy pokud by ses bál, že to střih může ovlivnit. dej vědět
klobouk

#396 Příspěvek od klobouk »

Mobius je super. Jediná chybka mi připadá v tom, že pokud se scéna výrazněji změní, obraz se dost rozpadne. Prostě komprese nestíhá. Viz. třeba tady:
https://www.youtube.com/watch?v=m8hwfEmsIzo
Nebo se pletu a jde někde nastavit větší datový tok ? Nebo je už jiná verze ?
Nebo je to to v originálním failu OK ?
Naposledy upravil(a) klobouk dne pon 07.07.2014 13:54, celkem upraveno 1 x.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od jindraj »

klobouk píše:Mobius je super. Jediná chybka mi připadá v tom, že pokud se scéna výrazněji změní, obraz se dost rozpadne. Prostě komprese nestíhá. Viz. třeba tady:
https://www.youtube.com/watch?v=m8hwfEmsIzo
Nebo se pletu a jde někde nastavit větší datový tok ? Nebo je už jiná verze ?

v nastavení Mobiuse lze se současným FW nastavit 3 úrovně kvality záznamu. defaultně je na střední. změnil jsem obratem na vysokou. Tím se každopádně nesnaží data mačkat tolik. Zvětší se velikost datového toku. Na tohle nastavení jsem zmiňovaný rozpad zatím nezahlédl. Ale mluvím zatím jen o zkušenosti s nějakými 5h záznamu z toho asi jen polovina ve vzduchu - ohstatní byly pokudy na zemi.

Jak jsem psal ... celkem mi rukama prošlo pár kamer a foťáků a trochu jsem si obrazem a i jeho neduhy svého času hrál a tak nějak vím po čem koukat a v tomhle případě jsem i přes nějaké mušky fakt moc mile překvapen a když kouknu na cenovku a rozměry do jakých to napasovali, tak zapomínám i na ty mušky :)
klobouk

#398 Příspěvek od klobouk »

Mohl bych poprosit nasdílet nějak kousek videa s rychlou změnou -např. 5:00 z Tvého videa ?
Celý file, nebo kousek ustřihnou a vyexportovat - ideálně třeba nějak nativně..
Na Y2be se mi tam tedn obrázek úplně vysere a nevím, čím to je. Hodně mi to zajímá. Další problém je v tom, že 2GO je vyprodaný :-(
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#399 Příspěvek od jindraj »

viz SZ ať to tady nezacpáváme logistikou
graup15

#400 Příspěvek od graup15 »

re JindraJ
Díky ,stačí mi surové video již sestříhané. Už i na trubce to vypadá velmi dobře a za tu cenu,jak píšeš netřeba honit mušky.:-)
PS..to tvoje videjko..mooc pěkné. Až mi pošleš přez (např Uložto) zdroják nedojebaný Youtube, zařadím ho do archívu Top videjíček Víkinga!!

Jinak koukám,že už mazlika vodíš pěkně, hlavně ty přistání jsou perfektní!! Včera byla termika jak když vybuchne sopka :-) Tak doufám,že jsi ji využil. (hihi jsem zvadavý co napíše oblejzač kopce Pepin :-),jak si zalétal )
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od jindraj »

video už se uploaduje ... měl by ti zase přijít soubor přes uschovna.cz. hlásí mi to přívě, že to tam na tebe už čeká. Tak dej vědět, pokud by nic nepřišlo. Jinak jó - už si začínáme rozumět. Při tom focení a pózování jsem občas chodil dost na hranu ... znáš to - prej pomalu a nízko .... ideální kombinace pro fotografa ... ale trochu problém pro letadlo :) ale ve finále paráda - z kopce jsme odjížděli všichni celí a bez ztráty kytičky. Bohužel termika u nás nebyla skoro žádná :/. I ptáci pochodovali po poli a vždy to zkusili a zase sedli. Nejbližší stoupáky jsem viděl jižně od nás asi 5 km ... tam se vozili jak ptáci, tak dospělé větroně a padáky, ale u nás vyhnito a i trochu rozfoukáno. A že to nebylo jen mejma nezkušenejma rukama mi potvrdili další 4 modeláři, co jsem se tam nakonec sjeli všichni ve stejném marném očekávání. Holt tentokrát to u nás nějak nevyšlo. Ale i tak jsem si hezky zablbnul.

P.S. pak ti zavolám kvůli jedné technické ...
graup15

#402 Příspěvek od graup15 »

Teď už mám brácha GoPro3, ale porovnej Mobiuse s tím čím jsme létali (před dávnými časy v jiné galaxii:-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=My6uRghC3R4[/youtube]

Byla to ContourHD kamerka a nějak se nás to čím víš,tím líp pořád drží :-)
graup15

#403 Příspěvek od graup15 »

jindraj píše:video už se uploaduje ... měl by ti zase přijít soubor přes uschovna.cz. hlásí mi to přívě, že to tam na tebe už čeká. Tak dej vědět, pokud by nic nepřišlo. Jinak jó - už si začínáme rozumět. Při tom focení a pózování jsem občas chodil dost na hranu ... znáš to - prej pomalu a nízko .... ideální kombinace pro fotografa ... ale trochu problém pro letadlo :) ale ve finále paráda - z kopce jsme odjížděli všichni celí a bez ztráty kytičky. Bohužel termika u nás nebyla skoro žádná :/. I ptáci pochodovali po poli a vždy to zkusili a zase sedli. Nejbližší stoupáky jsem viděl jižně od nás asi 5 km ... tam se vozili jak ptáci, tak dospělé větroně a padáky, ale u nás vyhnito a i trochu rozfoukáno. A že to nebylo jen mejma nezkušenejma rukama mi potvrdili další 4 modeláři, co jsem se tam nakonec sjeli všichni ve stejném marném očekávání. Holt tentokrát to u nás nějak nevyšlo. Ale i tak jsem si hezky zablbnul.

P.S. pak ti zavolám kvůli jedné technické ...

No říkáš jen 5km daleko :-) :-)
Nejsi sám ,kdo má (jednu technickou :-), jen mně nikdo neporadí..musím si to projít vše sám. :-(
To First Person View...má dost technických problémů a jeden se u mne momentálně jmenuje EagleEye...grrr. Si ta mrcha začala žít vlastním životem a přepíná signály jak se jí zachce.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=406mAtu4LMM[/youtube]
klobouk

#404 Příspěvek od klobouk »

Kurva, ale to je docela jiná káva, ten originál. Nevím, proč to youtube tak zkazí. Domnívám se, že to buď produkuje nějaké šumové patterny, které nejdou smysluplně překódovat, anebo, že tam nejni nějaká ta stabilizace, co je u GOPRO A kvůli ní má pak ta vyšší kompáse takovej problém.
klobouk

#405 Příspěvek od klobouk »

Ještě prosím kontrolní otázka. To je ten 170stupňů opajclej Gopro objektiv ? Nebo jsou tam záběry ai z teho Mobius "originálu" ?
Odpovědět

Zpět na „Kluby“