ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
skiner

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1531 Příspěvek od skiner »

Ancistrus01 píše:Font je nejnovější...

Pouzil si tento ?

https://code.google.com/p/minimosd-extr ... m&can=2&q=
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1532 Příspěvek od Ancistrus01 »

Né použil jsem MinimOSD_2.4.0.0 no, až příjdou brýle tak to vyzkouším :) mimochodem, upravoval jsem si ten font v tom JAVA editoru, to by na to doufám nemělo mít vliv...
skiner

#1533 Příspěvek od skiner »

Ancistrus01 píše:Né použil jsem MinimOSD_2.4.0.0 no, až příjdou brýle tak to vyzkouším :) mimochodem, upravoval jsem si ten font v tom JAVA editoru, to by na to doufám nemělo mít vliv...

Neviem, ten som ani neskusal. Stiahol som ten z odkazu a dal Update charset...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1534 Příspěvek od Ancistrus01 »

skiner píše:Neviem, ten som ani neskusal. Stiahol som ten z odkazu a dal Update charset...

Jj, tobě nevadí jak jsou písmena široká a tlustá? Postni sem prosím fotku jak vypadá tvůj obraz :)
skiner

#1535 Příspěvek od skiner »

Ancistrus01 píše:Jj, tobě nevadí jak jsou písmena široká a tlustá? Postni sem prosím fotku jak vypadá tvůj obraz :)

Mam to zatial takto, casom to mozno este zmenim. APM nemam este nastavene ani nahodene na rame, takze niektore veci este nezobrazuje.
Přílohy
vlcsnap-2014-07-17-20h31m11s155.png
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1536 Příspěvek od jamesgsf »

Myslím že jsou široká a tlustá tak akorát, na to že mám ecogoogles tak je to docela přehledný, menší ani užší bych to nedělal. Pokud to zkoušíš na televizi tak to bude jiné, ale v brejlích je to na tom malém rozlišení tak tak.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1537 Příspěvek od jamesgsf »

Má cenu přehrát fw a překonfigurovat gps NEO-6M tedy změna na 5hz? Nenastano nějaký problémy?

viz toto https://www.youtube.com/watch?v=vFfTklNGSaw&index=20&list=PL58nXbIIr-x_Jqmgh_paaJ_almzE0V7Kf
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
skiner

#1538 Příspěvek od skiner »

Inak riesim jeden problem s APM co mi tento tyzden prislo z Banggood.com.
Je to uz druhe co som objednal a to prve ma modry plosak s reviziou V2.5.2 a toto druhe ma cierny a V2.5.3. To by bolo este v pohode, ale toto druhe ma na doske aj magnetometer.
Problem mam prave s nim, kedze to mala byt verzia 2.6 a nie 2.5. Cesticka, ktora ma odpojit interny kompas je prerusena, to som si premeral, ale v HUD v MP sa kompas toci, len ukazuje zly smer. Nesiel ani kalibrovat a test cez konzolu tiez nepresiel. V tomto pripade sa neda pouzit ani externy kompas, pretoze sa to navzajom bije.
Tak som tu cesticku na plosaku prepojil cez ten cinovy jumper. Kompas uz ide aj kalibrovat aj spravny smer ukazuje a tiez prejde testom.
Teraz cakam ako sa k tomu vyjadria.
azrael

#1539 Příspěvek od azrael »

Apmko v MP ukazuje kompas aj ked nema ziadny realny pripojeny. Po zapnuti ukazuje vzdy sever a podla gyra/acc odhaduje nasledne pootocenie. Takze skalibrovat samozrejme nejde. Tak kludne prerus tu cesticku, pripoj externy kompas a skus skalibrovat.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
skiner

#1540 Příspěvek od skiner »

azrael píše:Apmko v MP ukazuje kompas aj ked nema ziadny realny pripojeny. Po zapnuti ukazuje vzdy sever a podla gyra/acc odhaduje nasledne pootocenie. Takze skalibrovat samozrejme nejde. Tak kludne prerus tu cesticku, pripoj externy kompas a skus skalibrovat.

Problem je praveze v tom, ze ta cesticka je prerusena uz od novoty a kompas reaguje stale, ale ukazuje zly smer a neda sa skalibrovat. Az potom som to kvapkou cinu prepojil len pre istotu ci je ten kompas funkcny.
Takze teraz uz pracuje spravne, ale povodne to malo byt APM 2.6 nie 2.5, takze sa mi teraz neda pouzit externy kompas ani po preruseni cesticky.
azrael

#1541 Příspěvek od azrael »

A neskusal si pripojit ten externy ked bol spoj preruseny? Kompas reaguje aj ked neni ziadny pripojeny. Aspon na 2.6 po odpojeni externeho sa v MP tvari ako by tam nejaky stale bol a samozrejme ukazuje zly smer a neda sa kalibrovat lebo neni co.
FrSky Taranis, X8R
skiner

#1542 Příspěvek od skiner »

azrael píše:A neskusal si pripojit ten externy ked bol spoj preruseny? Kompas reaguje aj ked neni ziadny pripojeny. Aspon na 2.6 po odpojeni externeho sa v MP tvari ako by tam nejaky stale bol a samozrejme ukazuje zly smer a neda sa kalibrovat lebo neni co.

Skusal, ale v MP sa tocil aj s internym aj s externym. Je to normalne ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q-x38K0iit4[/youtube]
azrael

#1543 Příspěvek od azrael »

Rozpoj ten interny a skus kalibraciu. Ak nepojde tak neni k apmku pripojeny ziadny kompas. Potom pripoj externy a ak pojde kalibracia tak je to ok.
V MP sa kompas toci aj ked neni pripojeny ziadny.
Proste ak je nejaky pripojeny tak kalibracia funguje. Ak su pripojene 2, alebo ziadny tak nefunguje.
FrSky Taranis, X8R
skiner

#1544 Příspěvek od skiner »

Ked je rozpojeny tak kalibrovat nejde, to som uz skusal. Nevedel som, ze sa kompas v MP otaca aj ked je odpojeny.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1545 Příspěvek od Tyrano-cz »

Mohl by mi prosím někdo napsat návod jak rozchodit telemetrii na mobilu s androidem. Na starém telefonu mi to fungovalo, ale teď to stále nemohu dát dohromady.
Naistaloval jsem https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sztupy.android.usbhostcontroller a https://play.google.com/store/apps/details?id=org.droidplanner,a el stále to nemůžu rozchodit. Když udělám diagnostiku USB Host, tak mi to taky napíše, že nemám soubor android.hardware.usb.host.xml.
Mohl by mi někdo poradit co s tím a jak to rozhejbat?
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“