Protiběžné rotory vs. klasika

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
inetMark

#91 Příspěvek od inetMark »

Mne na Lame V4 otocenie potencimetra s nazvom proportional velmi pomohlo. Dakujem.
l2k

#92 Příspěvek od l2k »

Ja jsem take nakonec vse poladil k plne spokojenosti, jeste jsem trosku zvysil gain (zisk gira).
V indooru vse ok, dnes nasledovalo poradne otestovani venku. Moc nefoukalo, podminky takrka idealni. Prvni baterie jsem vylital upne v pohode, vse krasne fungovalo, parada :-). V pulce druhe jsem vsak delal manevr, pri kterem jsem mel packu cykliky nadoraz v jednom smeru a do toho fouklo. Nasledovalo skrtnuti rotoru o sebe a vicemene kontrolovany pad. Vrtulnik nesel na hubicku rovnou, ale celkem pomalu padal. Rikal jsem si ze bude vse ok, ale udelal jsem zacatecnikou chybu - tesne pred dopadem jsem nestahl plyn. Kdyz jsem pak k vrtulniku prisel vypadalo to podle toho: v cudu je kabinka, 3 listy, drzak centralni osy, jedna lyzina, drzak na baterku (ten kousicek se suchacem, co drzi baterii na miste). Ze zacatku jsem byl celkem nastavanej, ale pak jsem opravil drzak baterie pomoci kousku uhnuteho plechu a lepidla, kabinku jsem podlepil paskou, lyzinu jsem slepil a omotal niti napustenou lepidlem (uvidime co to vydrzi). Nakonec budu potrebovat je ty listy a drzak centralni osy..
Jsem rad, ze si to vsechno cvicim na levnem vrtulniku, az budu mit vetsiho, bylo by skoda tak 5x vyssi. :-) Takze letu zdar a u dvourotoraku (typu esky LAMA) POZOR NA VITR.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Gattor »

jojo, nepustit plyn je svinstvo. jsem vycvicenej z Picozze. zhruba pul vteriny pred narazem vzdy stahnu. kupovivu jsem jeste zavaznou nehodu nemel (lyzinu, zadni cast a listy nepocitam). je to paradox, kdyz je vrtulnik ve vzduchu a ty mu uplne stahnes plyn pred narazem, on sleti jak hruska a nic mu neni :) nestahnes, aby nenasledoval trvdy pad a je po nem :)
4 listy 150,- nebo 1 list 1600,-? mam jasno :)
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Pucmeloud »

Já mám na své LAMA 5 na přijímači jen jeden trimr a to s názvem MIXER. Evidentně se jím řídí poměry otáčení rotorů. Objevil jsem docela dobrou metodu, jak toto nastavit bez nutnosti riskovat start. Předesílám, že snažit se nastavit současný rozběh obou rotorů je zbytečné a téměř nemožné.
Stačí natočit trimr v přijímači cca do poloviny a helinu postavit na talíř gramofonu !!! (docela dobře to funguje i na skleněné desce třeba ze sekretáře, nebo na zrcadle...). Přidávejte tahu a uvidíte, že se helina začne točit na jednu, nebo druhou stranu a to ještě dříve, než vzlétne. Pak ubrat - stáhnout - vypnout přijímač a vysílač - pootočit trimrem do protisměru otáčení a zopakovat. Takto jde ten souběh rotorů nastavit naprosto přesně a po odlepení se helina oni nehne !!!!
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Gattor »

EasyCopter k tomu donutit nelze. Stale se bude tocit. Bud vic nebo min, ale stale :)
zdzd

#96 Příspěvek od zdzd »

Pucmeloud píše:Já mám na své LAMA 5 na přijímači jen jeden trimr a to s názvem MIXER. Evidentně se jím řídí poměry otáčení rotorů. Objevil jsem docela dobrou metodu, jak toto nastavit bez nutnosti riskovat start. Předesílám, že snažit se nastavit současný rozběh obou rotorů je zbytečné a téměř nemožné.
Stačí natočit trimr v přijímači cca do poloviny a helinu postavit na talíř gramofonu !!! (docela dobře to funguje i na skleněné desce třeba ze sekretáře, nebo na zrcadle...). Přidávejte tahu a uvidíte, že se helina začne točit na jednu, nebo druhou stranu a to ještě dříve, než vzlétne. Pak ubrat - stáhnout - vypnout přijímač a vysílač - pootočit trimrem do protisměru otáčení a zopakovat. Takto jde ten souběh rotorů nastavit naprosto přesně a po odlepení se helina oni nehne !!!!

Nemusíš to nikam stavět, vem ji zespoda do ruky.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Pucmeloud »

Což je ale nedobře....zkontrolovat motor, tím bych začal.
Pucmeloud
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Pucmeloud »

ZDZD: Taky to tak jde, ale na tom gramofonu je to HiFi :D Nevím, jak máš citlivé zápěstí, ale takové malé nuance v tahu asi rukou nepoznáš...teda já ne.
inetMark

#99 Příspěvek od inetMark »

Uplne to staci vytrimovat na zemi alebo vo vzduchu. Ja v tom taky velky problem nevidim.
inetMark

#100 Příspěvek od inetMark »

Kupil som si centralny hub aj s tymi kratkymi stabilizacnymi tycami (plus dalsie veci, ale to nie je podstatne).
Mam problem s tym, ze ako dam na tu novu centralnu tyc to koncove vyvazovatko (to kovove na ktorom je guma)? Totiz na starom ako vidite bol taky ohyb, ale na novom je zavit avsak nikde na tom kovovom vyvazovatku zavit nie je.
-
Obrázek
-
Obrázek
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Gattor »

jeeee, tohle shanim. kde si to zakoupit?

odpoved: budes muset koupit jeste neco. orig. stabilizacni tyc ma zahyb (jak si psal). a to presne shanim taky :) oboje, tyc i ten zbytek
inetMark

#102 Příspěvek od inetMark »

Aha, takze mam kupit aj ten koniec? No fajn :)

Objednaval som tu:
http://www.miracle-mart.com/store/index ... x&cPath=66

Da sa platit cez PayPal, takze je to ok. Objednaval som odtial uz 2 krat a kamos tiez par krat a celkovo z HK uz mam dost objednavok, takze sa nemusis nicoho bat.

Inac kupil som si kovovu stabilizacnu tyc (ale nie extreme, ale tu klasicku (ruzovu, ci aku).
Staru tyc mam troska kryvu (tú, kde je záhyb), takze budem muset ale lietat nejak s nou kedze tu skratenu nemozem pouzit.
Dobra vec je aj toto: http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=1682

PS: Snazim sa naist na tej stranke, ze co budem potrebovat na zakoncenie tej stabilizacnej tyce, ale este som nenasiel. Zeby toto? http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=1400

Na tomto linku si vyberes model, pre ktory hladas diely a mozes pozerat (u mna je to Lama V4)
http://www.miracle-mart.com/store/index ... x&cPath=80
Pripadne tu mas extreme production upgrade:
http://www.miracle-mart.com/store/index ... &cPath=110
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Gattor »

jooo, diky.

jinak bych na konci ocekaval neco takoveho:

http://img401.imageshack.us/my.php?image=rcdz8.jpg

(spodni obrazek)
inetMark

#104 Příspěvek od inetMark »

A nasiel si ich niekde v shope?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Gattor »

ne, zda se, ze to je urceno pro ty ledkovy zavazi (na baterky). coz je k nicemu. takze jdu hledat dal jinde :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“