Slim univerzál zkušenosti
Slim univerzál zkušenosti
Máte někdo zkušenosti se Slimem univerzálem od LS model? Hledám něco menšího pro polétání i ve větru a netroufám si (pilotně) na kompozity typu např. Mini Corado. Díky.
Re: Slim univerzál zkušenosti
b13 píše:Máte někdo zkušenosti se Slimem univerzálem od LS model? Hledám něco menšího pro polétání i ve větru a netroufám si (pilotně) na kompozity typu např. Mini Corado. Díky.
Měl jsem Slim termika a teď mám MiniCorado, letové vlastnosti se mi zdají identické (v rámci mých možností) a lehčí corado by mělo mít i lepší (nižší minimálka apod.). Pevnostně na tom bude MC líp, jen pozor na vývod antén, aby se nezeslabil trup.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
každé je něco jiné, ale obojí jsou pilotně prakticky stejně náročné a minimálku bude mít určitě o něco nižší minicorado ale slim je prostě pro radost
(měl jsem 2 corada a 3 různé slimy) a stejně nejraději jsem lítal s totálně přeloženým slimem s NEUkou
a 4s lipo ... i takto naložený lítal jak po kolejích a nevrtal ... velmi povedené letadlo
(měl jsem 2 corada a 3 různé slimy) a stejně nejraději jsem lítal s totálně přeloženým slimem s NEUkou
a 4s lipo ... i takto naložený lítal jak po kolejích a nevrtal ... velmi povedené letadlo
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:každé je něco jiné, ale obojí jsou pilotně prakticky stejně náročné a minimálku bude mít určitě o něco nižší minicorado ale slim je prostě pro radost
Využiju tohoto vlákna, protože po Slimovi uniiversal taky pokukuju. Je to vhodný model hned po Betě(doporučili byste ho)? Nebo je lepší vzit Optimu XL? A nebo je lepší jít cestou nějaké éra s konstrukčním křídlem a potahem?
Zběžně jsem koukl na modelbazar a přijde mi, že Slimové ani moc dalších letadel od LS se tam moc nevyskytují, je to tak?
Turnigy 9 V2 + Beta 1400 & SWIFT II
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Bad news is time flies.Good news is you are the pilot.
Romis píše:Využiju tohoto vlákna, protože po Slimovi uniiversal taky pokukuju. Je to vhodný model hned po Betě(doporučili byste ho)? Nebo je lepší vzit Optimu XL? A nebo je lepší jít cestou nějaké éra s konstrukčním křídlem a potahem?
Zběžně jsem koukl na modelbazar a přijde mi, že Slimové ani moc dalších letadel od LS se tam moc nevyskytují, je to tak?
před časem jsem řešil totéž. takže postupně. Letadla od LS se opravdu na bazaru prodávají relativně málo. Vysvětluji si to tím, že kdo ho má, ten ho většinou neprodá a když tak se nechá jedině ukecat kámošem co ho u něj viděl lítat
Jinak ač jsem si původně po bublinách také myslel na slima, tak jsem nakonec po odzkoušení u LS a Leošově radě skončil u Optimy A123 (220 rozpětí, a dělené křídlo) a bylo to dobré rozhodnutí. Slim létá co jsem viděl fakt hezky, ale je to relativně malé letadlo se vším co to znamená. Když budeš chtít blbnout na rychlosti, tak se rychle dostaneš na hranici viditelnosti a jako relativní elév i na hranici bezpečného ovládání a tak se sám sebe musíš víc hlídat aby ses nezapomněl. Optimy - ty větší dokážou bavit úplně stejně (ta moje původní létala blízko ke 200 km/h v rovině a stoupala ve výkrutech kolmo 35m/s, aktuální změřenou nemám, ale v rovině to bude dost podobné, stoupá pomaleji kokem 30 m/s protože je o 200g těžší - přitom zvládnou i relativně nízké rychlosti a jsou díky velikosti lépe /dál vidět než slim a tím se i lépe na začátku řídí a jako každé větší letadlo mají výhodu takové té jistoty a klidu letu, menší citlivosti na vítr a tak. Pokud jdeš z bublin a nemáš nějaké úplně vyhraněné požadavky doporučím ti tu Optimu - tu větší A123 (220 cm) - o té aktuální jsem tu něco sepsal ve vláknu Optima A123 - carbon - kde je i video té původní, kde je malilinko vidět letový projev a rozsah toho jak může létat.
konstrukční křídlo .... za mě raději ne. víc citlivé na nějaké neurvalejší zacházení, kterého si s tvými zkušenostmi jen na bublinách přeci jen trochu užije i když si budeš dávat bacha, i ve vzduchu musíš být opatrnější abys to nerozložil nějakým prudším manévrem. Pokud to zvládneš, vezmi tu Optimu a osaď to klidně čínou, pokud chceš ušetřit.
Tak tak, mezi mé favority už místo Slima patří Mini Corado a taky Optima A123. Nespěchám, a tak se poohlížím i po inzerátech, ale na prodej tyto modely opravdu téměř nejsou. A to mluví samo za sebe. Určitě by byla dobrá volba i Ion, ale už nechci éro potažené fólií.
Z mé zkušenosti s dvoudílným křídlem, že při nezdařeném přistání se poloviny roztrhnou, vytrhnou kolíky apod. Měl jsem Slima s dvoudílným křídlem a radši jsem měl vzít jednodílné křídlo.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
semi píše:Z mé zkušenosti s dvoudílným křídlem, že při nezdařeném přistání se poloviny roztrhnou, vytrhnou kolíky apod. Měl jsem Slima s dvoudílným křídlem a radši jsem měl vzít jednodílné křídlo.
Popravdě i když mě napadají nevýhody děleného křídla, tohle zrovna vidím jako výhodu. Pokud dostane křídlo ránu do hvězdy která je tak velká že se lámou nebo trhají kolíky tak kdyby nebylo dělené povolilo by velmi pravděpodobně něco v konstrukci křídla. Kolík není problém zalepit a nějaký kousek materiálu co se vytrhl kolem vyplnit. Ale kdyby se trhla tkanina nebo jinak utrpěla nosná konstrukce, bude se to řešit podstatně hůř a složitěji. Ona síla sílu zmáhá a když spojíš křídlo povolí to ránou stejně, jen o kus vedle. IMHO je naopak dobré mít tam "slabá" místa tam, kde vím že to opravím snáz.
Ale je pravda, že u slima při jeho rozpětí není dělené křídlo nezbytné. Tam bych se na to vykašlal a užil si tuhost a jednoduchost manipulace s neděleným. U větších optim to už ale význam má hlavně kvůli manipulaci. Ono převážet 220 křídlo v celku není ůplně pohodlné.