DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
StaKi

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#916 Příspěvek od StaKi »

crossfirej píše:Cau, včera jsem testoval Phantom2 vision na dosah výšky a u 200 metrů (uplne kolmo nademnou) se opakovaně ztrácel signal RC a aktivovaval se FAIL SAFE , kdyz sem tedy přebíral ovladaní a klesal tak opakovaně se signal ztracel a přestal az u 150 m . Chtel jsem se Vas zeptat .. nemuze to byt spatne nastaveno, spatne zkalibrovano atd ? Bylo to na velmi prostornem miste bez paneláků a antenu vysilace sem zkousel do kazde polohy. Cekal jsem ze aspon 1x vyzkousim nejakych 250 - 299 metru. Baterie ve vysílači byly uplne nove VARTA Lithium Professional článek 1.5V, AA . Jeste to vyzkusim znovu nekde a take kolik vezme do dálky. V Phantom mam nejnovejsi sw a i kompletní kalibraci jsem dělal.

Problém se neskrývá ve fimware, baterkách atd. ale v nevýhodném postavení antén TX (vysílačka) a RX (phantom) a použitém pásmu 5,8Ghz o výkonu 25mw zkus odletět dál od sebe a pak nastoupat mělo by to fungovat podstatně líp, antény se dostanou do lepšího postavení vůči sobě.
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

gardenroute píše:...akorát porad nevím, jak to na ten objektiv pridelam...

Tenoučký gumový O kroužek z čínských led svítilen z uzávěru pouzdra baterií. Jednoduché a nic to neváží.
gardenroute

upgrade FPV Tx, výroba sluneční lehké clonky pro GP

#918 Příspěvek od gardenroute »

Dnes jsem upgradoval FPV Tx na svém Ptaakovi, TS351 (200mW) jsem vyměnil za nový TS353 (400mW), který mě nedávno dorazil z HongKongu, a který jsem zatím nestíhal vyměnit. Na 1. až 4. kanále by měl mít více jak 2x větší skutečný vysílací výkon, dal jsem ho zatím na 4ku (měl by být dle mého vlastního blogu nejsilnějším :D, proti 1ce na mé původní TS351 dokonce až 3x !).
Funkční, dosah zatím netestován, ale docela (proti té dvoustovce) hřeje, to mě překvapilo. Ta TS351 takřka nehřála (cca rok v provozu), skoro vůbec. Pokud ho někdo máte, hřeje Vám také tak?

Superlehká sluneční clonka pro GP - jinak Stando (@SAT-HOFMAN), dobrý tip, díky, tu svítilnu mám, O kroužek už jsem vyndal, na objektiv Hero 3 pasuje úplně přesně, jak jsi na to přišel :D ? Není to ale až tak úplně těsné, nevím, zda-li ten "sun hood", který snad zítra konečně vystřihnu, z toho za letu nevyklouzne. Udělám to z kousku starého přeexponovaného 6x6 negativu, tvar již mám, ale ten kroužek je docela volný...
Nápady ? Zkusil bych ten o kroužek k negativu přilepit s UHU Super, ale nevím, zda-li ta gumička k tomu starému negativu vůbec chytne :? ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

Re: upgrade FPV Tx, výroba sluneční lehké clonky pro GP

#919 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

gardenroute píše:...Superlehká sluneční clonka pro GP - jinak Stando (@SAT-HOFMAN), dobrý tip, díky[/b], tu svítilnu mám, O kroužek už jsem vyndal, na objektiv Hero 3 pasuje úplně přesně, jak jsi na to přišel :D ? Není to ale až tak úplně těsné, nevím, zda-li ten "sun hood", který snad zítra konečně vystřihnu, z toho za letu nevyklouzne...
ˇ
Ahoj, řešil jsem to asi před dvěma léty, když jsem měl podvozek a GoPro pod copterou. Dnes mám GoPro nad copterou, tak clonu nepotřebuji. Musíš kuchnout menší svítilmu s těsnějším O kroužkem :lol:
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
gardenroute

#920 Příspěvek od gardenroute »

SAT-HOFMAN píše:...řešil jsem to asi před dvěma léty, když jsem měl podvozek a GoPro pod copterou. Dnes mám GoPro nad copterou, tak clonu nepotřebuji....
Já tu clonu dělám pro odfiltrování stínů vrtulí, nahoře se Ti proti prudkému slunci stíny do objektivu nepromítají ?
hravec

#921 Příspěvek od hravec »

Peťo, opak sem dej fotku a hlavně rozměry a tvar clonky... :wink:
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

gardenroute píše:Já tu clonu dělám pro odfiltrování stínů vrtulí, nahoře se Ti proti prudkému slunci stíny do objektivu nepromítají ?

Nee, GoPro je hodně vysoko, a samotné občasné odlesky sluníčka od objektivu se mi líbí.
Jinak já nejsem profík filmař, jako Vy a GoPro tam mám jen tak mimochodem.
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
gardenroute

#923 Příspěvek od gardenroute »

Ne, ne, tady se Stando nejedná o klasickou clonu pro clonění odlesků slunce, občasné odlesky slunce nevadí, tady se jedná o nechtěné promítání stínů vrtulí do objektivu GP, ke kterému dochází při letu proti prudkému slunci, a vytváří takovou nehezkou proužkovou interferenci, která se v obraze pomalu pohybuje shora dolů. Je to poměrně známý jev, a už jsme to tady také párkrát řešili, já se na to chystám již takřka rok, ale pořád jsem se k tomu nedokopal, dílem z nechuti přetížit přesně vyvážený Zenmuse, dílem z neschopnosti to dodělat :(
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#924 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Jo jo, dyť jsem psal, že jsem to řešil, když jsem měl GoPro pod copterou :wink: (pod vrtulemi)
tomi79rv

#925 Příspěvek od tomi79rv »

práve dnes som niečo skúšal, keď sa mi dostala do ruky pingpongová loptička :D
Přílohy
20140714_225957.jpg
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

#926 Příspěvek od gardenroute »

to bude asi moc těžké, kolik to váží ?
tomi79rv

#927 Příspěvek od tomi79rv »

gardenroute píše:to bude asi moc těžké, kolik to váží ?

neviem váhu povedať, musel by som to zobrať do práce a tam to zvážiť. dá sa to ešte ostrihať (nechať len tú vrchnú časť), potom by to bolo ešte ľahšie
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
mouchanek

#928 Příspěvek od mouchanek »

Mám TS353 (400mW) a nejsilnější mi přijde na 1. kanále s těmi antenama co jsem měl (jedna se mi zlomila při tom pádu) teď tam mám jen obyč proutek.
A hřeje mi taky hodně, ale zatím žádný problém a stíhá se uchladit pasivně :)
pivandrift

#929 Příspěvek od pivandrift »

Ta clonka z pinpongáče se mi tak líbila, že jsem ji hned okopčil (sory tomi). Pokud jde o váhu tak gopro bez clony 75g a s clonkou mi váha přezkakuje mezi 75-76g. Nic přesnějšího nemám. :wink:
Přílohy
20140715_181521.jpg
Phantom1, GP 3+se, FY mini 3D
JosefSvejk

#930 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud vím, tak celý pingpongový míček váží necelé 3 gramy.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“