ME109 od Lanyu (TW-749)
Děkuji všem za rady ohledně začátků, nákupu cvičného era a technických věcí. Jsem rád, že jsem dal na Vaše rady a i "podlehl" svým obavám. V úterý jsem to byl podruhé zkusit a hurá, dostal jsem Easystara do vzduchu, kde vydržel cca 5-10sekund a šel po křídle k zemi. Zkouším to ale na d obilným polem, takže měkce přistál (200 metrů v poli a jít si pro něj v kratassech nic moc:-). Když jsem ale den před tím viděl, co předcházelo tomu, než jsem ho dostal do vzduchu, byl jsem rád, že jsem začal s Easystarem, protože by to ta stihačka asi nevydržela. Ještě jednou všem moc děkuju a těším se na další pokusy. Snad mi ES přežije:-) a časem budu moci zvládnout i tu Me109. Pokud by se našel nějaký zkušený pilot z okolí Prušánek, dejte mi vědět. Určitě mi neuškodí, nechat si poradit. Ještě jednou díky.
-
pavelnisser
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že tu všichniradí pořídit si nějakého trenéra.
Ale i já jsem začínal na dolnoplošníku.
A moje první éro byl mustang.
Po prvním vypuštění, které dopadlo pádem( po radě, že nemusím házet, že to vyletí samo)..jsem si koupil FMS simulátor. Měsíc každodenního létání, než jsem ho opravdu hodil. Ale ten pocit stál zato. ...
a lítá..a lítá...
podle mě....lítej na simu... a pak zvládneš klidně i messra.
Ale i já jsem začínal na dolnoplošníku.
A moje první éro byl mustang.
Po prvním vypuštění, které dopadlo pádem( po radě, že nemusím házet, že to vyletí samo)..jsem si koupil FMS simulátor. Měsíc každodenního létání, než jsem ho opravdu hodil. Ale ten pocit stál zato. ...
a lítá..a lítá...
podle mě....lítej na simu... a pak zvládneš klidně i messra.
Heinkel He 100 D, Avia S-99, Pilatus PC6 H2 Air America, Hi-tec Aurora9
Díky Pavle za podporu. Škoda, že jsi nenapsal dříve:-) Nicméně, jak jsem psal, už mám Easystar z frcu, vytrimoval jsem si ho na zemi a po několika hodech bez motoru, abych zjistil, jestli letí rovně, jsem to zkusil přes motor. Na simu FMS jsem létal taky s ME109 a přišlo mi to v pohodě. No ale měl jsem strach a nebyl nikdo k ruce, kdo by poradil. Tak jsem radši nechtěl riskovat. Navíc časem ten ES určitě padne do rukou mých kluků. A bude lepší, když jim padne do rukou ES, než ten mezek. Ale pokud to jde hned i s tím mezkem, o to víc se budu těšit:-)
RC model Messerschmitt Bf-109D + PNP výbava
Zdravím,
koupil jsem toto letadlo http://www.hangar2.cz/katalog.php?kat=& ... stav+filtr , ale nějak jsem si nevšiml, že je bez RC soupravy
Může mi někdo odhadem říct, kolik mě bude ještě stát model zprovoznit? Jistě jste poznali že jsem lajk
Předem děkuji moc, třeba i za konkrétní věci, které bude potřeba koupit.
koupil jsem toto letadlo http://www.hangar2.cz/katalog.php?kat=& ... stav+filtr , ale nějak jsem si nevšiml, že je bez RC soupravy
Re: RC model Messerschmitt Bf-109D + PNP výbava
Ahoj nooo jestli jsi ještě s ničím nelétal, tak tento model asi není dobrá volba!!? Jinak baterie cca 400kč Nabíječka 800? no a vysílač tak to je podle toho,jaký by si koupil Třeba TURNIGY cca 2000?? Nebo nějakou obyč cca 1000kč
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
Re: RC model Messerschmitt Bf-109D + PNP výbava
Jestli jsi opravdu začátečník, tak mezka na nějaký čas odlož, projdi si sekci Letadla - začátečník a kup si potom nějaké cvičné hodné letadlo.
Začínat rc létání s malou stíhačkou = 100% havárie.
Začínat rc létání s malou stíhačkou = 100% havárie.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: ME109 od Lanyu (TW-749)
Protože se jedná zřetelně o stejný model a podobné osudy, tak jsem to sloučil.
Právě jsem koukal, jak se sem dostalo tolik příspěvků najednou 
Jinak doporučuji třeba beta 1400 s tou se létat naučíš, tohle prostě rozstřelíš!! Je škoda si létání znechutit během několika sekund!!!
Jinak doporučuji třeba beta 1400 s tou se létat naučíš, tohle prostě rozstřelíš!! Je škoda si létání znechutit během několika sekund!!!
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
...uvedený stroj už vlastním 3 roky, osobně bych ho nedoporučil nikomu i jako pokračovací model po Easy Staru nebo jiném školním modelu.