Phoenix RC

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FreeZeee

Re: Phoenix RC

#1246 Příspěvek od FreeZeee »

Originální HW klíč? Je to kupovaný z RCkingu, tak doufám že ano. Jinak, kam tedy přesně mám zadat dotaz? RC a všechno okolo je pro mne španělská vesnice :D
elektrik

#1247 Příspěvek od elektrik »

HW klíč na Phoenixu je jen USB kabel, přičemž je v jeho polovině taková krabička o velikosti cca 5cm na délku. Ten jak se zdá máš....

Tedy musíš nejprve nastavit a nakalibrovat ovladač. Jelikož Devo 10 není standardní rádio, které je v simulátoru přednastavené. Musíš si ho nastavit pomocí průvodce. Tedy zapni simulátor, napoj kabel do PC a do vysílačky a pak klikni v simulátoru na volbu SYSTÉM a dále na VYSÍLAČ. Zde si projeď konfiguraci vysílače dle průvodce... tím bys měl mít problém vyřešený.

El.
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
FreeZeee

#1248 Příspěvek od FreeZeee »

A tady mi ho právě Phoenix nevidí, hw klíč detekuje že ho připojím ale radio ne, proto se ptám, jestli je k tomu potřeba ještě něco dokoupit (na zahraničních fórech u Devo 7 psali něco o redukci 3,5 jack stereo na 3,5 mono) a nebo jestli je něco potřeba nastavit na radiu případně nějaký speciální zapínací postup.
MaxKin

#1249 Příspěvek od MaxKin »

Já to měl podobné..............
Zapnul jsem PHOENIX , zapnul vysílač a pak teprve jsem zapojil Jack .
pak to šlo :lol:
FreeZeee

#1250 Příspěvek od FreeZeee »

To už jsem myslím zkoušel ale díky, vyzkouším to i s jiným pořadím :D
scarabeus

#1251 Příspěvek od scarabeus »

Aby nedoslo nahodou k mylce - vetsina vysilacek se pri zapnuti simulatoru zapne sama pri pripojeni k Jacku 3,5 nebo jinemu konektoru. Tzn. nezapinej vysilacku samotnou. Aspon u me DX7 je to tak, ze pokud vysilacku zapnu, simulator ji nenajde.
elektrik

#1252 Příspěvek od elektrik »

Souhlasím se Scarabem. Vysílač musí být ve vypnutém stavu... tak to fungovalo i u mě na DX6, DX8 i na DX9. Aktivoval se sám, jak se konektor zapojil do učitel/žák konektoru.
Katana MX, Click 3, Toro 900, Scimitar, TBS Discovery, DX9
niky79

#1253 Příspěvek od niky79 »

Stejne tak to je na 9XR. Vypnuty.
Ezio

#1254 Příspěvek od Ezio »

FreeZeee píše:A tady mi ho právě Phoenix nevidí, hw klíč detekuje že ho připojím ale radio ne, proto se ptám, jestli je k tomu potřeba ještě něco dokoupit (na zahraničních fórech u Devo 7 psali něco o redukci 3,5 jack stereo na 3,5 mono) a nebo jestli je něco potřeba nastavit na radiu případně nějaký speciální zapínací postup.

Ahoj, ja mam devo 10, a mam do nej nahrany deviation fw 3.0.0 (viz deviationtx.com). Deviation je takovy "root" jako na Android. Vysilac je tim odemceny na spoustu vychytavek (kupa protokolu, modelu, editaci, zaloh, proste mega radio).
Mam phoenix 4 a kablik jack 3.5 mono. Pripojil jsem ho do phoenixu a nastavil vse manualne (jak bylo zmineno), ve vysilaci je treba nastavit default model pro heli i pro letadlo zvlast a pak litat ve phoenixu.
Muzu pak poskytnout konfiguracni soubory a podrobnejsi návod pro nastaveni vysilace ve phoenixu, a pokud zvolis deviation tak i modely.
V phoenixu litam jak heliny tak letadla a vsecko jak na dratkach...:smile:
A vysilac zapinam po připojení k pc.
Edit: ve vysilaci je nutne mit nastaveny protokol na PPM, jinak ho phoenix nenadetekuje. ;-)
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
FreeZeee

#1255 Příspěvek od FreeZeee »

No to bych byl moc rád kdyby jsi poskytl návod apod.
Táta volal do RC Kingu a tam mu řekli, že je nejdřív potřeba připojit jakýkoliv mono jack a potom z toho usb adaptéru, takže PC to už vidí, jenže možná ztroskotal na nastavení, protože jsme to museli řešit po telefonu, pak ještě napíšu.
MaxKin

#1256 Příspěvek od MaxKin »

MaxKin píše:Já to měl podobné..............
Zapnul jsem PHOENIX , zapnul vysílač a pak teprve jsem zapojil Jack .
pak to šlo :lol:

Je to již dlouho (vysílač WALKERA nebo FUTABA .... kdo si to má pamatovat) :?:
Ale asi nej . problém bude to že každý je trochu jiný.... Co tak zkusit si půjčit jiný a pak se orientovat jestli je chyba na SIM nebo TX :) :)
FreeZeee

#1257 Příspěvek od FreeZeee »

U nás by byl problém, protože jinou vysílačku co by to podporovala nemáme a žádný známý také ne :D
FreeZeee

#1258 Příspěvek od FreeZeee »

Tak jsem přišel k dědovi, nastavit na nový profil se mi to nepodařilo (I při max. plynu mi vrtulník nezvlétnul), tak jsem zkusil schéma ovladače Walkera 2401, jenže u toho byl naopak náklon dozadu a dopředu, u Walkera 2601 zase bylo prohozené zatáčení doleva a doprava, tak jsem se zadíval do úprav profilu, u jednoho to dal obráceně a voilá, už to lítá :D
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1259 Příspěvek od kesi »

Zdravím všechny RC maniaky.

Mám Graupnera MX-12 a sim mi při kalibraci nevidí kanál směrovky.

Takže provedu kalibraci bez směrovky a následně při vytváření nového profilu (používám DX6i) jak to tam píše: pohnete s páčkou, kterou chcete, aby byl plyn / pohnete s páčkou, kterou chcete, aby byla křidélka, vždycky sim hned přiřadí správný kanál, ale u směrovky tomu tak není. Tam mě to prostě po dokončení napíše místo přiřazeného kanálu unmapped.
Ani u podvozku mě to při vytváření nového profilu nic nepřiřadilo. Mohl jsem hýbat, kterou páčkou jsem chtěl a nic. (Podvozek ovládám pomocí klávesnice).

Napadá mě tento problém řešit přímo na stránkách phoenix-sim.comsupport.

Děkuji za každou radu, která k něčemu povede. Zatím létám bez směrovky. :roll:
kesi
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od kesi »

Edit: for moderators: tento smazaný příspevěk prosím odstranit.
Naposledy upravil(a) kesi dne pát 25.07.2014 17:52, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“