Dohady o tom kde se smí létat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Dohady o tom kde se smí létat

#76 Příspěvek od gardenroute »

Vždyť i na tomto fóru je vlákno s leteckým videem (ne koptéry!), kde je spousta materiálu s létáním s modely letadel nad městy, vesnicemi apod., to nikomu nevadí, totiž, že jsem si nikdy nevšiml těch škarohlídů nikde tam ? To je ale divné, když nejsou ti odpůrci... :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zdzd

#77 Příspěvek od zdzd »

Je třeba si lépe všímat...
dudaj

#78 Příspěvek od dudaj »

Nechci řešit co se smí a co ne a kde kdo létá.
Nad zahradou létám též a sousedi mi nikdy nic nevytkli. Obsekávám trávu, kde nemusím - kolem zahrady.
Sousedům nevyčítám. Dobré vztahy považuji za hodně důležité.
Pokud se mi něco opravdu nelíbí, poprosím o nápravu.
Brácha se dostal kvůli oknům do situace, že mu soused vyhrožoval pistolí. Pak souseda za něco zavřeli na 5 let.
Teď spolu celkem i mluví , když se potkají.
Pokud mi sousedi střílí po copteře, určitě bych už neletěl a snažil se to urovnat. Za vzduchovku je nezavřou a
nenávist se může dost vyostřit. Volat na sousedy policii a zbytek života se modlit co mi provedou ?
Jestli chceš lítat, pozvi je na panáka a prober to s nimi. Je to lepší cesta než policie.
RS955i

#79 Příspěvek od RS955i »

Celkom chápem frustraciu nejakého Jana ked s nemalým nákladom presťahuje svoju rodinu z vertikálnej kralikarne typu Petržalka do vysneneho domu v satelite trebárs Čierna Voda.A zistí že sa dostal do zrovnatelnej kralikarne teraz horizontálnej!
Tak za cenu ďalších nekonečných cezcasov vybuduje okolo svojho pidi pozemku trojmetrovy betónový plot aby si uchoval aké take súkromie.Až jedného krásneho dňa zistí že mu ho narušuje nejaký šmírak s kopterou .Prerata si že na zastresenie celého pozemku a teda uchovanie "súkromia" už nedokáže zarobiť tak tá vzduchovka je jediné ekonomicky udržateľné riesenie:-)
Rado

#80 Příspěvek od Rado »

Dobre este sa spytam takto, je Dji phantom 2 vision nebezpecny? Moze nekontrolovatelne spadnut, ked dodrziavam vsetky pravidla a pristavam, ked mam 30% baterky? Ked lietam v ramci jeho viditelnosti.Ked ho kontrolujem po kazdom lete. Zaujima ma to. Mne sa zda, ze to nemoze padnut...
Dji Phantom 2 VisionBlade mSRBlade 120 SRBlade mCX2Spektrum DX7
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od jyrry »

Titanik se taky nemohl potopit... ;-)
jyrry.webnode.cz
kope
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od kope »

Rado píše:Dobre este sa spytam takto, je Dji phantom 2 vision nebezpecny? Moze nekontrolovatelne spadnut, ked dodrziavam vsetky pravidla a pristavam, ked mam 30% baterky? Ked lietam v ramci jeho viditelnosti.Ked ho kontrolujem po kazdom lete. Zaujima ma to. Mne sa zda, ze to nemoze padnut...

Je to stejný quad?:
viewtopic.php?f=127&t=65098

Pokud ano, tak jak je vidět, stát se může ledascos
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
JosefSvejk

#83 Příspěvek od JosefSvejk »

Rado píše: Mne sa zda, ze to nemoze padnut...

Tak se píchni do prstu ať se probudíš a přestaneš snít...
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
StaKi

#84 Příspěvek od StaKi »

Velká nevýhoda koptér a vzduchovek je že je může koupit a používat kdejaký retardovaný jedinec a to bez větších znalostí a potřeby adekvátního prostoru je používat.......bohužel oboje má ve stejných rukou delší životnost než letadlo a vrtulník ........
Asek
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Asek »

Rado píše:.... Mne sa zda, ze to nemoze padnut...

Věř tomu, že může. Na světě jsou jen dvě jistoty - smrt a daně.
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
Kovboj

#86 Příspěvek od Kovboj »

Rado píše:Dobre este sa spytam takto, je Dji phantom 2 vision nebezpecny? Moze nekontrolovatelne spadnut, ked dodrziavam vsetky pravidla a pristavam, ked mam 30% baterky? Ked lietam v ramci jeho viditelnosti.Ked ho kontrolujem po kazdom lete. Zaujima ma to. Mne sa zda, ze to nemoze padnut...

I ve skutečném letectví, kde je vše důležité několikrát jištěné a pravidelně odborně kontrolované, může dojít k nečekané závadě co způsobí havárii. A ty se ptáš jestli se něco může něco porouchat v běžné spotřební elektronice, kterou nikdo pravidelně nekontroluje, při letu je vystavena trvalým vibracím a přetížení, a která navíc občas dostane pořádnou ránu při tvrdém přistání?

Jo, rozhodně se v něm může něco v nejméně vhodném okamžiku porouchat.
JMalik

#87 Příspěvek od JMalik »

Zkus zajít za tím sousedem se domluvit.
Přetlumoč mu tyhle svoje představy a hlavně si nezapomeň vzít neprůstřelnou vestu :lol:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Rado

#88 Příspěvek od Rado »

Poprosim vacsinu tzv. mazakov z rc mania, aby zrusili svoje konta na tomto fore a presunuli sa na strelectvi.cz. V podstate väcsina z Vas namiesto mojej obhajoby ma nepriamo oznacila za magora, dementa, primitiva.Dakujem za komplimenty. V podstate si mazaci neuvedomili, ze ja v ramci legislativy nic neporusujem a naopak velky mazaci pomaly ticho schvalovali strelbu smerom na moje obydlie, moj majetok, zo zbrane kategorie D, co su umyselne trestne ciny poskodzovania cudzej veci, vseobecne ohrozenie, pokus ublizenia na zdravi. Schvalovanie trestneho cinu je tiez trestne. Ja som sa nedopustil ani priestupku.Takze taka je skutkova podstata veci.
Dji Phantom 2 VisionBlade mSRBlade 120 SRBlade mCX2Spektrum DX7
zdzd

#89 Příspěvek od zdzd »

Rado píše:Poprosim vacsinu tzv. mazakov z rc mania, aby zrusili svoje konta na tomto fore a presunuli sa na strelectvi.cz. V podstate väcsina z Vas namiesto mojej obhajoby ma nepriamo oznacila za magora, dementa, primitiva.Dakujem za komplimenty. V podstate si mazaci neuvedomili, ze ja v ramci legislativy nic neporusujem a naopak velky mazaci pomaly ticho schvalovali strelbu smerom na moje obydlie, moj majetok, zo zbrane kategorie D, co su umyselne trestne ciny poskodzovania cudzej veci, vseobecne ohrozenie, pokus ublizenia na zdravi. Schvalovanie trestneho cinu je tiez trestne. Ja som sa nedopustil ani priestupku.Takze taka je skutkova podstata veci.

Vychladni a odpověz nám otevřeně na jednu otázku: Kolikrát tě soused upozorňoval aby jsi tam nelétal než došlo na střelbu? Buď chlap a přiznej barvu.

Souseda to rozhodně neomlouvá. Ale že by někdo rovnou začal střílet, tomu nevěřím. Napřed jsi ho pěkně vytočil, že?

Mimochodem, minimálně s tím obecným ohrožením jste na tom stejně. A jak už jsem tu počítal, je ten tvůj stroj mnohem nebezpečnější než vzduchovka. Jak dopadovou energií, tak ovladatelností.

Uznej už konečně svůj nemalý podíl na celém sporu.
graup15

#90 Příspěvek od graup15 »

re Rado

Já ti mám pocit,že nikdo tu neschvaloval,že po kopteře (né po tobě!!) někdo střílí vzduchovkou.
Vůbec jsi to nepochopil!!! A já s klidným svědomým to můžu tvrdit (taky si lítám někdy tak,že místním mravokárcům vstávají chlupy na zádech :-) ) ,nedodržuješ zásadu. Nejdřív se s se sousedy domluvit, zeptat se jestli jim to nevadí Pokud vadí, prostě tam buď nelítej,nebo se smiř s tím,že ti po té hračce občas vystřelí vzduchovkou.
Netvrď mi,že sousedi mají stráž a jakmile ji zahlednou začnou závody ve střelbě.
Já si tady u mne taky lítám nad sousedy a pokud by na to někdo začal pálit ze vzduchovky,tak za prvé by mi došlo,že ho tím seru a prostě nad ním lítat nebudu. Okolo je prostoru dost,to mi netvrď!!!
Nezlob se na mne, ale podle toho co máš napsané za vyloženě hračky pod loginem ,být tebou moc to neprožívám. Naleju štamprdli něčeho dobrého a jdu za sousedy. Udělej To!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“